Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kas see ongi südameatakk?
 
maimu 02. detsember 2016, kl 12.37
istusin arvuti taga ja tegin tööd. mitte kaua, võib olla mingi pool tunnikest. järsku avastasin et pagan, otse kahe rinna vahel on selline imelik tunne. nagu oleks puine... ei oska kirjeldada. ei pitsitanud otseselt aga nagu oleks seal midagi ära hangunud... see ei olnud valu, pigem selline ebameeldiv tunne. samal ajal tundsin kuidas minust käis üle mingi lainetus ja vot siis hakkas halb. see puine tunne oli mingi 10-20 sekundit. lainetus mingi 5 sekundit ja siis olin pool tundi pikali, sest hakkasin millegipärast kartma et nüüd suren. kas see tunne oligi nüüd see algav südameatakk, mis mingil põhjusel siiski hullemaks ei läinud või läks koguni üle? käed hakkasid värisema aga seda vist meeletust ehmatusest. ma nimelt kardan teisme east saadik et suren südame tõttu. olen vastu pidanud 55 aastat, aga see hirm ei allu minu kontrollile ja tuleb alati peale, kui ma ennast kuskilt mingil põhjusel halvasti tunnen. kas peaksin taskusse panema selle südameravimi, mida mu vanaema ikka tarvitas ... mingi nitro ...pidi valud südamest koheselt ära võtma. selle aja jooksul poleks ma jõudnud ei kiirabi kutsuda ei kuskile arstile minna ... kardan väga et see hakkab nüüd korduma. nagu vanaemalgi. kuigi mulle tundub et vanaemal on teistmoodi, et tal olid ikkagi päris valud. minul ju valu polnud ainult selline hangumise tunne. tean küll et enamvähem kindluse annab alles arst aga mingist selle hoo ajal arsti juures olemisest ei tule küll midagi välja. sest mul möödus see üsna kiiresti. kas keegi oskab kommenteerida, kas see südamele ohtlik tunne annab erineva valuastmega tunda, st.ühel võib olla valu, teisel selline hangumise tunne ainult?
 
maniila 02. detsember 2016, kl 12.52
ärevushäire. ära mõtle üle. niipalju kui mina tean, siis infarkt annab rinnakusse valutunde, vasaku käe suremine. minu isa suri infarkti 52-aastaselt. kui kordub, kontakteeru perearstiga. võib olla ka nn mikroinfarkt. mis suremisse puutub, siis paraku see nii või teisiti tabab meid kõiki. mina küll sureks enne jalapealt, kui pikalt vähiga piineldes.
 
maniila 02. detsember 2016, kl 13.05
veel. võib olla ka südamerütmihäire. see tekitab ka lämbumistunnet. oma nahal kogetud. kõige parem lahtise akna all rahulikult sisse-välja hingata. ja põhiline, mitte paanikasse minna!
 
maimu 02. detsember 2016, kl 13.19
südamerütmihäired on mul ammu. need on kontrolli all. polnud lämbumistunnet. selline tunne nagu on maos kui magu hirmu pärast kokku tõmbab. aga seekord oli selline tunne kahe rinna vahel tükk maad kõrgemal kui mao kolmnurgas. minuvanused on juba paljud läinud jah. ma tean et hirm ei ole hea kaaslane hetkel. aga mis teha. ei oska. arstile saan alles esmaspäeval kui sedagi. külmetushaigusega eriti õue ei kipu ja koduvisiite perearst ei tee. ma teises linnas hoopis eemal.
 
maniila 02. detsember 2016, kl 13.37
no püüa ikka rahulik olla kuni arstile saad. kardiogramm näitab probleemi ära. kui ikka nädalavahetusel väga halb hakkab, siis kiirabi. südameprobleemide korral tulevad väga kiiresti kohale, sest loetakse eluohtlikuks seisundiks.
 
kah üks 02. detsember 2016, kl 16.56
kardiogramm ei näita tuhkagi
 
njahh 02. detsember 2016, kl 18.53
kui on infarkt, siis näitab EKG ikka väga hästi ära. Aru ma ei saa, kust see rahvatarkus on tulnud, et ei näita? Juhuslikke rütmihäireid muidugi ei näita.
Üldiselt ongi nii, et naistel võib infarkt üsna atüüpiliselt kulgeda ja seetõttu diagnoosimata jääda. Surmahirmu teke aga on küll üks infarkti tunnuseid ja ei tasu seda ärevushäireks kuulutada.
Kui asi peaks korduma või tunned end halvasti, väsid kiiresti, hakkad hingeldama vm taolist, siis ära häbene kiirabi kutsuda: ütled, et korduv lugu ja oled nii ja nii vana ja kiirabi tuleb kiiresti kohale.
 
kah üks 03. detsember 2016, kl 10.50
jah-kui ON infarkt....aga kui on infarktieelne seisund(stenokardia), siis ei näita tuhkagi! omad kogemused!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!