Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kas hambajuure põletik pärsib teatud määral valuvaigisti mõju??
 
eid_152c57a16a78ee 02. detsember 2015, kl 15.46
Lihtsalt huvi pärast küsin. Eelmised hammaste tõmbamised on kõik läinud absoluutselt ilma valuta, st tuimestussüst on hästi mõjunud; täna tõmmati mul üks põletikus hambajuur (arst on kogenud ja pädev; käin tema juures juba 20 a, nii et temas pole viga, oli väga valus, vaatamata koguni kahekordsele süstile. Siit küsimus: kas põletikus hammas (minul küll vaid juur) pärsib tuimesti mõju? Aitäh! :)
 
Staahikas hambatõmbaja /patsient :)/ 02. detsember 2015, kl 17.07
Otse loomulikult. Seepärast ju ka võimalusel enne ravitakse ärapõletik ja siis alles oppi tegema.
Seega kui pole aega põleikku ravida, valu ei lase ja ka kui tõmbad tarkusehambaid, siis parem narkoosiga. Kes hakkab siin vastupropagandat tegema, see mingu ja kannatagu ise, kui muud teha pole.
 
nii ongi 02. detsember 2015, kl 17.17
Mulle kunagi üks tohter seletas seda nii, et põletikuga on seal hamba all nagu mäda kotikene ja see takistabki tuimendusel õigesse kohta jõuda ja seal mõjuda.
 
eid_152c57a16a78ee 02. detsember 2015, kl 23.27
Aitäh vastamast, nii et asi oligi vaid selles. Järgmisel korral, kui nii peaks juhtuma, lasen enne ikka põletiku välja ravida.
 
Milleks tõmmata? 02. detsember 2015, kl 23.30
eid_152c57a16a78ee Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Aitäh vastamast, nii et asi oligi vaid selles. Jär
> gmisel korral, kui nii peaks juhtuma, lasen enne i
> kka põletiku välja ravida.

Ravi välja ja lase äea parandada - mis sa neist välja kisud, uut hammast ju asemele ei kasva.
 
eid_152c57a16a78ee 02. detsember 2015, kl 23.41
to 23.30. Asi selles, et sellel hambal oli mul nagunii alles vaid juur. Olen üle keskea inimene ja hambad on mul lapsest saadik halvad olnud. Aga kui sama jama juhtuks hambaga, kus on ikka veel hammas ise olemas, siis muidugi püüan ravida, mitte ei jookse kohe tõmbama.
 
kiku 03. mai 2016, kl 15.14
no mul juhtus nii - möödunud nädala esmaspäeval tõmmati hammas välja. esmaspäeval veel oli nagu kõik ok, aga siis teisipäevast hakkas pakitsemine ja võtsin kaks korda päeva valuvaigistit. nägin ka mäda veidi. reedest hakkasin võtma antibiootikumi. ja valuvaigistit ka ikka edasi. eile võtsin ühe valuvaigisti, täna veel pole võtnud ja võib-olla ei peagi võtma. antibiotsi pean veel 3 päeva võtma.
tõmbamiseks läks ka pika arutelu käigus mitme tohtriga, et lihtsalt võrrelda nende arvamusi. ja nii saigi väljatõmbamine otsustatud (proteesike tuleb asemele). aga mu arst ennem rääkis, et kõik seal juurte ümber pole nagu korras, selline põletikuline nagu. võib-olla sellest nüüd ka see pikk paranemine.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!