Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Astma
kiisukeauh 07. mai 2014, kl 07.37
Küsiks neilt kellel on diagnoositud astma. Kui ruttu teil siis perearst jälile sai, et on astma kahtlustus ning saatis edasi kopsuarstile?
 
mul oli nii 07. mai 2014, kl 10.24
Läksin perearsti juurde, kuna mitmendat ööd oli hing lihtsalt kinni ja ei saanud hingata. Alguses ütles perearst, et ehk on närvidest. Selle ma kummutasin kohe ja palusin, et mind saadetakse vastava spetsialisti juurde. Perearst kirjutas kohe saatekirja pulmonoloogile. Sealt sain diagnoosiks allergiline astma.
 
mhh 07. mai 2014, kl 10.59
oleneb mis staadiumis lähed, kui ikka lähed kui sees kõik viliseb ja kiunub siis ongi asi lihtne. Miks sa arvad, et sul astma on?
kiisukeauh 07. mai 2014, kl 11.11
Kuna nüüd on mul köha algusest möödas um pool aastat juba. Algul perearst räägib, et viirus Ei midagi muud. Lasi tarbida tavalisi köharohusid. Ei aidanud. Kirjutas antibiootikumid.. ka ei toiminud. Lasi edasi süüa tavalisi köharohtusid, jne. Ühesõnaga ei teinud midagi tarka. Rääkisin talle juba algul mismoodi mul see köha ikkagi on. Nüüd siis järsku avatas kui ma uuesti oma sümptomid ära kurtsin, et oii see viitab kõik astmale. Nüüd ootangi pulmonoloogile mineket. Ja seda alles peale poolt aastat piinavat köha.
 
sa 07. mai 2014, kl 11.22
räägi, kuidas see köha täpselt on, sest astmat on erinevat ja allergilist on kerge diagnoosida, aga vahel on seda raske diagnoosida.
Kas oled suitsetaja?, kui terved eluviisid on, see tähendab töö ja puhkereziim paigas ja kuidas on tervusespordiga?
 
mhh 07. mai 2014, kl 11.33
endal astma diagnoositud ja lapsel ka aga mingeid köha hooge küll ei ole kaasnenud. Pigem ikka vilinad, kähinad, raske hingata, eriti välja jne. Kas röntgeni tegi ikka ära?
kiisukeauh 07. mai 2014, kl 11.35
Mul oleks see allergiline astma. Köha käib kellapealt. Kella 4-6 ajal hommikul või siis kui ärkan. Päeva peale väga ei köhi. On kodus ka lemmikloom. Olen avastanud, et temaga tegeledes tekib ka kerge lööve kätele. Aga see pole väga hull. Kuna lööve teki igapäev. Muidu olen lapsega kodune.
kiisukeauh 07. mai 2014, kl 11.38
Aha jaa. Hingamisel on jah selline vilin (kõrin)hingetorus. Vereproovid on alati korras olnud. Ka röntgen on korras.
 
mhh 07. mai 2014, kl 12.10
meil ka lemmikloomad ja minul nende vastu samuti allergiline,tuleb samuti lööve, nii karvade kui ilaga lapsel ka(ei ole loomadega seotud) juba 15a aga köha pole. Aga muidugi käi ära. Mul ka käib ööseti aga algab ikka jah raske hingamisega ja siis läheb kähisevaks üle aga no rohud olemas ja siis saab kohe tarvitatud. Aga iga päev see ka ei käi minulgi, vahest pole 5-6 kuud midagi ja siis jälle nädal on, sellest ma nagu aru ei saagi. Kui ikka on see lemmikloomade värk siis peaks loogiliselt ju koguaeg olema.
 
... 08. mai 2014, kl 01.18
Tere. Kui soovite astmast jagu saada ja allergiast, siis kirjutage mulle dinzuke@hotmail.com. Räägin siis lähemalt, mis on aidanud inimestel nendest jagu saada ;)
 
n53 09. mai 2014, kl 20.25
Minul on jälle omamoodi teema selle astmaga.Ma nimelt nagu ahmin õhku vahepeal.Täiesti suvalisel ajal ja suht tihti.Nagu hingaks sügavalt sisse,aga kiiresti.Tegin ka allergia testi ,allergiat ei näidanud miski.Pulmonoloogil olen ka käinud.Päris häiriv on see ahmimine ja muidugi ka piinlik kui kuskil väljas olen.Mul ei ole mingit vilinat ega köha.Ninaga nagu probleem,õhk ei käi hästi läbi.Korra on ikka olnud nii,et ma arvasin,et ei saagi enam hingata,võttis nii hinge kinni.siis olin nagu enne seda pisut endast väljas ja siis järgnes see olukord.
kiisukeauh 09. mai 2014, kl 22.05
Sain täna ära käidud pulmanoloogi juures. Kuu aega anti prooviravim. Et näha kas aitab või mitte. Arsti juures täheldati,et väike viide siiski on astmale. Elame näeme mis saab.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!