Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Mis arvate sünnimärgi eemaldamisest?
 
Neiu 23 28. detsember 2011, kl 23.01
Kas keegi on lasknud endal sünnimärgi eemaldada ja mis komplikatsioonid on sellega tekkinud?
 
Nii 28. detsember 2011, kl 23.13
Lasin eemaldada, aga mitte ilu pärast. Oli lihtsalt sellise koha peal, kus sai pidevalt kahjustada. Sünnimärgile ei ole ju hea, kui ta kogu aeg veritseb vms. Erilisi komplikatsioone ei tekkinud, haavast tuli pisut mäda. Operatsioon kestis max 30 min, väike arm jäi ikka järele. Kindlasti tuleks peale eemaldamist lasta seda sünnimärki ka laboris kontrollida, et poleks pahaloomuline.
 
d 29. detsember 2011, kl 00.22
mina ei soovita ka lasta eemaldada, kui pole just selline juhtum nagu eelneval vastajal, et jääb kogu aeg ette ja saab vigastada. ise olen juba liiga paljudest neist juhtumitest kuulnud, et lasti eemaldada ja arenes vähk sellest ja noor inimene suri.. ka see räppar Toe Tag'ist, Revo, suri ju sel põhjusel. parem ärge näppige neid sünnimärke lihtsalt, mõni võib ju suurem ja häirivam olla, aga lihtsam on nendega leppida kui haige olla.
 
ca 29. detsember 2011, kl 00.42
jah mul oli ka õla peal selline väike aga kasvas ülesse.. arst ütles et selle võib eemaldada ja siis külmutati.. .. ei julge ka eriti lasta neid eemaldada.. kuigi üks veel õla peal, jääb paela taha vägisi ...:S käin kord aastas kontrollimas.. kuni ta on ohutu siis las olla..
 
n42 29. detsember 2011, kl 01.38
mina lasin kevadel endal eemaldada. haiglas tehti seda. haigekassa rahade eest. järjekord oli küll mitu kuud pikk, kuna elan provintsilinnas ja arst käis Tallinnast siia vaid paar korda kuus. sünnimärk oli näo peal. huule ja nina vahel. oli seal olnud üle 30 aasta. ta isegi meeldis mulle. andis mingit ilmekust juurde. aga kui ta vanaks läks, siis hakkasid selle peale karvad kasvama. sellised pikad ja tugevad. kui karvad ära lõikasin, siis hakkas karvanääps mädanema. aga koos karvadega oli kole. nii ma siis otsustasingi ta eemaldada. päris suur sünnimärk oli. mul lõigati ja kõrvetati. neli õmblust oli. kõik läks hästi. vähe ebameeldiv oli see protseduur, aga mitte midagi hullu. nagu hamba plommimine umbes. haav paranes hästi. määrisin teda silikoongeeliga 2 kuud, arst soovitas, et haavaarm muutuks vähemsilmatorkavaks. nüüd ei ole mitte midagi näha. isegi haavakohta mitte. poleks seda uskunudki, et sellise piraka äralõikamisel tulemus nii hea on. olen väga rahul. kui su sünnimärk pole viimasel ajal muutunud (suurenend või värvi muutnud), siis on vähe tõenäoline, et tegu on pahaloomulise kasvajaga.
 
keegi 29. detsember 2011, kl 08.46
Kui arst soovitab eemaldad, siis tõenäoliselt põhjusega. Minu lugu sai alguse 2a tagasi, kui lapseootel olin. Siis avastasin kaela peal pisikese täpi mis sügeles, ei olnudki sünnimärgi moodi, lihtsalt nagu nahaärritus. Käisin perearstil, kes ütles et see pole sünnimärk vaid vanainimeste haigus, nahanäsa. Hing mul rahu ei andnud ja läksin dr. Niine nahakliinikusse kontrolli. Dr Niin nii kui peale vaatas, ütles et see on sünnimärk ja ei ole hea. Samal päeval lasin seal ära lõigata. Igast äralõigatud sünnimärgist tehakse histoloogiline (raku) uuring. Mina sain 2 nädalat hiljem teada, et rakud olid muutunud, õnneks läksin väga õigel ajal ja lasin ära lõigata.
Kindlasti tuleb lasta lõigata, mille külmutada, kõrvetada ja laseriga teha. Revo probleem oligi minu meelest selles, et esialgselt lasi ta kosmeetukl eemaldada laseriga selle nn sünnimärgi ja juba siis oli see paha tal aga nahaarsile läks alles hiljem, ja siis ei andnud enam midagi teha.
Nii et hoidke oma tervist ja kui väiksemgi kahtlus tekib, siis minge arsti juurde. Solaariumis käia ei soovita ja päikest ka mitte sihtotstarbeliselt võtta :).
 
n32 29. detsember 2011, kl 11.45
mul on üks sünnimärk opereeritud, kuna tõmbasin ise küünega kogemata katki ja hakkas veritsema. nüüd on 1x2 cm arm selle koha peal.
mul tegelikult terve keha väikseid sünnimärke täis ja ikka jälgin neid ning käin aeg-ajalt arstile näitamas.
laseriga ei laseks eemaldada, ainult kirurgiliselt. siis saab pärast ka eemaldatud nahatükki analüüsida, ega ei olnud tegemist pahaloomulise moodustisega. laseri puhul seda võimalust ei ole.
 
imelik 30. detsember 2011, kl 04.07
nii suur arm kohe? äkki on mm, mitte cm?
 
annamaa 31. detsember 2011, kl 10.45
Lasin eemaldada seljalt 4 aastat tagasi. Perearst andis kirurgle saatekirja ja nii läkski. Lõigati Tallinnas Keskhaiglas, ambulatoorse vastuvõtu korras, tehti kolm õmblust. Mingeid komplikatsioone polnud, vahetasin iga päev plaastrit.
Arm oli algul peenike ja punane, tänaseks on nahaga ühte tooni. Arm on küll näha, kuid asub sellises kohas, kus ei häiri.
Riiklikus kliinikus lõigates tehakse alati lõigatud materjalile ka histoloogiline uuring ja vastus saadetakse koju. Kogu lõikuse ja uuringute andmeid saad tagantjärele vaadata ka I-patsiendi portaalis.
Erakliinikus tuleb histoloogilise uuringu eest eraldi maksta ja kui seda ei pakuta, siis eraldi küsida. Võib-olla pole see nii kõigis erakliinikuis, kuid seal, kus mina algselt käisin, kehtis selline kord.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!