Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
perearsti vahetamine
 
Veronika 25. aprill 2017, kl 08.51
Sooviksin vahetada oma perearsti. Kuidas oleks see võimalik? Praegune ei lase teha mitte mingeid uuringuid, ükskõik mis hädaga tema poole pöördun. Kirjutab vaid välja tablette nagu oleks nende toime universaalne ja see aitaks kõige vastu, alates marrastusest ning lõpetades pahaloomulise kasvajaga.
 
mari 25. aprill 2017, kl 09.21
Aga miks ise ei ole aktiivne, nad on jahh ülbeks läinud vs laisaks. Ei saa aru, mis kamm neil üldse on seal. Hakka või ise ennast ravima ;D
 
Veronika 25. aprill 2017, kl 10.37
Mis mõttes aktiivne? Kui olen palunud lasta uuringuid teha, tuleb vaid ümmargune jutt või nagu hiljuti oli tal küsimus, kes selle uuringu kinni maksab. Mul on muutunud sellise arsti juurde minemine isegi vastikuks juba.
Kas piisab sellest kui lähen mõne teise perearsti ukse taha ja lasen tal ennast ümber vormistada?
Helve Tamm 25. aprill 2017, kl 10.44
Vahetasin ka mõni aasta tagasi. Otsi omale koht ja arst, mine kohale ja kui on kohti täidad avalduse. Muud omal polegi vaja teha.
 
minake 25. aprill 2017, kl 10.50
Mina käin tasuliste eraarstide juures, nii tihti ka pole vaja käia, et kalliks läheks.
 
haigekassa lehel on info 25. aprill 2017, kl 15.07
kuidas vahetada perearsti. sh avalduse vorm.
samas ei tähenda see seda, et uus arst hakkab kohe analüüse tegema isikul, kes vbl ravib/diagnoosib end google põhjal. st arst ikka üldiselt saab aru, kas tegemist nö hüpohondriku tüüpi indiviidiga või mitte. õnneks on nüüd juba anamnees elektrooline (enamjaolt) ja seal näha kõik patsiendi külastused/kaebused - st ka uus perearst saab kohe aru, mis nõudmised patsiendil on ja kas nad on enamjaolt õigustatud või mitte.
 
hüpohondrik 25. aprill 2017, kl 16.14
see hüpohondriku teema on arstipoolse ükskõiksuse indikaator.
on ka erandeid mõlemal poolel.
just matsime töökaaslase, kes tundis end aastaid kehvasti, väsis, vahel võttis haiguslehe, kui jõud liiga kadus. käis perearstil ja kurtis, aga ainus, mida tehti, olidki tabletid ja see kõige tavalisem vere-pissi-proov.
kui aga inimene lausa kokku kukkus ja kiirabi ta ära viis, siis selgus, et elu on otsas, ja saigi otsa. viimse hetkeni käis tööl ja uskus seda perearsti lora, et ah pole midagi erilist, veri norm, piss norm, et see on stress, et kõigil on stress jne jne. selgus aga, et haigus pikalt kestnud, ainult et perearst mõtles ilmselt samamoodi, et kes need analüüsid kinni maksab,ja ahh tegelikult pole hullu midagi, noor inimene ikkagi.
 
vanailves 25. aprill 2017, kl 19.52
Uuringute tegemine on kallis.Odavam on antibiootikum välja kirjutada.Ka minu perearst harrastab sellist "ravi stiili"
 
vanailves 25. aprill 2017, kl 19.54
Eelmisele kirjale täpsustuseks:Käin Magdaleena polikliinikus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!