Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
koorikud ninas
 
siisike 30. september 2015, kl 12.14
Juba paar kuud ninas sellised valusad koorikud,mida pidevalt välja kougin,nohu pole.Apteegist anti mingit salvi,aga see ei aita.On äkki kellelgi sellist probleemi olnud,või kuidas sellest lahti saada??
 
samamoodi 30. september 2015, kl 12.43
Mul sama mure. Tegemist on justkui mingi ninasisese haavandiga vms.
Tundub et seda põhjustab liigselt kuiv (toa?)õhk.

Mina kasutasin tavalist vaseliini (odav, mõnikümmend senti) - vatitikuga hommikuti ninna.
Õhtuti ei tule lihtsalt meelde :D, aga vaseliinipurk on vannitoas tualettarvete kapis.

Novat, tikuga ninna ja hõõrudki vasekaga selle koorikute tekkimise koha - see on vahel lausa kare - sisse.
Taastab limaskesta üsna ruttu, paar - kolm hommikut vaja panna.
Koorikud ja kare osa tekivad uuesti. Kord-paar nädalas on ikka vaja jälle määrida, hommikul, kui meelde tuleb.
 
Oleneb ruumist 30. september 2015, kl 13.00
See on sellest, et ruum kus olete on liiga niiske või liiga kuiv, tavaliselt esimene variant. Ma ka alguses ei saanud aru mis mu ninaga toimub aga nüüd vahetasin töökohta ja kõik on normis. Mina määrisin nina sisemust saialillesalviga, see ka aitas
 
siisike 30. september 2015, kl 13.26
Mul algas ta töö juures kaupluses,kassas,kui tundsin ühel hetkel ,et ninna tuli selline kipitav keemia lõhn.Läks mööda paar päeva,siis tekkis ninna mingi valus punn ja peale selle hakkasidki need koorikud tulema.Kodus mul kuiv õhk pole,Mulle tundub,et sain kusagilt mingi viiruse ,st tööl olles.Lugesin ka netist selle teemalisi lugusid ja seal kirjas,et neid polegi võimalik välja ravida,selleks ma siit abi otsingi,kardan et ka arsti juurest pole abi loota.Aga aitähh teile,eks ma katsetan neid salve.
 
njahh 30. september 2015, kl 18.46
kasutage astelpajuõli. Mina sain koorikutekkest sellega lahti. Tegelikult peaks igasugune õli abiks olema.
 
Ninasarvik 01. oktoober 2015, kl 01.05
Nina limaskestade hooldamiseks on parim 0,9% soolveega loputamine. See vajab järjepidevust, aga paljud, kes sellega tegelevad, on vabanenud ka muudest vaevadest.

http://www.tervisepood.biore.ee/soolaravi-ninaloputuskann-nohu-allergiad-poskkoopa-poletikud.html

http://personal.fimnet.fi/laaketiede/sarvikuono/kelpokonsti.html

Ma ise kasutasin, oli väga tõhus. Pikemaaegsel kasutamisel pidavat üldse hea enesetunde tegema, kahjuks ma olen hetkel terve ja laiskvorst ka.


Vaseliiniga küll ei soovitaks nina määrida, pigem siis juba mingi naturaalseid üldtuntud õlisid kasutada - guugelda: Ninasalv
 
On 01. oktoober 2015, kl 13.11
ju ka pihustatavad õlid apteegis.
Pikalt Na Cl lahusega loputamine VÕIB limaskesti kuivatada, pigem siiski õli, parim astelpajuõli.
 
siisike 01. oktoober 2015, kl 13.30
Ja kas ma siis peangi jääma igaveseks oma nina õlitama?See on siis järjekordne uus viirushaigus,mis tuli ootamatult,tegi mulle 1-0 ära ja nüüd vaata ise kuidas edasi hakkama saad.Pole kunagi enne sellist asja olnud,nohu küll,aga koorikuid mitte.Loll küsimus ka,kas toiduõli ka sobib,või peab olema mingi ravitoimega?
 
On ju 01. oktoober 2015, kl 15.30
astelpajul ka raviv toime, seega peaks see nina limaskesta parandama, nii et mitte igavesti ei pea kasutama jääma, kahjuks ei tea, kas toiduõlil on ravitoime.
Astelpajul on bioflavonoidide tõttu nii põletikuvastane, antiallergiline, valu-, viirusevastane kui ka antimikroobne toime. Seetõttu on astelpajuõli sobilik välispidiselt kriimustuste, põletike, põletuste, ekseemide, löövete, haavandite jt. nahaprobleemide puhul, kiirendades kudede granuleerumist ja epiteliseerumist, vähendades põletikku ja allergilisi ilminguid.
 
kõik läheb mööda 01. oktoober 2015, kl 16.39
Mõni aasta tagasi oli mulgi tegemist ninakoorikutega. Et olen kehv apteegikülastaja siis mingeid vahendeid ei kasutanud. Salaja koukisin sõrmega nina puhtamaks, varsti jälle koorikud tagasi. Nii läks paar kolm kuud, ühel päeval märkasin et ninake korras, ei mingeid koorikuid. Talvine aeg oli, sain nii kuiva kui niisket õhku hingata, ei oska arvata millest see tekkis aga kadus ise ära ja tagasi pole ilmunud. Ära heida meelt, kõik läheb mööda.
 
tont 01. oktoober 2015, kl 17.45
"kõik läheb mööda"-lähebki. mul olid ka ninas koorikud, mingit rohtu ei tarvitanud, läkski ise mööda aja jooksul.
 
siisike 02. oktoober 2015, kl 09.43
Aitähh teile kõigile,loodan et läheb mingi aja möödudes üle.
 
sugulane 02. oktoober 2015, kl 13.00
See võib olla ka allergiast. Mine arsti juurde.
 
annan ka nõu 05. oktoober 2015, kl 13.30
Olen samuti aeg-ajalt nende koorikutega hädas olnud, aga mind aitab selline spetsiaalne salv nagu Nisita. Niisutab nina limaskesta, tuubil sümpaatne otsik, ei pea sõrme salviseks tegema. Parem on panna õhtul.
 
siisike 06. oktoober 2015, kl 09.07
Seda nisitat ma apteegist ostsingi ja kasutan,aga kasu mitte mingit.Tunnen juba ka ühe kõrvalesta peal sellist koorikut või kärna,kui nokitsen,siis tuleb ära ja natukese aja pärast katsudes oleks nagu märg,möödub mingi aeg ja jälle uuesti.Ei julge enam neid ninas ka sorkida,kardan et ise kannan edasi ka kõrvadele,varsti kukuvad kõrvad peast ja nina otsast.
Arsti juurde-- olen ka seda mõelnud,aga mis ravi temagi annab,allergiat pole mul millegi vastu olnud,aga võib olla nüüd tuli.Mõistus otsas.
 
Vabandan 06. oktoober 2015, kl 15.27
aga hirnmutan natuke
http://inimene.ee/a/atroofiline-nohu
 
siisike 14. oktoober 2015, kl 12.40
Millegipärast arvangi,et see viimase kirjutaja variant mul ongi,aga mis teha,saatus.
 
Doc_who 14. oktoober 2015, kl 13.54
NB! mitte nokkida nina päevi...kuid ..aastaid, mure laheneb! võta kärn maha ja pista niiske lapp ninna, kui veri hüübinud, siis las olla ja nii paranemiseni...

LG.
AHV
 
siisike 14. oktoober 2015, kl 18.36
Aga mul ei tule verd üldse,isegi need konnud mis sealt tulevad pole üldse verised.Nina ainult kipitab ja kui liigutan siis tunnen,et sodi täis.Täiesti masendav,juba kolm kuud.
 
Ninatu 06. jaanuar 2018, kl 21.49
Vabandage minul läks asi nii kaugele et nina ots tuli täiesti ära. Mida peaksin tegema. Aidake!

Janely.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!