Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kas see on mujal ka nii?
 
Helve Tammele vastus 09. jaanuar 2016, kl 20.13
Ära aja lolli juttu suust välja.

Kilpnäärmet küll ei näe, siis kui tehakse kopsudele kompuutertomograafia (KT). Kilpnäärme jaoks on ikka sonograafia ja kui leitakse sõlm/ed, siis võetakse nõelaga proovitükk/biopsia/.

Teemategijale:
kui ikka kõht on punnis ja valud, peaks ikka nagu pöörduma õige arsti poole - gastroloogile, teeb õiged uuringud, siis söögitoru, magu ja sooled - mõõga neelamine.

Maks, sapp, neerud, põis ja kõhunäärme - tehakse korraga sonagraafiaga e.ultraheliga.
Helve Tamm 10. jaanuar 2016, kl 09.33
Olgu sul hea olla, et mind lolli jutu ajajaks soimad, aga sain must valgel paberi kus see kirjas. Ma poleks iial teadnud, et struuma, sest kui verenaitajad korras, ei saadeta ka sonograafile. Jah, nuud olen seal arvel kull. Ja nii ongi, et jäi peale see kopsutomograafi tehes. Ehk oli see juhus,aga hea juhus minu jaoks!
 
ulvi 10. jaanuar 2016, kl 10.18
saatjaks arstiks oligi gastroeneroloog muide.
 
ulvile 10. jaanuar 2016, kl 15.38
Täitsa imelik, et gastoenteriloog suunab kaelauuringutele.

Samas on tõsti on suur oht selle KT uuringuga saada endale vähk. Välismaal seda KT suhteliselt vähe kasutatakse.
 
ulvi 10. jaanuar 2016, kl 18.36
no kuna tema erialalt midagi ei leitud, aga küljes see imelik valus koht on, siis tema arvab et see on selgroos mingi närv kinni pitsunud, mis sinna alla külje sisse seda valu tekitab. võimalik et tal on õigus, eks varsti selgub.
 
ulvile 10. jaanuar 2016, kl 18.46
väga võimalik, et ribide vaheline närvipõletik, see on kohe KT näha
 
ulvi 11. jaanuar 2016, kl 11.43
ribide ehk siis pigem ikka roietevaheline närvipõletik vaevalt aastaid oleks jutti nii et üle ei lähegi. soojenda või jahuta või masseeri või mis iganes.
 
to kell 11.43 11. jaanuar 2016, kl 12.10
ei lähegu see ribide vaheline põletik soojendamisega ega masseerimisega üle, selle jaoks on eraldi kanged rohud.
 
arvamus 11. jaanuar 2016, kl 13.09
Vahest on sul närvid läbi? Kujutad haigusi endale ette ja siis hakkadki neid endal tundma. Siis on ka tunda kurgus tükki ja ka valusid rinnus.... Ehk pole sul kupli all kõik korras ja oled kui Polkovniku lesk, kel kõik haigused (närvidest tingitud). Naised mõtlevad aegajalt end peast rasedaks ka ju... :)
 
ulvi 11. jaanuar 2016, kl 13.17
no ja reaalselt on kõht paistes ka lihtsalt väljamõtlemisest? ja paari aastaga oleks see põletik ikka üle ka läinud, kui arvestada mida kõike ma selle heaks teinud olen. järelikult EI OLE närvipõletik.
aga peast soe olen ma küll selle pika jahumise peale. nüüd siis ootan KT vastust ja ausalt öeldes ei usu, et seal midagi näitab. sest otsiti järelikult vale asja ja kohta.
 
to arvamus 11. jaanuar 2016, kl 14.45
see "polkovniku lese" haigus on ka haigus, mis sellest, et psühholoogiline.ei tasu kohe halvustada!mõnel puhul on selline olukord hullem reaalsest haigusest, sest ei mõju isegi valuvaigistid...ja põhjust diagnoositakse ainult välistamistega ühele või teisele tõvele....hull lugu!
 
to: to arvamus 11. jaanuar 2016, kl 15.50
Tänapäeval " polkovniku lese haigus" on ka tõsine haigus, mida vähesed arstid oskavad ära tunda ja veel vähem õige ravi määratar, sest arstid ei oska haigele panna seda õiget dignoosi, jooksutavad ühe arsti juurest teise juurde, aga õiget diagnoosi ja ravi panna ei oska.
 
14.45 11. jaanuar 2016, kl 22.37
seda olen tundnud enda nahal!diagnoos ongi olemas, aga ei reumatoloog(saadab neuroloogi juurde)ega neuroloog( suunab reumatoloogile)taha enda teemaks tunnistada...no kasvõi naera...läbi pisarate!
 
kihlvedu 12. jaanuar 2016, kl 12.13
Kui koht on punnis ja küljelt valulik või mis iganes aisting seal on ja gastroentereoloog viga ei leia, siis ma võin kihla vesdada, et oled ülekaaluline.

Hoolitse kaalulanguse eest, söö rohkem köögivilju, joo vett, mine trenni - ja küll näed, et su häda kaob kui oled kasvõi -10 kilogi alla saanud.

Ma lihtsalt ei saa aru inimestest, kes jooksevad mööda arste ja muudkui tellivad endale uuringuid - et nõutada endale tabletid, mis lasevad kontrollimatult edasi õgida...:(

Ma ei ütle, et kõik uuringud on mõttetud.
Aga punnis kõht viitab niiehknii seedeprobleemidele ja siis tulebki sellega tegeleda. Minna ehk mõne toitumisnõustaja juurde ja otsida tarkust.
 
Uuritu-puuritu 12. jaanuar 2016, kl 13.17
Mulle on tehtud kõiki uuringuid nimetatutest (UHD, magnet-, kompuutertomograafia, stsintsigraafia), kusjuures paljud varjuainega.

CT-uuring, mida EI tehtud kilpnäärme pärast, näitas ära, et struumasõlm surub hingetoru peale ja see oli uuringus ära märgitud.

Ulvi! Kirjutad, et kõht on nagu pall. Kas oled muidu ka tüsedusele kalduv? Pelgalt suurenenud kehakaal ei ole veel tõsine terviserisk, oluline on see, kuhu rasv on peamiselt kogunenud. Mainid siin korduvalt kilpnääret - on sul probleeme sellega?

Vajalikud on kilpnäärme analüüsid ja siinkohal mainiksin ära, et minul olid need normi piires, aga kilpnääre ei tööta! Võib-olla just need paljud uuringud on kilpnäärme tuksi keeranud. Siia lisaks loomulikult lapsest saadik tehtud tavalised kopsu- jm röntgenpildid.

Kui kõhuõõnde koguneb vedelikku, siis see näitab, et mõni organ on korrast ära.
Aga see võib olla ka fistseraalne rasv (rasv kõhuõõne elundite ümber, “õunakujuline” keha).

Kontrollima peab veresuhkrut, vajadusel tuleb teha lisauuringuid (GTT- Glükoosi tolerantsuse test). Enamus suhkruhaigetest põeb II tüüpi suhkruhaigust ehk insuliinist eluliselt mittesõltuvat vormi ja selle algus on hiiliv ja võib kesta aastaid varjatud vormina, kus suhkruhaigusele tüüpilisi kaebusi ei ole ja haiguse avastamine jääb paraku hiljaks. Suhkruhaigus võib põhjustada kõikvõimalike tervisehädasid.

Kompuutertomograafiast on üks vana ülevaatlik artikkel:

http://pluss.sakala.ajaleht.ee/662538/kompuutertomograaf-tuleb-appi-votta-vaid-siis-kui-see-on-hadavajalik

-
 
Uuritu-puuritu 12. jaanuar 2016, kl 13.36
kihlvedu Kirjutas:
-------------------------------------------------------

> Hoolitse kaalulanguse eest, söö rohkem
> köögivilju, joo vett, mine trenni - ja küll näed,
> et su häda kaob kui oled kasvõi -10 kilogi alla sa
> anud.

Miks seda "MINE TRENNI" nii kerge soovitada on? Alatasa hüütakse seda nagu mingit lööklauset!

Ta ei kurda ju liigse kehakaalu üle! Sa ei tea ka seda, kas inimene liigub või istub paigal ainult.

Ammu on seisukoht, et trennis enese piitsutamine pole tulemuslik, paremini aitab igapäevane pooletunninegi jalutuskäik mõõduka tempoga. Kes vanasti jõusaalides higistamas käisid, ometigi olid inimesed normaalkaalus.

Kuidas sa kujutad ette või mis treening see peab olema, mida valutava "punnis" kõhuga 41-aastane naine peaks tegema?
 
kihlvedu 12. jaanuar 2016, kl 15.09
uuritu-puuritu - kehakaalust kirjutasin sellepärast, et inimene on mööda arste jooksnud, häda ei leita. Ta ise ei kurda jah liigse kehakaalu üle, aga võimalik, et see +10 liigset kilo ongi tema häda põhjus. Püüdsin kaasa mõelda.

Ja see on tõesti nii, et sageli aitab tervisehädadest lahti saada toitumise muutmine ja väike liigutamine.
Trenni all ma peangi silmas liigutamist - kui kohe trenni minna ei kannata, väga hea on alustada 3-5 km tempokas jalutuskäik.

Mida saab teha 41-aastane punnis kõhuga naine?
No punnis kõhust lahti saada, see on enamasti toitumine.
Igaüks peab leidmma ise, mis talle ei sobi ja mis viga. Mul jääb mõnikord toidupoe kassas pilk peale eelmisele või järgmisele kärusiseul. No ei ole parata, et ma näen. Ja kui ma näen seal pereinimesi kiirnuudlitega, pakid viinereid ja pihve, magusad jogurtid, igasugu helbed, valmistoidud karpides, magusad mahlad, koka, limonaadid... No sellise toiduga ei ole punnis kõht imelik. See ei saagi teisiti olla kui punnis.

Kodus saab teha venitusharjutusi, eks ise peab natuke uurima, internetis on kindlasti juhiseid ja raamatuid raamtatukogus ja poodides, jooga, pilates. Pilates paneb rühi paika ja treenib lihaseid, lõdvad lihased on ka paljude hädade põhjus.

Siin oli hiljaaegu ka üks pistete ja kõhuteema, hädaline ise kinnitas, et ta on muidu täiesti terve inimene. Aga teema arenedes selgus siiski, et vererõhk on kõrge ja saab tabletiravi, ja kehakaal ka tublisti suurem...
 
ulvi 13. jaanuar 2016, kl 11.11
kõhu paistetus ja ülekaal on siiski erinevad asjad. ja mul on kõht punnis ainult ühe külje pealt. selle haige külje poolt. mujal on normaalne. te ei kujuta vist ette mis tunne on olla tundega, et ühel pool keha istub kõhus telliskivi. aga just selline tunne mul on. ja arst usub et närvid. eks varsti paistab, kui tulemused teada saan. ja füsioloogiliselt on just selle koha peal inimese kehas tühi koht, st otseselt pole seal ühtegi organit.
 
mhh 13. jaanuar 2016, kl 12.03
seal on sooled ja vist põrn kah
 
Uuritu-puuritu 14. jaanuar 2016, kl 08.06
ulvi Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kõhu paistetus ja ülekaal on siiski erinevad asjad
> . ja mul on kõht punnis ainult ühe külje pealt. se
> lle haige külje poolt. ... ja füsioloogil
> iselt on just selle koha peal inimese kehas tühi k
> oht, st otseselt pole seal ühtegi organit.

Tegelikult kõhukoopas tühja kota pole.

Ulvi, ma lugesin veel su postitused läbi ja kusagilt ei leidnud, KUS see koht on.

Kas üla - või alakõhus?
Kas paremal või vasakul?

Kirjuta, kas tunne on kogu aeg ühte moodi (hommikul, päeval, õhtul, püsi ja pikali)?

Kas kõht on kogu aeg ühtemoodi punnis või millegagi seoses, söömine, joomine, mõne teatud toiduga, pikka ega istudes jne.

Kas kõht käib korralikult läbi? On kõhulahtisust või -kinnisust?

Kas on kaalulangust, nõrkust? Üldine enesetunne?

Kas sulle on tehtud endoskoopilised uuringud?
 
kas 14. jaanuar 2016, kl 11.56
Kas keegi kujutab ette ka lihtsat tõde - seda, et kõiki haigusi ei tuntagi? Lihtsalt mõni haigus esineb nii harva, et selle kohta pole andmeid.
Nii et - kui pärast hulgalisi uuringuid ei leitud midagi, siis rohkem ehk kaasaja meditsiin ei oskagi otsida. Ehk kunagi tulevikus osatakse rohkem.
Arstid ei ole ikka kõikvõimsad, nagu lapsikult arvatakse.
 
mhh 14. jaanuar 2016, kl 12.31
see on küll õige jutt!
 
ulvi 14. jaanuar 2016, kl 13.38
see koht asub alumise roide all, pigem külje poole kui kõhu keskosa poole. ei olene söömisest, asendist, kõht töötab ideaalselt. mitte midagi muud ei tunne. punnitab seal nagu tennisepall, roie käib sinna vastu kogu aeg ja on juba sellest "hõõrdunud" tundega. kompuutriga vaadati nüüd siiski ainult selgroogu ja sealt tuli vastus, et vaatamata vanusele 50 on absoluutselt kõik korras, ei kuskil pole miski nihkunud, pole mingeid ladestusi ega mitte midagi patoloogilist. järgmisena lasen välja kirjutada kopsuröntgeni. kuna mul on olnud väga mitu kopsupõletikku ja just samal pool kopsus ja just hästi all servas, siis võimalik et seal on mingi protsess, kuigi kõik analüüsid on korras. aga see ebameeldiv tunne ei lase enam olla. ainuke, et selili olles on justkui kõige vähem ja istudes kõige rohkem tunda. psühhiaater arvas, et see ei peaks nende rida olema. no kuhu siis veel? aga kaal koguneb just kõhtu ja just nabast allapoole ... aga sealpool ka kõik asjad korras! aga mul on raske seda punnitamist taluda, sest see segab. pange endale värvli vahele tennisepall ja proovige sellega päevake käia. siis tunnete mida mina tunnen. teisel pool keha seda tunnet ei ole.
 
Uuritu-puuritu 14. jaanuar 2016, kl 14.36
Nojah, seda peab lausa tangidega kangutama, et kummal pool!

Parma roidekaare all on näiteks maks, vasakul on kõhunääre e. pankreas. Pealegi on kogu kõhukoobas sooli täis ja ka magu võib ebameeldivat valu põhjustada. Võib isegi südamest lähtuva vaevusega või närvivaluga tegemist olla, mida kompuuteruuring ei saagi näha.

Kui seedimine korras on, siis soolepoolt on samuti väheusutav. Muidu enne mõtlesin, et võib tsöliaakia olla.

" aga kaal koguneb just kõhtu ja just nabast allapoole ... "

Tõenäoliselt iga on selline, et hakkab tasapisi rasvapolstrit tulema.

Sa oled nii läbi uuritud, et polegi midagi soovitada enam.

Head arstilkäimist!
 
kah üks 14. jaanuar 2016, kl 15.48
küsi siis juba kopsu kompuutertomograafiat! röntgen ei näita iga kord isegi kopsupõletikku!kas kõhuusse pole?(ei ole sarkasm, küsin tõsimeeli!)
 
ulvi 15. jaanuar 2016, kl 09.45
selgroo kompuuter oli nii ilus et arst imestas, ei ühtki kõrvalekallet, kuigi vanust juba on. aga jah, see on mul vasakus küljes. mulle ei oldud nõus tegema isegi tavalist röntgenit mitte. aga ma selle kopsuröntgeni lähen ja teen kasvõi tasulises. kõhuusse ei ole. aga istun siin ja olen kõveras, sest no nii vastikult häirib see pall seal küljes või ribi all. nii öeldigi, vabandust aga meie ei saa rohkem aidata, saadeti alternatiivmeedikute juurde. aga nende juurest ma tulengi, sest nemad ei leidnud mitte midagi. nüüd ei leia meedikud ka, aga mind häirib iga päev aina rohkem. ma ei saa kuidagi aru, miks ei olda nõus tegema kompuutrit sellest kohast seal ... arst nii ütleski, et mõned aastad tagasi alles tehti, et seal lihtsalt ei saa nii kiiresti midagi tekkida. tundub et käib lausa tahtlik venitamine.
 
toh 15. jaanuar 2016, kl 12.00
no aga miks sa onkoloogide juurde ei lähe, sinna peaks saama ilma saatekirjata? Nemad ju tegelevad kõiksuguste uudismoodustistega.
 
ulvi 15. jaanuar 2016, kl 12.01
andke lugejad nõu, millise arsti poole õnnestub neti teel pöörduda, et saata talle kõik oma kaebused ja viidad digiloost. kes annaks oma arvamuse asjale. mõistus otsas. ma kogu aeg korrutan endale, et see on psühholoogiline ja seal ei ole mitte midagi. no ei aita. füüsiliselt tunnen et on, samas ei ole mitte keegi arstidest tahtnud mu kõhtu isegi vaadata mitte, katsumisest rääkimata. kõht on pehme, tükki tunda ei ole, aga selle koha pealt on kõht tükk maad suurem kui vastasküljel sama koha pealt. no ei ole võimalik et seal ei ole mitte midagi. kui panen käed nn. puusa ja siis vajutan käega oma keha külje pealt sissesuunas, siis käib kerge prõgin ja ragin. ei ole kukkunud ja ilmselgelt ei ole ka roided katki ega mõras. luude tihedust alles mõõdeti, kõik on supper. aga minuga ei ole supper lood.
 
ulvi 28. jaanuar 2016, kl 20.31
kõik analüüsid ja uuringud mujalt tehtud. täna tuli mõte, aga mis asub ribidest tükk maad allpool, ütleme naba kõrgusel külje peal? minu teooria, seal midagi kasvab, mis tõstab kõik lähedal oleval organid minu ribi kõrgusele ja selle pärast ma tunnen et ribi all midagi punnitab. aga äkki asub see asi hoopis madalamal .... mul kunagi on olnud tsüst emaka taga, mis oli vedelikuga täidetud. äkki nüüd on tekkinud mingi tsüst veel kuskile? arstid väidavad et kuna kaks aastat tagasi tehti kõhukoopa KT ja see oli korras, et selle ajaga ei saa sinna mitte midagi tekkida. kas see on siis mingi luulu, et inimesed surevad vähki, mis avastatakse mõned kuud peale järgmist uuringut, kuigi eelmine uuring oli mõned kuud tagasi ja siis ei olnud midagi. mitte üks vaid juba mitu arst väidavad mulle seda, et uus uuring kõhukoopast ei ole vajalik. ma täitsa hädas. lasin ka kopsupildi teha, aga vaevalt sealtki midagi leitakse. ma ei mõista miks keegi ei taha uurida just seda kohta seal külje sees, kui ikka KT teha sealt külje seest, kas siis tõesti mitte midagi seal näha ei ole üldse võimalikki?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!