Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
NEURONTIN
 
nelli 27. juuni 2014, kl 22.36
Arst kirjutas mulle neurontini. Nagu ikka ,uurisin kõigepealt infolehte ja ehmatasin ära. Mulle oleks nagu mürki välja kirjutatud. Need võimalikud kõrvalmõjud on ehmatavad. Kas selliseid aineid on normaalne haigetele anda. Ostad kalli raha eest, heade lootustega, ainet mis võib mind mitmekülgselt kahjustada. Kahjuks tema võimalikke kõrvalmõjusid saab teada alles, siis kui raha on makstud.
Palun kas keegi on seda "rohtu" tarvitanud?
 
Tarbija 28. juuni 2014, kl 01.34
Ausalt öeldes, ma pole viimasel ajal ühtegi rohtu näinud, millel pole kaasas infoleheks "laudlina!!", kus KÕIKVÕIMALIKUD JÕLEDUSED loetletud, kuid vaata kõige lõppu. Seal on nüüd kirjas, KUID KÕIGIL NEID KÕRVALNÄHTE EI PRUUGI ESINEDA! :D
Aga kas sul on siis kohe nii jubedad valud, et näit. Tramadol 200 ei aita ka enam?
 
Tõesti 28. juuni 2014, kl 09.12
ravimitel on kaasas infoleht, kus kirjutatakse kõikvõimalikud ehmatavad variandid üles, see on ravimifirmade enesekaitse, kuid need asjad võivad ka nii olla, mitte kõigil inimestel ja mitte kõik kõrvaltoimed, inimesed on erinevad.
Enda kogemus Neurontiniga- ei talunud, kuid tean inimesi, kes seda suurtes annustes võtavad ja tunnevad end hästi.Otsust, kas sobib ei saa teha peale esimest võtmist.
Ja veel, küllap arst kaalus, kui ravimi välja kirjutas, kumb on teile kasulikum, kas selle ravimi võtmine või mitte võtmine.Ravimid on ju teatavasti kõik mürgid. Ja Tramadol 200 on ikka väga suur annus ja ja pole sugugi kõrvaltoimeteta (isiklik kogemus).
 
nelli 28. juuni 2014, kl 09.40
Olen ka teisi liigeste valu rohtusid tarvitanud, aga tekivad valud maos, mida ma ka arstile rääkisin. Lootsin, et uus rohi on maole kahjutu, kuid siit loen, et võib tekitada raske kõhunäärmepõletiku. Patsient peab olema kui katsejänes. Mao kaitse rohtusid olen ka tarvitanud - omeprasol jne
 
katsejänes 28. juuni 2014, kl 11.16
kahjuks pole veel olemas ühtegi rohtu, mis teisest otsast kahjulik ei ole.
olen mõelnud, et kui auto viiks parandusse ning mehaanik ütleks, et selleks, et teie auto aknaklaasi ära parandada, pean ma kahjuks lõhkuma ära kummid ja uksed või veel millegi, siis ju nõus ei oleks. aga inimene oma tervisega peab selliseid trikke tegema. et ühte asja ravid ja teist keerad tasapisi peeessse. hea veel kui tasapisi, mõni asi läheb ludinaga.

mulle arst kirjutas välja ab-d, peale kolmandat tabletti pidin sooled seest välja oksendama, 5 tundi jutti, helistasin 1220, sealt anti juhend, et ega see ei loe, lase aga edasi. perearst hiljem imestas, et kes sellist nõu andis võtku ise. nii et selles osas on arstid eri meelt.
 
nelli 28. juuni 2014, kl 13.35
Perearst saatis mind tolle arsti juurde, tuli oodata kuu aega, too arst saatis mind kompuutrisse, jälle tuli oodata paar nädalat, siis tuli oodata kuni vastus tuli ja saatja arst mind vastu võttis ja kes mulle need hullud rohud kirjutas, mida ma võtta ei julge. Nendeks sõitudeks kulus üsnagi kena kopikas, kuna elan väikses kohas, ja nüüd veel rohi, mis võib mind mitmekülgselt kahjustada. Vaevlen ikka oma valudega ja olen nõutu meditsiini abi suhtes.
 
nojah 28. juuni 2014, kl 13.54
küsinud siis apteegis infolehte lugeda enne ostmist, aga mis kasu sellstki oleks, kui individuaalset talumatust ei saa keegi kunagi välistada.

Hakka väikese annusega proovima, ega muud sul üle ei jää, kui väga halb hakkab kutsud kiirabi, haiglas loputavad välja.
 
Veelkord 28. juuni 2014, kl 16.12
Keegi ei saa Sind aidata, kui ise ei taha, kas kannatad valusid, võtad edasi ravimeid mis kahjustavad magu kuni mao verejooksuni või siiski proovid uut ravimit ja see aitab Sind, kui see ei sobi kirjutatakse teine, millel samasugused hoiatused, äkki sobib see.
Kui ei proovi ei saagi teada.Valik on Sinu.
Küllap arvas arst, et Neurontin on ohutum, kui juba maoprobleemid on tekkinud.
Olin sama seisus ja Neurontin ei sobinud ka, kirjutatigi uus "hirmus ravim", saan seda võtta ja peamine, aitab.Otsus tuleb ikka endal teha.
 
nelli 28. juuni 2014, kl 20.06
Aitäh kaasa mõtlejatele. Natuke sai kergem :)Tuleb vist ikka ära proovida.
 
naine 28. juuni 2014, kl 20.37
Kui vaja, siis tuleb võtta ja ära proovida.

Sellel ravimil on kõrvalnähud, mis tekivad suure tõenäosusega, nt unisus, iiveldus, söögiisu tõus jms. Need peaksid siiski suures osas mööduma peale seda, kui keha on harjunud.
 
ty 29. juuni 2014, kl 09.18
Tere Nelli. Kes sulle need rohud kirjutas,ma usun et mitte perearst. minule kirjutas onkoloog ja vtsin neid ka mitu aastat vahelduva eduga,vahel ei võtnud ka ,ku otsa said .mingeid kõrvalmõjusid ei täheldanud ja valud olid endiselt ,ehk nõrgemad kyll. Lõpuks sai lihtsalt villand keemia söömisest ja loobusin. Valutan enidselt ja kui arstile läheks ,paneks ta sama ravi peale ja ma ei näe sel mõtet. Algul proovisime ka LYrikat,aga no see oli täitsa hull ,tegi zombiks. Inimesed on erinevad ja iga rohi ei sobigi. Aga sinule siiski soovitan proovida veel ja väikeste annustega kui juba ostetud sai.samas ära unusta ka võimlemist ja ujumist ja puhkamist ja positiivset mõtlemist,mis mõjuvad ka ja rohtudest paremini vahel . Iga arst soovitab neid ka ,kuhu ka ei läheks ja veel ealised iseärasused tekitavad ka valusid. Jõudu !
 
valutaja 29. juuni 2014, kl 09.57
mulle tegi Lyrica meeletu söögiisu, ütlesin seda arstile ja kirjutas Sirdaludi, mis pidavat väga maksa kahjustama. kui väga - võrreldes iga teise ravimiga, ei tea. aga maovaevusi pole esialgu olnud, ainult suukuivus ja uimasus. õhtul enne magamaminekut (kaks tabletti korraga, et öö ära magada) on see isegi tõhus, lihtsalt vajud äkki ära ja kõik.
 
to ty ja teised 01. juuli 2014, kl 21.43
Kas antidepressante pole pakutud? Olete võtnud? Milliseid ja kas aitasid?

Ma olen hetkel Carbamazepiinil ja nüüd perearst tungivalt soovitas minna psühhiaatri juurde, et arutada, miks valu ära ei lähe. Ja tekkinud pinget/stressi seoses valuga.
Antidepressante kirjutatakse päris tihti krambiravimitele juurde.
 
gabapentiin 02. juuli 2014, kl 16.07
nelli!

Tegelikult siin anonüümses kommentaariumis võiksid sa ära märkida, miks sulle NIMELT SEE ravim määrati.
Saladust ju pole - igaüks võib vaadata, milleks ravim välja kirjutatakse :

http://koodikeskus.ravimiamet.ee/Data/PIL/PIL_1032815.pdf

Küll aga võib mõni inimene soovitada sulle midagi muud, kes sama haiguse küüsis on.
 
ty 03. juuli 2014, kl 09.41
Jah mulle kirjutas valuraviarst ka deprekat Amitriptiliin ,see on tegelt ju kroonilise valu vastu ,aga ka see tegi mind zombiks ja ma ei võtnud enam. valud on loomulikult stessist ka ,pidev pinge kehas,vaevalt saad välja puhata,magada ,kui jälle pead tormama tööle kus oled 10 tundi sundasendis ja triksis ,traksis st.pinges ;) Veel rääkis mu valuraviarts et kui mingid närvid on läbi lõigatud ,siis see valu et kaogi,keha mäletab kaua ...
 
Valuga 03. juuli 2014, kl 15.41
Ka minu raviarst (neurokirurg)ütles, et närvidel on väga pikk mälu ja valuravi kestab seetõttu kaua.Neurontin ei sobinud, küll aga aitab Lyrica.Söögiisu muutust pole 4 kuu võtmise järel märganud, küll on kaal langenud paar kilo.Kõik on individuaalne.Ravi Lyricaga on küll väga kallis vajadus.
 
valu 03. juuli 2014, kl 16.15
Olen võtnud Neurontini(Gabagammat) juba kaks aastat. Mingeid hulle kõrvalnähtusi ei ole, v.a. söögiisu tõus. Mulle on ka kõik maksaproovid tehtud ning kõik on OK. Küll aga pean ütlema, et halvasti mõjub tugevale valule, tulemus kesine.
 
nelli 03. juuli 2014, kl 23.10
See on halb kui söögi isu tõstab, mul seda kaalu niigi omajagu ja kui valule ka ei aita...
 
nojah 04. juuli 2014, kl 01.27
ketipinori määrati juurde, vähemalt ma saan nüüd välja magada sellega. 2,5 aastat kehva magamise, valude ja krampidega on aju täitsa sassi keeranud. Enne oli juba valuravi peal teise haigusega. Carbalex, tramadol ja melox (liigesevalu) on praegu erinevate valude vastu.
eid_15310563bc9ba9 30. mai 2018, kl 08.37
Minule kirjutas perearst NEURONTINi. Lugesin infolehte ja vist rohkem ma neid rohte ei kasuta.
Apteegist öeldi küll, et ega need kõrvalnähudei pea mulle mõjuma . Aga tänan, ma neist ühtegi ei vaja.
Mul on nimelt jalgadega probleemid, et kisuvad öösel krampi ja on raskustunne.
tepere 17. november 2020, kl 10.32
Neurontin ilma retseptita - http://ibright.lv/neurontinee.htm Soovitan.
 
valus 17. november 2020, kl 13.16
kasutanud,valusid eriti ära ei võtnud aga olemise tegi natuke rõõmsamaks küll.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!