Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
sõjavägi
 
sad 12. märts 2014, kl 12.33
Tere paluks natuke targemate abi, nimelt tuli kutse minna arstlikku komisjoni enne sõjaväge, asi pole selles et ma kardan minna, vaid asi on selles et ma ei saa sinna sõjaväkke mina, kuna selg väga haige, viimane diagnoos oli radikuliit ja diskid ka lahti, kas sellise seljaga võetakse sõjaväkke kui ei saa midagi tõsta ja kummardada ka korralikult ei saa, jooksimisest rääkimatta, kas perearsti tõend aitaks selle vastu et ei pea minema, olen väga mures et kui võetakse siis hüvasti tervis!
Mida teha?
One kellegil kogemusi ?
 
+ 12. märts 2014, kl 12.44
mine kohale ja räägi ära ja siis uurivad juba nemad.
 
Mart 12. märts 2014, kl 13.11
Ütlegi seal, et tervis tuksis. Kui neil vähegi mõistust on, siis tunnistavad kõlbmatuks. Praegu on tung ajateenistusse suur ja pole nagu põhjust kehva tervisega inimest sundida sinna.
Ise käisin 2005 ja minu käest küsiti, kas ma tahan minna või läheb kirja, et kusen öösiti alla ja olen kõlbmatu. Mina tahtsin minna ja väeosas nägin igasugu lampjalgu ning kopsuhaigeid, keda oli vägisi terveks tunnistatud nende kodukohajärgse komisjoni poolt. Et sõltub nendest arstidest ka ikka.
Perearsti käest võid ju ka küsida kirja komisjonile, et tervis halb. Aga päris vabastust kohe tema käest ei saa.
 
sad 12. märts 2014, kl 13.19
Lisaks seljale on pea saanud lapsepõlves väga raskeid ja eluohtlike matse, isegi eluagse armi sain pähe, ja pea ei talu koormust, ja raibe valutab ka iga päev :D see vist peaks ka midagi lugema
 
hmm 12. märts 2014, kl 13.27
eriarsti tõendit nõuavad, nii et käi arstil ära
Uriinia 12. märts 2014, kl 14.42
Sellega on nüüd siis sedaviisi, et peale sõjaväe on sulle ka ilusad naised ja kiired autod edaspidi tabu...
Sobib?

Nähtud neid mehepoegi, kes eriarsti ukse taga oma nutikat nühivad aga sees absoluutset idiooti üritavad mängida.
 
ema 12. märts 2014, kl 14.58
Olin mures poja sõjaväkke mineku pärast (häbenen!) kuni poeg mulle vastas, et ema, kas tahad, et ausa teenistuse asemel ostaksin tõendi, et mul on kusepidamatus? Või sobiks rohkem, et mängin lolli?
Läks vabatahtlikuna peale I kursust.
Kui käisin vaatamas, et kuidas sul seal on? Vastas peale väikest paisi: ema ma olen sõdur.
 
oh, 12. märts 2014, kl 14.59
peale väikest pusi:
 
mis see siis on? 12. märts 2014, kl 15.00
 
sad 12. märts 2014, kl 15.24
Asi pole üldsegi selles et ma ei taha minna või et ma kardan, miks ma minna ei taha on see et ma ei peaks seal vastu kui selg on ikka nii läbi nagu mul et ei saa tõsta, kummardada, joosta ega kaua püsti seista, ja pea on ka nõrk kuna 3 väga rasket õnnetust on juhtunud peaga, ei talu koormust hakkab kohe pea kui ka selg väga valutama
 
mina 12. märts 2014, kl 15.40
kui sul ei ole põhiharidust, siis ka ei võeta. ega krim korras karistatuid.
 
add 12. märts 2014, kl 15.48
mina Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kui sul ei ole põhiharidust, siis ka ei võeta. ega
> krim korras karistatuid.

On keskeri haridus ja karistatud ka pole
Uriinia 12. märts 2014, kl 16.34
Kui on keskeriharidus ja karistamata kah, siis küll...

mIKS ma ej usu ett keskeriharidusega diplomeeritud keskastmespetsialist suudab viiesõnalises lau%es toota sõna "keskeri haridus"

Koomikud.
 
ema 12. märts 2014, kl 17.04
tead, uriinia, möla maha - ja isegi siis kui oled mõne selle komisjoni liige võõi muidu Kaitseväega seotud ja lööd siin oma tööaega surnuks! Oled vähe elu näinud ja Sveijki ei ole sa ammugi lugenud. Niiet ära esine, noorel inimesel võib tõsine mure olla.

Tean noormeest, kellel oli samuti seljaga jama, diskid nihkunud. Komisjonis ei lugenud diskid midagi, tunnistati kõlbulikuks, aga selleks ajaks kui võtmise aeg kätte jõudis, oli poiss ratastoolis.

Mine perearstile, kutsealune, kurda oma häda ja las saadab su kompuuteertomograafi uuringutele. Või kui perearst aru ei saa, siis lase ennast mõne ataki ajal - no siis kui väga valus ja kehva olla, mõnel sõbral Tartu või mõne Tallinna haigla erakorralise meditsiini osakonda sõidutada. Seal tehakse uuringud, ja kurda oma pead ka.

Igatahes enne komisjoni ette minekut pead perearstilt tõendi võtma, see selline spetsiaalne vorm, ja seal jälgi, et perearst kõik su hädad, haigused ja traumad üles loeks. Ta ise ei pruugi kõiki märgatagi. See tõend on komsijoni arstidele aluseks.
 
sad 12. märts 2014, kl 17.31
uriinia: mine tee midagi kasulikku selleasemel et siin vinguda, ma ei hakka konntrollima oma kirjavigasid siin, peaasi et inimesed aru saaks

Ema: mul ongi tõsine mure, mul kõik haiguslood ja need asjad olemas perearsti käes ja ta hästi kursis minu seljaga, ja tõendi peab tõesti võtma, sest ma ei taha sõjaväe ajal jääda ratastooli! Ja olen väga tänulik et saad aru ja mõistad mind ja püüad aidata, tänan Teid!
Olge tubli! :)
 
veiksaar 12. märts 2014, kl 17.55
tõonäoliselt ootavad su surma
 
jah 12. märts 2014, kl 18.34
veiksaar on su mõrvarist emaga ilmselgelt ka mestis.
 
gogi 12. märts 2014, kl 20.19
millise emaga ?
 
johanna 12. märts 2014, kl 20.31
enne komisjoni minekut, tuleb võtta eriarstilt diagnoos kaasa, komisjon sinu jutu peale ei tee midagi, vaja on dokumendid sinna viia
 
Poiss 13. märts 2014, kl 14.34
Kuule sa SAD, anna siis teada, kuidas tegutsesid ja mis sest asjast lõpuks sai? Mul sama teema. Selg läbi, aga sõjavägi ees.
 
Rimss 24. aprill 2014, kl 13.12
Tere paluks natuke targemate abi,Olen sellel aastal kutsekooli lõpetaja elan ise eestis ja vanemad elavad välismaal.Kui ma lähen peale kooli ise ka välismaal ja võtan selle riigi kodanikuks ja kas pärast hakkavad mulle sinna ka saatma sõjaväe kutseid ?
 
Kollo Nell 24. aprill 2014, kl 14.19
Rimss. Kaitseväkke kutsutakse oma riigi kodanikke. Ehk kui sa muudad kodakondsust, nt Soome VR, siis Eesti unustab su ära, aga Soome hakkab sind oma kaitseväkke kutsuma.
(lihtsat arvan nii)
 
Rimss 24. aprill 2014, kl 14.25
No eriti ma ei usu kui keelt ei oska ?:D
 
Kollo Nell 24. aprill 2014, kl 14.54
Kui keelt ei oska, ei saa ka kodanikuks. Kodanikuks saamiseks on vist enamuses riikides vajalik keele algtase + seadusandlus jmt. Kui sul just eriteeneid ole.
 
ei saaaa aru 24. aprill 2014, kl 20.37
milleks on sõjavägi ? kas selleks et inimesed teineteist terroriseeriks? minu saan aru et see sõjavägi on saatanast,kus ühed shakaalid kiusavad peksavad nõrgemaid. kes vastutab sandiks pekstud inimeste eest? ega ometi sõjaväe arst?
 
hj 25. aprill 2014, kl 17.12
Kui sa ikka nii haiged oled, siis peavad sul ju ometigi ka paberid selle kohta olema. Kui kõik vastab tõele, siis ei ole sul küll vaja muretseda. Ei võeta sind sinna.
 
opp 25. aprill 2014, kl 17.15
Vaata on olukordi, näiteks looduskatastroof, kui võib vaja minna suuremat hulka inimesi ruttu appi ja siis on nagu varnast võtta ajateenijad. Ja sa peaks teadma, mis maailmas toimub ja kui vägivaldne on meie naaberriik. Kui eesti mehed ei oska midagi perede kaitseks ette võtta, siis on nad ju shitahunnikud.
 
-------------------------------------------------- 25. aprill 2014, kl 17.16
Milleks sõjavägi? Eks ikka riigi ja rahva kaitsmiseks.
 
Hmm.. 04. jaanuar 2015, kl 12.12
Muinulgi seljaga probleeme ,enne KV-sse minekut oli juba olnud kaks aastat probleeme seljaga.Suur huvi oli saada kaitseväkke ja saingi.Nüüd kahetsen et Arstlikul üv-l ütlesin et ma terve kui küsiti.Sbk metsa laagri ja rännaku ajal tegin tõsiselt seljale haiget tänu suurele koormusele esiteks nüüd on pumbasi ja kõhulihaseid valus teha kuna selja keskosas hakkab jube valus.Sellel perjoodil mis ma seal teeninud olen hakkas üha tihemini välja lööma parema põlve valu ,mis takistab kiiresti liikumist ,tunda annab et valud iga korraga aina suurenevad.Küsimus ongi nüüdgi selles kuidas oleks targem edasi tegutseda kas läbi valude lõpuni olla või minna laadsaretti (mis juba mul ammu plaanis, pole aega ei taha õpingutest maha jääda)ja kurta enda murest ?Ehk keegi kes sarnase probleemiga teeninud on ,mis oled sina ette võtnud ??
 
õudsad memmepojad siin halamas! 04. jaanuar 2015, kl 12.26
Tõeliselt s.tt on lugeda, et selliseid hädavareseid leidub, vist hulgim...Naisteka foorumisse kirjutate oma hirmudest, aga arstlikus komisjonis ilmselt ei julge midagi rääkida, sest pealtnäha olete terved inimesed! Perearst annab ju enne komisjoni vastavasisulise ametliku paberi, kus peaks tõsised terviseprobleemid kirjas olema.
Ja mis kaitset nt. sõjaolukorras sellistelt "üdini haigetelt" "meestelt" oodata?! Emme seeliku alla peitu või välismaale putkama! Häbi, tänapäeva noored mehed! Kui nõuka-ajal eesti poisse kuhugi kaugele Venemaa avarustesse aega teenima saadeti 2-ks aastaks, siis tänapäeval Eestis kohe kuidagi hakkama ei saaks vist...???
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!