Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
mingi algav tõbi- hiline düsgraafik?
 
Mari 08. august 2014, kl 12.53
mis jama see võiks olla, kui ma pole terve elu grammatikavigu teinud ja nüüd järsku olen mitu korda oma e-maile üle kontrollides avastanud nõrga ja tugevahääliku segiajamisi. Samuti täheldan tihti, et tähtede järjekord sõnades läheb kirjutamisel segi. vahel ka kõnehäired, hirm hakkab.
 
Kai 08. august 2014, kl 13.43
Lihtsalt arvutiajastu ei muud hullemat!
 
irooniapõõsas 08. august 2014, kl 14.17
Vbl miniinsult olnud?
Mul tekivad kirjavead peamiselt sellest, et mõte liigub kiiremini kui sõrmed jõuavad klahve puutuda ja siis lähevad omavahel sõlme:)
 
zxc 08. august 2014, kl 15.11
No ei arvutiajastuga pole siin miskit pistmist. Nõrku-tugevaid häälikuid tähistavate tähtede klahvid (k ja g) ei ole ju kõrvuti, et vajutad kogemata valele klahvile.
 
njahh 08. august 2014, kl 15.22
nõrga ja tugeva segiajamine paneb veidi muretsema. Kui vana oled? Äkki on tõesti mingi vereringehäire kirjutamiskeskuses olnud?

Lihtsalt tähtede järjekorra segiajamine on arvutikirjas hästi tavaline ja neid vigu teevad vist kõik, kes just ühe sõrmega tähti sisse ei toksi.
 
40+ 08. august 2014, kl 15.47
Mina aga olen viimasel ajal märkanud, et omaarust kirjutan ühe sõna aga siis näen , et olen hoopis midagi muud kirjutanud ja seda juhtub sageli juba...et kuidas sellest miniinsuldi äraolemisest aimu saada?
 
njahh 08. august 2014, kl 16.37
muide, ega te mingeid AD-sid või unerohtusid või muid tähelepanu häirivaid ravimeid (vererõhk, südamerohud) ei kasuta?

Kui, siis tasuks tutvuda pakendi infolehega.
 
hmmm 08. august 2014, kl 17.08
Mul tekkisid sellised probleemid aastaid tagasi, ilmselt ka oli miniinsult, vähemalt tean, et oli tööl ootamatu peavaluhoog ja pea vajus laua peale, ei jaksanud enam pead hoida, aga arstid seda kuidagi kontrollida küll ei suvatsenud, järgmisel päeval olin arsti juures, ei tehtud ühtegi uuringut. Isiklik probleem ja see aeg, kus insuldiga abi saab on ka ainult loetud tunnid.
Minul tekkisid kirjavead tekkisid ja mälu kasutamine häirus, enam ei saanud õigeid sõnu asjade kohta jne kätte. Ise teadsin, et vale sõna ütlesin, aga õige sõna kohe meelde enam ei tulnud. Pikkade lauselte lugemine muutus jube raskeks, lause poole peal juba algust enam ei mäletanud. Lugeda sain delfis hiljem tol ajal ilmunud kokkuvõtteid artiklitest ja neidki vaevaliselt.
Kui see juhtus ei kasutanud ma üldse mingeid ravimeid.
 
Mari 08. august 2014, kl 23.04
Olen 40-aastane, miniinsuldi kohta ei oska midagi arvata, ei usu et on olnud nii et pole arugi saanud. Ravimeid mingeid ka ei söö. Aga väga kummaline on küll, ma ei tunne ennast ära :(
 
Leen 11. oktoober 2014, kl 12.19
Mul on sama mure ja hirm. Olen märganud et see juhtub siis kui olen töö tõttu stressis. Natuka aja pärast kui olukord rahuneb siis ei lähe tähed ka enam valesse järjekorda ja arusaamatud sõnad ka iseenesest teksti ei sigine. Mida suurem stress seda hullem on olukord. Isegi hoolikalt kontrollin teksti ikka midagi jääb sisse.
Okaspuu 29. mai 2021, kl 16.50
Marile!
Vabalt võib olla mini-insult ja seda inimene ise aru ei saagi. Mu isal tehti need mini-insultide kolded kindlaks alles t õ e l i s e insuldi tagajärjel lahkamisel...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!