Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Köha mis ei kao
 
vanailves 28. september 2016, kl 01.10
Köhin juba 3 nädalat järjest.Kõik algas kerge palaviku ja tugeva nohuga.Perearst kirjutas antibiootikumi kuuri ja tegi kopsust pilti.Ja ei midagist.Kopsupõletikku ei ole ja antibiootikum ei aita.Verepilt korras.Veidi aitab ACC.(rõga lahtisti)
Mida nüüd ette võtta?
 
Anu saatest 28. september 2016, kl 02.16
Kas armastad piima ja piimatooteid?
Need soodustavad lima teket, kui köha möödas võib taas juustu-jogurtit tarvitada.
 
:) 28. september 2016, kl 08.17
ACCd ei tohi ka liiga pikalt tarvitada, hakkab ise lima tekitama.
Mul kestis köha pea 5 kuud, oli mingi läkaköha-laadne. Jubedad köhahood olid, miski ei aidanud.
Tütar põdes gripi läbi, köhis veel kuu aega, siis alles taandus - ikka koduste vahenditega (aurud, salvid, jalavannid, plaastrid).
 
maniila 28. september 2016, kl 12.25
3 nädalaga ei kaogi köha ära. ise olen köhinud 3 kuud, lõpuks ikka üle läinud. antibiootikume ei tasu köha-nohuga küll võtta, see ikka selge liialdus. piimatoodetest loobuda. soodaauru teha. rinna peale sinepiplaastrit. mett ja sidrunit. vanaemadeaegsed ravivõtted ikka kõige paremad.
 
vanailves 28. september 2016, kl 13.28
Perearst kirjutas nüüd mao reflukshaiguse rohtu Escadra.Et köha võib tekkida ka sellest haigusest.
Antibiootikume kirjutas perearst ja mitte mina eksole.
Mina ise ei saa endale ravimeid kirjutada.
 
kuusealune 28. september 2016, kl 13.54
Mul abikaasal algas täpselt samamoodi. Nohu, külmavärinad, kerge palavik ja nüüd köhib - kui julgeb. Pidi nii valus olema. Analüüsid ei näidanud mitte mingeid kõrvalekaldeid. Äkki on üldse mingi sügisene viirus?
 
vanailves 28. september 2016, kl 14.51
Perearst arvas ka et viirus.Kuid miks 3 nädala jooksul haigusnähud(köha) ei kao?
 
abiks ehk 28. september 2016, kl 20.20
köhal ja köhal on siiski vahe kuidas see köha ilmneb ja välja näeb. kui sul on köha,mis paneb niiöelda ka öökima, kratsiv, sügelev köha ja tahaks nagu välja sülitada,siis tasuks teha arsti juures kopsuglamüüdia test,mis võetakse su suuöönest vatipulgaga ja tulemused näitavad kohe ära,millega tegu.minul oli see haigus 7a tagasi ja arst ütles,et see pisik jääbki minu sisse surmani(see on selle haiguse eriline tunnus)ja võib hiljem uuesti välja lüüa kui on sobiv keskond või nii.minul hetkel sel aastal on tekkinud olukord kus köha segab justnimelt õhtuti ja ka öösiti--magada ei saa,arvan,et pöördun arstile,et ta teeks uuesti selle testi mulle.muideks seda ananüüsi ei taha arstid sugugi teha niisama pealiskaudselt kui sümptomid ei vasta või neile tundub,et pole siiski vaja. kopsuklamüüdia köha on teistsugune, ta ajab öökima ja kui palju köhida,siis sülge välja sülitades on sülg natike nagu roosakas, st. et veresooned on juba haprad sest köhimisest ja on verised, noh sülg on roosakas.see on lihtsalt infoks. aasta kui mina haigeks jäin oli siis seda haigust palju-see on piisknakkus ja põdesid seda nii mitmed meie sportlased jne.kui sul selliseid nähte pole,siis asi midagi muud.
 
vanailves 28. september 2016, kl 23.24
Perearst arvas antibiootikum ravib klamüüdia vormid ära.
 
abiks ehk veelkord 30. september 2016, kl 17.58
antibiootikum ravib muidugi,minul ka ja see on ka ainus,mis aitab, tobe on lihtsalt see,et see haigus on piisknakkav ja võid saada mistahes kohas inimestega kokkupuutes ja ka edasi andes. mina tol ajal haiguslehel polnud ja käisin oma sõbrannal külas,kel ka tütar.mõni aeg hiljem avastati ka tütrel see haigus(sõbranna lihtsalt ühel hetkel rääkis mulle,et tütar haige, köhib ja kui kirjeldas mulle seda köha,siis oli mul selge,et mina olin ta nakatanud). ütlesin,et kohe järgm päev mingu arstile ja tehku vastav proov suust ja olgu selles ikka lõpuni kindel,et vaja teha(arst ju kohe ei tahtnud teha sugugi), tulemus oligi tal nagu minulgi. imelik see,et minu perearst ei andnud haigulehte ja ei soovitanud mul sugugi koju jääda, et muidu ju nakatan teisi, no ja nii oligi.käisin tööl, siiski keegi minu kolleegidest ei haigestunud õnneks. selle haiguse nõ. pisik jääb sulle organismi terveks eluks ja võib mingil hetkel aktiivseks minna jälle,tuleb ennast jälgida ja just seda klamüüdiale erilist ja omamoodi köha jälgida edaspidi. loodan et olin abiks.
 
vanailves 30. september 2016, kl 18.41
Minul oli siiski mao reflukshaigus ja rohi Escadra aitas.Juba peale 3 päevast ravimi tarbimist köha kadus.
Kusjuures mingit mao häda mul oma arust ei olnud.Kuigi köha algas peale söömist.
Kuid ega kindlalt ei või midagi öelda millest see köha tekkis.Pigem siis tegemist viirusega mis kahjutas magu ja põhjustas reflukshaiguse.
 
?.sök 30. september 2016, kl 19.33
allergiline köha?
 
Võib ka nii olla 01. oktoober 2016, kl 08.53
Köhin juba 3 aastat, igapidi uuritud,allergiatestid tehtud, gastroskoobiga uuritud,pulmonoloogi juures mitu korda käidud, olin nõus läbi tegema ka antidepressantide kuuri, no ei aita, olen lootuse kaotanud, väsinud ja õnnetu.Eriti hull on köha asendi muutmisel.Köhahood kuni oksendamiseni nii, et silme ees must.Antibiootikumikuure ka tehtud, korraks läheb kergemaks, kuid 2-3 nädala pärast köhin jälle.
Tundub, et kõikidele asjadele põhjust ei leitagi.
 
aastaid hädas 03. oktoober 2016, kl 02.51
Minugi ema köhib aastaid ja põhjust pole senini täpselt kindlaks tehtud, kuigi igasuguseid variante on uuritud. Talle toob kergendust ja võtab köha- ärritust maha kuumutatud soolvee auru sissehingamine. Võimaluse ja raha olemasolul võib muidugi külastada ka soolakambrit.
 
vanailves 04. oktoober 2016, kl 01.05
Need, kes ei saa köhast vabaks soovitan Escadrat võtta.
Minule kirjutati ja sain terveks.
 
Hea soovitus küll 04. oktoober 2016, kl 17.57
vanailves Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Need, kes ei saa köhast vabaks soovitan Escadrat v
> õtta.
> Minule kirjutati ja sain terveks.

Jessas - ega kõigil köhijatel pole maohäda! Sinul ilmselt ärritasid röhitsused hingetoru, kui sellest maorohust abi said - igaks juhuks veel antibiootikumi kuur ka otsa - kas röga külv üldse tehti, mis bakterit raviti?


Escadra jt „prootonpumba inhibiitorid“ vähendavad maos toodetava happe hulka.

Miks peaks korras seedimisega inimene äkki hakkama maomahla mahasuruvat ravimit? Pealegi Escadra võib mõjutada mõnede ravimite toimet ja mõned ravimid võivad mõjutada Escadra toimet. Mao alahappesusega ei imendu mõningad vitamiinid ja mineraalid toidust.
 
eelmisele oinale 04. oktoober 2016, kl 19.47
Inimene selgelt ju kirjutas et teda uuriti põhjalikult ja mitte midagi ei leitud.Siin foorumis on seda tarkust nii palju et seda tuleks suure kotiga kohe kaasa võtta.
 
Kirsika 04. oktoober 2016, kl 22.12
Ära muretse. Ma olen haigusejärgselt ka kaks kuud köhinud. Keha sai raskelt kannatada, nüüd võtab aega. Võta vabalt ja ära mõtle selle peale, mõttejõul on ka suur vägi. Kaob ära varsti.

Kui juhtub aga et ei kao, siis lase mükoplasmoosi test teha. Kui köha piinab õhtuti ja öösiti või kuidagi hooti, siis kahtlusta piimavalgu allergiat.

Edu!
 
kallist 04. oktoober 2016, kl 22.52
soolakambrit saab koduska teha..
ma juba aastaid ei tea, mis on nohu ja köha.noo ok. tahavad ikka kallale tulla, aga kunagi pole nohu 7 päeva ja köha kaks kuud nagu vanasti vahest juhtus. ma olen üsna vastupidav ja kolleegide tatitõbidest osa ei võta..
aga kui tunnen, et nina hakkab kipitama jne, siis jahvatan soola hästi peeneks. soojendan/kuivatan pliidil, panen kilekotti ja kilekotisuu ümber oma suu ja nina nii et puhudes sool kotis hõljuma hakkab. siis tuleb seda tolmu kiirelt ninna tõmmata.
mõned korrad tuleb korrata, aga kui õigel ajal alustada, siis ei köhi ega tatita...
soolveega luristamine nii head effekti ei andnudki.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!