Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
põlv vist haige
 
maie 04. mai 2017, kl 19.20
kuidas ma saan teada, mis mure vaevab minu põlve? kui hoian jalgu õhtuti ülespoole, siis on õhtu kergem. muidu aga valutab põlv vastikult. näriv valu, mitte terav. nagu hambavalu või nii. paistes ei ole. perearstile helistasin, tema jutule saan 19 mai alles, sest öeldi et see häda pole selline, millega peaks kohe tegelema. no ma ei tea. kui küsisin et mida siis üldse teha. võtke valuvaigisteid ja kannatage vastuvõtuajani. et arst siis otsustab, kas saata ultrahelisese, röntgenisse , eriarsti juurde või üldse pole midagi teha vaja. jala peal ei ole näha üldse mitte mingeid veresooni, seega arvan et veenidega vist probleemi pole. paistes ka ei ole, seega arvan, et sisemiste veenidega ka midagi pole. aga miks hakkas üleöö valutama? juba läheb mitmes nädal. vastik on kannatada. pöörata, keerata kannab, aga aeg ajalt on tõeliselt valus. istun rahulikult ja ta lihtsalt valutab. mis arstile peaks minema, kui oleks soovi tasulisse vastuvõttu minna? ortopeed? kui küsisin et kas soojendada või jahutada, siis kästi nädal teha üht ja kui üle ei lähe, siis nädal aega teist teha. no ma ei tea. kummast siis alustada?
 
Keps 04. mai 2017, kl 19.25
Bakeri tsüst?
Ja süvaveenide probleemiga ei peagi igakord midagi näha ega paistetust olema.

Kui hullemaks läheb, siis helista perearstile ja palu, et ta su varem vastu vötab ja analüüsid ning uuringud välja kirjutab. Ega tema ka pealevaadates ei oska öelda.
 
maie 04. mai 2017, kl 19.29
helistasin ja kaebasin oma muret, öeldi et kahjuks varem ei saa kuidagi.
 
kogemusega 04. mai 2017, kl 20.51
Tegu võib olla algava artriidiga.Perearst peab andma saatekirja röntgenisse ja siis otsustama, kas vaja ortopeedi või on muu häda, mida tema saab ravida. Muide, kuidas on võimalik 2 nädalane järjekord perearstile? Teavita perearsti uuesti oma probleemist ja nõua röntgenit. Head paranemist!
 
maie 04. mai 2017, kl 21.15
sest perearst oli puhkusel alles ja selle ajaga kogunes pikk järjekord. tal 3500 inimest nimekirjas. no mis teha siis.
 
osadele 04. mai 2017, kl 22.06
aitab glükosamiin
minule näiteks aitas
see on vabamüügis apteegis, võiks ju proovida,
perearst saab kirjutada hiljem soodusretsepte,
ja mida erilist see arstilkäik annaks- saadab tavaliselt röntgenisse, teeb vereanalüüsid,
ei tea ju kaebaja vanust, kas tahad ortopeedile jrk-da tehispõlve saamiseks
 
aga jummel kûll 04. mai 2017, kl 23.07
tee valuvaigisti kuur läbi, kasvõi 5 päevane ja siis vaata edasi. egas iga ohkimise peale kohe mingeid uuringuid pole vaja tegema hakata. vb mingi väike trauma mis kunagi saadud annab tunda nûûd.
 
maie 05. mai 2017, kl 09.20
kas tõesti mingi ammune trauma võib niiviisi nüüd tunda anda? ei taha ma mingit tehispõlve. ma tahan lihtsalt teada, milles on probleem. alles ma käisin luutihedust mõõtmas ja kõik imestasid, et kui head näidud mul on. et vanuses 60 pole mingit probleemi sellega. ja nüüd äkki selline valutamine juba mitu nädalat. mul pole kunagi midagi peale pea valutanud. see ka haruharva. aga valu häirib. kas vana inimese elu ongi selline?
 
keskea rõõmud 05. mai 2017, kl 09.47
Eks need hädad tulevadki sellises eas.Kuigi enne pole mingit probleemi olnud. Nii ongi.
 
vanem inimene 05. mai 2017, kl 13.25
Vana inimese elu on jah selline et äkki kusagilt valutab. Sama äkki võib valu ka jälle kaduda. Mina läheksin apteeki ja küsiksin mingit salvi mida peale määrida, ohutum kui suukaudsed valuvaigistid.
eid_1559fd160e68c1 10. mai 2017, kl 18.21
Olen 70 ja aeg-ajalt teeb koolipõlves saadud põlvetrauma trianglit, no üldse ei lase olla. Mind on valu puhul aidanud Ortofen salv, aga see võib, nagu paljude asjadega on, olla ka väga individuaalne.
 
Mis plära!!! 11. mai 2017, kl 07.10
15 päeva perearstile järjekord!! :)
Isegi kui ta oleks ära kärvanud, siis on olemas ASENDUSARSTID! Seega lõpetage see
ullikeste lollitamine siin!
Igas apteegis saab adekvaatset abi kõigepealt!
Aga nagu sa ise õieti arvad, et põlv VIST haige, seega ongi tegelikult PEA!
 
minema 11. mai 2017, kl 11.58
pead reumatoloogile, küll ta sulle vajalikud uuringud teeb. perearstilt küsi telefoni teel digitaalne saatekiri ja näiteks tallinnas saad kiirelt tasuta aja. ma eile panin aja 16 ndaks , see on siis järgmine teisipäev juba reumatoloog. teeb pildid, vereproovid, suunab edasi kuhu vaja. las seee perearst magab edasi...
 
maie 11. mai 2017, kl 20.16
no kõik ei ela kaugeltki mitte tallinnas ja meil lepitakse selle arstiga, kellele pihta saadakse. seega pean ikka ootama perearstile. aeg ajalt on tunne et jalg kaob alt ära. võimalik et see tuleb sellest, et natuke kardan jalale toetuda, sest see on selline vastik valu, millega läheb süda natuke pahaks. valu ise ei olegi nii tugev. kas oleks õigem jahutada või soojendada või hoopiski mingi side peale panna. asi selles et sääre poole on jalg kena, ei ole midagi halba ütelda, aga ülespoole, reie poole, on üks sinakas koht teise järel. näha on väikesed veresoonekesed, mis millegipärast lõhkevad just sellel jalal ja just haigest põlveõndlast ülespoole. olen tõsiselt mures, aga ei näe ohtu, et peaks emosse minema.
 
maie 11. mai 2017, kl 20.18
ma ei tea, kas sellest on abi, aga kui istun kasvõi lühikest aega, 10 minutit või nii ja siis pean hakkama käima, siis on valu kõige suurem. ütleme 3-4 esimest sammu kööberdan kuidagimoodi ära ja siis on jälle kõik korras, saan astuda kasvõi mitu kilomeetrit. pruugib ainult korraks istuda .... ja püsti tõustes jälle sama jama. öösel ei valuta ja kummalisel kombel hommikuti saan voodist kohe esimese sammuga kenasti liikuma. millegipärast ei sobi istuv asend põlvele
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!