Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
rinnas on tükk
 
kristina 27. november 2015, kl 01.28
Hei :)
Ma tean,et siin on palju naisi kel rinnas mingi tükk ja palju postitusi selle kohta ja kindlasti kõik ütlevad,et mine arstile,aga ma ikkagi tahtsin veel ühe postituse siia lisada rinnas olevad tüki kohta,nimelt olen ma 19.aastane alles ja avastasin juba suvel endal rinnas tüki,selline valutu ja selline sõrmeotsa suurune/pikkune kõva muna.Mul on eelnevalt olnud perekonnas vähk,seega seda välistada ei saa vist?
Et ma ikka lähen arstile,aga suurem mõtteaine on just,et kui ongi,et mis siis saab? jään rinnast ilma,see küll tore ei oleks ja raha ei ole ka kuskilt niimoodi labidaga võtta.
Ja eelmine kord (ca 2-3 aastat tagasi) ma kartsin küll,et kasvaja jne siis kohaleminnes tehti ultraheli ja öeldi,et pole siin midagi rind ongi nagu kapsas,alates sellest ajast ma ei pööra suurt tähelepanu,sest arst oli kurjem ja väga ei tundnud nagu tahaks sinna tagasi minna :)
Kuigi ma ise arvan,et see ei ole midagi ehk ma ei muretse ja haigekassata hind ka kindlati laeni
 
njahh 27. november 2015, kl 09.38
Miks sa raha pärast muretsed? Kui oled õppiv noor, siis omad haigekassa kindlustust.
Pane günekoloogile aeg, käid ultrahelis ja tehakse kindlaks, millega on tegu. Saad südamerahu tagasi.
Tõenäoliselt ei olegi midagi, aga pigem karta kui kahetseda.
 
kristina 27. november 2015, kl 17.01
Ma ei ole õppiv noor,ma olen 4.a juba kodus olnud koolikiusamise tagajärjel ja sellist tööd mis mulle sobiks,ei leia.
 
njahh 27. november 2015, kl 17.56
siis peaks olema sul invaliidsust tõendav paber ja peaksid ikkagi olema haigekassaga kindlustatud.

Tegelikult ajab mind su jutt sutsu tigedaks. Ma olen ka kogu oma kooliaja olnud kiusatav, mõnitatav ja tõrjutud. Vastupidi aga sinule, tõestasin ma kõigile, mis ma väärt olen.
Kas sina kavatsed kogu oma ülejäänud elu kodus istuda ja ennast haletseda? Marss psühhiaatri juurde, vajalik ravi peale ja hakka midagi tegema - kooli ametit õppima. Kaua sa vanemate kaela peal kükitada kavatsed ja mida hakkad siis peale, kui nemad ühel päeval kadunud on?

Uues koolis on uued inimesed, saad nendega tuttavaks ja saad oma elu tagasi. Kas arvad, et täiskasvanud inimesed hakkavad sind samamoodi kiusama?
 
kristina 30. november 2015, kl 00.49
Kahjuks ei ole mina sina,seega ei ole mul nii lihtne lihtsalt minna ja teha,ma olen juba mitmete phühholoogide juures käinud,keegi ei mõista,hetke seisuga jah ma kavatsen kodus istuda,sest ma ei suuda minna sinna kus on palju inimesi,eriti kooli,on isegi tore kui poodi suudan minna,üritustest rääkimata.Kuna ma juba ükskord olen selline siis ma ei ootagi,et sa mind mõistaksid,elu lihtsalt on selline ja võib-olla peabki mu elu selline olema.Ega ma ei kurda.
 
njahh 30. november 2015, kl 09.02
psühholoogide jaoks raha jagub, aga rinnauuringuteks mitte?

Alustuseks lõpeta raha kandmine psühholoogidele, sest nende ilus jutt ei aita sind kuidagi. Mine psühhiaatri vastuvõtule.

Ja sinu elu ei muutu, kui sa ise seda muuta ja ennast ületada ei soovi.
Praegu on tore elada vanemate ülalpidamisel, aga mis saab edasi? Arvad, et su vanemad on igavesed? Minu arust rääkisid sa justkui, et neil mõlemil on ka tegemist kasvajaliste moodustistega...

Aga mis see minu mure on, vegeteeri edasi ja halise delfi kommentaariumis. Arvad, et meie hakkame su tükki ravima või kanname sulle uuringuteks raha?
 
kristina 01. detsember 2015, kl 00.32
need phühholoogid olid määratud juba ammu kooli poolt,need olid ka aastaid tagasi esiteks,teiseks elu on juba ette määratud,sa ei saa seda niimoodi muuta,tuleb/läheb nii nagu minema peab ja ma saan muuta praegust aga mitte tulevikku.
ma ei ela vanemate ülalpidamisel ja vanematel ei ole vähki,vanaemal oli

see ei olegi sinu mure ja ma ei ootaki et te mulle raha annate vms,vabandust,et ma üldse siia postitasin,ootasin kedagi positiivsemat,palun vabandust
 
Kuskilt pead alustama 01. detsember 2015, kl 02.26
Miks sa kohe vähile mõtled? Tõenäoliselt on see healoomuline moodustis, vhel need kaovad iseenest ära.

Arstile peaksid siiski minema, kui see pikemat aega on.
Võib-olla vajab operatsiooni ja mida väiksem, seda kergem on seda välja opereerida.
Tavaliselt vaadatakse ultraheliga, vajadusel võetakse süstlaga proov.

Kui sul puudub haigekassa kindlustus, siis peaksid ennast töötukassas töötuks registreerida. Töötul on õigus saada ravikindlustus, mis tekib, kui inimene on töötuna arvel olnud kuu aega.

Visiiditasu naiste nõuandlas ei pea maksma:kuni 19aastased noored. Ma ei saa aru, kas sina kuulud sinna sisse.

Ei tea, kus sa elad, aga otsi oma elukohajärgne günekoloog välja, helista registratuuri ja räägi oma jutt ära. Eks sealt siis soovitatakse.

Keegi ei hakka su rinda ära lõikama, kui sul on väike tükike. Ja kui peaks vähk olema (mida mina ei usu), siis vähiravi sa kinni maksma ei pea.

Eluaeg sa kodus ka istuda ei saa, ehk on siiski võimalus kugugile kutsekooli õppima minna kodust kaugemale, kus mingi ühiselamuvõimalus on?
 
eid_152c57a16a78ee 02. detsember 2015, kl 23.36
Kulla Kristina, kirjutasin täna mitu vastust teemale "arsti poolt tekitatud jama"; loe igaks juhuks minu need soovitused ka läbi. Aga see on muidugi juhuks, kui sul on HEALOOMULINE moodustis. Igaks juhuks tuleks ikkagi mammograafis kontrollida, kas pole midagi paha.
Sinu teine mure on sama, mida põdesin ise noorena, nimelt sotsiaalfoobia. Mina sain sellest lahti, aga päris kindlasti peaks minema psühhiaatri juurde. Tänapäeval on foobiate raviks mitmeid võimalusi; see pole ületamatu. Edu sulle!
 
eid'ile 02. detsember 2015, kl 23.41
eid_152c57a16a78ee Kirjutas:
-------------------------------------------------------
Igaks ju
> huks tuleks ikkagi mammograafis kontrollida, kas p
> ole midagi paha.
>

Sina tead küll täpelt, missugune see tükk on ja kus asub!

Mammograafia vajaduse otsustab siiski arst!
 
eid_152c57a16a78ee 03. detsember 2015, kl 09.00
eelmisele kommenteerijale: vabandust, kui väljendusin ebatäpselt. Loomulikult tuleb arsti juurde minna. Vihjasin lihtsalt sellele, et nüüd uuritakse ju naisi aastakäikude kaupa, mammograafiabuss käib igal pool üle Eesti, kui on selline võimalus, siis saab ju kasvõi oma kodu lähedal selle käigu ära teha, kuna neiu kardab suuri haiglaid ja inimestehulki.
 
njahh 03. detsember 2015, kl 11.59
nii noortele ei tehta mammograafiat, nii et soovitus sinna minna, ei päde.
 
tt 04. detsember 2015, kl 22.59
Issand jumal.
Kristina, sa pekasid ikka psühhiaatri poole pöörduma,tänapäeval on head rohud, mis ravivad su treveks.
Ja 19 aastane noor naine peaks hoopis mõtlema armastusest, mitte aga mingist rinnatükist,mis rohkem ilmselt on närvidest...... kirjutad et 3 aastat tagasi selle rinnatükikese kohta arst ütles, et midagi ei ole....
 
Rrr 05. detsember 2015, kl 08.50
Minu kogemus rinnas oleva tükiga: perearst saatis kiiremas korras mammosse, aga selgus, et rind on väikseid tsüste täis, üks oli suur (suurem kui pöidla ots), ei midagi ohtliku. Ja mingi aeg kadus see iseenesest. Oli umbes aasta. Ei õpeta, ei anna soovitusi, lihtsalt räägin, mis minul oli.
Ja veel: olin 8aastat koolikiusamise ohver, üle elanud raske avarii, suitsuvingu jäämise, kahe lapse kaotuse ja ka elan. Ilma ühegi psühholoogi abita. Jälle, lihtsalt oma kogemus. Pole kellegi asi kedagi sõimata või õpetada, igaüks elab nii nagu soovib ja oskab, vastavalt oma võimetele. Rahu ja edu sulle!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!