Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
millega asendada tüütu õgimine
 
aileen 19. september 2016, kl 09.40
millega asendada see õudne õgimishimu? kõht on ammu juba täis, aga ikka ronib jalg köögi poole ja käsi külmkapi kallale. isegi kui midagi sooja ei söö. siis õgin õunu, kümnete kaupa ja ikka ei jätku ei jätku.
kas on kellelgi õnnestunud millegi muuga asendada söömine?
piisaks ju täiesti korralik lõuna ja mõned vahepalad, aga minul läheb kolm lõunat päevas + igasugused muud näksimised. näksimised ei ole magusad, vaid täiesti võin õgida lõunasöögile peale veel kalavõileibu, sprotte, pasteedileiba või saia, vahepeale pannkooke ja siis jälle uuesti porgandit, õuna ... mida iganes kätte saan ja kodus on pea alati midagi olemas. see on nii tüütu ja ei oska seda millegagi asendada. ei saa iga kord kui selline soov tuleb seksida või minna õue ja teha üks tiir. no ei ole võimalik. millega olete teie söögisoovi ära petnud??
 
noooh 19. september 2016, kl 13.39
Koo või heegelda!
 
madratsile 19. september 2016, kl 13.59
Mariliis kaib delfis kotte lappamas naiteks.
 
Vasja peipsiäärest 19. september 2016, kl 15.00
Eks ikka poe taga säästu kange ja odekolonni joomisega, muideks seal kuuleb ka uudiseid vahest kui dima tuleb ja räägib
 
seda-et 19. september 2016, kl 16.01
võta veepudel kõrvale ja hakka tegema sama aegselt mingit käsitööd, tähelepanu kõrvale juhtimist. näiteks tikkimast.
 
noh 19. september 2016, kl 16.28
paari tunnise spordiga näiteks või kui on aed, siis aiatööga, kinos või teatris käimisega jne. Valik on suur.
 
vesi 19. september 2016, kl 17.55
söögikordade vahel hakka vett jooma ei mingit näksimist ega kilode kaupa õunte söömist
 
Minaju 19. september 2016, kl 19.44
Täidan 1,5 L plastpudeli vett täis ja pudel on mul tugitooli kõrval maas. Niikui tahaks nöksima minna, võtan joon kõhu vett täis. Ega alati ei suuda ka vastu panna.
 
ilus naine 19. september 2016, kl 20.02
Mine trenni!
Agne Tamm 23. september 2016, kl 18.04
N@ksi keedetud soolaube....v6i blenderis purustatult, minuarust petab lihaisu m6neks ajaks!
 
puuviljad ja juurviljad 24. september 2016, kl 11.42
kes keelab, söö puuvilju, juurvilju, pähkleid, toorsalateid.
 
njahh 24. september 2016, kl 11.52
puuviljad on vägagi suhkrurikkad, pähklite kaloraaž on päris suur - õgimiseks ei sobi nad sugugi. Pealegi on puuviljade häda selles, et peale nende manustamist tekib mõne aja pärast kustumatu igatsus millegi tahedama järele. Nii see isu aina kasvab.

Ainsad sobivad tegelased näksimiseks ongi porgandid, kaalikad, kapsad.

Aga parim variant õgimise ärahoidmiseks on mingi huvitava tegevuse leidmine. Nii ei tule söömine meeldegi ja mõne aja pärast kaovadki õgimishood päriselt ära. Õgimine on reeglina asendustegevus, nii et sellest lahtisaamiseks on vaja leida asendustegevus toidu manustamisele.
 
NN 24. september 2016, kl 14.11
Hea moodus tegelda näit. joogaga. Mõni tund enne seda süüa ei tohiks ning pärast sooritust/harjutamist on isu vähenenud või kadunud, stress ning närvipinge alaneb!
 
halloo kosmos, halloo maa 24. september 2016, kl 18.22
kui sisekosmos on nii olematu kui teema autoril, siis ongi ainus viis täita oma sisemist tühimikku rämeda õgimisega
 
väike pettus 25. september 2016, kl 15.39
Mina keedan teed, taimeteed, ja joon ilma suhkruta. Siis nagu valmistaks sooja toitu ja ilma suhkruta joomine ei lähe nii kiiresti kui mingi magusa joogi joomine läheks.
 
kaidi 27. september 2016, kl 15.22
Mina soovitan minna 5-päevaks kuskile dieedikuurile. Endal läbi tehtud, söömine on katastroofiliselt muutunud.
 
aileen 28. september 2016, kl 14.31
no olen proovinud näksida toorest porgandit, kapsast, kõrvitsat, kaalikat ... ei ole tükeldanud vaid lasknud riivist läbi. no pesukausitäis kõike läheb õhtuga sisse. sellest paksemaks küll ei muutu, kuid näksimise ISU see küll ei võta ära. muudkui pistaks suhu kogu aeg midagi. poleks nätsud nii kallid, võibolla näriks neid, sest tundub et lihtsalt lõualuud tahavad kogu aeg liigutamist. rääkida nii palju ja kogu aeg ei jõuaks, seega siis näriks midagi. aga mida? nätsu asemel? et mis nagu kõhtu ei jõuakski ... ei oska mina selle häirega enam mitte midagi peale hakata. ja näriks kogu aeg midagi, ka siis kui ma tööd teen. raske on keskenduda üldse millelegi peale söömise. täitsa haige värk. ja mitte kõht ei ole tühi, vaid vajan närimist. hambad ilmselt liiga terved alles, on olnud ainult üks plomm ja üks väljatõmbamine. olen 55 ja hambaarsti juurde lähen kord 10 aasta jooksul. aga see meeletu soov närida ei lõpe kohe kindlasti hästi.
 
aileen 28. september 2016, kl 14.31
tahtsin öelda nätsude kohta et mitte nad on kallid vaid kahjulikud. st. igasuguseid tervist kahjustavaid aineid täis.
 
Nn 28. september 2016, kl 15.42
Ilmselt pole toitumine tasakaalustatud, jääb vajaka teatud toidugruppidest.Kui ise hakkama ei saa, on võimalus pöörduda toitumisnõustaja poole.See on muidugi kallis lõbu, aga saab end ka ise selles vallas harida.
 
niren 02. oktoober 2016, kl 12.52
soovitan lasta teha põhjalikud analüüsid, minul nt hakkas õgimise isu taanduma peale D-vitamiini ja raua juurde võtmist; arvan et on mingi toitaine puudus sul..
 
maniila 02. oktoober 2016, kl 18.38
nätsud sisaldavad kusihapet! vee joomine aitab küll, aga vett ei tohi hoida plastpudelis. peab olema klaasist pudel. plast teatavasti eritab igasuguseid mürkaineid.
 
niren ile 03. oktoober 2016, kl 14.10
D- vitamiin on vajalik kindlasti aga rauda oma aruga ei maksa võtta. Liigne raud võib halvasti mõjuda, väike defitsiit on parem kui liig.
 
Mina tegin nii 04. oktoober 2016, kl 15.40
Mõned aastad tagasi põdesin sama nn. näksimishaigust, et ikka kööki ja külmkappi ja suhu.
Otsustasin end ise karistada. Nii kui külmkapini jõudsin ( täiesti alateadlikult ja märkamatult )sundisin end tegema 5 kükki ja tagasi pöörduma.
Järgmine kord end samast leidnuna tegin juba 10 kükki.
Te ei usu, aga kaalun praegu 60 kg endise 85 asemel.
 
aileen 05. oktoober 2016, kl 09.45
no mina olen selle läbi teinud. kohusetundlikult tegin kükke. kuni jõudsin 50 kükini. siis enam ei viitsinud teha. Kuid ma ei suutnud tagasi pöörduda. tegin kükid ära ja ikka võtsin seda mida tahtsin. peksa tahaks endale anda!
 
ikka kino ,või teater 05. oktoober 2016, kl 22.41
noh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> paari tunnise spordiga näiteks või kui on aed, sii
> s aiatööga, kinos või teatris käimisega jne. Valik
> on suur. Alustage teatrist ja mehi ei tohiks ka ära unustada !
Rahulikuks teeb see meestega hullamine ja tuleb ka väsimus kiiresti --magama jääte kohe .
 
n50 06. oktoober 2016, kl 13.21
Olen pannud tähele, et spirulina tekitab täiskõhutunde. D-vitamiin ka. Pane paika ka söögikorrad kellaajaliselt. Kui vahepeal tuleb söögiisu, siis joo vett. Inimene pidi vahel janu asemel hoopis isu tundma (ekslikult). Muidugi iseloom peab olema!!! Mõtle realistlikult. Realistlik mõtlemine ja enda korralekutsumine aitab.
 
naine 09. oktoober 2016, kl 21.55
egevus peab olema selline, mis huvitab, ainult siis läheb söömine meelest.Samas võib seegi lõppeda ülesöömisega,nii et magu on punnis ja paha magada.Võib olla oleks kasulik tegeleda joogaga või mõne muu tasakaalustava spordialaga?
 
aileenile 11. oktoober 2016, kl 11.15
Mina tean küll lahendust mis on aidanud mind ja mu sõbrannat ka. Jäta oma kontakt, võin sellest lähemalt rääkida.
 
aileen 15. oktoober 2016, kl 17.15
isegi kui see tegevus on väljaspool kodu, isegi siis on raske ennast toidust eemal hoida. kui ma lähen metsa siis tassin rasket toidukotti kaasa, kui ükskõik kuhu, siis ikka koos söögiga ju. sest ma pipar ja üldiselt teiste tehtud toitu ei taha, ikka enda oma tehtud. olen viimasel ajal hommikuti ärganud meeldiva mõttega, et jälle uus päev ja ometi tohib jälle süüa. see söömise mõte on nii meelitav ja mõnus. töö juures elan ainult mõttega, et niikui sealt pääsen, nii kohe saan jälle süüa. ikka tösine häire mul. ja ma ei oska välja rehkendada, mida ma söömisega kompenseerin, kas ema surma või oma lugematuid probleeme, mis muudkui sajavad kaela ja mida ma muudkui lahendan. kuni järgmised muudkui tulevad. ei ole rahu minu elus, ainult üks jama ajab teist taga. ja kõigega olen siiani hakkama ka saanud. aga vot õgimisest ei saa kuidagi jagu. no hull lugu ikka.
 
inimene 20. oktoober 2016, kl 08.52
Ju siis on organismil suur puudus mingi aine järele ja püüab seda kompenseerida kõige söömisega.
Eestis suure tõenäosusega magneesium, D-vitamiin.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!