Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kas on siin kedagi vererõhu ja rohtudega
 
serlina 09. veebruar 2014, kl 19.25
kas keegi saab väita, et peale vererõhurohtude võtmist on elukvaliteet tõusnud?
et tõepoolest vererõhk on langenud, et kõrvaltoimeid ei ole või on minimaalsed, et risk haigestuda südamehaigustesse on langenud...

mina ei ole enne ravimeid tarvitanud, tunnen ennast suurepäraselt, mille peale arst ütleb et see on sellepärast et organism on kõrge rõhuga harjunud.
kõik võib ju olla, aga ma hirmsasti kardan kõrvaltoimeid, rohkem kui südamehaigust ja surma.

siiani olen lugenud siin ainult haigetest, kes võtavad küll rohtu, kuid vererõhk langenud pole või on hullud kõrvaltoimed.
närvid täitsa läbi juba, elan kui pommi otsas, aga tahaks väga veel muretult elada.
kommentaare ootaks eesmärgiga muutuda julgemaks ja hakata rohtu võtma, või siiski kuulata sisetunnet ja rohtu mitte tarvitada.
kõik asjasse puutuvad kommentaarid oodatud.
uudishimulikele lisan, et olen nats alla 50-ne muidu üpris terve vanaema, vererõhk väga pikka aega rahuolekus kuni 140/90 ja füüsilise tegevuse juures 160/100 ja kui lisaks närveerin, siis isegi 190/100
ööpäevase uuringu ajal ainult kaks mõõtmist olid normis, aga ma ei saanud absoluutselt öösel magada selle mõõtmise aegadel, ehmatasin alati üles ja muidugi viskas siis mõõtmise ajal rõhu ka kõrgemaks.
olen nagu linnuke, kord nokk kinni, siis saba kinni.
 
no 2 09. veebruar 2014, kl 19.39
Kui hakkad rohtu tarvitama ,püsib rõhk normis ja ei ole kõikumisi,kõrvaltoimeid mina küll ei märka.ja ongi ,et ei tohi närvitseda .
 
rõhk 09. veebruar 2014, kl 19.57
Olen sinuga ühte tüüpi. Rõhk pole kunagi ilmselt elus stabiilne olnud. Raseduste ajal kõikus ja mingi haiguse ajal veel, kui kunagi mõõdeti. Kaks aastat tagasi läksin arstile südame puperdamisega s.t. õhtuti oli pulss rahulolekus liiga kõrge. Olin ka väga suur vastane igasugustele ravimitele, kuid uskusin arsti ja hakkasin võtma miinimum kogust. Nüüd juba kaks aastat tarbin rohtusid, kõrvalmõjusid ei ole, kogust suurendama ei ole pidanud.
 
njahh 09. veebruar 2014, kl 20.20
mina võin seda öelda, et rõhk on tablettidega normis ja mingeid kõrvaltoimeid ei ole. Samuti pole hirmu, et rõhk mingil ajahetkel üles võib hüpata - see hoiab ära mõttetut hirmu ja paanikat ja seetõttu ei tõuse ka rõhk.
Võin muretult kõike teha ega pea rõhu pärast muretsema.
 
just 09. veebruar 2014, kl 20.36
elan 25aastat vererõhuga.muret pole kui leiad õiged rohud.usu arsti.hirm teebki haigeks.
 
õde 09. veebruar 2014, kl 20.53
Kõrge vererõhu kõrvaltoimed võivad olla rängemad, kui tablettide kõrvaltoimed. Neerufunktsiooni, maksanäitajaid jt peaks siis perearst kord aastas kontrollima, vereanalüüsiga. Ma arvan, et parem võtta ravimit, kui arst seda vajalikuks peab. Vererõhuväärtused peaks olema keskmiselt alla 130/80 ööpäevas.
 
hüpertoonik 09. veebruar 2014, kl 23.31
asjata ei nimetata kõrget vererõhku vaikseks tapjaks.mulle kirjutati 6 aastat tagasi rohud välja,hakkasingi võtma ja tekkisid ka vastikud kõrvalmõjud..viskasin rohud prügikasti, elasin edasi...kolm aastat tagasi sain infarkti.ei väida, et ainult kõrge vererõhk süüdi oli,oli ka muid põhjusi ja vererõhk v'äga kõrge polnudki..(umbes 150/90 või nii..).pidin hakkama rohtu võtma.nüüd on kõrvalmõjud peaaegu olematud, vererõhk korras,ainult vahel harva lööb rõhu kõrgeks,ei teagi miks.üldiselt aga rõhk täiesti normis.
 
serlina 10. veebruar 2014, kl 10.09
aga mis rohtusid tarvitate? väga tahaks leida rohtu, millel oleks minimaalsed kõrvaltoimed ja tahakski võtta algul väga väikest kogust.
sest rahuolekus on vererõhk olnud ka 125/85 aga kui rohtu peab hakkama võtma, siis vaatamata sellele et rõhk normis ikka peab võtma ju ja minul võtab sellest näitajast veel allapoole ka kindlasti ...
siis ju jälle jube halb olla.
eks kiirabis on mulle igasuguseid tablette antud proovida ka, aga ei julge proovida isegi enam.
tean küll et üks rohi mis sobib teisele ei pruugi sobida mulle, kuid kui siinkirjutajad kirjutavad, et neile sobib, siis loodan ju ikka et äkki sobib mulle ka.
mul pulss muret ei tee, st. eluaeg olnud 90-100 ja füüsilise juures 120 aga mulle meeldib väga aiamaal tegutseda, jalgrattaga sõita, kuid rõhk läheb nii üles et ei julge teha niipalju kui tahaks ja jõudu oleks. isegi vabandage väga seksiga on nii, et viskab ikka väga kõrgele ja kui teisel poolel on väga hea olla ja jääb norinal magama, siis mina vaevlen pool ööd kõrge rõhuga mis ei taha alla minna, kuigi kõik sai "reeglitejärgi" tehtud ja lõpetatud ka ):
 
k 10. veebruar 2014, kl 10.39
Mina ei saa aru, mis paanika siin foorumis käib, et ei suudeta rohtu võtta. Mida see teeb siis teile? Aru ma ei saa. Aga eks see ole iga inimese individuaalne otsus. Mina tarvitan juba aastaid cardazet 5 mg tabletist võtan pool hommikul. Minul hakkab kuklas suruma juba siis, kui ülemine rõhk on 136.Mul on hommikul rõhk täitsa korras, kui rohu võtmata jätan, on peale lõunat kohe üleval. Võtab ka rõhu madalaks aga mina ei saa midagi aru, et viga oleks. Mina ei saa küll aru, et oleks mingeid kõrvaltoimeid. Emal ja isal olid mõlemal mitu infarkti, isal ka insult, nii et pärilik eelsoodumus on suur. Miks te omi arste ei usalda? Kuidas saavad arstid teid ravida, kui te loete neid ravimilehti ja keeldute rohtusid võtmast? No mis mõtet siis on üldse arstile minna? Siis tuleb selle kõrge rõhuga elada ja rahul olla. Rohte ei võeta, kardetakse ei tea mida ja siis kirutakse arste, et need ei aita. Kuidas nad aidata saavad siis? Otsavaatamisega pole keegi terveks saanud. Õige vererohu leidmine on ka pikaldane protsess mõnel. Mõni leiab kohe, mõni mitte. Kuule, usalda oma arsti lõpuks, võib olla sulle aitab ka imeväikesest kogusest, et elu normi saada.
 
serlina 10. veebruar 2014, kl 10.51
kas cardace sind köhima ei aja?
minul tõmbas kopsutorud kinni nii et olin näost sinine, mõtlesin et ju ma midagi hingetorusse tõmbasin.
kiirabi leidis et see oli rohust.
kui selliseid kiirabi vahelesegamist nõudvaid rohuvõtmisi on olnud mitukümmend, siis tekibki paanika et ei julge enam rohtu võtta.
on olnud kõike, küll vererõhu tõusu 240 peale, küll pulsi tõusu 235 peale, küll rütmihäireid, mis viisid minestusse, äkilist sügelust mis hakkas kõrvadest ja ronis jalgadesse, kurgu paistetust jms.
ma saan aru, et reaktsioon on ka psühholoogiline, kuid ma pean ka sellest üle olema.
mul ei ole halba enesetunnet enne kui rõhk on 240/110, siis tunnen et kuidagi vibra on sees, aga 200-ga leegin mööda linna ja ei saa arugi.
see on viga ja ma tahan kõige hullemat ennetada, enne kui tõesti on hilja.
mõistus saab aru aga hirm segab. sellepärast urgitsengi, et kas on ikka selliseid ka kes rohtu võtavad ja on oma eluga rahul ning hirmuvabalt
 
hüpertoonik 10. veebruar 2014, kl 11.02
kuule "k", mis juttu sa ajad!tead sa, mis on rohtude kõrvalmõjud? vist ei tea, ma kirjutan siis mõned näited:lihasvalud(turjas, kaelas,praktiliselt igal pool)pidev iiveldus,maovalud,peavalud,vappekülm,kõhulahtisus,bradükardia, vahel ka löögisageduse järsk tõus kuni 150 lööki rahulolekus...kõike seda olen tundnud ja tõsi küll, kõik pole tingitud vererõhurohtudest, kuid juttu, et võtke aga rohtu, usaldage aga arste, ei taha ma lugeda!!!arstid ütlevad, et kahju, jah, rohtude kõrvalmõju....tema sinu piina ei tunne ju!näide:statiin tekitas lööbe, arst kirjutas allergiarohu!teine rohi tekitas tugeva kõhuvalu ja iivelduse, arst suunas maouuringutele.midagi hullu ei leitud, arst kirjutas iiveldusvastase rohu!aga on ka arste, kes tõesti hoolivad.näide;rohi tekitas tugeva kõhulahtisuse,arst keelas rohtu võtta..noh, aitab või?ja vererõhurohi oli berlipril, hiljem metoprolool,see toetab südant ja normaliseerib pulsisagedust.
 
see 10. veebruar 2014, kl 11.21
berliplin on üleüldse üks väga lahe ravim. sellel oli kilomeetri pikkune kõrvalmõjude nimistu kaasas, millest olidki mul enamvähem pooled alustades köhast ja lõpetades kõhulahtisusega. ainuke mida ta ei teinud, ta ei alandanud rõhku.

tuleb ikkagi valida omale võimalikult sobivam ja väiksemate kõrvaltoimetega ravim, midagi pole parata, ega kõrge vererõhuga pikka pidu ei ole. tean inimesi, kes tarvitavad juba 30 ja 40 aastat rõhu ravimit, aga ei tunne ühtegi, kes nii kaua oleks elanud kõrge vererõhuga. enne tuleb ikkagi insult.
 
hüpertoonik 10. veebruar 2014, kl 11.30
õige jutt!parem karta, kui kahetseda!(isiklikud kogemused)
 
k 10. veebruar 2014, kl 13.13
No kui teil tekivad rohtudest kõrvalmõjud ja neid võtta ei saa, otsige siis abi maarohtudest. Mina usun küll, et kui leida asjatundlik taimetark, siis saab abi ka maarohtudest. Muidugi ei ole see mõju nii kiire kui arstirohtudest. Ei maksa minuga pahandada. Inimesed on ikka väga erinevad. See ei ole nii, et ühele mõju avaldanud ravim aitab ka teisi samasuguse haigusega. Samuti on nende kõrvalmõjude kohta. Muidugi ma usun, et neid võib olla, kuid ka nendele kõrvalmõjudele reageerivad inimesed erinevalt. Kõikide ravi ongi ju konkreetsele inimesele kohandatud. Ega meie soovitused siin eriti ei aita.
 
hüpertoonik 10. veebruar 2014, kl 13.36
kulla k!kui sa soovitad mulle maarohu, mis asendaks hjertemagnüüli,el-tyroksiini või medrooli, kummardaksin sinu ees maani!olen katsetanud nõelravi(deprekas ja artriit),refleksoloogi abi, massaazi,statiini asemel söön toidulisandit ja pean dieeti...muud teha ei oska, peangi tablette närima.dieediga sain vererõhu, kaalu ja kolesterooli enam-vähem.deprekarohtusi ka ei söö, kuid kilpnäärme rohtu, südamerohtu ja artriidirohtu pean sööma, muidu lamaksin selili voodis 24/7/365.
 
njahh 10. veebruar 2014, kl 17.05
serlina, pulss 90-100 rahulolekus on ikka väga kiire ja sulle sobiksid just nimelt rohud, mis südametegevust veidi aeglustaksid. Minul olid need näitajad tunduvalt väiksemad ja kasutan ikka rohtu, mis südametegevust veidi aeglustavad. Minu menüüs on nebilet ja noliprel ja mingeid kõrvalmõjusid ei tähelda. Ravimid märas kardioloog. Enne proovisin mitut perearsti määratut, kuid need tõesti minuga kokku ei sobinud ja tekkisid kõrvalmõjud.

Praegu küll kõik OK.
 
thjskd 10. veebruar 2014, kl 17.50
See tuleb endale nüüd kindlasti pähe taguda, et stabiilne kõrge rõhk ei tekita kuidagi halba enesetunnet, mis on aga salakaval. See sama kõrge rõhk rikub neere, silmi, südame ja aju veresooni.
 
pulss alati normis, rõhk mitte laes 10. veebruar 2014, kl 18.07
seega, kiiret südame tööd ei ole, seepärast ilmselt noliprel ja nebilet mulle ei sobinud. 10 a tagasi punnisin arstile vastu et keemiat sisse ajama ei hakka. aga kes see jõuab iga päev kilo jõhvikaid või arooniat süüa et abi oleks??? raiskasin hulga raha homöopaatiale, lõpuks andsin alla. Norvask ei mõjunud üldse. Hypothiazid võttis 2 nädalaga rõhu ideaalseks - 80/120. mingi aja pärast tuli jälle mingi tuur peale, lõpetasin rohu võtmise, aga rõhuga 93/160 oli meeletu vastik vinguv peavalu. Hypothiazid enam ei aidanud, ei tea miks. Siis võtsin Lozap H-d jupi aega, tekkisid pahkluu tursed - läks aega enne kui neid rohuga seostasin. vot siis proovisin nebilet'i ja nolipreli, midagi ei juhtunud. küsisin cardacet, teadsin et paar tuttavat võtavad, aga arst ütles kohe et siis saate endale veel köha ka. micardis võttis rõhu 90/140-le, mis pidi kah normi sisse mahtuma, aga närveerimine ja kehaline koormus ajas kohe pea valutama, sain aru et rõhk kõrge. siis määrati lisaks Proindap - nüüd 80/120, pahkluud ei ole enam paistes (vahel lausa komberdasin hommikul tööle, nii valus oli) ja enesetunne hea. seega - pole pärata, tuleb igaühel oma leida katse-eksituse meetodil. pärast tasub vastavate rohuteedega organismi puhastada sellest asjatust mürgitamisest.
 
serlina 11. veebruar 2014, kl 09.02
niikui minu pulss jääb 75-80 ringi, siis tekib kohutav õhupuudus, seega ei kujuta ette elu nii madala pulsiga.
kõik on konsulteeritud kardioloogiga ja viimane kokkuvõte oli et tablettidest saadav kasu ületab kõrvalmõjudest tekitatud kahju.
aga ise tunnen et oleksin rahulikum kui oleks rohi peal ja ei peaks närveerima rõhu pärast
 
hüpertoonik 11. veebruar 2014, kl 10.59
äärmiselt tuttav väide arstide poolt, mis näitab selgelt seda, et pole nende asi, kuidas sa end tunned.nende asi on järgida raviplaani ja kogu moos.see on selgelt nähtav näiteks sellisel puhul:söö neid südamerohtusid! ah magu ei kannata-söö maorohtusid! ah maks ütles üles-söö maksarohtusi siis!lihtsalt suvaline näide.nii hakkad sööma mitut erinevat rohtu.ja arste ei saa süüdistada, sest iga arst näeb asja oma vaatenurgast.inimest tervikuna pole kaasaegne meditsiin õpetanud arste vaatama kahjuks.olen tihti mõelnud,et miks .
 
Mimoos 60a. 12. veebruar 2014, kl 17.46
Kel tervis lonkab peab olema väga tähelepanelik, kuidas üks või teine asi enesetundele mõjub, nii mõnigi kõrvalnähe kaob natukese aja pärast ära. Vererõhu rohud ei mõju ju päevapealt, see võtab mõne nädala aega. Minul suurendas arst doosi 2 korda. Siis kahtlustasin, et üks ravim ( cardase) ajas higistama, vahetasin välja.Uuest rohust tekkis kõhulahtisus. Rohtu ei vahetanud hakkasin mett sööma ja õnneks aitab. Oli mul ka reuma ravimiga väga haruldane kõrvalmõju, nimelt terve ihu lõpetas uute karvade kasvatamise. Ei nimetaks väljalangemiseks! Lihtsalt märkasin, et noori, uusi juukseid enam ei ole. Ihu muutus imesiledaks, jalad, käed siledad nagu siid jne. Vahetasin rohtu ja uued juuksed hakkasid jälle kasvama.
 
hüpertoonik 13. veebruar 2014, kl 11.23
mimoos60a,millist rohtu Sa kasutasid, et kõrvalmõjud tekkisid?minu teada trexani kasutades küll juuksed langevad välja, aga vahetada seda millegi muu vastu ei saa.äkki oled nõus täpsustama?
 
Uimerdaja 13. veebruar 2014, kl 14.08
küsin pulsi kohta. Kui sain vererõhu normi, siis vajus pulss ka. Praegu pidevalt 50-60, vahel 48.
Kas nebilet on see, mis võtab pulsi madalaks?
Jube jehv tunne, midagi ei jaksa teha, käed-jalad külmetavad.
Praegu hommikuti bisoprolol ja Micardis+, lõunal presid ja õhtul nebilet. Kui alustasin (3 kuu eest), oli rõhk isegi rohtu võttes 160-180/100. Praegu 115-135/75-85. kui õhtul jääb nebilet võtmata, siis on hommikul rõhk üleval. Kui võtan, siis jälle 115/75. Arsti juurde saan alles 1 kuu pärast uuesti.
 
Karlsson 17. veebruar 2014, kl 16.53
Rahu-ainult rahu.
Esiteks, kui sa lähed rõhumõõtmise ajal närvi, siis pole sellest mõõtmisest mingit tolku, sest see näitab sel juhul suuri aiateibaid.
Püüa kõigepealt leida rahu endas ja mitte karta aparaati. Vererõhku mõõdetakse rahulolekus. Osta omale isiklik rõhumõõtja - pane peale ja istu rahulikult 5 minutit ja siis RAHULIKULT mõõda oma vererõhk.
Igasugu kõrvalmõjud tõstavad vererõhku ja see on normaalne ! Nii organism peabki toimima.

Kui siiski peaks vererõhk olema kõrge, siis võta rahulikult vererõhurohtu. Ära närveeri kõige pärast.
Kui tekivad kõrvalmõjud, siis vahetad rohtu.

Igatahes parem kui pärast insulti oma lastele eluks ajaks koormaks jääda !
 
irina 17. veebruar 2014, kl 21.01
aga minul vererõhk rahuolekus on alati normi piirides. aga niikui liigutan natuke või olen närvis nii kohe 200.
mina kohe ei tea mida oma rõhuga teha. ainult aparaadi nägemine ajab jube kõrgele.
miks tean, sest kui ma möödan kodus, siis olen jupp maad rahulikum ja mõõdan piisavalt tihti, selleks tean, et on normi piirides. aga arsti juures alla 180 ei saa näitu mitte kunagi.
kas peaks rõhku mõõtma ainult siis kui olen enne rahustit tarbinud?
 
mur 17. veebruar 2014, kl 21.36
Kõrgvererõhu rohtude kõrvaltoimed ei pruugi kohe avalduda vaid avastatakse alles aastate pärast juhuslikult. Näiteks mina pidin vahetama perearsti määratud rohud välja sest üks ajas katkematult köhima ja teine jalad paiste. Need avaldusid koheselt. See rohi mis jäi, töötab nüüd umbes 5 aastat või nii aga neerudes avastati juhuslikult tsüstid. Ma ei tea 100% kindlusega, et just need rohud on tsüstide põhjustajaks.
 
johanna 18. veebruar 2014, kl 07.09
ma ütleksin kõigepealt seda, et vererõhk rahulolekus on sul normaalne ja ravi ei vajaks, sest meil eestis on piirmääraks pandud see 140-90, aga soomes ja euroopa maades on piirmäär 150, alles siis kui pidevalt on üle selle, on vajadus hakata ravimeid tarvitama, vanema inimese vererõhk ei pea olema nii madal nagu meile siin räägitakse, tegu on ikkagi rohkem sellega, et toita ravimimaffiat, sest eluaegne vererõhu ravimi võtja on hea lüpsilehm...füüsilise tegevusega tõuseb kõigil vererõhk,see on normaalne,190 ehk veidi palju, aga treeni oma süand liikumisega värskes õhus ja tarvita looduslikke alternatiive, see on minu soovitus, aga eks inimese tervis ole oma vastutus,,,ise tuleb uurida ja otsustada, ka arste ei maksaks liialt usaldada, meil kahjuk son arstid ikkagi ravimite väljakirjutajateks...
 
farmatseut 22. juuli 2014, kl 23.57
nõustun täiesti johannaga. fütoterapeut ütles ka, et kui oled 20, siis on normaalne kui rõhk 120, kui 40. a, siis VR 140, kui 60.a, siis VR 160. Aga arstid kohe, et vaja ikka alla lüüa. Vererõhu tootjad on suurima käibega firmad ju. Kui tunned end normaalselt oma 140-150ga, on kõik ok ja ei tasu üldse pabistada sellepärast. Kui enesetunne muutub halvemaks, siis tasub rohtude poole vaatama hakata. ravimit võib siis võtta ka ainult neil kordadel, kui rõhk tõesti liiga kõrgele korraks tõusnud on.
Ei ole ühtki rohtu kõrvalmõjudeta, mis väljenduvad aga individuaalselt.
Samas ka kõrget VR-u ei tasu kannatada, kui see halba enesetunnet põhjsutab, Kõrge VR kõrvlamõjud teinekord rängemad kui ravimitel. L-arginiin on üks tõhusamaid alternatiive ravimite kõrval/asemel. Ka aroonial on väga tugev rõhku alandav toime. Olen omal nahal seda tundnud, kui mu madala rõhu nii alla lõi et kuku või pikali.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!