Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Rytmihäirete ravi
 
Tiina 24. märts 2017, kl 12.54
Arst määras propranolooli 10-15 mg vajadusel rytmihäirete puhul(kahtlus LGL syndroom). Ma ei tea, olen vötnud 5 päeva aga ei möju. Kas peaksin edasi vötma? Millised ravimid teistele rytmihäiretega on möjunud?
 
füüsiline koormus 24. märts 2017, kl 16.33
Minul aitas füüsilise koormuse tõstmine. Mitte segi ajada füüsilise pingutusega, tõstmisega mis võib just häireid põhjustada. Ehk siis ühtlases rütmis normaalse hingamisega käimine, kiirem kõnd mis tõstaks natuke pulsisagedust ja treeniks südant. Hiljem kui end paremini tundsin tegin ühtlast sörkjooksu. Jälgida jällegi, et hingamine oleks ühtlane ja pulsi sagedus mitte väga kõrge. Googelda internetist kuidas treenida. Samuti pöörasin tähelepanu sellele mida sõin. Ma küll millegist eriti ei loobunud küll, aga sõin pähkleid, jõhvikaid, küüslauku jne mis südamele kasulik
 
aga 24. märts 2017, kl 18.44
kuidas rütmihäireid tunnetate? kuidas need väljenduvad?
viimasel ajal südamega probleemis, holteruuring alles kahe nädala pärast
 
füüsiline koormus 24. märts 2017, kl 20.23
Mina tundsin lihtsalt, et löök jäi vahele. Kui seda oli üks või kaks korda minutis või harvem siis enesetunnet ei mõjutanud. Kuid kui oli tihedamini siis oli nõrkus ja halb olla. On olnud ka selliseid löökide seeriaid. Mingi viis kuus lööki paari sekundiga. Seda on küll olnud vaid mõnel korral ja enesetunnet see ei mõjutanud. Samuti tundsin vahel kuidas süda lööb kui oled rahulukult istudes või pikali. Vasakul küljel magada ei saanud, sest löögid häirisid. Süda võis olla täiesti rütmis, aga lööke tundsid ikka.
 
aga 24. märts 2017, kl 20.58
minulgi viimasel ajal mingid häired, tunnen tihti lööke, vahel mõned üksikud löögid on kaelas tuntavad. kui seda on iga 5 või 10 sekundi tagant tunda, siis on ikka väga häiriv. olen öösel selle peale üles ärganud. probleemi esineb peaaegu iga päev, mõni üksik päev või öö jääb vahele. holteruuringu aeg pandud, aga sinnani on veel aega. täna jällegi imelikud hästi teravad lühiajalised valusööstud kaenla all, eespool servas.....ei oska sellest midagi arvata mis see olla võib. ekg tehtud, sinna vahelööke peale ei jäänud, monitori küljes olles olid vahelöögid siiski näha. millest sellised probleemid tekivad? vanusega kaasnevad? kilpnäärme proov oli korras
 
mul 25. märts 2017, kl 20.06
mul ka pea igapäev üksikud või 5-6 sed seeriad. tulevad ja ise ära lähevad. vahel kaovad kui kehaasendit muudan, vahel lonksan vett ja kaovad. mllegiga neid ei ravi. paha nagu olla ei ole nedega, närviliseks teevad aga küll. samas kui neid ei ole, on ka selliseid päevi, on enesetunne ikka väga hea. kõndmine sobib mulle ka, jooksmine mitte. mina teen koormustesti varsti, usun, et siit saan pildi ette millest tulevad jne. kas vajan ravi või ei.
ahjaa, öösel magades on ka olnud ehk ärkan nende peale üles, siis vahetan kehaasendit ja kaovad ära. tegelikult peab väga rahulik olema ja mitte närvi minema.
Helve Tamm 26. märts 2017, kl 08.33
Mul on rütmihäirete raviks Betaloc, igapäevaselt koos vererõhu tabletiga. Varemalt läks pidevalt rütm kiireks ja korrapäratuks, aga nüüd harva. Jube halb tunne kui tunned oma südant sees tagumas valesti ja kiiresti. Hea on teha ka sügavaid hingamisharjutusi ja võtta võtta viirpuumarja südametilku, apteegis vabalt saadaval.
 
reeta 26. märts 2017, kl 09.57
käisin aasta alguses vist 4x massaazis. kuu aega peale seda on tekkinud tuntavad vahelöögid. mõni üksik öö jääb vahele kui saan hommikuni magada. kas massaazil võib siin mingi seos olla vahelöökidega või pigem juhus. varem pole selliseid probleeme olnud, nüüd juba kuu aega sellega hädas
 
füüsiline koormus 26. märts 2017, kl 11.57
Leidsin foorumitest veel kaks kinnitust kus inimesed arvasid, et füüsiline treening oli see mis rütmihäirest aitas vabaneda Muidugi tasuks konsulteerida arstiga ja teha seda väga mõõdukalt. Massaazi suhtes küsiks ka ikka spetsialisti arvamust.
 
vahelöögid 27. märts 2017, kl 22.57
mul on rütmihäired juba aastast 2004, siis olin mõnda aega haiglas uuringutel. Mul see häda, et tunnen oma pulssi kogu aeg rahulolekus. Ka siis kui vahelööke ei ole. Ja kui vahelöögid on, siis on jube vastik, sest tunnen neid kõiki. Algul oli pea iga teine löök vahelöök. Isegi EKG näitas neid hulga. Ja sellist vibreerimise tunnet oli ka vahel (justkui süda lõi mõne sekundi jooksul hästi kiiresti). Kuna pulss madal, siis sõin algul Etatsisiini (Ravimiameti loaga ainult sai apteegist). Nüüd juba paar aastat on pulss veidi kiirem ja nüüd võtan Betaloci. Ainult 1 korra päevas. Vahelööke (VES-e)on nüüd vähe, peamiselt rahulolekus. Tekivad koos ärevusega. Kord aastas tehakse Holter uuring. Kerge füüsiline koormus teeb ka mul olemise paremaks. Aga säilitusannusena 1 tbl tuleb võtta ilmselt eluaeg, nii on vähemalt mulle öeldud.
 
kogenu 28. märts 2017, kl 20.43
fysiline koormus tõesti väga tunde järgi! Käisin kardioloogil.Mul ka Emos juhuseid olnud..
Soovitas karioloog mõõdukas füüsiline koormus.Aga milline on mõõdukas,,,Spordiklubis 0,5h sõuda või kõndida tempokalt ju on mõõdukas.Teen ka mõned raskuste tõstmised juurde ja vups,,,terve õhtu puperdab ja on juhuseid kus terve öö ei maga ,sest pulss jääbki kiireks.
Nii,et jube keeruline kus see piir on? Nagu memmeke jalutada ei tahaks,,kuid 1h ja palju km,,on mulle juba liiast.
Olen nende vahelöökide tõrjumiseks kasutanud põnevaid preparaate va.ravimid.No soovitaksin Dr,Raudsiku visiidile minna ,,teeb puust ja punaseks.Võtke EKG ka kaasa! 60,- Eur visiit.No kui pääsete tavaarstile ja uuringutele ,,siis olete õnnega koos:)
 
???? 28. märts 2017, kl 23.48
Mul on selline kole lugu, et süda läks rütmist välja, pandi EMO s 6 korda el.paika ning siis õeldi,et kõik. teil tuleb elada edasi nii et süda ongi rütmist väljas. Ablatsiooniks ma ei sobi ning raviks betaloc.Pulss pidevalt loksub siia sinna ja imekombel olen elus.Kas kellegil on midagi sarnast või oskab soovitada midagi.
 
Miks just RR? 29. märts 2017, kl 10.31
kogenu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
.No soovitaksin Dr,Raudsiku visiidile minna
> ,,teeb puust ja punaseks.Võtke EKG ka kaasa! 60,-
> Eur visiit.No kui pääsete tavaarstile ja uuringut
> ele ,,siis olete õnnega koos:)

Mis sellest "puust ja punaseks tegemisest" kasu on - ka kardioloogid diagnoosivad tarkade aparaatidega ja selgitavad. Kui ikka mingi tõsisem tervisehäire on, siis peab ikka ravimeid võtma - ei tee Riina Raudsik ka jutuga kedagi selgeks.

Guugeldasin teda nime jätgi ja hinnad on sellised:

Personaalne vastuvõtt 80 € / 1 h (sisaldab diagnostikat), kordus vastuvõtt 40 €/30 min
.
 
Eeslmine 29. märts 2017, kl 10.32
Selgeks peab terveks olema.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!