Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
valu maos ENNE sööki
 
väsinud 05. märts 2017, kl 10.22
see on uskumatu, et ma sellise teema siia teen, aga sama uskumatu on, et ma ei leidnudki netist MITTE ÜHTKI kirjutist, kus oleks räägitud maovalust enne sööki. absoluutselt kõik kirjutised nii med.töötajatelt kui patsientidelt oli kirjeldused/kaebused maovalust pärast sööki. no ei saa ju olla, et mul on midagi nii erilist, mida teistel olnud ei ole. ehk ma ei oska lihtsalt asju üles leida.
niisiis. kas kellelgi on olnud, või on, valu maos ENNE sööki? ja valu taandub pärast sööki loetud minutite jooksul. ja ma räägin siin ikka päris tõsisest valust, mitte mõnest pistest. ja veel. pärast söömist, ükskõik mille söömist, lähen gaasi nii täis, et anna olla. seda tuleb välja nii ülevalt kui alt ning ikka päris korralikult. aga kõrvetisi ei ole, ei ole ka halba haisu, lihtsalt on tohutult gaasi, mis otsib väljapääsu umbes paari tunni jooksul pärast sööki. siis on umbes tund aega rahu, millele järgneb maovalu ning ma tean, et pean ruttu süüa saama .... ning kõik algab otsast peale. ma olen sellest valu-söögi-gaasi-rallist lihtsalt väga-väga väsinud. ehk on kellelgi veel, ehk keegi oskab kuidagi aidata?
 
njahh 05. märts 2017, kl 10.25
12sõrmiksool annab valu enne sööki.
 
Kristi 05. märts 2017, kl 10.28
Ööpäevaringset tervisenõu saab küsida perearsti nõuandetelefonilt 1220
Ööpäevaringselt vastavad telefonile kogemustega pereõed ja -arstid nii eesti kui vene keeles, jagades kiiresti teavet tervisemurede leevendamiseks. Liinile võivad helistada kõik nõustamist vajavad inimesed – ka need, kellel pole ravikindlustust.
Helve Tamm 05. märts 2017, kl 10.47
Sa nagu otsid kedagi kellel veel on sama probleem, aga sa ei kirjuta mis arstid ütlevad. Oled lasknud omale teha siseorganite ultraheliuuringut, neelanud mõõka, et teada saada mis maos toimub? Milleks kannatada, tuleb perearstilt nõuda saatekiri sisehaigustearstile või gastroenteroloogile. See võib ju ainult hullemaks minna.
 
väsinud 05. märts 2017, kl 10.59
tänud njahhile. uurisin seda 12-sõrme ja leidsingi sellise kirjelduse:
"Maohaavandi korral on valu ülakõhu keskosas ja tekib pärast sööki. Kaksteistsõrmikuhaavandile on rohkem iseloomulik tühja kõhu valu paremal ülakõhus, mis vaevab öösel."
minu valu ongi ülakõhu keskosas, kuid see ei vaeva mind pärast sööki, nagu juba ütlesin, vaid enne. Ja öösel ma magan hästi, siis ei vaeva mind midagi.

Kristi, tänud sulle ka, kuid olen aru saanud, et see telefon on kiireloomuliste ja äkiliste seisundite puhul abi saamiseks, minul aga pole midagi kiireloomulist ega äkilist, lihtsalt süptomid on kuidagi "valesti" avalduvad.

aga ikkagi loodan, et kellelgi on sedamoodi ka enne mind olnud ja see keegi juhtub äkki ka siia kiikama.
 
tabletid 05. märts 2017, kl 13.40
Tänapäeval vist ravitakse haavandit väga edukalt tablettidega, on olemas näiteks Pantoprazole Actavis.
Perearst saab saata ka maouuringule- gastroskoopiasse.
Gaaside vastu on hea näiteks fenkoli tee, apteekides on kallim, aga poest saab Herba oma suht odavalt.
 
Kass 05. märts 2017, kl 14.14
Arvan, et sul võib tegu olla gastriidiga. Siis tekivad ka sellised ülakõhuvalud. Mina käisin kaks korda eelmine aasta mõõka neelamas ja mõlemal korral sama vastus, kõik korras aga biopsia vastus kerge krooniline gastriit. Ja käinud peale seda veel erinevatel gastroenteroloogidel aru pärismas, tulebki jälgida, mida ja kuidas sa sööd. Põhiline ongi korraga hästi vähe leebeid toite, gastriidi saabki aind toitumisega kontrolli alla, rohud ei aita ja seda ma tean enda peal, pool aastat neelasin nexiumi, casegi aga ei aidanud. Eks jah see valu teeb murelikus, sest esimese asjana tekib tunne, et äkki haavand jne see oli ka põhjus miks ma kaks korda mõõka käisin neelamas poole aastase vahega. Nüüd olen sellega leppinud, kuid minul lisaks ka reflukshaigus, mis avaldub aegajalt rinnakuvaludega ja röhatistega. Sellepärast ma soovitan sul gastroskoopias ära käia, kuna maorohi ei pruugi sel teemal aidata, siis on selge pilt. Ja gastriiti ravid ainult dieediga nii saad olukorra kontrolli alla.
 
väsinud 05. märts 2017, kl 15.43
ma pole arsti juures käinud. miks? sest ma ei ole üldse elus veel midagi sellist põdenud, et arsti vaja oleks läinud. mingeid tablette ma ka ei võta, ka mitte toidulisandeid ning ma ei joo üldse kanget alkoholi, lahjat vahete-vahel siiski. kuid ma suitsetan, kas see võib olla nn raskendav asjaolu?
gastriidi kohta nüüd lugesin tänu kassile. mul on selline mõte, et esialgu ei jookseks kõiksugu sonde ja mõõku neelama, vaid prooviks toiduga tasakaalustada, eriti kui sa ütled, et seda nagu välja ravida ei annagi.
ja see ka veel, et kui valu tõesti suureks läheb (ja viimasel ajal see läheb vägagi suureks, siis joon soodavett ja saan hoobilt valust lahti), kas see on ka mingi näitaja äkki?
 
imelikule 05. märts 2017, kl 17.07
omer, gasec, ranitidiin - kõik on apteegis retseptivabalt müügis, selle asemel, et siin terve päev hädaldada, võiks apteeki jalutada, ära osta ja paarinädalane kuur teha,aitab väga hästi,

söök muidugi ka loeb, kui sa just 20-ne ei ole, siis igasugust rämpsu pole vaja suhu panna
isemaag 05. märts 2017, kl 18.20
Söögi alla tuleb võtta! Vanarahvas teadis alati, arstid oma kõrgharidusega on kõik lolliks õpetanud. Saavad haigete kulul liugu lasta. Maag teab!
 
teadja 05. märts 2017, kl 18.37
ühinen eelkirjutajatega. võimalik et 12-sõrmiksool teeeb valu enne sööki
 
Vaja on uurida 05. märts 2017, kl 21.03
http://www.kliinikum.ee/attachments/article/117/Gastroskoopia_SI.pdf

.
 
uskumatud inimesed! 06. märts 2017, kl 08.38
väsinud
05. märts 2017, kl 10.22
see on uskumatu, et ma sellise teema siia teen, aga sama uskumatu on, et ma ei leidnudki netist MITTE ÜHTKI kirjutist, kus oleks räägitud maovalust enne sööki.

Nojah, kui arvad, et internet sind diagnoosib ja ravib, siis hoia ikka edasi arstist eemale. Vaat see on uskumatu, et inimene otsib pikka aega netist endale ravi, aga selle peale ei tule, et arst võiks hoobilt aidata.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!