Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
MRT
 
liisa 18. jaanuar 2016, kl 19.23
Tere!
Sooviksin natuke infi kas on kedagi, kellele on tehtud selja MRT. Sain aru et see on mingi rõntgen. Kuid kas täpsemalt saaks. Olevat mingi kirstu moodi aparaat kuhu pannakse sisse, Kas riided jäävad selga ja kui kaua see asi kestab.
Mul väike hirm. Tänud ette kui keegi natuke seletaks
 
aga 18. jaanuar 2016, kl 20.06
miks sa ei googelda? puus ja puneseks on kogu protseduuri käik kirja pandud.
 
liisa 18. jaanuar 2016, kl 20.19
liisa Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tere!
> Sooviksin natuke infi kas on kedagi, kell
> ele on tehtud selja MRT. Sain aru et see on mingi
> rõntgen. Kuid kas täpsemalt saaks. Olevat mingi ki
> rstu moodi aparaat kuhu pannakse sisse, Kas riide
> d jäävad selga ja kui kaua see asi kestab.
> Mul
> väike hirm. Tänud ette kui keegi natuke seleta
> ks
Miks õelutsete. Oma viha võite mujal välja valada.Olen juba eakas inimene ja palusin vastata kel midagi asjalikku öelda.
Väga vabandan kuid see pole see, mis kirjas .Inimese emotsioon on midagi muud.
 
liisale 18. jaanuar 2016, kl 22.43
Pole see mingi kirst. See sinu n.n. kirst on KT(kompuutertommugraafia)

MRT om magnetuuring,pannakse nt.juhtmetaolised asjad ja nt.kui arst on määranud pead, siis ainult peapiirkonda, riided jäävad selga ja saapad jalga.
 
autorile 19. jaanuar 2016, kl 08.25
Liisa ajab pada. Käisin MRT-s möödunud suvel. Selga antakse ühekordsed haiglariided. MRT on MagnetResonantsTomograaf, seega ikka "toru". Ei aeta üleni kirstu, ainult selle kohani, millest vaja magnetpilt teha. Kuna aparaat on väga mürarikas, siis saad pähe kõrvaklapid (kust minul tuli jubedat tümpsumussi). Aega võtab 20-30 minutit. Ära muretse, jääd ellu :)
 
Kaks korda 19. jaanuar 2016, kl 08.35
Torus olin üleni.Panin lihtsalt silmad kinni, kätte anti ka signaalnupp,kõrvatropid kõrva, kestis 45 min.Liigutada ei tohi ja natuke kitsas on, kuid ei midagi hirmsat sellele, kellel pole kinnise ruumi hirmu.Selga anti ühekordsed riided, metalli ei tohi küljes olla ja ei mingeid juhtmeid.
Patsiendiinfo
http://www.itk.ee/upload/files/Patsiendi-infomaterjal/ITK415_Magnetresonantstomograafiline_uuring.pdf
 
terav pliiats 19. jaanuar 2016, kl 11.35
Käisin hiljuti alaselja uuringul. Metalli ei tohi jah olla (mul hambasillad, see ei olnud probleem). Teksad võisid jalga jääda, ülemine ots tuli paljaks koorida ja anti ühekordne pluus. Sõidetakse peadpidi torusse, kus on päris kitsas (läbimõõt 50cm), aga valgus põleb. Pole klaustrofoobik, aga panin silmad kinni, et oleks mugavam ja mõtlesin oma mõtteid. Häiriv oli müra, mis kohati nagu oleks ehitusplatsil (kõrvaklapid on peas, kust kostus muusika, aga müra käis ikka üle). Mul läks pool tundi, siis sõideti välja tagasi.
 
liisa 19. jaanuar 2016, kl 11.37
Tänud Teile. Käisin ära .Tõesti polnud hull kuid esmalt info järgi tundus mulle väga hirmuäratav. See kolin polnudki nii hull. Anti kõrvaklapid ja see oli hea et pea juures oli vist ventilaator kust tuli värsket õhku.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!