Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Hamba juurekanali ravi
 
me 09. juuni 2016, kl 23.34
Hammas valutas peale sööki kuid hambaarst tuvastas et auku ei ole.Tehti pilt.Leiti kahtlustatav hammas(kunagi parandatud hammas)Öeldi et hambakanali põletiku ravi maksab 450 euri.Hakati siis juurekanalit parandama aga sattusin paanikasse sest suhu pandi kofferdam.Kuna seda riistapuud ei kannatanud ja juureravi kestab 1tund(ei jõua 1 tund suud lahti hoida) siis ravi lõpetati(pandi ajutine täidis) ja öeldi et ainuke lahendus teile on hamba välja tõmbamine.Kusjuures mingit mäda ei leitud.
Kas tõesti muud lahendust ei ole?
 
kets 10. juuni 2016, kl 00.16
mine teise arsti juurde
 
kellelt küsid? 10. juuni 2016, kl 09.18
See küsimus oleks tulnud esitada hambaarstile, kes sinu hammast ja röntgenipilti näeb. Ja kel ka vastav haridus.
Või arvad, et siin on selgeltnägijad koos?
 
terav pliiats 10. juuni 2016, kl 11.48
Ei olegi muud lahendust. Kui juureravi teha ei lase, tuleb välja tõmmata, kui ei taha valu kannatada. Põletik võib ka eluohtlikuks muutuda, veremürgituseks, kui liiga kaua põletikuline hammas suus. Ma pole arst, aga mul on palju hambaid ravitud ja proteesitud, seahulgas vähemalt 5-l hambal on juureravi tehtud. Olen järjest olnud arstil 5 tundi, vahepeal on lubatud suud puhata. See on raske ja ebameeldiv, aga kui end kokku võtta ja aru saada, mille nimel, saab hakkama. On võimalus ka narkoosiga (mitte igas firmas), kui raha jagub.
 
effektiivne 10. juuni 2016, kl 12.41
Mul detsembris tehti juureravi ja nüüd mais hakkas see hammas valutama ja ige oli üpris paistes. Eriti effektiivne see juureravi siis polnud. Ja oli just nimelt see hammas, mitte mõni kõrvalolev.
 
me 10. juuni 2016, kl 13.22
Küsin veel kui palju antibiootikumid aitavad?Kas need ravivad terveks või pigem mitte.Sest mul mingit mädast põletikku ei ole.
 
terav pliiats 11. juuni 2016, kl 16.17
Tugeva põletikuga (kui nii hullusti valutab, et ei saa sorkima hakata) tehakse enne AB kuur, aga juureravi peab ikka tegema, muidu pole tulemus püsiv ja võid jääda peagi hambast ilma. Kahjuks hammaste puhul ainult tabletid ei lahenda olukorda. Juureravil pole ka täielikku garantiid, oleneb hambast ja arsti hoolikusest. Väga peen töö. Minu arst rääkis, et Ameerikas, kus olla kõige kõrgem tase juureravi kliinikutes, on õnnestumine kuskil 80%. Mul saab 7 aastat, seni kestavad, aga iial ei tea. Tehtud Tartus. Juureravideta oleks sahtel pooltühi olnud.
 
Alati 12. juuni 2016, kl 09.38
ka mul juureravi+ antibiotsid.Paar korda kui on tehtud juureravi ja siis umbes aasta pärast hakkab jamama, aitavad ainult antibiootikumid.Kui enne pole juureravi tehtud siis peab ikka tegema.üldiselt kipuvad juureraviga hambad nõrgaks jääma ja kipuvad need põletikud korduma.Mul ühel hambal ikka 4-5 korda tehtud.Ja ikka tundlik.
 
naine 30 12. juuni 2016, kl 09.58
Pole siis valu nii suur, et suud ei suuda tund aega lahti hoida... Mul ka raskusi sellega, aga siiamaani hakkama ikka saanud.
 
just täna 13. juuni 2016, kl 22.40
...käisin ka hambaarsti juures ja tehti juureka nali ravi. Samuti kasutati kofferdami. See polnud sugugi nii hull, et selle pärast lasta hammas välja tõmmata. Kokku istusin toolis 1 t 10 min.Hammas ei valutanudki, lihtsalt pilt näitas põletikku ja tuleb see üle elada ja välja ravida, muidu hakkab lõualuud närima. Ja mis hinda puudutab, siis minu 1 hamba ravi läheb isegi kallimaks kui 450€.
Nii et võta ennast kokku ja kui sul see raha on välja käia, siis lase see hammas ära parandada.
 
Maa kass 23. juuni 2018, kl 03.08
Sama jama ei kannatanud kofferdami.Esialgu tundus et enam vähem siis tekkis kerge õhupuudus,millele järgnes paanika hoog ja oligi kõik ning palusin kofferdami ära võtta.
Vanasti pandi hamba ümber krae ja tehti ka juureravi.Miks nüüd siis enam nii ei tehta? Loomulikult on kofferdam arstile super mugav kuid patsiendile ebameeldiv.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!