Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kohutav köha
 
Riina 16. november 2012, kl 00.12
Küsimus siis neile, kellel olnud tavatut köha, ja äkki oskab keegi soovitada head allergoloogi või kopsuarsti ? Nimelt teatud halbadele kogemustele ei julge tundmatu arsti juurde minna.

Mure siis selline: köha olnud juba väga pikka aega. 2 aastat tagasi oli ka kopsupõletik, aga see raviti välja. Kevadel oli kopsupilt korras. Köha aga kord tugev, kord nõrgem. Köharohud ei aita, antibiootikume söönud ka mitmeid, ei midagi. Nüüd jälle periood, kui hullem. Seest täiesti kinni, kohati ragiseb. Füüsilise töö korral tuleb metsik hingeldamine, nagu hakkaks otsi andma. Tööd pean siiski tegema, ja perearst arvaski, et võib olla ka allergiline köha, seoses mu tööga. Saatekirjad olemas nii allergoloogi juurde, kui ka kopsuarsti. Aga järjekorrad ju nii pikad. Kumma juurde pigem minna ? Tallinnas siis. Mis teste nad teevad ? Lihtsalt suht lootusetu on olla...Lisaks veel muud hädad( pime ilm 24/7..jne..)
Ja üritage mitte hakata ei mind, ega kedagi teist siin teemas maha tegema, nagu siin delfis viimasel ajal koguaeg kombeks on.

Tänud neile, kes teab mõnda head arsti või kel olnud selline tavapäratu köha..
 
köha 16. november 2012, kl 00.36
kontrolli klamüüdiat!Mu sõbrannal oli sama lugu ja leiti hoopis see, vereproov näitab, aga peab ise nõudma.
 
xxx 16. november 2012, kl 00.38
mul oli 2 nädalat köha-tundsin, et midagi on valeti, sest mul tavaliselt köha möödub max 4-5 päevaga.
Oli kopsupõletik...
Mine arsti juurde!
 
preilia 16. november 2012, kl 01.38
Klamüüdia on nagu natuke teine haigus , või mis ??
Mul ka köha olnud pikka aega, lisaks veel köhides tuleb vahel korralikke rögatükke. Alustan perearstiga, kuigi tean, et ta nagunii ei tea mitte midagi öelda :S
 
aaa 16. november 2012, kl 02.17
sa pole kopsuklamüüdiast kuulnud või?
 
müü 16. november 2012, kl 06.43
lase läkaköha ka verest kontrollida.
 
Kai 16. november 2012, kl 09.35
Mina köhisin 5 aastat.Käisin perearsti juures,pulmonoloogi juures kaks korda ei avastatud midagi.Vahetasin mitu vererõhu tablette,et äkki on nendest.Kuid üks tuttav soovitas minna dr.Elga Mesimaa juurde,tema on ka pulmonoloog.Siis ta oli Magdaleena polikliinikus.Siis ta ütles,et sellest pikaajalisest köhast on mul juba I astme astma tekkinud.Tema siis avastas mul köha põhjuse,nüüd siis pean kogu aeg kasutama inhalaatorit.Kuigi ka praegu on veel ikka köha,ka öösiti ei anna rahulikult magada.Mina võtan ka köha leevendamiseks "TRACHITOL".Tuleb panna keele alla,see on käsimüügiravim.Proovi seda kõigepealt,kuid mine kindlasti pulmonoloogi juurde.Dr.Mesimaa töötab praegu erakliinikus.Magdaleena polikliiniku lähedal.Vaata googlest,leiad aadressi.Ära raiska aega ja närve mööda arstide vahet käimisega,kes ei tea midagi,vaid mine ikka ja kohe õige arsti juurde.Edu sulle!
 
selline kogemus 16. november 2012, kl 10.03
palu või nõua perearstilt kopsüklamüüdia vereproovi. minu tütrel oli nii nagu sul, köhis 2 aastat. juhuslikult lugesin artiklit kopsuklamüüdiast ja hakkasin tütrele peale käima, et räägi arstiga. arst muidugi punnis vastu, aga lõpuks ikka tehti see proov ja oligi. sai antibiotsi kuuri ja lõpuks terveks. ma ei mõista, miks arstid ise ei taipa sellist asja kahtlustada. haige peab ise oletatava diagnoosi välja mõtlema ja lunima vereproovi.
 
anni321 16. november 2012, kl 14.31
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!