Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
viinatõmmis
 
,,, 27. juuli 2015, kl 21.32
Tere.
Kas viinaga määrides imendub see mingil määral verre,makku...
Jutt on inimesest,kes ei tohi alkoholi tarbida.
Tänan,kes oskab vastata.
 
Loomulikult imendub ja alkohoolikule mõjub ka hais 27. juuli 2015, kl 21.51
Miks sa üldse pead VIINAGA määrima? Midagi odavamat pole või? Ja isegi kompressi tohib teha nii, et lahjendad vähemalt 1:2-le
 
,,, 27. juuli 2015, kl 22.07
Mul on kohutavad krambid jalgades ja pärast krambi möödumist on jalalihased väga valusad.Proovin kõige kättesaadavaga valu leevendada.
 
huh 27. juuli 2015, kl 22.26
Kuidas see viin kättesaadavam on kui magneesium, mille puudus sageli krampe tekitab? Viinaga määrimine on sel puhul üldse mõttetu.
 
,,, 27. juuli 2015, kl 22.53
Magneesiumi võtan igapäevaselt.
 
,,, 27. juuli 2015, kl 22.57
Mis tähendab,et viinaga määrimine on mõttetu?Kui mul hakkab pärast määrimist parem?Ega ma siis muidu ei määriks.Probleem on selles,et tervise pärast ma ei tohi alkoholi tarbida.
 
rer 27. juuli 2015, kl 23.08
Mina küsiks pigem oma arsti käest - või siis selle arsti käest kes selle alkoholi keelu peale pani. Muidugi oleks abi ka sellest kui oleks teada põhjus miks alkohol vastunäidustatud on - seedeelunditesse tõenäoliselt viin ei jõua läbi naha kuid verre ja maksa kindlasti mingil määral. Samas ma pole ka arst niiet minu juttu ära väga tõsiselt võta.
 
väga vana ema 28. juuli 2015, kl 00.03
Minu laps sündis nõukaaja lõpul ja siis kutsusin kord kiirabi koju, kuna lapsel oli üle 40 palavik, mida alla ei saanud. (ei mäleta, mis lastehaigus selle põhjustas, aga tegu oli pisut üle aastase lapsega).
Ja teate, mis venekeelne kiirabiõde tegi? Võttis arstipiiritust, lahjendas selle 20 % peale, kooris lapse porgandpaljaks ja hakkas teda selle lahusega määrima, rindkeret ja jäsemeid, laps oli selili. Palavik langes kolinal, laps rahunes, ei karjunud ega sipelnud enam (Kas jäi purju?) ja siis jäeti mulle mingis apteeegipudelis u 100 g seda lahust alles ja öeldi, et kui vaja, võin ise määrida ja kui palavik ei tõuse, siis ärgu ma enam kiirabi tülitagu, vaid mingu hommikul poodi viina ostma. Ja et pudel viina esmaabiks peaks kodus olema.
Seletas veel, et kiiresti aurustuv viinalahus jahutab lapse keha.
Praegu tõusevad ihukarvad püsti sellele mõeldes, kuid siis ei osanud noore inimesena midagi karta. Joodikut mu lapsest ei saanud, ellu jäi ka ja tegi minust õnneliku vanaema.
Äkki mul lihtsalt vedas?
 
politsei 28. juuli 2015, kl 00.03
Kui öösel on viinasokid jalas olnud, siis hommikul rooli ei tasu istuda, 2 promilli garanteeritud
 
25% 28. juuli 2015, kl 00.29
... on kompressiviin.

Väikesel lapsel saadigi enne palavik nii alla, kui lahjendamata viinaga ruttu üle määriti, mitte ei hõõrutud, vaid valati peale ja aeti ruttu laiali.

See alkohol haihtub ju palavikus keha pealt ära, ega sa teda alkoholilappidesse ei mässi ju, pühade müristus!

See sellele "väga vana ema" nime all kirjutanule, kahtlen küll, et ta väga vana on - vanainimesed on ikka targemad.

Teemaalustajale - viinaga määrimisest pole kasu.

Peate selgitama, mis krampide põhjus on. Pole siin täpselt mainitud, kas tegemist on raske haigega või mis, seepärast ei soovita ka midagi. Kui lamaja haige, siis masseerida.

Üldiselt on teada, et magneesiumipuudusest tervelgi inimesel jalad vaevavad, siis aitab toidulisand B6+magneesiumstearaat ja viimasel ajal on ka magneesiumiõli müügil, mis on tegelikult magneesiumkloriigi kontsentreeritud lahus ja seda võib välispidiselt kasutada.
 
Mine ikka arsti juurde, põhjust vaja ravida 28. juuli 2015, kl 01.52
Doktor Vassiljev ikka rääkis,et magneesiumisoola jalavannid mõjuvad kõige paremini, imendub kõige paremini.
Samas tahaks teada,kui palju sa magneesiumi päevas võtad? Alla 3 tableti pole mõtetki!!
Ja kui pika ravikuuri teed?
 
vana vene velsker 28. juuli 2015, kl 08.08
kes nii rumalat juttu räägib, et viinaga määrida?
igatahes alates 1980a ei ol em aküll kuulnud et viina või viinalahist palaviukalandajana kasutatkse, lastel kindlasti mitte!

aga krampide puhul soovitak ka perearstiga suhelda ja
esmane asi vaadata üle menüü
jätta välja teatud lihatooted,kala ja kana on lubatud
magades padi jalgade alla ja kui krampi kisub siis suru jalg jusagile vastu, tõmba varbad ülespoole siis krampi ei tule
 
galita 28. juuli 2015, kl 11.02
Ei jää viinaga määrides keegi purju, alkohol aurustub nahal. Kuid viina asemel võib määrimiseks ka odekolonni kasutada, kuid lahjendamisel tuleb arvestada, et odekolonn on viinast kangem, vist 62 kraadi. Kindlasti on viin palju ohutum palaviku alandaja kui paratsetamol, mis tekitab liigse tarbimise korral maksakahjustusi.
Minu perearst käskis mul 6 tabletti magneesiumi päevas võtta ja neid mis on koos B6 vitamiiniga. Lihaste määrimiseks võib hobusesalvi proovida, neid on erinevaid. Osad jahutavad, osad soojendavad ja osad teevad mõlemat-algul jahutab ja pärast soojendab.
 
mali 28. juuli 2015, kl 12.59
to vene velsker
Kas viinasokkidest oled midagi kunagi kuulnud? :)


Mis kujul magneesiumi manustad? Tabletid on täiesti mõttetud, see % mida sealt omastad on imeväike. Kui siis osta nahale pihustatav sprey.
 
njahh 28. juuli 2015, kl 15.53
krampide puhul lisage magneesiumile ka kaltsium, mida on vaja närviimpulsside normaalseks kulgemiseks.

Vana velsker on vist vähe dementne, sest 80-ndatel kasutati lahjendatud viina kõrge palaviku ajal ikka väga palju. Töötasin siis väikelastekodus ja lahjendatud viin (piiritus) oli tavaline võte. Samamoodi kasutasin seda oma lapsel, kui gripiga palavik üle 41 ronis.
Aga tegelikult on palaviku puhul eesmärgiks keha jahutamine, seega piisaks ka jahedast veest. Alkohol aga aurustub kuumalt kehalt kiiremini ja seetõttu ei teki ohtu alajahtumiseks.
 
,,, 28. juuli 2015, kl 16.14
Tarbin Magne b6 ja eks ole õigus,et ei võta iga päev üle 3tableti.Meelde tuleb ikka siis kui juba häda käes.Miks ei tohi alkoholi tarbida/mul oli maksatsirroos ja siirdati uus maks.Nüüd peab kõigest halvast eemale hoidma.Kõik olekski normaalne aga krambid öösiti ei lase elada.Arst ütleb ikka,et võta magneesiumi-caltsiumi...
 
rer 29. juuli 2015, kl 23.39
Ikkagi soovitaks konsulteerida arstiga - pole aimugi kuidas viinaga määrimine võib siirdatud maksale mõjuda, aga kui see enesetunnet parandab siis küsi arstilt mida see endaga kaasa võib tuua. Nagu jutust aru võib saada teed sa praegu seda niikuinii.
 
,,, 30. juuli 2015, kl 23.47
Ei,enam ei määri!
 
küsi 31. juuli 2015, kl 07.43
Küsi perearstilt retseptiravimit krampide vastu, ära kannata,tean mis tunne on krambivalu.Kasutan isegi krampide vastu retseptiravimit
 
Magneesiumist 31. juuli 2015, kl 11.16
http://www.vianaturale.ee/magneesium
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!