Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kuhu pöörduda kui pea käib ringi lihtsatest asjadest
 
marleen 06. märts 2017, kl 08.25
pea käib ringi siis kui keeran ennast voodis külje peale, olen aru saanud et pearinglust on mul lihtne provotseerida ise. teatud asendisse pead keerates. näiteks täna tahtsin vaadata mis on voodi alla, sest kindad olid kadunud. lasin kõhuli põrandale ja keerasin pea külje peale et pea oleks põrandaga võrdlemisi paraleelne. hakkaski kohe pea ringi käima. et missuguse arsti juurde peaks minema. perearst edasi kuskile saata ei taha, väidab et see ongi normaalne ... kas tõesti?!
 
... 06. märts 2017, kl 08.28
arsti poole pole mõelnud pöörduda või ehk müstika nurka "nõidadelt" abi saama?
 
:) 06. märts 2017, kl 08.29
Guugelda "vertiigo", leiad soovitusi ja harjutusi, mida teha. See on hästi tavaline tõesti. Minu perearst küll saatis edasi, uuriti, aga midagi ei leitud. Sellega piirduski.
 
Kas olete käinud 06. märts 2017, kl 08.54
... Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> arsti poole pole mõelnud pöörduda või ehk müstika
> nurka "nõidadelt" abi saama?
Pea -uuringul ja jälgi oma vererõhku ka,
Aga PEREARST --Peab saatma uuringule ,
see on lausa kohustus: enne kui hilja pole!
 
Kristi 06. märts 2017, kl 09.29
Ööpäevaringset tervisenõu saab küsida perearsti nõuandetelefonilt 1220

Telefonile vastavad kogemustega pereõed ja -arstid nii eesti kui vene keeles, jagades kiiresti teavet tervisemurede leevendamiseks. Liinile võivad helistada kõik nõustamist vajavad inimesed – ka need, kellel pole ravikindlustust.
 
marleen 06. märts 2017, kl 09.39
ei ole vertiigo ju üldse ... sest pea ei käi ringi lühiajaliselt, vaid kui juba hakkab, siis laseb mitu nädalat jutti. vertiigo on siis kui korraks hakkab ringi käima. mul niikui hakkab siis enam järgi ei taha üldse jääda. ma ei saa niiviisi tööl käia. perearst väidab et see on normaalne
 
soovitan 06. märts 2017, kl 11.06
marleen Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ei ole vertiigo ju üldse ... sest pea ei käi ringi
> lühiajaliselt, vaid kui juba hakkab, siis laseb m
> itu nädalat jutti. vertiigo on siis kui korraks ha
> kkab ringi käima. mul niikui hakkab siis enam järg
> i ei taha üldse jääda. ma ei saa niiviisi tööl käi
> a. perearst väidab et see on normaalne
SEE perearst saada põrgu ! ! !
Ja otsi üles -õige arst::: Või pöördu alguses EMO jutule ja sealt saaks kiiremini ka haigla uuringule
 
marleen 06. märts 2017, kl 12.14
ei võta ükski emo mind jutule, sest probleem kestab mingi 5 aastat ja see ei ole äkiline asi. seda nad teavad seal emos ja niikui lasen ennast sinna viia, nii kohe saadetakse tagasi perearstile. kes ainult räägib et vanus 52 ja et vererõhurohtusid võtan ka ja need võivad ka ajada pea ringi käima. aga kuna mulle teised rohud ei sobinud siis võtangi neid, mis .... ajavad pea ringi käima. olenemata rõhu numbrist. rõhk tõuseb alati hüppeliselt niikui pea ringi käima hakkab, sest siis tuleb hirm, et nüüd jälle mitu nädalat haigusleht. sest mul käib pea ringi nii et ma ei saa muud kui ainult istuda kui sedagi. ei tööle ei õue, kuskile minna ei saa ilma abita. aga kelle ma võtan appi 52 aasta vanuses. keegi ei tule. elan üksi peale mehe surma juba mituteist aastat.
 
keegi 06. märts 2017, kl 13.53
no kõrvaarsti juurest võiksid alustada, kõrvas asub mingi tasakaaluorgan. kuigi, kui ka saad diagnoosi, ravi erilist neile ringlustele ei ole. Kirjutavad betaserci ilmselt. Mõnele kusjuures aitab see ravim vägagi hästi.
Ja edasi siis neuroloog, kes uurib omakorda pead ja ehk ka kaela...?
 
Ingrid 06. märts 2017, kl 14.05
Kallis marleen.
Selge pilt. Spermcounts on su haiguse nimi.
 
Jah 06. märts 2017, kl 14.53
"keegi" kirjutab õigust, nii tõenäoliselt ongi, kui asi kestnud 5 aastat.
Helve Tamm 06. märts 2017, kl 17.07
See ei ole normaalne, googelda. Põhjused võivad olla sisekõrvas, vererõhus, ajus.
Ja seesama arst annab sulle, Marleen, haiguslehe ja peab seda normaalseks?! Nõua saatekiri kõrvaarstile, sisekõrva tuleb treenida.
See vererõhurohi ei ole sul ka ehk õige. Minul vahel kui rõhk liiga alla viskab, käib ka pea ringi. On sul aparaat ja mõõda mis see aeg näitab rõhku.
Aga kuidas on lood kuumahoogudega, see nagu meie kliimaksiaeg?
 
marleen 06. märts 2017, kl 18.00
tegelikult hakkas mu pea ringi käima juba noorena. siis algas ka äkki ja alles paari tunni pärast läks üle. selliseid hoogusid ikka oli. mäletan täitsa, siis oli mingi aeg rahu ja vaikus nii 20 aastat. nüüd siis juba viis aastat jah. pean magama ainult selili, nii kui külje peale keeran nii hakkab ringi käima. täna käisin kosmeetiku juures kulme värvimas, pandi mind siis mootoriga tooliga mugavalt poolpikali. jälle pea käis ringi. vaevu sain sealt koju. kuumahoogusid ei ole ja vererõhk on ravimiga täitsa OK. betaserci või mis iganes neelasin poolteist aastat . mõju mitte muhvigi. nagu ringlused tekivad teatud kaela liigutuse peale, nii ongi. näiteks õmbleja juures, kui on vaja seista seljaga peegli poole ja üritan siis üle õla korraks kiigata kuidas seis on, kohe kindlasti saan sealt pearingluse. et mulle tundub et asi on kaelas. samas kaela arterid on uuritud, need on igati OK, mingit takistust ei ole. aga näiteks veel tuleb meelde kui käin kosmeetikus siis kui pannakse mind kosmeetiku arvates hästi mugavalt pikali, siis minul on peas ja põskedes selline jube surve tunne, et nagu hakkaksid põsed ja nägu lõhkema. siis aitab ainult see, et tõstetakse pea ja ülakeha tunduvalt ülespoole. siis surve kaob. samas neuroloog räägib et kaela puutuda ei tohi, mingid harjutused algul määras ja siis nendega käis pea ringi juba pidevalt kuust kuusse.lõpuks neuroloog saatis taastusravisse, seal pandi mu pea lõdvalt rippuma ja siis mingite kummist paeltega keerati küljelt küljele ... sain mingi neli päeva käia kui vererõhu lõi üle 200 ja pearinglus kestis kolm kuud juttu. istusin kogu selle aja praktiliselt ühe koha peal, sest ei olnud võimalik midagi teha. pea käib ringi, paha olla ei ole, aga kuna tunne on et silmad ka kõiguvad ühest äärest teise, siis sellises olekus ei ole võimalik püsti seista ega õue minna. asi lõppes sellega et neuroloog ütleski, midagi teha enam ei anna. siis on vahel mitu aastat rahu majas, ei ühtki pearinglust ja siis hakkab aga jälle. mis asjast või peale mida, ei leia ise mitte ühtegi provotseerivat asja. muidugi väga raske on ennast une ajal kontrollida, et külje peale ei keeraks. nii olengi enamus ööst ühes asendis aga uni ei ole kindlasti täiuslik. ja unerohuga käib pea samamoodi ringi ja see ajab isegi unerohu mõju alt üles. aga kuidas kõrvaarst kontrollib seda sisekõrva, saan aru , et otseselt see kuskilt ju ei paista?
Helve Tamm 06. märts 2017, kl 19.47
Sul ikka päris hullusti ja on ikka uuritud ka. Kui sa oleksid minu sõbranna, siis ütleks sulle, et käi ikka kõrvaarstil àra, soovitaks Mustamäe tee 55a.
Räägid mis vaevab, siis süda rahul..
Ja kui tavameditsiinist ei saa abi, siis alternatiiv. Olen kuulnud, et Tallinnas ravitseja Tiit Vassmann tegeleb tšakrate lahtitegemistega, ka kaelaravi. Sümpaatne vanahärra. No peab proovima, Sa alles noor ju.
Holistiline kliinik? Uuri!
 
keegi 07. märts 2017, kl 11.29
no tundub, et oled päris palju selle murega arsti juures käinud. minu meelest kah seda sisekõrva kahjustust otseselt ei nähtagi.. lihtsalt kui kõik muu uuritud(s.h. tehtud MRT peast) ja midagi nn eriti hullu välja ei tule, siis jääbki üle see sisekõrva kahjustus... kuigi kui oled betaserci söönud ja ei aita, siis peab ilmselt mingi muu häda olema...
aga jah massaazid, nõelravid? kuidas need mõjunud on kui proovinud ehk oled??
 
marleen 07. märts 2017, kl 12.14
olen kõike proovinud, ka Tiit Vassmanni juures on käidud, kuigi mitte selle murega. kõik massaazid ja nõelravid lõpevad vererõhu tõusuga üle 200 ja sealt teda alla saada on kole keeruline. pigem provotseerivad pearinglust mitte ei hoia ära. olen isegi möelnud et äkki mul on merehaigus, mis ei lähegi üldse üle vaid on ka kuival maal
 
tean 07. märts 2017, kl 13.11
vertiigole on harjutused olemas ja neid tehes üldiselt probleem kaob, ka netist leiab neid harjutusi, aga ka naeuroloogidel peaks nende kohta voldikuid olema. ise sain nädalaga jagu.
 
küsi 07. märts 2017, kl 17.13
arst.ee või kliinik.ee vastavad arstid
 
marleen 09. märts 2017, kl 11.46
need pearingluse harjutused ajavad asja hullemaks, tegin neid lootuses et pikapeale aitab, mingi kuu aega ja peale ka iga päev mitmeid kordi. lõppes sellega et siis oli kogu aeg õõtsus olek. isegi jalatallad tundusid olema pehmed ja põlvist nõtkusin kogu aeg. kogu aeg nagu oleks natuke purjus. aga kuna ma alkoholi ei kasuta, sest igast suutäiest hakkab pearinglus, siis ei taha kaine peaga purjus ringi käia. ja nii ongi. ei tea, millest see on ja üle ei lähe. olen sadu kordi kõikide arstidega keda olen osanud tülitada, asja uurinud. pole nagu mingit ravi sest keegi ei oska panna mingit diagnoosi. kõik on ehk... pimedas ja hämaras võtab kõikuma, liftis võtab oksetunde kurku, autos ja bussis on maha tulles ka selline imelik olek. kui vaatan ühte punkti oma ees, siis nagu vaatevälja ääred virvendavad. vahel hullusti vahel vähem. silmad on väga korras, silmaarst isegi imestas, et kuidas üldse on võimalik minu vanuses 52 veel hästi näha ja prille mitte kasutada. tihti on selline tunne et pilt mis peaks paigal püsima silme ees, st. pilt ei liigu, hakkab tasapisi siiski liikuma ühelt küljelt teise. hästi tasapisi, aga liigub. ja vot see tunne on tõeliselt vastik. no täpselt nagu merehaigus aga minu puhul kuival maal. laevas on mul pidevalt halb. ja pudelivett juues hakkab pea ringi käima ja sokolaadi süües hakkab ka. kusjuures peale sokolaadi tekivad sellised viuhti kiired ringlused. väga ebamugavad. peauuring on tegemata, sest ma lasin sealt jalga, kuna olin igalt poolt aluse külge kinni rihmastatud ja pea oli mingi korvi sees, millele kruviti kruvid väljastpoolt peale ja kui ma hakkasin sinna toru sisse sõitma, siis tundsin et nüüd enam vastu ei pea. lasin jalga ja seda uuringut ma kahjuks tehtud ei saa. ja neuroloog ütleb et muud uuringud midagi ei näita. eks siis elan nii kaua kuni suren. aga see on piinarikas elu
 
keegi 09. märts 2017, kl 13.57
kõik(peaaegu) see kirjeldus, millal hakkab ringlema, sarnaneb ikkagi tasakaalukeskuse häirega... Mul paljuski sarnased kaebused, kui näiteks auto järsku pidurdab, siis minul kohe kõikumine sees. Seisma jäädes tuleb ennast vahel tükk aega koguda. Sa peaksid selle MRT ikkagi ära kannatama, võta kasvõi rahustit enne või miskit... olen 2x käinud, ja tegelikult mulle selline sundolemine ei sobi, aga see ei olnud nii hull. Kuigi jah, kui nii kaua juba kannatad, siis ilmselt surmatõbi see ei ole. Minul on need kaebused ilmselt seotud selle kõrvateemaga, sest 2 a tagasi jäin lihtsalt päeva pealt 1 kõrvast kurdiks + see pidev sahin-undamine-kohin-vilin, nn tinnitus. Ja siis kohe arvati, et tiirleb ka, aga algul küll ei olnud, alles viimaste jõulude ajal võttis nii tasakaalu ära, et jube... siis sõin betaserci kah, aga mul astma, see hakkab veel rohkem hinge matma... mingi hetk andis järele, aga tänaval ikka jube käia. See ongi tegelikult õudne kui tuleb mingi nn eriline haigus, mida ei suudeta isegi diagnoosida... järelikult ei saa ka õigesti ravida....
Helve Tamm 09. märts 2017, kl 14.14
See jah paha, et ei lasknud seda peauuringut teha. Siin varem üks arvas, võib ka olla pearingikäimise põhjuseks Vertiigo. Kui sa guugeldad, siis näed, et olemas looduslikud ravimid VertAway ja Verti Free. Kui ise ei oska, siis keegi ikka oskab vàlismaalt tellida. Tuleb ju proovida, mitte alla anda.
Kas sellel vererõhu tabletil ei ole kõrvaltoimeks pearinglust?
 
noh 09. märts 2017, kl 14.22
minul algas täpselt samasugune asi kui olin 45 ja nüüd 53 aastaselt kõik sama. Arste käidud läbi 100 ringis, samuti ka uuringuid (pea, kaela, selja), keegi pole midagi diagnoosinud ja rohte pole kirjutatud. Aetakse üleminekuea kaela, kuigi päevad jäid ära alles aasta tagasi. Sama moodi 8 aastat sellist 24/7 purjakil tunnet, aga ise olen täiskarsklane juba 20 aastat. Selline õõtsumise tunne ja olen tähele pannud, et hämaras ja pimedas tõesti halvem olemine. Vererõhk, suhkur korras. Keegi ei tea, mis on või mis aitaks.
 
keegi 09. märts 2017, kl 15.33
no üleminekuiga kestabki aastaid, päevade ärajäämine seda ei määra...kuid jah, kas siis kui see iga läbi ära läheb on iseasi! kuid loota ikka tasub!!
 
mehaanik 23. veebruar 2018, kl 17.13
arst ma pole aga muidu mulle tundub küll see pearingluse värk vererõhu tõttu olema. et lööb vererõhu lakke ja siis hakkab pea ringi käima. lahendust ei oska pakkuda aga pakkun diagnoosi
 
johanna 24. veebruar 2018, kl 09.31
meniere tõbi vast, ega seda ksukil näha eiolegi kui need kivikesed liiguvad oma kohalt ära,, aga nendega toimetuleksuks on vastav liigutus, milelga saab and kohale, ei tea kas you tubes on, aga vene saates näitas ja saabki korda paari liigutusega,,,kõrvaarstid peaksid seda ju teadma
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!