Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kuidas edasi?
 
Arsti poolt tekitatud jama 02. detsember 2015, kl 15.05
Tere,

Kirjutan murega. Nimelt minu ema käis rindade kontrollis, mammograafias ja ultrahelis. Rinnad olid puhtad, mingeid tükke ei olnud. Kuid, kuna ema läks sinna kindla murega võeti ka rinnast mingi proov. Midagi ei avastatud, proov oli korras, kuid nüüd on probleem. Seal kohas, kus proov võeti on tekkinud golfipalli suurune tükk. Ema läks põhimõtteliselt kohe kirurgi jutule ning arst oli väga üllatunud, et selline asi oli tekkinud. Nagu mainisin, eelnevad proovid olid korras olnud ning selline tükk on tekkinud paari nädala jooksul. Nüüd on opile minek, sest nagu kirurg ütles, eluohtlik see ei ole, kuid eemaldada on siiski vaja.

Eile suhtles ema teise arstiga, teises haiglas ning tuli välja, et nende rohtudega, mida ema igapäevaselt sisse võtab ei oleks tohtinud seda rinna proovi võtta. Ehk siis proovi võtnud arst ei küsinud, ei tundnud huvi ema rohtude vastu (ja tal on neid palju). Oleks pidanud nädal aega mitte tarbima neid ja siis alles proovi võtma. Seega tuleb välja, et ema peab minema opile puhtalt arsti lollusest, kes proovi võttis? Krt ausalt, kust peab vana inimene teadma, et peab kõik oma rohud välja laduma enne mingi proovi võtmist?

Nüüd ei teagi kuidas edasi käituda, tegelt ka ei taha seda asja nii jätta. Vana inimene peab minema opile, taluma narkoosi, olema haiglas. Aga kust me teame, kuidas narkoos mõjub talle? Kas süda kannatab välja, tal on see meeletult nõrk. Ma olen väga mures, ema ka paanikas ja täiesti arusaadav ju.

Mis te arvate, mida peaksin ette võtma? Seda ei saa ju niisama jätta??
 
eid_152c57a16a78ee 02. detsember 2015, kl 15.53
Kui see on healoomuline kasvaja, siis ehk pole vaja opiga kiirustada? Kui tekib selline moodustis nö sorkimise tagajärjel, siis on 1:1-le võimalus, et ta iseenesest kaob. Peaksid otsima rahvameditsiini võtteid. (Proovin ka ise guugeldada, ehk leian midagi, siis annan teada).
 
eid_152c57a16a78ee 02. detsember 2015, kl 16.04
"Kaasajal healoomulisi moodustisi üldjuhul ei opereerita," ütleb naistearst Galina Litter. Ka mitmed patsiendid on öelnud, et arst pani ette 5 kuud oodata ja siis uuesti kontrollima tulla. Ühel daamil aga olevat selline moodustis 2 a jooksul ise kadunud.
(Rahvaravini veel ei jõudnud, tahtsin need esmased leiud teile ära saata :) ). Ja muide - mõned arstid ongi sellised, et tahavad iga väikese asja puhul noa alla saata. See pole alati vajalik.
 
02. detsember 2015, kl 16.20
Sellised asjad ikka juhtuvad, eriti nendega, kes tihti arsti juures käivad. Ka minu eaka isaga, kes mitmel juhul tagasi toodud elule oma erinevate hädadega, kuid kahjuks ka juurde tekitatud neid,
mida enne polnud!
Polegi ju midagi öelda( igapäevaelus öeldaks:tegijal juhtub!)Arstil ei tohiks ju, aga.. Oleks olemas see tarkus, mis ütleks just see on nüüd ja praegu õige! Kahjuks arste muidugi igal sammul usaldada ei saa.
 
eid_152c57a16a78ee 02. detsember 2015, kl 16.32
Veel üks postitus, siis enam ei tüüta :) (muidugi, kui õhtul midagi head leian teie jaoks, siis ikka kirjutan).
Meditsiinidoktor Aili Paju, keda tunnen juba 44 aastat ja jäägitult usaldan, soovitab ühes oma ravimtaimeraamatus RAUDROHTU. Seda küll emakakasvaja puhul (1,5 spl raudrohuürti, klaas keeva vett, tõmmata pool tundi; leiget ja jahtunud tõmmist tarvitada 1-2 spl korraga. ( rmt:Aed ja mets kui apteek). Aga see võimas rohi, mida muide paljud targad ravitsejad nimetavad, on kindlasti hea ka teie ema haiguse puhul. Veel soovitab AP samas raamatus SOOPIHLA. Tsiteerin: "Viimastel aegadel on soopihl uurijate tähelepanu pälvinud kui pahaloomuliste rakkude (mao- ja piimanäärmetes) vohamise peataja."
Nii et isegi PAHAloomulisi aitab.
Üks tohter aga soovitab rinnale panna purukshõõrutud (nii et mahl väljas) raudrohu lehti.
Soovin teile kõike head! Ja et ise tegelen väikselt toitumisnõustamisega, siis: igaks juhuks - sest see ei tee kunagi paha - las ema sööb palju kapsalisi (eriti lillkapsast ja brokkolit); joob rohelist teed meega; ingverit, rohkesti puuvilju ja kaunvilju, täisteratooteid. JA VÄHENDAGU LIHA TARBIMIST 200-300 gr-ni nädalas, sest eriti punane liha (ja ema vana inimesena armastab kindlasti sealiha...) on lausa vähkkasvaja soodustaja!
Kõige paremat! Riina
 
No ma ei tea 02. detsember 2015, kl 19.30
Muidugi on tore kohe kedagi süüdistada kui mingi jama on, aga inimesel on ju enda vastutus ka oma asjade eest. Miks ema ise arstile ei öelnud, et peoga rohtusid sööb?
 
lugeja 02. detsember 2015, kl 20.07
Mu arvates võiks kirjutada mõnele vabariiklikule lehele. Eesmärk on inimeste teavitamine juhtumi näitel nimesid nimetamata. Teemaalgataja, minu arvates on sinu edastatud info väga oluline ja tähtis on, et see jõuaks võimalikult paljudeni.
Mida ema juhtumiga teha? Küsi juristilt nõu.
 
f 02. detsember 2015, kl 21.18
 
ka üks suur mure 02. detsember 2015, kl 22.40
lugeja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mu arvates võiks kirjutada mõnele vabariiklikule l
> ehele. Eesmärk on inimeste teavitamine juhtumi näi
> tel nimesid nimetamata. Teemaalgataja, minu arvate
> s on sinu edastatud info väga oluline ja tähtis on
> , et see jõuaks võimalikult paljudeni.
> Mida ema
> juhtumiga teha? Küsi juristilt nõu.

Minu enda lugu, Ja paljude arstide suhtumine haigustesse--ravimitesse ,,uuringutesse ,jätab ikka kõvasti juba soovida!Tundub --nagu haige jutt ei tähenda midagi, ja haige kaebust -- ei võeta enam südamega?
Kui juba 1.6 aastat käib üks jama ,,ja ika tunnen --närivat ,ebameeldivat valu - paremas küljes
ja peab vist surmani tarbima
näriva valu- leevenduseks järjest tugevamaid ravimeid?
Sest haigust --polegi avastatud,, see minu enda salakaval haigus --pole enam normaalne
 
teemaalgataja 03. detsember 2015, kl 09.14
Suur tänu vastuste eest. Eriti eid_152c57a16a78ee, edastasin Su soovitused emale.
To ma ei tea: Patsient ei pea teadma, et mingite proovide võtmisel on vaja teavitada oma rohtudest. Seda peab teadma arst. Lisaks haigusloos on kõik ravimid kirjas ning arstil on KOHUSTUS tutvuda haiguslooga.
 
nojah.... 03. detsember 2015, kl 11.00
Aga kas seda probleemi on ka arstiga arutatud?
Siin ju erialaspetsialiste ei leidu ja vaevalt emal siinsetest kirumistest kasu on.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!