Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Laktoosi talumatus?
 
kysija 03. november 2016, kl 10.58
Kes siinsetest tarkadest ,oskaks öelda millega tegu?Huvitaval kombel enam ei saa söögi kõrvale rõõska piimajuua. Sisikond hakkab koledal kombel korisema-mürisema, nagu oleks traktor tööle hakanud.Väga suur piima jooja enam ei ole, umbes 1 liiter piima, koos kohvipiimaga kokku. Huvitaval kombel kõik hapupiimatooted sellist jama esile ei kutsu,jogurti-kohupiima-keefiri-korral on rahu majas. Ise olen 60+++
Kõige imelikum on see et, jama hakkas pihta u 2-3 aastat tagasi, kui pidin arsti käsul 1 antibiootikumi kuuri läbi tegema..
 
Ülla-ülla 03. november 2016, kl 11.05
Eks need antibiootikumid tapsid sul baktereid. Muuhulgas tapeti maha ka need bakterid, mis maos piima lagundavad. Nüüd oledki ilma . . .

Või teine variant: olid pikemat aega värske piimata ja sedasorti bakterid surid sul lihtsalt nälga.
 
kysija 03. november 2016, kl 11.16
aga millega oleks võimalik seda "kodusõda" maha rahustada? Mis võiks selle jama ära lõpetada? Tänapäeval on ju kõik piimatooted nii ära pastöriseeritud- steriliseeritud?
 
laktoosik 03. november 2016, kl 11.34
Mul sama jama ja tekkis ka vanuses 60+ ja nii oli ka minu emal ja vanaemal, lihtsalt tekkis, ilma mingite antibiootikumide tarvitsmiseta. Kõige huvitavam on see, et see tavaline pastöriseeritud piim teeb kõhus revolutsiooni, aga kui teen piimasuppi ja piima keema ajan, siis ei juhtu midagi. Aga pastöriseerimine toimub natukene rohkem kui 70 kraadi juures, järelikult sellest ei piisa, peab keema hakkama.Mäletan, et vanaema ka piimasuppi sõi, aga toorest piima ei joonud.
 
sama jama 03. november 2016, kl 12.11
tekkis ka lähiaastatel. uurisin asja targast kirjandusest: Organismis olev laktaas, mis peaks laktoosi lõhustama on järelikult vanusega kehas vähenenud. Samas täispiimas on see olemas. Pastöriseeritud piimas kaob laktaas kuumutamise tagajärel ära. Proovi juua täispiima ja üldse vähenda piima kogust. Üks liiter päevas on ikka natuke palju vana inimese kohta.
 
midagi on valezti 03. november 2016, kl 12.51
Organismis on laktaas, see on ensüüm, mis aitab seedekulglas lõhustada piimas sisalduvat laktoosi glükoosiks ja galaktoosiks.Laktoos on piimas.
 
maniila 03. november 2016, kl 13.36
söögi kõrvale ei tohigi piima juua! piim ongi toit ja peamiselt beebide toit. söögi kõrvale juuakse vett.
 
kaltsium 03. november 2016, kl 13.52
Piim on vajalik toiduaine ja ei ole vahet, kas juua seda söögi kõrvale või tund peale söömist. Piimas on kaltsium, mis tugevdab luid ning valgud, mida lihased vajavad.
Aga teemaalgatajal tundub laktoosi talumatus olevat. Õnneks saavad enamus laktoosi talumatuse all kannatajaid hapendatud piimatooteid juua ja juustu süüa.
 
algataja 03. november 2016, kl 15.13
sama -jama 12.11-le ei joo liitrit päevas, enam ei jaksa nii palju.Hea on kui 1 liiter kulub nädalas, mitte päevas, sealgi kipub midagi üle jääma paki põhja..
 
laktoosik 03. november 2016, kl 16.06
Olen kusagilt lugenud, et kui väga ränk talumatus pole, siis 100 grammi piima päevas kannatab juua. Mina hommikukohvi peale panen piima ja midagi ei juhtu. Kui aga joon piimaga kohvi kolm korda päevas, on kuri karjas.
 
Täpselt Samad jamad ! 03. november 2016, kl 16.11
kysija Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kes siinsetest tarkadest ,oskaks öelda millega teg
> u?Huvitaval kombel enam ei saa söögi kõrvale rõõsk
> a piimajuua. Sisikond hakkab koledal kombel korise
> ma-mürisema, nagu oleks traktor tööle hakanud.Väga
> suur piima jooja enam ei ole, umbes 1 liiter piim
> a, koos kohvipiimaga kokku. Huvitaval kombel kõik
> hapupiimatooted sellist jama esile ei kutsu,jogurt
> i-kohupiima-keefiri-korral on rahu majas. Ise olen
> 60+++
> Kõige imelikum on see et, jama hakkas p
> ihta u 2-3 aastat tagasi, kui pidin arsti käsul 1
> antibiootikumi kuuri läbi tegema..
NII ongi-- --EGA ARSTID MÄÄRAVAD
ANTIBIOOTIKUMI RAVIMID HAIGELE KOHE ; KEEGI
KÕRVALTOIMETEST ,,MÕJUST KA HILJEM EI RÄÄGI .-- JA SEE ARST MUIDUGI -- SINU KÄEST EI KÜSIGI :
ON aga POODIDES-- küllalt KALLID --LAKTOOSIVABA TOOTED ,MIDA KA TARBIME ja KA LAKTOOSIVABA HAPUKOOR,,
 
maniila 03. november 2016, kl 16.29
kaltsiumi saab ka mujalt. aga no kui ikka söögi kõrvale piima jood, siis pole vaja piriseda, et gaasid jms. see, et piim on jube kasulik, on aegunud arvamus. täiskasvanud inimestel esineb tihti laktoositalumatust, kus see kasulikkus siis on?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!