Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
lihtsalt ei saa aru, mis värk on
 
kannataja 20. oktoober 2015, kl 20.50
ei lähe kuidagi üle, ikka on pigistus ja survetunne vasakul kõige alumise roide all. maoga seotud ei ole, sest magu teeb vahel häält (õige harva) mingi 5-6 cm allpool.
juba on tiba kange ka alakõht ja aeg-ajalt torgib seljas. kõik vasakul pool. analüüsid antud, need on nii korras, et isegi kusihape mis pidi enamikul olema korrast ära, see ka ideaalne. lihtsalt mingi lihaspinge seal vist ka olla ei saa. olen selle käes kannatanud juba pea 2 aastat. no ära hakkab tüütama, see on selline tuim, vaikne kuid pidev punnitamine, mis jubedalt häirib. kogu aeg tiksub mõttes, et äkki on mingi vähialge seal hakkamas... arstile ei ole võimalik saada aega lähema 180 päeva jooksul. no mida teha, kannatada veel pool aastat? uskumatu, kuidas mitte keegi ei oska öelda mis seal siis on... võimalik et ei oskagi öelda. aga no midagi peaks ju ikka siis olema? ma ei mõtle seda endale ju välja. see ei ole valu, aga selline pinge. kui panen käe vöökohale ja pigistan sõrmed kokku, siis otse keskkohas külje sees on nagu natuke valus isegi, aga kõik on katsudes pehme, pigem pinges kui kõva. hirmul suured silmad, aga kas on kellelgi midagi sarnast kunagi olnud?
 
diagnoos 20. oktoober 2015, kl 21.10
Mees ei suuda sind pingetest vabastada.
 
ad 20. oktoober 2015, kl 23.09
enne sööki või pärst sööki? Kõhunääre,süda või närvidhoopis?
 
njahh 20. oktoober 2015, kl 23.17
magu keskkohast 5-6 cm allpool? Anatoomiast pole sul küll õrna aimugi.

Ja muidugi hoia enda teada, kummas küljes see valu sul on.
 
hm? 20. oktoober 2015, kl 23.58
Kas peab arstide konsiiliumi siia kokku kutsuma? Ise ei saa arsti juurde mindud?
 
Doc_who 21. oktoober 2015, kl 00.33
Kahjuks on paljudel samu sümtomeid ja ei leita, milles viga. Tuleb sportima hakata, toitumist muuta, vähem loomset japehmet toitu, keedetud, hautatud. Kuulsin, et keegi olevat sama hädaga. Hakkas sportima. Sai valudest lahti. Võib proovida. Tulemust kohe ei anna, vast üle 6 kuu. Kindlasti uni on kõige tähtsam.

Põrn suurenenud, kui valu kiirgab selg ja õlga EMosse, kõhunääre + vähk, neerud+kivid, kops, ribide kahjustus võib olla mmurd, ravimid, liigapalju toitu, ikkagi magu, vahelihasesong teeb põgu valu, mis võib olla. Kaasid jäävad soolde kinni.

Ärritunud soole sündroom IBS, jämesool.

Milliseid ravimeid tarvitasid 2 aastat tagasi, enne valu tekkimsit? Ravimite kõrvalmõjud, mis siis, et tarvitasid kaks aatsat tagasi.
Pankreatiit, kas nahk kollane kusagilt?


südame atakk,
refluks,
sapiliiv, sapikivid,
vahelihasesong
http://static.inimene.ee/index.php?disease=s...


Kui võimalik mine EMOsse! Hea kui saab MRT teha. Täpsem.
 
kannataja 21. oktoober 2015, kl 09.32
emos ei võeta jutule, kuna ei ole VALU ja valetada ka ei saa selle kohta, sest siis teevad algul valuvaigisti, aga milleks, kui mul pole seda vaja. korduvalt olen öelnud et see tunne on vasakul kõige alumise ribi all, st isegi mitte all vaid taga rohkem.mingeid ravimeid ei ole tarvitanud. gaasid liiguvad ilusti ja hoopis mujal. algul oli kord nädalas, nüüdseks pea iga päev. mitte midagi ei tunne kui olen pikali või magan. püstises asendis ka ei ole midagi. kõige hullem on siis kui lihtsalt istun või lösutan. ei ole sõda, ei ole refluks, ei ole sapp, sest see hoopis teisel pool. ei ole kõhunääre, mida on kompuutris uuritud, aga ma ei saa aru, miks siis uuriti ainult kõhunääret, kui oleks võinud pildi pealt terve vasaku külje üle vaadata... keegi ei oska sellele vastata. roided korras. perearst laiutab käsi, andis saatekirja onkoloogile aga sinna ei ole 6 kuud ühtki numbrid. ootan ja kannatan. kui seda punnitamist ja survet seal ei oleks, oleksin igas osas täiesti terve ininmene. ei ole toidust, kas olen terve päeva korralikult söönud, üle söönud või üldse söömata, sama tunne on ikka sees. võib olla siiski täiesti tühja kõhuga on väiksem. selline tunne et midagi surub kuskile peale ... no ei saa sotti. ei ole väljakannatamatu füüsiliselt kuid hingeliselt on raske. kogu aeg mõtlen, et mis seal ometi siis on. tihti on nii et teravad torked löövad selga, eriti kui tahan istuvast asendist järsku püsti tõusta ... siis tean juba et aitab see, kui korraks kummardun ettepoole ja siis ajan ennast järsku sirgu. siis ei ole valus. aga kui bussis istudes pean tõusma ja teen seda otse istuvast asendist, siis löövad teravad torked selga nii et esialgu ei saagi nagu kohe püsti. see ka toimub vasakul pool. muul ajal ei ole seljas mitte midagi tunda. ja neid torkeid ka harva, mõned korrad kuus. aga nad on olemas.
 
Tõesti ehk 21. oktoober 2015, kl 09.33
jämesoole (käärsool)probleem, nõus eelmise kommentaariga.
 
kannataja 21. oktoober 2015, kl 11.06
jämesool ribi taga????
 
lugeja 21. oktoober 2015, kl 12.42
No kui sa väidad, et sinu magu asub vasakul pool 5-6 cm kõige alumisest roidest allpool, siis on üsnagi tõenäoline, et sul ka jämesool ribi taga asub. Ribid on muide sigadel, inimestel on roided. Ma arvan, et sinu diagnoosimist aitaks hõlbustada, kui sa arstidele eelnevalt ütleksid, mis liigi esindaja sa oled.
Ja see Doc Who, kes siin vastab, ära temast küll välja tee, see on mingi kirjaoskamatu naljamees, kellel jäävad "kaasid" soolde kinni ja "südame atakk" kestab 2 aastat järjest ning ükski arst ei oska seda diagnoosida.

Kui juba kaks aastat häda on ja füüsilisi põhjuseid ei leita, siis läheb kategooriasse ärevushäire ja depressioon. Need avalduvad väga sageli ainult füüsiliselt ja ise ei pruugi arugi saada, et põhjused hoopis peas kinni on. Suhtle psühhiaatriga ja võid proovida see pool aastat, mis onkoloogini aega on nt antidepressante võtta. Poole aastaga avaldavad need mõju küll ja võib juhtuda, et kuniks arsti aeg käes, on sümptomid läinud ja võid aja tühistada.
 
kannataja 21. oktoober 2015, kl 18.12
ja kus siis teie arvates see magu asub? loomulikult mitte otse roide taga ega ka vahetult roide all mitte, vähemalt mitte seal külje sees, kus mul see halb tunne on. kui te ei ole veel aru saanud, kus mul see tunne on, siis seiske püsti ja võtke käega keskkohast kinni. vot seal külje peal mul see koht ongi. just viimase roide all, kõrval, taga... ärevushäiret ega depressiooni mul pole, olen sellel teemal suhelnud psühhiaatriga, kes ütles, et mul pole vaja küll mingit rohtu võtta, sest mul pole ühtki ärevusega seotud sümptomit. imehea uni, piisavalt tegevust ja õnnelik pere-elu. tööl ka kõik korras ja terve organism uuritud ja puuritud.
 
Lugemishäire vist 21. oktoober 2015, kl 22.31
njahh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> magu keskkohast 5-6 cm allpool? Anatoomiast pole s
> ul küll õrna aimugi.
>
> Ja muidugi hoia enda t
> eada, kummas küljes see valu sul on.


Loe uuesti: "ikka on pigistus ja survetunne vasakul kõige alumise roide all. maoga seotud ei ole, sest magu teeb vahel häält (õige harva) mingi 5-6 cm allpool."
Vasak pool ja roidekaarest 6-6 cm allpool on küll inimesel magu.
 
Gastroeneteroloog 21. oktoober 2015, kl 22.44
Pead ikka arstile minema, las vaatavad tarkade aparaatidega.
Ultraheli, gastroskoopia (vajadusel võetakse proovitükke - biopsia), vereanalüüsid tehakse kõigepealt.

Loomulikult peabki kartma maovähki. Kui juba tugevad valud on ja kehakaal hakkab langema, võib vähk kaugele arenenud olla.

Helista onkoloogiasse ja küsi, kas kiiremini ei saaks. Maini, et sul valu juba pikka aega on.

Eesti Vähiliidu tasuta NÕUANDETELEFON
800 2233
on avatud igal tööpäeval
E-R 10-12 ja 18-20
Toimib LAUATELEFONILT helistamisel.

Maovähi kohta saad lugeda:

http://www.kasvaja.net/Avastamine+ja+diagnoosimine/id/380/
 
mul 21. oktoober 2015, kl 22.54
sama parema roide all,tean täpselt mida sa tunned.Mul ka juba 2aastat,midagi ei leita.Kõik ära uuritud,aga ikka punnitab.Hommikul tühja kõhuga kõige parem,isegi kui vett joon juba tuleb vastik punnitus.Ei tea mis jama see on.
 
to: mul 21. oktoober 2015, kl 23.35
Seal on maks, aga kui kõik ära uuritud, siis arvatavasti ka maksaanalüüsid on kõik tehtud ja ultraheliga vaadatud.
 
kannataja 22. oktoober 2015, kl 10.02
no magu on jah 5-6 cm allpool roidest kuid seal mul vahest muliseb, seega ma tean et seal on magu. aga punnitamine on sellest kohast 5-6 cm üleval pool. pange käed puusa ja vot siis seal vasaku käe all on see koht. no kuidas ma veel kirjeldaksin?
maoga ei ole seotud, tarkade aparaatide all on vaadatud aasta tagasi ja sellepärast saadetaksegi nüüd onkoloogile. aga arsti aega ei ole võtta.
ja see kellel on paremal samasugune tunne, see on 100 protsenti seotud hoopis sapiga. ei pruugi olla sapikivid aga võib olla on tekkinud liiv ning seda on ultrahelis harva isegi näha. aga see punnitamine paremal on kindlalt sapiga seotud. soojenda seda kohta ja läheb kindlasti paremaks. samas minul ei aita ei soojendamine ei jahutamine ...
 
mul 22. oktoober 2015, kl 11.12
on sapp välja lõigatud,maks ära uuritud.Ainuke seletus, et gaasid seisavad ühe koha peal.Aga, et 2 aastat seisavad,see väga kummaline.
 
kannataja 22. oktoober 2015, kl 11.39
no näed sa , ikkagi sapist põhjustatud mure. sapp lõigati välja aga sapijuhad jäid alles ja maks võib olla ei tooda sappi enam nii palju nagu varem. sellepärast puhitus paremal. ilmselt kasutati laparoskoobi oppi, peale seda võib siuke asi juhtuda küll, et tekivad liited ja gaasid ei saa liikuda nii nagu varem. oleks mul paremal, ma teaks kohe et sapp. aga no vasakul. peale põrna pole seal miskit, aga seda ei saa ka uurida. kuni vere koostis norm, ei osata põrnaga midagi seostada. ometi nii tugevalt häirib. peab vist hakkama muutma oma suhtumist sellesse ebameeldivasse tundesse. ehk siis kaob ära.
 
mul 22. oktoober 2015, kl 12.05
aitäh, et valgustasid kannataja,arstid ei oska midagi pakkuda.Arvasin ise ka, et mingi rõhk on sinna jäänud peale laproskoopiat või äkki liited.Jube nõme tunne on,miski nagu segab seal,kui kükitan siis nagu mingi pall oleks selle koha peal.Koguaeg tunned, et seal on midagi aga arst vaatab juba imelikult.
 
kannataja 22. oktoober 2015, kl 13.13
liited võivad paista ultraheliga aga ei pruugi. kompuuter näitab kindlasti, kuid seda jälle niisama lambist ei tehta.

mul sama lugu, mul ei ole mitte mingil juhul valu, lihtsalt punnitab midagi ja surub. pigem kerge raskustunne aga mitte valu. ja sellise kaebusega eriti keegi ei uuri ja nagu ma mainisid ei ole võimalik saada arsti aega. tasulises aga mulle juba öeldi et pean olema valmis kinni plekkima ultraheli, sondineelamise ja kompuutri. hinnanguliselt mingi 400 eurot. ei ole võimalik!
 
niisama 22. oktoober 2015, kl 13.29
kannataja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> no näed sa , ikkagi sapist põhjustatud mure. sapp
> lõigati välja aga sapijuhad jäid alles

Sapp on maksa nõre. Sama, nagu neerud toodavad uriini.
Ei saa ju öelda "sapp lõigati välja" - siis võiks ka öelda "piss lõgati välja. Välja on opereeritud ikka sapipõis.

http://www.hot.ee/margitli/INIMENE/seedeelundkond.html

Ei pea ise maksma, maksma pead siis, kui eraarstile lähed.
Pole vaja nii tagasihoidlik olla, ütled, et see näriv valu ja paha tunne häirib elu juba pikka aega, oled pidevas stressis ja tahad uuringuid kiiremini.
 
niisama 22. oktoober 2015, kl 13.34
Ma ei pannud tähele, et räägidki tasulisest.

Tänapäeval enam nii ei saa, et sa ei hädalda ja enda eest ei võitle.
Kui ongi midagi tõsist, siis keegi ei vastuta.
Nii ütlegi, et elad vähihirmus ja pole põhjalikke uuringuid tehtud.
Isegi ghastroskoopia ei pruugi alati näidata, kui kolle väike või pahas kohas on. Tuleb uurida seni, kuni põhjus teada on.

Kui vana sa oled, kui küsida tohib?
 
Kas 22. oktoober 2015, kl 15.49
suurenenud valutuid lümfisõlmi tunned kusagil?
 
kannataja 22. oktoober 2015, kl 19.05
pole mul kuskil midagi muud tunda, kahjuks kõhukoopas ma ei tea, kus need lümfisõlmed asuvad. võimalik et seal ongi mul üks suurenenud lümfisõlm?? kaebasin perearstile, soovitas et võtame kaks kuud antidepressante, ehk siis kaob ära. kui veelkord lähen rääkima et olen vähihirmus, siis saadab kindlasti kohe psühhiaatri juurde. aga no ei ole see psühholoogiline asi. tean ju. viimased kaks korda on gastroskoopia lõppenud kiirabis, sest mlemal korral tekkis ülitundlikkus tuimesti vastu, olin tilgutite all ülejäänud päeva, alles ööseks sain koju, siis kui vererõhk taastus, peavalu ja oksendamine lõppes ning suutsin ilma minestamiseta püsti seista. seega ei ole gastroskoopia minu kõige parem valik, aga eks hädaga peab tegema, kui see on tõesti ainus, mis näitab. kuigi eelmisel aastal käisin täpselt sama murega ju lausa kahel korral uuringutel, ei leitud miskit. aga häda läheb suuremaks ju. kuigi jah, vaata kust nurgast tahad, valu see ei ole. pigem midagi päevade survetunde moodi, aga no vabandage väga, külje sees vöökohas see kohe kindlasti olla ei saa
 
neela 22. oktoober 2015, kl 20.18
kas sa nn.mõõka oled neelamas käinud? Äkki on song.söögitoru song?
 
kannataja 23. oktoober 2015, kl 09.25
ja mis asi see gastroskoopia siis neela arvates on? ultraheli või? söögitoru ei asu vasaku külje sees eksole?!
 
njh 23. oktoober 2015, kl 21.09
gastroskoopias näeb songa...
 
Helicobacter 23. oktoober 2015, kl 23.53
Kas sellele on analüüs tehtud?

http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/helicobacter-pylori-morvar-sinu-kohus/
 
kannataja 24. oktoober 2015, kl 14.14
aasta tagasi ei olnud mingit songa, söögitoru oli puhas, kasteistsõrmik ja muud kohad ka korras. helikole võeti proov, see oli korras. pole mul seda. imede ime küll, et paljudel on ja näe , mul polegi veel
 
Helika Kasetee 24. oktoober 2015, kl 16.28
Väga paljud hädad tekivad sellest, et inimese organism on liiga happeline ja sealt kõik alguse saabki.
Ka minu peres olid tervise mured, mida arst ei suutnud lahendada, väiksemal pojal meeletud peavalud, vanemal pojal pidevad köhtamised n.ö ärritusköha ja ei mingit abi.
tänaseks oleme saanud tervised korda ja just tänu teistmoodi lähenemisele.
Kui on huvi ja soovi enda tervis korda saada, siis kirjuta julgesti.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!