Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kas need on kuumad hood või ?
 
mirjam 30. oktoober 2015, kl 18.11
ma hakkasin mõned kuud tagasi võtma vererõhu alandajat. metoprolooli aeglasetoimelist. varasemalt olen üritanud kasutada lühitoimelist, aga see pani käed-jalad juba paari võtmise järel hullult külmetama, nii et läksid siniseks isegi. siis südamearst arvas, et kuna ma seda rohtu tookord pidin võtma ainult vajadusel st. kui oli ette teada et pean pingutama ja et vererõhk tõuseb ebanormaalselt kõrgele, siis ta otsustas et kuna see rohi viib vere perifeeriast minema, et siis hakkavadki külmetama ja et ma seda rohtu enam siis ei võtakski.
ei võtnudki. käed-jalad normis. nüüd siis olen võtnud väikest kogust 40 mg ehk poolteist tabletti korraga hommikuti. ei ole olnud mitte mingeid kõrvaltoimeid ega halba mõju. käed-jalad normis. aga ma võtsin seda eranditult pool tundi peale hommikusööki mis on mul tavaliselt kell 10 hommikul. ajaliselt peale kella keeramist on aga selline lugu, et kuskil 2-3 tundi peale rohu võtmist hakkab mul kohutavalt palav. näost ei ole punane ega midagi, aga lihtsalt tunnen et no nii jube palav on olla ja higi jookseb ojadena nii et selle paari tunni jooksul, mil mul on palav, võivad aluspüksid minna täitsa niiskeks, sest higi lihtsalt voolab ojadena mööda selga ja kaela allapoole ... siis läheb üle ja järgmise päevani ei ole higiraasugi. nii, üks nüanss veel. eranditult võtsin nende kõikide kuude jooksul rohtu siis, kui peale rohu võtmist, olin paigal. st. istusin ja tegin tööd. aga peale kellakeeramist on sedasi, et mul on vabad päevad ja ma tavaliselt sellel ajal ajan asju, st. olen liikumises. ikka jala ikka kiiresti. mis arvate kas võib seos olla pigem 1. liikumises 2. kellakeeramine viis rohu võtmise teisele ajale ehk organism saab oma rohu kätte tund aega hiljem ... ma olin väga korralik rohuvõtja, võib olla 10 minutit siia sinna aga mitte rohkem. või 3. variant. need ongi need kuumad hood nüüd. AGA naisteasjad on mul opitud 15 aastat tagasi kõik ja siis arstid ütlesid et minu üleminekuaeg saabus peale oppi ja hiljemalt 5 aasta pärast ongi kõik möödas. kusjuures mul ei olnud peale oppi peale mõningase kaalutõusu mitte mingeid muresid. see kaalutõus ja natuke peale ka kadus peale ema matuseid 4 aastat tagasi aga vahepeal olen jõudnud jälle mõne kilo juurde süüa. Pikk jutt, aga oskab keegi kommenteerida?? higi voolab ojadena ja üldjuhul ei haise, st. lõhna ei ole. kõik analüüsid on tehtud ja kõik on väga väga korras. analüüsid tegin perearsti nõudmisel, kes nõuab et kord aastas tuleb ära teha kõik analüüsid isegi kui mitte midagi viga ei ole
 
juku 30. oktoober 2015, kl 19.40
tõeline polkovnikulesk, äkki leiad veel mõne häda endal olevat!
 
Ave 30. oktoober 2015, kl 22.41
Mina olen võtnud metoprolooli juba aastakümneid. Alguses 50 mg päevas, nüüd 2x päevas 50mg. Pole kunagi tundnud sel põhjusel käte-jalgade külmetamist ega ka kuumahoogusid.
Loe ravimi infolehest, kas üldse sellised kõrvaltoimed esinevad või kujutad neid lihtsalt ette.
 
mirjam 31. oktoober 2015, kl 11.51
ei kõrvaltoimeid mul ka praegu ei ole, aga see jube higistamine mis algab enam vähem täpselt 2-3 tundi peale rohu võtmist ja kestab mingi paar tundi. see ei ole lihtsalt nii et nahk läheb korraks soojaks ja märjaks, ei higi lihtsalt voolab kaelast alla rindade vahele, mööda selga jookseb aluspükstesse, tunnen ise kuidas nired jooksevad. pärast pesu niiske et mitte öelda märg. mulle tundub et kuumad hood ikka ei saa olla, need vast ei käiks nii regulaarselt. ave võtab ilmselt ka siis aeglasetoimelist kui kord päevas vaja võtta, see ei pane jah külmetama, aga kiiretoimeline minul pani. käed-jalad muutusid küünarnukini ja põlvedeni täiesti siniseks. ja kuna südamearst leidis et see ei ole hea rohi, siis jäi tookord sinnapaika. aastate pärast olin nõus katsetama kiiretoimelist ja minu arust mõjub hästi, st. ei ole kõrvaltoimeid. aga see kummaline higistamine on tõesti viimase nädala teema. kusjuures iga jumala päev täpselt samal ajal ka, kuna mu päevakava on väga regulaarne siis täna-homme üritan peale rohu võtmist samamoodi püsida paigal, nagu ma püsisin siiani. eks siis näeb, kas higistamist põhjustab intensiivne liikumine koos rohuga või mismoodi. eks peab enda peal ikka kõike katsetama. seda suurt higistamist ma ei kujuta ometi ette ju!
 
jurjam 31. oktoober 2015, kl 18.32
kontrolli kilpnääret. ületalitluse tunnused - higi voolab, körge vereröhk, kuumatunne, süda peksab.
 
mirjam 31. oktoober 2015, kl 20.25
kilpnääre on kontrollitud ultraheliga, mingi testiga ja verega. täiesti korras. eelmisel kuul
 
Naiste-eriala teadur 31. oktoober 2015, kl 20.39
Tegemist võib-olla beebiootel organismi tunnustega.
 
mirjam 01. november 2015, kl 14.02
kirjutasin ju et laste saamise asjad opitud 15 aastat tagasi... ja mul ei olnud kolme raseduse ajal küll ei enne ei pärast mitte mingeid kuuma ega ma muid hoogusid :)
 
kardan 01. november 2015, kl 14.14
et lõpp on lähedal
 
tuttav tunne 01. november 2015, kl 16.01
vbl on selle rohu mingi kõrvaltoime. minul oli niimoodi, mul ei tule praegu hästi meelde, südame jaoks kirjutati välja, mitte magneesium aga mingi teine aine mendelejevi tabelist, kaalium vist. no nii kui sisse võtsin, siis higi lausa voolas, tükk aega läks enne, kui aru sain. palu arstilt mingi muu rohi. neid võid päris palju enne läbi katsetada, kui sobiva leiad.

inimesed on ju erinevad ja rohud mõjuvad ka igale ühele erinevalt. ma ei saa mitte midagi tarvitada sealt mendelejevi tabelist. isegi kroomist hakkas valutama kõht ja oksele ajas. kuigi seal kõrvaltoimeid nagu olla ei tohiks.

praegu võtan siin paljude soovitusel q10, pidavat energiat andma. no minule ei mõju küll kusagilt otsast. maha visatud raha.
 
mirjam 01. november 2015, kl 17.39
ma olen ära proovinud oma 50 erinevat rohtu ja sellega ei tundu olevat mingeid kõrvalmõjusid, kui nüüd need kummalised viimase aja regulaarsed higistamised kõrvale jätta. mulle ka need magneesiumid ja kaaliumid ei sobi, mul lööb hingest kinni või paneb südame peksma 150 korda minutis ... kusjuures olen kaks päeva rohu võtnud ja püsinud sõna otseses mõttes paigal kuskil 3 tundi. ei mingit higistamist. homme tööle minnes vaatan kuidas seal on, kui püsin paigal ja siis kui tegutsen. ma füüsilise pingutuse ajal tavaliselt higistan samamoodi, kuid enne pole olnud et just peale rohu võtmist. mingi seos siin on , aga eks ma katsetan edasi
 
Teematõstja 03. november 2015, kl 12.58
Mingu see massiliselt deprekateemasid upitav dep kõige kaduva teed!
ex-riigiametnik 03. november 2015, kl 14.27
Alles siin delfis oli jutt, et levitatakse mingeid kaalulangetamise kapsleid, mis panevad inimese seest kuumenema ja sellega rasvu hävitama. Ega sa juhuslikult neid kapsleid tarvita, oleks kuumenemisele seletus olemas?

(ja hiljem ka surma põhjus kindel, pole lahkajal vaja pikalt urgitseda)
 
mirjam 04. november 2015, kl 11.06
kuna ma ei kasuta ühtki ravimit, toidulisandit ega muud jama (peale söögi), siis on välistatud. kusjuures olen tähele pannud et küünealused, st. küünealused olid mul alati ikka heledamat sorti, aga nüüd on punakad, nagu oleks seal palju verd (näpuotstes siis). täna siis kolmas päev, peale rohu võtmist püsin laua taga ja liikuma hakkan alles siis kui 2-3 tundi rohuvõtmisest möödas, ja ei mingit higistamist. homme siis katsetan peale rohu võtmist aktiivselt liikuda, vaatab mis siis teeb
 
mirjam 03. detsember 2015, kl 17.26
katsetused on viinud üsna kummalise tulemuseni... kas minu kaebuseid võib põhjustada asjaolu, et söin nendel päevadel isetehtud õunakompotti , kuhu olin lisanud üsna palju kaneelikoort. ikka keskmiselt pool kaneelikoore toru 700 grammise purgi peale ??? jube nõme, aga mulle tundub, et just nendel päevadel kui ma pistan põske mõne sellise kompotiõuna, tekivad mul mingil ajal need hood? kas tegu on siis sellega et liiga palju kaneelikoort - mul kõrge vererõhk ka üldiselt diagnoositud, aga ma võtan ka ravimeid ... või on mul hoopis kaneelivastu mingit sorti allergia, või on see täisa loomulik kõrvalmõju sellise kaneeli koguse korral??
 
johanna 03. detsember 2015, kl 18.23
täiesti loomulik, et ravimid ei ole süütud ja neil on kõrvalmõjud,,,ka metropololil,,,ka kõigil teistel vererõhuravimitel on kahjulikud mõjud ja neil võetakse äärmisel vajadusel mitte niisama prooviks,,,vererõhu uued piirnormid on ülemaailmse arstide assotsatsiooni poolt juba välja öeldud,,,need koostati just seetõttu, et vererõhu ravimid kahjustavad inimest palju rohkem kui väikene vererõhu tõus,mida saab ka muudmoodi ohjata...
uued piirväärtused on sellised :
noored kuni 30 130\80
30- 60 150\90
60 pluss 160\100
vanema inimese vererõhk ei tohi olla liiga madal
 
mirjam 03. detsember 2015, kl 20.19
mul on rohuga 160 ja see ei ole madal. need ei ole ravimi kõrvalmõjud kui ma olen neid mõnda aega võtnud ja kõrvaltoimed avalduvad kord nädalas või kord kuus, eksole?! ja äärmine vajadus oli käes, sest ilma rohuta oli 190 kogu aeg. ja ma olen väga nõus neid võtma, aga need iseenesest põlema süttimise hood häirivad väga
 
metoprolool 04. detsember 2015, kl 19.31
võtsin ka, aga pulss läks nii aeglaseks....üritasin arstidega sellest rääkida-tulutu! juhtusin kogemata dr.Starkopfi juurde, midagi ei rääkinud, sest arvasin, et jutt mõttetu.aga tema ütles kohe, et ma ei tohi seda rohtu võtta, kuna mul on bradükardia(liiga aeglane südametöö siis)ja kirjutas endise rohu tagasi.tavaliselt arstid ei taha kuuldagi ravimite muutmisest või sellest, et üht või teist rohtu ei talu.kuidas õnnestus Mirjamil nii palju erinevaid tablette katsetada(olgu neid 50 asemel kasvõi 5)?????
 
mirjam 04. detsember 2015, kl 21.05
ma kartsin meeletult kõrvalmõjusid ja allergiaid mis lõppesid kogu aeg emos ja siis muidugi ma enam kunagi seda rohtu ei võtnud järgmist korda. ja kui arstile läksin ja rõhk oli ikka kõrge, siis kirjutati prooviks teine rohi. ma olen katsetanud ju viimased 25 aastat kindlasti. selle ajaga on ju täitsa mõistetav ära proovida umbes 50 rohtu. aga mul ka võttis palju aega et arstiga kokkuleppele saada, et otsime ikka sellise rohu, millel kõige vähem kõrvatoimeid. üks ajas pea ringi käima, teine tekitas köha, kolmandaga oleksin tahtnud kogu aeg lahtise suuga sisse hingata veel ja veel, neljandaga sügelesin üle keha, viies tegi kõhu lahti, kuues ajas iiveldama, seitsmes ei sobinud jälle selle ja tolle pärast jne. aga enamus rohtusid viisid mind jah kiirabisse, küll tekkis hästi kiire südame töö, kuni 220 lööki minutis, küll tekkisid vahelöögid ühe kahe ja kolmekordsedki, siis tekkis mingi blokaad, siis mingi hisi kimbu mingi viga, siis läks veri väga vedelaks ja jooksis ninast kogu aeg, siis oli veel miskit. vahepeal perearst andis oma sahtlist paar tabletti prooviks. ja nii ma neid siis proovisingi. mina võtan seda metoprolooli 50 mg päevas üks kord ja mul pulss kuskil 70-80 vahel.arst hoiatas ka et kui kipub alla 60-ne jääma, et siis ei sobi. aga no tundub et minu südamele see ikka sobib. sõbranna ka võttis sama rohtu, temal jäi ka pulss sinna 50 ligi ja arst ei lubanud enam võta, aga võttis tohutult palju aega, enne kui arst selleni jõudis. sõbranna mees võtab 100 mg kaks korda päevas ja tal on pulsiga samuti kõik korras. nii et nagu ikka, kuidas kellelegi mõju parajasti on.
 
metoprolool 05. detsember 2015, kl 12.42
no minul südamelöögi sagedus une ajal oli 35 lööki, sellepärast keelatigi ära.micardis tekitas lämbumishooge, rohkem pole proovinud...kõrvaltoimeid on igal rohul, aga arstid on sel teemal kurdid ja tummad...
 
murjam 05. detsember 2015, kl 18.20
mirjam, võta teada, et metoprololi 100mg kaks korda päevas ei võeta!
 
Infot on ju küll 06. detsember 2015, kl 11.18
https://www.kliinik.ee/ravim/metoprolol-ratiopharm-retard-50-mg/id-13320
Võimalikud kõrvaltoimed

Nagu kõik ravimid, võib ka see ravim põhjustada kõrvaltoimeid, kuigi kõigil neid ei teki. ...allergilised nahareaktsioonid, nagu punetus, sügelus, lööve ja ülemäärane higistamine
 
mirjam 06. detsember 2015, kl 14.37
no mul ei ole ühtki kirjeldatud kõrvaltoimet ... ei puneta, ei sügele, ei higista aga on lihtsalt kuumusetunne kogu kehas, mis möödub paari tunniga. ei klopi süda, ei mitte miskit sellist. lihtsalt kuumusetunne tuleb ja paari tunni pärast läheb. minu tuttav võtab tõesti kaks korda päevas 100 mg metoprolooli ja kusjuures mitte vererõhu pärast vaid hoopis migreeni pärast, ta on meesterahvas ka takkapihta. eks arstid on targemad, mina tulin siit otsima lihtslt kinnitust, et kas minuga toimub on kuumad hood naiste asjade mõttes, aga ju siis ikka ei ole. siis ikka kaneel. katsun vähem tarbida
 
Sõna sekka 06. detsember 2015, kl 16.24
Ei ole see kliimaks - see on sul möödas. Aga mingi ainevahetusehäire võib küll olla.

Ise (64) avastasin endal kilpnäärme alatalitluse kaks aastat tagasi, kuna pulss on eluaeg kõrge olnud (90 ringis), ei kahtlustanud ka kilpnäärme probleemi kaua. Analüüsid olid piirväärtuste sees.

Võtan Thyroxini 150 mikrogrammi, möödunud suvel oli väga raske olla, tehti EKG ja määrati ka seesama beetablokaator.

Aga kohe peale ravimi võtmist tundsin jalgades ebameeldivustunnet. Mul on alajäsemete veenide puudulikkus ja ka tromboos on olnud. Lugesin siis ravimi infolehe korralikult läbi, ja sain aru, et see tunne pole mul "kõrvade vahel" lihtsalt.

Ja mina oma alatalitlusega (ravi peal) higistan just ägates, lausa voolab peast vett, nii et juuksed on märjad, nii enne kui pärast südameravimi kasutusele võtmist.

On olemas ka teistsuguseid ravimeid, näiteks AKE inhibiitorid vererõhu ning vereringe normaliseerimiseks. Mina pole spetsialist, aga soovitaksin kardioloogiga rääkida nendel teemadel. Oma endokrinoloogil palusin ravimi muuta, enam seda tunnet jalgades pole.

Kirjutan sellepärast, et võib küll metoproloolist olla - aga ei pea.

Inimesed on kõik erimoodi ja foorumist sa abi ei saa.
 
mirjam 07. detsember 2015, kl 10.49
no käisin arstile kurtmas oma kuumasid hoogusid, arst kirjutas koheselt rahustid välja ja kiitis et eks kliimaks ka hakkab tulema. ta isegi ei teinud välja minu protestist et mul kliimaks juba möödas ja lõpetatud ka ja et rahustit ma võtma ei hakka. sest närvidega on kõik korras. tean, mis närvidega olla võib, sest mituteist aastat maadlesin ärevushäire käes, aga oma kümmekond aastat ei ole ühtki hoogu enam olnud, ja siis oli ikka kapitaalselt hoopis teistmoodi lugud
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!