Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Hõljumid hõljuvad silmade ees
 
Paaniline ärevik 03. aprill 2013, kl 13.48
Mul on selline probla tekkinud, et mingi u kuu aega juba, no nii kaua kui päike on hele olnud ja lumi kärtsvalgelt kiiskab, näen ma vastikult neid häirivaid hõljumeid silme ees. Toas ka, kui päike paistab ja muidugi lugedes, heleda seina taustal, isegi arvutiekraani ees. Käisin silmaarstil ka, sest ma olen kõvasti lühinägelik ja siis pidi olema võrkkesta irdumise risk suurem (vott selle oleks see arst võinud ütlemata jätta, mul muidugi kohe hirm nahas), aga praegu pidi kõik korras olema, teha pole midagi, sest ma näen prillidega korralikult ja operatsioon pole näidustatud. Pidavat ära harjuma jne.
Käisin nüüd mööda internetti ka infot otsimas ja leidsin, et inglise keeles on päris palju inimesi kaevanud seose üle ärvevuse, paanika ja hõljumite vahel. Mul lõi ärevushäire mingi 2 a tagasi välja, sümptomid ongi enamasti füüsilised ja ma korraldan endale hektkel suuremat sorti elustiilimuudatust, et närvikava jälle joonde saada.
Aga ikkagi häirivad mind need täpikesed ja ussike silmade ees, see teeb ärevuse suuremaks ja ma muudkui pabistan... Ma kohe ei saa aru, 20 aastat vähemalt olen lühinägelik, igal kevadel on hele, pole kunagi need mõned täpid mind seganud, nüüd muudkui hõljuvad. Kas tõesti võib see ka jälle mingi ärevushäire sümptom olla? Ma olen juba igasugu imevigureid ärevuse tõttu üle elanud nagu seljavalu, südamekloppimine jne...
Ja kas kellelgi on kogemusi, need ujukid millagi ära ka ujuvad või jäävadki mind kiusama? Kellel veel sellega kogemusi on, mis teid aitas ja mida soovitate?
 
suhkur 03. aprill 2013, kl 14.01
kontrolli suhrut
 
carina 03. aprill 2013, kl 14.07
minul algas kliimaks sarnaselt, sähvis silmanurkadest sähvatusi, hõljumid jne. aga see on nüüdseks vaid halb kogemus, möödub, ole mureta.
 
teemalgataja 03. aprill 2013, kl 15.31
Ma olen 33, mul ei ole kliimaksit...
Veresuhkur on ka alati normis olnud, alles olin haige ja tehti vereproov, ma ei tea, kas tavalises vereproovis ka autommatselt suhkrut mõõdetakse, igatahes arst ütles, et kõik oli korras.
 
naine 03. aprill 2013, kl 16.56
Minul on need hõljumid umbes 40 aastat silme ees ,olen 50ne.Ei kao nad kuhugi,arst midagi halba neis ei näinud.Mida vähem neile tähelepanu pöörad,seda vähem nad ka häirivad.
 
silmake 03. aprill 2013, kl 19.21
Ei kao nad jah kuhugi, aga ega midagi hullu ka ei pidavat olema nagu mulle arstid on rääkinud. Googelda VIRTREOUS FLOATERS ja saad targemaks. Kui silmade ees massiliselt "musti kärbseid" hakkab lendama, siis läheb küll tõsiseks ja peab arstile pöörduma, aga ka siis saab abi.
 
naine 03. aprill 2013, kl 20.20
see on madalast vererõhust,kui jarsku tõused püsti.mul sama jama, peab olema ettevaatlik võib minestada.
 
prillmadu 03. aprill 2013, kl 22.53
kanna päikseprille ja soovitan su enda rahustamiseks - pöördu silmaarstile mitte ära otsi siit vastuseid.
 
Potsataja 04. aprill 2013, kl 00.52
Ole kohe täiesti mureta. See on väga paljudel inimestel ja see on enamasti täiesti ohutu. Ma lausa pakun, et neid näeb iga inimene mingil eluetapil, tavaliselt küll vanemas eas, 40+. No pooled inimestest küll. Ka minul on nad täiesti olemas ja näeb neid eredas valguses. Ja see pole mingi ärevushäire sümptom.
Kui neid hõljumeid tekib juba nii palju, et häirivad igapäevast elu, siis konsulteeri silmaarstiga uuesti, neid saab tegelikult ka eemaldada, kuigi ei näe mõtet. Puhka rohkem oma silmi ja väldi kuiva õhku.
 
hõljum 04. aprill 2013, kl 10.57
tekib sel juhul,kui silmapõhjades on lubjastus.võib tekkida ka noorematel inimestel,ei ole vanakeste probleem.nii ütles mulle silmaarst.minul on kah need uduussid ja mul on ka ateroskleroos.olen 50+,aga uduussid tekisid juba 15 aastat tagasi,seletuse sain alles hiljuti,seega-hakka tervislikult toituma,siis ei ole tulevikus minu saatust vaja jagada...just nii oleksin ise toiminud,oleksin varem teadnud.muidugi-ei välista ka muid põhjusi,minul igaljuhul on asi sedamoodi..
 
jahh 04. aprill 2013, kl 21.03
vererõhk, veresuhkur
 
kannike 04. aprill 2013, kl 21.11
ka silmapõhja rõhku tuleb kontrollida
 
hõljum 05. aprill 2013, kl 08.44
aga mul veresuhkur korras,ikka uduussid silmade ees.mida see silmapõhjade rõhk näitab?
 
teemaalgataja 05. aprill 2013, kl 12.40
Oh jah, siis delfis võib end päris kirstu põhja diagnoosida... Mis kasu on soovitusest minna silmaarstile, kui ma juba kirjutasin, et just käisin, eh... Silmarõhk on mul veidi piiripealne, aga tilku pole kirjutatud ja käin u poole aasta tagant kontrollis. See on mul juba aastaid olnud, aga hiljutine nägemisväljauuring oli korras.
Vastuseks - kõrge silmarõhk tekitab glaukoomi, seda mõõdetakse selle aparaadiga, mis laseb sutsu õhku silma (ebatäpne) või siis Gold-tehnikaga - pliiatsilaadne asi, mis pannakse vastu tuimestatud silma (täpsem). Vererõhk peab vist ikka aastaid palju üle normi kõrge olema, et nägemist kahjustaks, mul on see täitsa normaalne. Madala vererõhu täpid püstitõusmisel on hoopis teine asi, see on ju ainult hetkeks, mul hõljuvad ikka püsti ja pikali, stabiilselt kogu aeg.
Veresuhkur, ma ei tea, paar korda viimase kahe aasta jooksul olen apteegis ja mingite kampaaniate ajal kaubanduskeskuses mõõta lasknud, alati on korras. Diabeet võib silmi kahjustada jah, aga no selleks peab ikka aastaid suhkur kõrge ja ravimata olema, et sellised kahjustused tekiks.
Minu teema küsimuseks oli pigem, et kas kellegi on kogemusi hõljumitest vabanemisega, midagi ette võtta saab või tuleb lihtsalt harjuda ja oodata, et äkki hõljuvad minema.
 
?? 05. aprill 2013, kl 13.45
Aga kui sa juba käisid silmaarstil, siis milleks veel siit (asjatundmatutelt) küsida? Miks siis arstilt (st selle ala spetsialistilt) ei küsinud? Tema oleks sulle kohe vastanud, miks sul silme ees midagi hõljub ja kas see on ohtlik.
 
ibsina 05. aprill 2013, kl 13.48
Need mida sa näed, on looduse energia osakesed. Kiirelt liikuvad helendavad täpid millel lühike saba taga. Neid näeb kõige rohkem kirka ilmaga looduses. Neid näevad kõik terved inimesed olenemata nende "lubjastumisest" või muust arstide pakutavast ja põhiliselt siis kui on looduses, hästi terves keskkonnas. Mina saan neid näha kui vaid õieti nägemise fokusseerin.
Sul on aga probleemiks see, et sa situatsioonis kus inimene neid ei näe või ei pane tähele, näed neid sellegipoolest. Midagi peaks sul siis viga olema. Mingi üldine nõrkus või midagi ehk isegi tõsisemat tervisega.
Ära seosta seda vaid silmadega või üldtervisliku seisukorraga. Mul med haridus küll puudub aga ehk on probleeme südame nõrkusega või vererõhuga vm?
 
teemaalgataja 05. aprill 2013, kl 15.32
Jah, palun vabandust, et ma julgesin teisi sama kogemusega inimesi otsima tulla ja nõu küsida. Jah, ma küsisin arstilt ka ja panin esimesse postitusse isegi kirja, mis ta vastas. Siit ma lootsin kuulda ise sama probleemi läbi elanud inimeste kogemusi. Ei ma ei näe mingeid helendavaid sabaga helendavaid täppe ja paravõimeid ka pole antud, et saaks mingit müstilist looduse energiat oma silmaga näha. Aitäh kõigile vastajatele, neile kes minu murega haakusid ja neile, kes teistsuguseid täppe, vorste, usse ja kosmilisi aatomeid näevad. Eks me kõik näeme midagi. Ma tõesti rohkem ei jaksa ja lähen nüüd kirjalikku eneseväljendust harjutama, sest ilmselgelt ma ei suuda end siinsele lugejaskonnale arusaadavalt väljendada. Jõudu ja tervist!
 
liigutavalt tore, et olemas oled 05. aprill 2013, kl 19.38
On ikka tore, et said siin foorumis vinguda. Aga põhjus on selles, et su mure polegi mure vaid sina tahaksid ikka "polkovniku lesk" olla.
 
teemaalgatajale 05. aprill 2013, kl 21.05
mul on need hõljumid silmade ees üle 30-ne aasta. Hullemaks läheb, kui olen palju lugenud või vähe maganud. Kuidagi seotud silma klaaskehaga.
Eelnevale kommenteerijale: kui sul endal probleemi pole, siis ei maksa teisi polkovniku leskedeks pidada. Algul, kui need täpid silma ette tekivad, siis oled ikka väga kõvasti häiritud, sest nad segavad vaatamist ja nendega ei harjugi ära. Nii et ikkagi on tegemist inimese murega, ei maksa teiste suhtes üleolev olla.
 
tule taevas appi 05. aprill 2013, kl 21.16
on ikka mured, mul on yks täpp eluaeg yhe silma ees ja see on köki möki võrreldes sellega et ma kõndida ei suuda ja pea käib ringi. kyll on ikka rumalaid inimesi, kes mõtleb endale usse välja
 
hõljum 05. aprill 2013, kl 21.26
eelviimasega nõus.ega see,et need udused sinka-vonkad väsinud silmade ees virvendavad,pole suur mure muidugi-inimene lihtsalt tahtis teada..viimasele:olen eluaeg ainult ühe silmaga näinud,teisel silmal n.n "laisa silma sündroom".ei kaeble,aga ei tänita ka,kui keegi midagi küsib...ole pisut leebem teistega,eks!mul kah kaks kroonilist rasket haigust,aga ma ei nääguta siin,see ei tee mu elu paremaks ju....lillelist kevadet!
 
hõljumid jah 05. aprill 2013, kl 21.37
Ja psühhaater kiidab veel sulle takka et sa naedki usse ,mitte ykski arst selgita sulle et see ei ole uss . Nii need hullud tekivadki juurde ,
 
hõljumile 05. aprill 2013, kl 21.49
Hõljum, kas kirjutaksid, kuidas sa oma lupjuva silmapõhja vastu võitled. Endal sama häda avastatud. Ma tean, et otsest ravi sellele pole, aga olen kuulnud, et mõni arst ikka soovitavat midagi vähemalt protsessi aeglustamiseks (peatada nagunii ei saa).
 
hõljum 06. aprill 2013, kl 07.56
üleeelmisele:see uss on kujundlik väljend,kuidas sa aru ei saa!!!on ikka totusid!ma ei oska muud moodi kirjeldada neid moodustisi,mis valgusse vaatamisel silmade ees hõljuvad,aga noh,ju mul siis eneseväljendusega probleem,sul jälle huumorimeele ja arusaamisega sama häda.,nii et läheme psühhiaatri juurde koos,ma saadan sind julgestuseks....viimasele:vaata,see lupjumine on üleüldine organismis ja eraldi silmadele mingit n.ö.ravi polegi.toitu tervislikult,söö oomega 3-(kala,linaõli,kreeka pähkleid j.n.e.)noh,nagu praegu kõik leierdavad ja siis peaks protsess aeglustuma.ega see ei tapa,kui aegsasti profülaktikaga(tervisliku toitumisega)tegelema hakkad.mina pole midagi erilist teinud,peale tervisliku toitumise-pimedaks pole jäänud ja kuigi prille olen eluaeg kandnud,lugemisprille ei vaja mitte(vanus 50+)
 
no jh 06. aprill 2013, kl 19.50
nüüd ma saan aru mis usse nad seal hullumajas näevad, need hõljumid ongi siis neil ussid. tule taevas appi
 
hõljum 06. aprill 2013, kl 20.25
kas nad näevad hullumajas usse?ma arvasin,et väikesi kuradikesi....aga noh,mul pole hullude seas tutvusi,muidugi ma ei tea....
 
Sama häda, 40 a 25. märts 2019, kl 16.24
Märkasin endal samu halle täppe ja kriipse kümme aastat tagasi. Silmaarsti juures käisin aasta tagasi. Mingit selgust sealt ei saanud. Ütlesid, et need on surnud rakud, mida lühinägelik silm näeb liiga hästi. Selge see, et keha näitab, et midagi peaks muutma. Avastasin hiljaaegu enda jaoks Luule Viilma "Ellujäämisõpetused". Viiendas osas oli juttu just nendest liikuvatest varjudest silme ees ja silmadest üldse. Kuna sain tema raamatust abi ühele teisele hädale, usun, et aitab ka seekord oma mõtete õigele rajale keeramine. Enne on lihtsalt suur huvi kõik osad läbi lugeda. Minu puhul paistab nii, et kriipsud ja täpid ise ei kao kuskile.
 
juku 28. mai 2021, kl 21.11
kusagil mina olen kuulnud et see on energia..liiguvad need valged täpid nagu aatomi enda sees olevad elektroonid ja neutronid , et lihtsalt maailm hakkab muutuma ja hakkame nägema energiaid .
 
juku 28. mai 2021, kl 21.14
need pole ussid vaid see energia valge täpp teeb nagu ringi ja nii nad siis liiguvadki .mul liikus paremalt vasakule.selles suunas,,ja lihtsalt see must osa tekibki kui see valge täpp nagu lõppeb,
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!