Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
magamatus tapab
 
magamata 31. detsember 2015, kl 09.41
juba viimased pool aastat olen hädas magamatusega, lihtsalt ei tule und ja kui lõpuks jäängi magama, ärkan öösel 3-4 korda üles ja uni on väga pinnapealne -ei maga välja.
Kõik oleks nagu korras- tuba jahe ja aken avatud, voodi on mugav. Lähen magama varakult 22-23 vahelisel ajal, ärkama pean kell 6 hommikul, Olen õhtul nii väsinud, et silmadki ei seisa lahti, aga kui voodisse poen, siis magama ei jää. Rullin ja keerutan paremat asendit, püüan mõelda häid mõtteid, kasu ei midagi. Nii võib kesta isegi poolteist tundi, enne kui suigun ja olen ärkvel taas paari tunni pärast.
Ravimeid ei tarvita, elu on korras, pole mingit stressi.
Kas tõesti teeb seda 50+ vanus ja üleminekueast tingitud vaevused- pidevad kuumahood ja higistamine vaevab mind juba niigi.
Kas keegi veel sellise olukorraga hädas ja mis aitaks?
 
sedasi 31. detsember 2015, kl 10.28
avatud aknaga mul ka und ei tuleks
 
magamata 31. detsember 2015, kl 10.43
ma nii kõrgel, kosilased sinna ei viitsi ronida:
kui aken on kinni, pole mul üldse õhku, minu magamistoas on maksimaalselt +15 kraadi ja aken avatud iga ilmaga
 
njahh 31. detsember 2015, kl 11.47
igasugune mõtlemine jäta ära. Ka head mõtted viivad une ära. Ainus, millele mõelda võib, on lõdvestumine.
 
Kuu-uluja 31. detsember 2015, kl 11.54
Mõistan sind, sest ise sama asjaga hädas. Sõbranna ka sellega hädas. Teda aitavad palderjani tabletid ja melatoniin, mind aitab magama jääda ja rahulikult magada vaid xanax. Kuna sõltlaseks saada ei taha, siis võtan xanaxit harva, vahel väga-väga väsinud olles. No paar ööd ei maga, uni tuleb alles vastu hommikut (olen hommikuse unega), siis murrab väsimus maha ja uinun varem. Peamiselt magan end välja nädalavahetustel.
 
naine 31. detsember 2015, kl 12.34
Kellegi kaisus uinuksid ehk kohe?
 
N49 31. detsember 2015, kl 14.05
Higistamisega olen küll hädas, alles hiljuti tekkis see probleem. Päris magamata veel ei ole, kuid voodisse lähen alles kell 1:00 öösel ja muidugi ärkan keset ööd üles kui olen üleni higine. Kui asi hullemaks läheb, siis lähen günekoloogi juurde ja lasen hormoone välja kirjutada.
 
marelle 31. detsember 2015, kl 15.16
mina ei ole korralikult maganud umbes 20 aastat. ja pole mul häda midagi. lähen kell 22 magama ja magan kella 2-3ni üldiselt hästi. sealt edasi on üks igavene keerlemine ja poolunes olek kella 8-ni hommikul.
kui lähen magama kasvõi pool tundi hiljem, siis ootan kella neljani hommikul und ja siis magan paar tundi. kui lähen magama kella kahe paiku öösel, siis magan enamjaolt 3 tundi ainult.
selle kell 22 magama mineku ja hommik kella 8 vahele jääb umbes 16-20 korda ärkamist.
ja ma olen sellega juba harjunud. ei võta unerohtu ega ka midagi muud. tervis on üldiselt väga korras. ja päeval ma ei saa üldse aru, et ma oleks halvasti maganud, keerlen ja teen oma töid ja toimetusi kella 9-st kuni kella 19-ni välja. seega ei ole selline magamine mitte tappev ega ilmselt ei mõju ka tervisele. tahtsin lihtsalt lohutada!
 
uskumatu lohutus keksadikeks 31. detsember 2015, kl 15.24
see ei lohuta teps mitte, nii paljukest võiks täiskasvanul siiski mõistust olla. sest kui kõik on korras ja puhanuna end tunned siis ongi kõik hästi, milleks tulla vaevatud unetu ette keksima. mõned inimesed vajavadki vähem und kui teised. unehäired ja magamatus võibki kaasneda üleminekuvaevustega. vbl tõesti oleks miskit kasu hormoonasendusravist näiteks. pea nõu perearstiga ja günekoloogiga ka.
 
g 31. detsember 2015, kl 17.40
Miks üldse nii vara magama peab minema, kui kl 2 uni läinud? Proovige näiteks minna kl 00 magama ja vaadake, mis siis saab. Teinekord jälle kl 2 öösel magama, mis siis toimub? Ehk lihtsalt pole enam nii palju und vaja. Milleks jätkata kangekaelselt vanaviisi, kui tulemus on alati üks ja seesama?
 
ja tuleb 01. jaanuar 2016, kl 19.34
Igapäevane trenn, õues.
 
Lexi 03. jaanuar 2016, kl 20.25
Proovi tegeleda õhtul joogaga, see lõdvestab.
 
appi 03. jaanuar 2016, kl 21.30
Minul näiteks on unetus õlgade pärast. Mul on laiad õlad ka nii valus on tiibadel magada. On vaja 10 cm vajulist madratsit
 
terav pliiats 04. jaanuar 2016, kl 09.30
Sama jama juba mitu aastat. Kliimaks on selle asja nimi. Mind aitab melatoniin.
 
NN 04. jaanuar 2016, kl 11.35
Eelmisele: mismoodi tarbite melaoniini? Olen kuulnud, et seda üle 1 kuu tarbida ei tohiks?
Teemaalgatajale: olen väga pikaegne kehv magaja, episooditi lausa katastroofiliselt. Selge see, et paljudel mõjutab unetust kliimaks ja ka mõned ravimid või harjumused( eks see ole ju teada: kohv, suitetamine, ebaregulaarne magamaminek jne, õhtuti internet/telefon, magnettormid, ilmamuutus, unetusehirm jmv.)
Oma kogemustest võiks soovitada tõesti joogaga tegelemist, spets. hingamisharjutusi, mõned ravimteed, lõõgastav/raviv spets. muusika, rahulik mõtteviis...Abi võib sündida, kuid mitte kohe ja ka mtte alati, aga võib ju ka kohe väga positiivseid muutusi tuua.
Aga kõik me oleme erinevad, reageerime erinevalt ja unevajadus ka erinev.
Edu!
 
muti-51 04. jaanuar 2016, kl 14.52
Minul on vastupidi - nii sügavalt ja nii palju (7-8 tundi) pole ma nooremana veel kunagi magada saanud kui viimased paar aastat. Oleks ainult AEGA rohkem magada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!