Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Ärevushäire, hingamine?
 
K 19. oktoober 2016, kl 18.57
Seda, et ma olen ärevik, tean ma juba ammu :)
Aga küsimus selles, et kas keegi oskab öelda, kas ärevusest tingitud õhupuudustunnet, kuuleb ka arst oma kuuldeaparaadiga?
Nimelt käisin lapsega arstil, aga kuna suvehakul oli bronhiit, lasin ka ennast üle kuulata. Ütleb, et hingamine on kinnine, et võta Gelomyrthol fortet. Mul pole köha! Lisaks ütles, et kurk punane ja valged täpid. Mul kurk ei valuta :)
Enne arsti juurde minekut aegajalt tundsin, et oleks nagu raskem hingata, aga panin selle ärevushäire syyks. Kuid kui nyyd arst midagi reaalset ka kuulis,on mu ärevus hirmus ja hingamine tundub iga päev kahtlane.
Oskab keegi kommenteerida?
Ärevushäire oli mul eelmise lapse beebieas. Vahepeal oli korras, kuid nyyd uus beebi majas ja ärevus taas platsis.
Või millest selline tunne tekkida võib
Kui köha pole, suitsetaja pole, tervislike eluviisidega...
 
kullerkupp 19. oktoober 2016, kl 19.31
kui oled ärevik, siis võid enam-vähem kindel olla, et midagi muud sul viga pole. ise palusid ju arstil end kuulata ja arst ei ole arst kui ta midagi ei ütle või soovita. reegel on selline, et mida rohkem oma hingamist jälgid, seda ärevamaks lähed, seda kahtlasem asi tundub jne. pane tähele, kui oled millegi huvitavaga tegevuses, siis ju hingamistakistust pole.
tead ammu, et oled ärevik, aga miks ärevust ei ravi?
 
pi 19. oktoober 2016, kl 19.31
Õhupuudus tunne võib paljudest asjadest olla.Ja ka närvidest.Kõigepealt mine sellega perearsti juurde,las teeb kopsust pildi,võtab vereproovi.Kui see on korras mine psühhiaatri juurde.Ta kirjutab sulle antidepressanti.
 
K 19. oktoober 2016, kl 19.47
Mul oli ärevushäire hullem kui olin esimese beebiga kodune. Esimene laps jne. Siis hakkasin samamoodi mingeid tervise asju ette kujutama :( Ja

Vahepealsed 4a oli täiesti ok. Ma ei arva, et need antidepressandid ka kohe esimene valik on kui ma suudan enam-vähem normaalselt elada. Hullem variant kui ma tõesti voodist püsti ei saaks jne.
Lapsepõlvest mäletan samuti, et mõtlesin kõiksugu haigusi omale....et ma olengi selline haiguste mõtleja ärevik...samas kui ma tööl ja piisavalt hõivatud, siis pole tõesti midagi viga.

Nüüd on teine laps. Beebi. Sellepärast polegi rohte või ravi. Imetamine jne.

Pigem ongi nii nagu vastati, et mida rohkem mõtlen, seda hullem on. Aga muretsema ajaski see lause, et arst ütleb, et hingamine on kinni. No, et ta nagu ju reaalselt seal siis vist miskit ikka kuulis. Samas kopsude kohta ei öelnud midagi, aind et hingamine on kinni. Ja mu küsimus ongi, et kas see kinnine hingamine võib olla ka ärevushäirest? Et kas ärevusest tingitud kinnine hingamine on reaalselt ka arstile läbi aparaadi kuulda? Sest ärevusest on ju higistamised ja käte jalgade surinad-tuimused..need on ju reaalselt ka tunda ja näha, et kas see hingamine võib ka sellest olla?

Arsti juurde ma lähen tagasi teisipäeval nagunii, aga võibolla keegi ärevik oskab kommenteerida.

Variant võib veel olla rauapuudus või b vit puudus, sest imetamise ajal ilmselt selle vajadus suureneb.
 
Tralla 19. oktoober 2016, kl 20.08
Ajakirjas Archives of Sexual Behavior avaldati uuring, milles tõestati, et mida kauem on naine seksita, seda suurem ärevushäire tal tekib. See pole aga vaid seksipuudus, mis naise tuju mõjutab - nimelt leidsid teadlased, et spermas on toimeaineid (melatoniini, serotoniini ja oksütotsiini), mille puudus naise organismis mõjub laastavalt tema mõistusele. Inimesed, kes hoidusid seksist, said stressirohketes olukordades (nagu rahva ees kõnelemine) kehvemini hakkama kui need, kes olid olnud vahekorras vähemalt ühe korra viimase kahe päeva jooksul. Seksi ajal vallanduvad ajus kemikaalid, mis aitavad pingeolukordades paremini rahu säilitada.
 
kle tralla 20. oktoober 2016, kl 11.00
kui teemaalgatajal lapsed sünnivad, siis arvata on, et tal seksiga probleeme pole. lapsed ei sünni ju pühast vaimust.

sinul pole ajusid, et sellest aru saada ja see on juba raskem variant. ajusid sulle keegi taha keerata ei saa.
 
vanailves 20. oktoober 2016, kl 13.14
Teema algataja on väga põikpäine.Soovitati küll psühhiaatri juurde minna aga näe ajab ikka oma joru.
Närvidest tekkiv õhupuudus nüüd kindlalt ei ole kuulates ega rõntgenis tuvastatav.Inimese vigane psüühika on kõikvõimas.Ma ikka ei saa aru miks inimene piinleb haigus sümptomite käes aga näe arsti juurde ei lähe.Depressioon on väga salakaval haigus,seda ei tohi alahinnata.Varases staadiumis on seda kergem ravida.
Osad ju kardavad tablette et mürk jne.See on juba depressiooni raskem vorm.
 
Leelo 20. oktoober 2016, kl 14.44
Algatuseks lase kopse kontrollida ja lase teha ka hingamistest, mis peaks näitama, kui sul on kalduvust astmale. Kui muud haigused on välistatud, alles siis võid mõelda, et ju see õhupuudus närvidest on. Ja see ei tapa. Mida vähem siis sellele mõtled, seda parem.
 
naine 20. oktoober 2016, kl 19.01
kogenud sama. Aitas meditatsioon ja hingamisharjutused. Allergiatabletid ka rahustasid keha.
 
rahune 20. oktoober 2016, kl 19.07
oota, aga mida sa kardad? et ärevushäire hinge kinni lööb v astmat? esimese puhul ei saa seda kindlasti juhtuma ja astma puhul tunned selle kohe ära vilinate ja kahinategs, see on hoopis teistmoodi. igaljuhul jõuad 10x kiirabi kutsuda või emosse minna. ärevuse hingamisraskyst arst ei kuule. arvata võib et see oligi mingi bronh veel natuke tagasilööke andev heli.
 
K 20. oktoober 2016, kl 21.29
Tänud vastamast! :)
Otseselt ei kardagi midagi. Lihtsalt jäin mõtlema, et mida see arst mul kuulates kuulis. Et kuidas mul saab hingamine kinni olla, kui mul ei ole köha. Ei kinnist ega labtist.
Tavaliselt ütleb ta seda mulle siis kui mul köha on.
Ja võtan nyyd rögalahtistit ilma köhata :) Teisip kuulab uuesti.
Astmat ei usu, sest siis oleks nö kiuned vms.
Ja sina, kes mind vägisi ADde peale surud. Ma toidan last rinnaga! Mulle ei kirjuta mitte ykski mõistusega arst hetkel mitte ühtegi ad-d.
Kui esimene laps oli aastane, tegin yhe kuuri läbi. Kõik oli korras. Oli ka nyyd pärast selle lapse syndi korras. Aga yks imelik hingamine ja arsti kuulamine ja panigi palli veerema. Mu nõrk koht ärevusega ongi tervis. Nii minu kui kõigi mu lähedaste tervis.
 
maniila 21. oktoober 2016, kl 05.34
uuri natuke jooga kohta. joogahingamine mõjub väga rahustavalt. olen ise pingelisel tööperioodil joogavõmlemist teinud - aitab! ole tubli ja mis põhiline - ära mõtle üle:)
 
sillemai 21. oktoober 2016, kl 16.19
Keegi vanailves kirjutas siin depressiooni salakavalusest. Tahan öelda, et teema on ärevus mitte depressioon. Paljud ajavad need kaks asja segamini . Olen ise juba 10 aastat ärevuse all kannataja. Mul puudub üldse kalduvus depressiooniks. Vastupidi olen elurõõmus ja tegus 69 aastane vanamutt. Aga kunagine liigtöötamine ja mitte oskus puhata viisid paanika ja ärevus häireteni. Ärevusest võivad tekkida igasugused tunded kehas , hingamine, vererõhk, kõhuvalud, köhatamine ja justkui kurgus oleks mingi asi, hirmud oma tervise pärast on ärevikel niiöelda normaalne nähtus. Aga selle kõigega peab koos elama ja harjuma.
 
kullerkupp 21. oktoober 2016, kl 18.15
et ärevushäirega peab koos elama ja sellega harjuma on vaid inimese enda valik. ärevushäirest on võimalik vabaneda. lihtne see muidugi ei ole ja seetõttu ei võtagi paljud seda ette. paljud on aga valearvamisel, et tablettidega saab olukorra lahendada
 
me 21. oktoober 2016, kl 19.18
sillemai Kirjutas:
-----------------------------------------------------> Mul
> puudub üldse kalduvus depressiooniks. Vastupidi o
> len elurõõmus ja tegus 69 aastane vanamutt.

Depressioon tunnusmärk ei ole ainult kurbus.Seda haigust on tihti väga raske ära tunda.Depressiooni tunnuseks võivad olla jõutus,imelikud mõtted,ärevusehood,unetus-neid haigusnähte ei jõua siin kõike üles lugeda.
Ja täiesti väär on arusaam et ärevust ei saa tablettidega ravida jne...Hetkel on küll tunne et siin on mingid imelikud koos.Ma ei tea kus see info tuleb.
 
kah üks 22. oktoober 2016, kl 12.55
tahtmine tabletireklaamijatele öelda:istuge sisse endale see rämps! ammuammuammu on teadlased välja selgitanud tõe, et antidepressandid ei mõju igale inimesele, pigem tekitavad suitsiidimõtteid ja nii edasi! on teisi depressiooni ravimise võimalusi, ilma keemiata.lugege ometi mõni teadusartikkle kasvõi "Novaatorist" läbi! pigem jooga, meditatsioon, holistiline teraapia....rahvaravi preparaadid.
 
eelmisele 22. oktoober 2016, kl 18.54
rahune maha.kõigil ei ole dep kergem vorm. ad soovitakski kui
inimene pole enam suuteline töölgi käima.
 
kah üks 22. oktoober 2016, kl 19.20
miks on siis asi nii kaugele lastud ja pole varem midagi ette võetud, kui veel leebematest meetoditest abi võis olla?
 
eelmisele 22. oktoober 2016, kl 19.53
varem? on sul üldsegi mingitki aimu mida see haigus endast kujutab? ega vist, muidu sa siin ei targutaks joogadedt ja teraapiatest.
 
kah üks 22. oktoober 2016, kl 21.47
on küll aimu-diagnoositi 5 aastat tagasi.määrati ad-d sain lisaks ärevushäired.loobusin tablettidest müne kuu pärast ja leidsin tõhusamad meetodid.on küll tõsi, et aeg-ajalt on sümptomid tagasi, kuid juba tean, kuidas end aidata.nii et tean küll, millest kirjutan, kahjuks!.ei soovita enda vaenlaselegi!
 
eelmisele 22. oktoober 2016, kl 23.30
5 aastat. vähe. ei hakka hirmutama mitme kümne aasta eest diag pandi. mida kõike proovitud ei ole ja ikkagi on siiani jäänud ad kuurid teatud aja tagant. paljudel ongi ad võtmine ainukeseks võimaluseks elada enamvähem normaalset elu. hetkel on uuemad ad ikka hoopis teised kui 10 aasta tagused, ei maksa paaniliselt nende tarvitamist karta. kui ikka tuntakse et kuidagi ei saa, ei tee see 5-6 kuuline kuur midagi, laastab vähem kui proovida ja katsetada aastaid kas midagi äkki aitab ja samal ajal olla võimetu ise elama, tegutsema.
 
kullerkupp 23. oktoober 2016, kl 08.35
eelmisele Kirjutas:
-----------------------------------------------------
> ikkagi on siiani jäänud ad kuurid teatud aja taga

selge näide, et tablettidega tervenemist ei saavuta, küll aga venib haigus vaat et eluaegseks
 
eelmisele 23. oktoober 2016, kl 13.00
oleneb raskusastmest. mõni kes kohe iga hädaga arsti poole pöördub ja õigel ajal oma õigesti ravib, pääsebki lihtsamalt ja selliseid ikka on. kõik oleneb kõigest. inimene kes ise püüab võibolla aastaid, tegelikult süvendab veelgi raskemaks ja pikemaks seda kulgu.nagu juba ütlesin kõik oleneb indiviidist. äraütlemata tore kui saadakse omajõududega hakkama aga ei tasuks suure suuga tbl maha teha ja hirmutada. selge see et ühest retsepti ei ole kõigile ja kõik võtted jällegi ei sobi kõigile.
 
kullerkupp 23. oktoober 2016, kl 14.37
oleneb jah raskusastmest ja veel ka diagnoosist. kõik ei ole depressioon, mida patsient ise või teinekord ka perearst arvab olevat
kui said aru, et tablette maha teen või kedagi hirmutan, siis eksid. täpsustan siis, et ainult tablettidega püsivat ja head tulemust ei saa. see teadmine peaks ärgitama selle häda käes vaevlevaid otsima täielikuks tervenemiseks lisavõimalusi
 
keldrikass 23. oktoober 2016, kl 23.30
kullerkupp Kirjutas:
----------------------------------------------------- >see teadmine peaks ärgita
> ma selle häda käes vaevlevaid otsima täielikuks
> tervenemiseks lisavõimalusi

Kindlalt ei tohiks tegeleda Feng Shui,mediteerimise,puukallistamise ja muu sarnase jampsiga.Uskuge mind depressioon nii aina süveneb.Pigem aitab 1-2 tunnine kerge füüsiline koormus(jalutamine või jalgrattaga sõitmine) värskes õhus.Ei ole vaja mingit idamaa jampsi omale pähe ajada.
 
kah üks 24. oktoober 2016, kl 12.01
kah õige! parim viis on endale hobi leidmine, mis haarab su huvi ja tühja aja....
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!