Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Pärmseene vastane dieet!!
 
inimesed puravikus 23. oktoober 2013, kl 19.52
Tere!

Olen palju lugenud selle organismi sisese vohama kippuva pärmseene kohta, mis väljub kontrolli alt valetoitumise, antibiootikumide, tablettide, jne tarbimise läbi ja igalpool on erinevat infot pärmseene dieedi kohta. Üheselt ning üldistavalt on välja toodud, et on lubatud süüa mahe köögivilju ja juurvilju, täisteratooteid,puhast liha, kala, keefiri, maitsestamata jogurtit, kohupiima, hapukoort, rafineerimata külmpressitud õlid. On ka maininitud ,et väikses koguses on lubatud mett ja rafineerimata toor-roosuhkrut kui seen kauges faasis ei ole.
Olen aru saanud, et pärmseen toitub rämpstoidust, mis sisaldavad e-aineid jne, nisust, valgest jahust ja suhkrust, tärklisest, mürgi juurikatest ja üldse magusast, jne. Igasugune suhkur ja tärklis on talle toit.
Tekkis küsimus???
Kuidas on lubatud süüa porgandit, see on ju nii magus? Magus on pärmseenele toit!
On öeldud sööge värskeid köögi- ja juurvilju kuid sain teada, et peet, kaalikas, kõrvits sisaldavad rohkelt tärklist ja ei ole soovitatud neid palju süüa nagu kartulitki kuid kõrvitsaseemned mõjuvad pärrsivalt. Ning ka peet ja kaalikas on magus.
Ja nüüd ongi kõige suurem küsimus, miks siis ei ole inimestele selgemat tabelit välja toodud, mida siis tohib kokku võtte süüa ja mida mitte?
Ühes kohas toitumis lehel mainiti ära, et isegi leib on tärklise rohke ja pudrud ning riis.
Ma ei saa enam üldse aru, mida siis üldse süüa võib ja suhu pista selle pärmseenega, midagi ju tahaks süüa ka. Piima tooteid ei ole julgenud süüa kuna ka piimasuhkur pidavat talle toit olema, rääkis ühes foorumis inimene, kes juba pool aastat müttab sellega.
Mis toidud, siis kokkuvõttes on kindla peale välja minek?
Oskab keegi öelda, kas mahe muna võib süüa? Kaalikat ning peeti, milles on tärklist?
Oleks tore kui keegi paneks täismenüü välja ja aja kui kaua peab ranget dieeti pidama jne.
Üldse igasugune info on teretulnud.

Täna läheb mu jälle söögina sisse mahetatar, sibul, küüslauk ja kabatšokk,porgand ning toorsalat! :-D
 
imelik 23. oktoober 2013, kl 20.06
mina just püüan pärmiseene pulbrite abil seedimist korda saada
http://www.rx.ee/e/1554-enterol.html?start=1
 
inimesed puravikus 23. oktoober 2013, kl 20.26
Seedimise aitab suurepäraselt korda õunaäädikas, mis kodus enda valmistatud koduaia õuntest või linaseemned. Mõlemad aitavad ka pärmseent organismis tasakaalu tagasi viia.

Kui sul on (imelik) seedimine korrast ära siis võib ka sul olla pärmseen, loe selle sümtomeid lehelt: http://www.okobeebi.ee/?p=441

Enamalt jaolt kõik tervise hädad ongi sellest tingitud kui inimese organism lüüakse tasakaalust välja ja siis hakkab pärmseen vohama ning väga palju haigusi tekitama.
 
imelik 23. oktoober 2013, kl 21.00
ei sobi need pärmseene sümptomid minule kuidagi
 
Soovitus. 23. oktoober 2013, kl 21.26
Räägin nüüd oma kogemusest. Mul vohas pärmseen kuskil 28-aastaselt ja lausa igakuiselt ja niimoodi aasta läbi või kauemgi. Esiteks lase teha Ureaplasma test (mul oli sellega seotud tõenäoliselt). Miski justkui ei aidanud. Söömine ei mõjutanud. Arst kirjutas ainult klotrimasool kreemi. Kui siis ise avastasin, et on olemas suukaudsed tabletid, mis viivad seene välja. Fluconasol. Kas oled seda neelanud? Alguses üks ja siis teine mõne aja pärast. Iga kord kui tunned, et hakkab teatud kohas kihelema, siis kohe määrida mitmel päeval 3 korda päevas klotrimasoolkreemiga. Vahel on vaja keemia appi võtta. Jõudu!
 
arvamus 23. oktoober 2013, kl 21.32
Niipalju kui mina tean siis pärmseenele on mönedel inimestel vastuvötlikus isegi siis kui toitumine korras ja ravimeid ei kasuta.Piimhappebakterid tugevdavad kaitsevöimet, kysi apteegist, tooteid on mitmeid.
 
is 24. oktoober 2013, kl 09.43
Tegelt on dieet palju karmim. Süüa ei tohi ühtegi juurvilja milles suhkrut. Peet, porgand ja kõik teised viljad milles suhkrut, tuleb välistada. Suhkrutest ükskõik mis kujul tuleb loobuda. Mesi, pruun suhkur, öko-ugri-mugri siirupid.
Samuti peab loobuma kõigist kääritatud toitudest nagu keefir, õlu, vein, jogurid, kohupiim, hapukoor, hapukapsas, marineeritud toidud jm. Ja siis loomulikult pärm ükskõik mis kujul.
Proovida võib vaid petipiima.

Ise oletan, et mul peaks olema see pärmiseen aga kuna meditsiin seda häda ei pidavat tunnistama siis jääb see oletuseks. Tunnusteks loetud hädad algasid siis kui mulle määrati kangete antibi. kuur. Eelnevalt olin osanud veel oma lolli peaga süüa b vitamiinide puuduse vältimiseks ohtralt kuivpärmi.
Dieeti otseselt ei pea aga olen üle vaadanud oma söömise ja püüan jälgida seda juba aasta või rohkem.
Loetletud sümptomitest on mul õnneks vaid kuuendik või nii.
 
,ck 24. oktoober 2013, kl 10.37
Tuleb unustada ära antibiootikumid ja taastada organismis bakteritepopulatsioonid ning pärmseen saabki kontrollialla.
 
tige 24. oktoober 2013, kl 12.35
Ausalt, see pärmseene plära siin foorumis hakkab juba ajudele käima. Alles suve alguses oli siin mingi loll kirjavigadega artikkel, et kui on magusaisu ja väsinud tunne, siis sul ongi kohe pärmseen. Järgnes mingi debiilne loetelu, kus pärmseene süüks pandi kõik alates äralöödud varbast kuni ajukasvajani.
Ma ei saa aru lihtsalt, kuidas inimesed endast nii vähe hoolivad, et on nõus toiduga mängima ainult sellepärast et "mul peaks olema pärmseen".
Ja mis loll jutt, et meditsiin ei tunnista??? Minul lõi ka ükskord seeninfektsiooni välja (kusjuures süüdi oli probiootikumide ärajätmine, ehk siis kui kunstlikult kasulikke baktereid manustada, siis organism ise vist ei tooda enam vms), läksin arsti juurde, sain kohe küünlad ja 2 tabletti + soovituse käsimüügist kreem osta. Arst ütles, et nüüd peaks tükiks ajaks rahu majas olema ja nii oligi. Nii et kui teil ikka meditsiin ei tunnista, siis vahetage arsti ja kui ikka ei tunnista, siis tunnistage ise endale, et äkki vohab seene asemel organismis hoopis ülielav kujutlusvõime.
Ja no täiesti kriminaalne iseenda vastu on jätta lambist menüüst mingeid toidugruppe lihtsalt välja! Mida ühekülgsem toit, seda nõrgemaks organism jääb ja seda tõbisemaks te muutute.
Ja vabandust, teemaalgataja, ma ei taha sinu muret pisendada ega sind juhmiks pidada, aga vaata ikka natuke nende veebilehtede sisu ka, kust sa infot ammutad. Seda ökobeebi lehte peavad üleval üks apteeker ja kaks turismitöötajat, kas see on nüüd tõesti see infoallikas, mille põhjal peaks hakkama endale dieeti plaanima?
Ja vastuseks sinu kõige suuremale küsimusele, miks ei ole sulle tabelit nina ette pistetud, mida sa süüa tohid, khm-khm, ei tea, täielik korralagedus tõesti, peaks võtma vastutusele selle asutuse, mis vastutab internetti tabelite ülesriputamise eest ja need laisad ametnikud lahti laskma!
 
röömus 24. oktoober 2013, kl 13.24
tige - sa meeldid mulle :D "vohab organismis ülielav kujutlusvõime" on eriti hea ;)
 
inimesed puravikus 25. oktoober 2013, kl 15.57
Tegelikult kui nüüd aus olla, siis ma tükk aega ei saanud aru, mis mul viga on ja lõpuks ühendas ära et tegemist on pärmseenega. Tervis oli mul nii korrast ära paar kuud tagasi, et mul lõi aeg ajalt tugevaid südame valusid rindu, siis hingamisteedesse, alakõhu piirkonda on valusid löönud, tuikumisi oli, väsimus hood ja kui seeneke enadle ikka väga head toitu sai, siis tõmbas kohe pilve olemise. Väljas käies silmad läksid tihti vesiseks ka igemepõletikku on olnud, kerget ärrituvus hoogusid jne(tuppeseent mul õnneks ei ole). Seda kõike tekitab organismis meie kallis pärmseeneke ja kui mitte seda välja ravida, siis hõlmab seen kogu meie organismi ehk paljuneb kõikidesse organitesse ja plokeerib nende töötamise. Paraku kõik antibiootikumid,tabletid, nii küünlad kui ka muul kujul nipet-näpet asjad, valetoitumine on maitsev toit pärmseenele. Inimestel sellepärast ongi südamed haiged ja astmad,pimesoole põletikud,sooled, magu, maks läbi kuna need on seent täis ja seenekesed tekitavad põletikke, toksiine ehk mürke toodab 80%ulatuses juurde(tähelepanu see on üllatavalt suur kogus). Miks arstid lõikavad kohe pimesoole ära? Kas tervise probleemid lõppevad sellega ei teil ju seen paljuneb mujal edasi ja teeb oma tööd. Mis järgmiseks-läheb kopsudesse, südamesse, sealt edasi, võite ainult oletada, mis haigused sellest kõik tulenevad ja kui küsida, mis tervisel viga on siis ei oska seda keegi öelda. Delfi foorumis on tõstatatud teemad, et süda jätab lööke vahele või jääb seisma, pole ka ime kui teatud tegelane oma usina tööga kaugele jõudnud on. Aga ega seda tule keegi teile ütlema, millest miski tingitud on ja kui keegi ikkagist ütleb, siis ise asi, kas inimene õige dieedi pidamise kohta infot saab õige aegselt.
Kõik inimesed, kes looduse poole ei pöördu ja õieti toituma ei hakka ja teatud aeg dieeti ei jälgi ehk oma seenekest normi ei vii ei saa iialgi terveks ja igal aastal haigestute mingisse haigusesse ja tervise hädad aina süvenevad. Mul tuttaval lõigati pimesool ära ja nüüd tal olid ka sooled läbi. Ka tema võttis selle seene dieedi ette ja tervis on parem tal. Ta rääkis, et ta ei saanud valget jahu üldse süüagi, sest siis on kohe uimane, ainult täisteratooteid tarbib toidu valmistamisel ja seda sai ta ka alles hiljem sööma hakata kuna soole seinad pidid taastuma mingi aeg aga egas talle öeldud, miks ta sooled läbi on. Miks ei võidud, siis inimesele öelda, et tal organismis seeneke on? Minul oli paar kuud tagasi kui ma veel ei teadnud, mis mul viga on lisaks eelpool toodud välja süptomitele, keel valge paksult mürkidest. Kõik kellel on keel katune ja hallikas- või sinakas-, kollakas valge või lihtsalt valge ning ka keele ääred, siis soovitan seenekese testi teha kodusel viisil süljega, internetist leiab selle testi õpetuse üles kuidas seda veega teha klaasis. Paljudel on eneseteadmata seeneke suhu keelepeale juba välja arenenud. Mina olin paanikas ja otsisin abi just internetist, sest teatsin, et pean iseennast aitama ning kellegi teise peale pole loota. Võin öelda, et tigedal on selles osas õigus, süüa mitmekülgselt aga ainult, siis lubatud toite diiedi põhiselt ja rangemal viisil paar nädalat. Eile avastasin, et keel on pooleldi juba puhtaks tõmmanud(seega ei ole hullu, et olen toorsalateid kaalikat, porgandit, peeti tarvitanud natuke söögiks- vahepeal tekkis hirm, kas teen ikka kõike õigesti,(sellest sai algus ka postitus siia, kas ikka võin toorsalatit tarbida jne,internetist tuleb ju osata see õige tekstidest välja lugeda kõik ei ole alati 100% kuld). Mul ei ole tänu dieedi jälgimisele hingamis raskusi nii enam nagu oli 2kuud tagasi ning ei ole enam rinna piirkonda tihti valu löönud. Juuksed on ka kinnisemaks jäänud. Olen dieeti jälginud ja kuuaega pole ma magusat söönud kuid seda olen natuke saanud, siis toortoidu kujul porgandist, kaalikast, peedist. Arvan, et kuna peaaegu kõikides toitudes on suhkruid ja tärklist,milles vähem, milles rohkem, siis juurviljadel on ikka omad vitamiinid ja toorkujul nad on kiulised ja seenele ka sellepärast ei meeldi see toorsalat oma kiulisuse ja vitamiinide poolest, mis teda mõõdukas koguses süües pärsivad. Kuna juurikad sisaldavad ka suhkrut, siis ei tasuks palju päevas korraga salatit sisse lahmida, sammuti mitte täistera tooteid, sest siis läheb veri toksiliseks ja seeneke saab toitu, nii ka piimatoodete puhul(tarvitada mahe, mitte antibiootikumide peal olevat lehma toodet). Kui kaksnädalat on küüsaluguga,sibulaga, rohelisega, raviteedega dieedi põhise menüüga - dieeti jälgitud, võib võtta juba ka maitsestamatta jogurtit ning keefiri. Ma ise ei ole julgenud piimatooteid veel süüa aga mul tuli meelde täna, et keefir mõjub hästi, sest kui ma uimas olin seenest(tola ajal teadmata veel millest), siis keefir lõi alati pea selgeks ja pani palju peeretama, see tervenemis tunnus. Mina hakkan alates homsest maitsestamaata jogurtit sööma. See vastab ka tõele, et alguses ei tohi kookosõli väga palju tarvitada igalepoole, sest seen võib vihaseks saada organismis, jne. Nagu näha vastab ka see tõele, et loomulikul moel piimast, keefirist, jogurtist saadud piimhappebakter talle ei meeldi, siis ongi soovitatav seda peale 2-nädalast dieeti tarvitada või siis väike kogus dieedi aeg(sest seen muutub muidu liiga vastu põikivaks organismis kui liiga palju korraga endale hävitavat kraami peale saab). Kui mina ei teadnud, mis mul viga on ja dieeti veel ei jälginud ning jõin terve klaasi täis piima ära ja pärast seen ajas mul pea sügelema, võib ka allergia punne lüüa, seeneke näitas, et talle see toit ei meeldi. Üldse kui süüa sellist toitu, mis seent hävitab võib seen anda sellest märku sellisel kujul võibolla raskem hingamine, ajab iiveldama, tekitab kehal kuskil kihelust, allergiat jne. Pärmseeneke on nagu väike laps kui miskit ei meeldi hakkab oma kobitsatega iseloomu näitama ehk jonnima, miks ma nüüd, siis äkki endale meelepärast sööki ei saa. Peeretamine on hea märk, siis saab seen vastu toosi ja toitumine on õige järelikult. Kõike süüa mõõdukalt, mis on dieedis ette nähtud ja kindasti ärge sööge kartulit, sest seal ikka ju palju tärklist ja teisi vitamiine õieti ei ole peale C-vitamiini ning ka see on dieedi aeg keelatud süüa ja soovitan kartulist pikemat aega eemal olla kui 2-nädalat ja õige toitumise peale tuleb väidetavalt pikemaks ajaks jääda mõned väidavad 1.a-2.a.
Mina ise alguses üldse paastusin 3päeva jõin ainult teesid, siis hakkasin seenele kohta näitama, sõin päevas natuke toorsalatit, kus oli ka peterselli, tilli, murulauku need kõik mõjuvad pärssivalt ei meeldi seenekesele ka erinevad vürtsid, kurkum, šillipipar, koriander, pune, tüümian, kaneel. Toorsalati kõrvale olen söönud, siis mahe tatart. Värske kapsasalat on ka hea ja hea kui on saadud juurikad mahetaunikult või väike talunikult, kes oma toitu ei pritsi keemiaga. Kui leiba teha panni peal või ahjus, siis ilma pärmita ja vürtsidega leiba valmistada, iga toidu korra juudre süüa ka küüslauku. Kui hommikul sööd täistera kaerahelbe putru, siis päevas ei soovita rohkem mitte enam täistera tooteid süüa, isegi mitte leiba. Kõike süüa natukene mitte palju, dieedi põhise tabeli kujul võiks olla need kogused välja toodud inimestele. Miks peab kõike ise katsetama? Veel ei soovita ma süüa läänest tulnud puuvilju sisse dieedi ajal ega ka peale karmima dieedi pidamist, neid pritsitakse igal juhul üle kui siia trantsporditakse, süüa koduaia või taluniku käest saadud puuvilju kui tervis rohkem korras on ja sedagi mõõdukalt. Mina ise olen veel toorsalati kõrvale söönud natuke kala, mahe muna olen ka söönud ja see seenele üldse ei meeldi kuna munas ka on valke ja seega ei soovita kohe muna söömisega alustada. Muna muidu mõningatel päevadel päevas 1-2 muna võib ikka lubada.Täistera riis on ok seda ka jällegi natuke süüa, mitte palju. Kanasuppi olen teinud mahe kanast ja liha ka mitte palju korraga sisse süüa. Toitude kogustes on kõik kinni, milles olen selgusele saanud oma keha jälgides. Külpressitud oliiviõli, -kookosõliga soovitan toite maitsestada ja need sobivad ka praadimisesks, lihtaslt putrusid ja salateid maitsestada on hea ka külmpressitud linaseemne õliga kuid praadimiseks see ei sobi. Sööge ka linaseemneid sisse kuna see toetab hästi magu,maksa ja soolestikku oma lima ja vitamiinidega, seega seenele mõjub pärssivalt!
Olen õnnelik, et igaltpoolt erinevatelt interneti lehekülgedelt olen mingisugustki infot leidnud. Tänud nendele portaalidele ka delfile, kes on võtnud vaevaks mingitki infot välja panna selle tähtsa pärmseene kohta, kellel on nii suur kontroll kogu meie tervise üle kui me ei austa omakeha või lihtsalt teadmatusest rumalusi endale suukaudu sisse lahmime. Teadke, et kes on tablette ja antibootikume juba sisse tarbinud- võib väga suure tõenäosusega olla organismis pärmseen vohamas. Näiliselt kõrvaltatakse inimestel antobiootikumi või tabletiga probleem kuid tegelikult tuleb neid sellle tarbimise tulemusena juurde ja haiguse probleemid jäävad ikka sisse, sulle siis võibolla varjatud kujul kuniks keha juba karmimalt märku annab! Paljudel see juba läbi elatud ja ometigi on meil apteekides riiulid paksult tablette ja muud kaupa täis aga inimesed on aina haigemad! Kuskil on ikka midagist väga korrast ära!
 
mul sama probleem 25. oktoober 2013, kl 17.45
Alustasin dieediga 5 päeva tagasi ja alles kohanen asjaga. Võtsin muuhulgas aluseks raamatu "PH ime", millega saab organismi happelisust vähendada. Happeline keskkond panebki seened jms vohama. Muud põhjust ma oma terviseprobleemidele enam leida ei suuda.
 
TEADJA 09. aprill 2017, kl 01.38
parim on HAPUKAPSAS, HAPUKURK, BIOKEEFIR JA -JOGURT
 
bakter 13. aprill 2017, kl 10.02
Kui otseselt toidutalumatust ei ole (nt gluteen,kaseiin), ei ole ilmselt mingit äärmuslikku dieeti vajagi. Lihtsalt vältida valget jahu. liigset suhkrut, pärmiga kääritatud toiduaineid. Kasulik on kiudaineid sisaldav toit. Kindlasti on regulaarselt vaja süüa naturaalselt hapendatud toitu, see on parem, kui apteegi-probiootikumid. Need on hapukurk, hapukapsas.
rudrafroo 10. august 2023, kl 08.39
Kaalu alandavad tabletid - https://nplink.net/naa6wg6l Kokku kaotasin ma 12 kg ja see võttis mul vähem kui kolm kuud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!