Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
valged tükid kurgumandlis
 
n24 19. märts 2013, kl 23.17
Kas kellelgi on olnud veel selliseid valgeid poolkõvasid tükke kurgumandlis, mis justkui ise tekivad, arenevad ja siis ise tulevad ka mandli seest välja? Need tükid haisevad ka pahasti. Mul on mõned aastad tagasi ka nii olnud. Ja nüüd jälle. Kas ma peaksin minema sellega arsti juurde? Need ise kaovad mingi aja pärast. Aga vastik on ikkagi. Haiget need ei tee. Kuni need on lahtiselt mandli pinna lähedal, need annavad suhu paha lõhna.
On see haigus, oskab keegi nime anda?
 
Mina 19. märts 2013, kl 23.24
Minul sama mure. Mandlid on põletikulised. Nüüd opile minek.
Arst ütles, et need on krüptid.
 
Mina 19. märts 2013, kl 23.25
Lisan veel, et need võivad hakata halvasti mõjuma südamele ja liigestele.
 
llm 19. märts 2013, kl 23.34
googelda mädakorgid mandlitel. endal ka olnud, aga olen need mingi tikuga vms eealdanud, enam õnneks ei ole siiani. mandlilõikust küll ei soovi.
 
--- 19. märts 2013, kl 23.46
Tikuga eemaldamine ei aita, sest probleem jääb ikka alles.
 
sama siin 19. märts 2013, kl 23.49
Mul sama lugu ja lõpuks ei jäänud muud üle kui tuli ennast operatsioonile kirja panna, sest tõepoolest liigesed on haiged ning südames pigistab. Aga operatsiooni järjekord on umbes aasta. Kui hakkasin seda kuuldes kätega vehkima ja imestama, siis ütles arst, et me saame veidi siiski varem ka teha, aga ikkagi tuleb 6 kuud oodata enne kui opilauale saab. Nüüd veel kuu aega oodata ja siis läheb lõikamiseks.
 
llm 20. märts 2013, kl 00.01
osad on sanud sellest jagu süstidega abiga.
 
** 20. märts 2013, kl 00.21
Ikka peaksid minema arstile näitama, tema siis otsustab, kas on vaja lõigata või mitte. Tegelikult on see supervõimas bakterite kolle su kehas, iial ei tea, kuhu nad edasi liiguvad ja mida põhjustavad.
Need valged tükid saad ka ise eemaldada, lihtsalt kergelt suru peale, nt lusikaga. Kui saad neist lahti ja enam ühtki juurde ei teki (ja mandlid valusad kah pole), siis ehk kiiret pole, vaata, mis edasi saab.
Aga arst tavaliselt "vaatab" asja üsna kindlakäeliselt - nimelt surub täie jõuga spaatliga mandlile ja vaatab, palju mäda välja tuleb. Üsna ebameeldiv on - valus ja öökimaajava lõhna ning maitsega protseduur:)
 
lm 20. märts 2013, kl 00.26
selline võimalus ka : http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?10,1860929
ei tea kas oleks parem..
 
qu 20. märts 2013, kl 00.26
Põdesin lapsest saati kroonilist angiini. Mandlid on lõigatud, aga sellest polnud kasu. Käisin juba tööl, kui pidevalt oli mädane angiin ja neelasin muudkui antibiootikume, kuini ühel päeval õpetas töökaaslane mulle lõvi või kassi asendit. Pidin istuma põlvedel, pungitama silmi, sirutama sõrmi, varbaid, ajama keelt suust välja tundega, nagu ulatuks lõuani(ole üksi, muidu on kõrvalseisjatele hirmuäratav vaatepilt). See oli Gunnar Aarma õpetus. Hiljem, kui joogas käisin, tegime peaaegu sarnast harjutust, aga tuli ka häälitseda. Uskumatu küll, aga ma sain angiinist lahti ja see haigus pole eluski enam tagasi tulnud, ptüi, ptüi, ptüi. Kui kurk valus, teen aga harjutusi. Ma arvan, et peab ikka usku kah sellesse olema. Olen seda kõigile propageerinud, kuna omal nahal tunda saanud (muidu ei usuks isegi). Oleks olnud minu teha, poleks lasknud lapsena mandleid ära lõigata. Proovi joodiga määrida esialgu!
 
92 20. märts 2013, kl 00.33
kas kuskil täpsemat õpetust selle veidra harjutuse kohta?
 
selga 20. märts 2013, kl 02.59
see võib-olla on angiin aga samas äkki on herpes. mine igaks jhuks arsti juurde!! süda ja tunded on ohus..
 
tonsil stones 20. märts 2013, kl 06.45
Mandlikorgid, mädakorgid

Eemaldamise video:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8FL1XxosGI0

Kui inimesel on palju tonsilliite olnud, siis mandlid armistuvad ja sinna jäävad igasugused koopad, mis koguvad batsille.

Sellega peaks minema kurguarstile, kes võtab analüüsi kurgust ja kuna neist mandlitest mingit tolku enam pole, otsustab, kas lõigata üldse välja.

Kui pikka aega põletik on, levib see mujale organismi ja põhjustab igasuguseid hädasid pikapeale – südamelihase ja liigeste põletikke näiteks.

Saan aru, et oleks oluline, kui justnimelt kurguarst võteb selle analüüsi, mitte et mõni laoratooriumis ei sudi selle pulgakesega.
 
to sama siin 20. märts 2013, kl 09.42
Kui vana oled?
 
qu 20. märts 2013, kl 10.56
Guugelda Holger Oidjärv ja sa leiad tema kohta infi, kus on olemas ka tel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!