Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kas ise saaks hooldekodusse?
 
hädaline 28. mai 2017, kl 11.16
Ei saa oma eluga hakkama ja tahaks hooldekodusse aga kas on võimalik, et ise omal algatusel saaks sinna elama minna?Lihtsalt jõudu pole iseendaga toimetulekul.
 
ikka saab 28. mai 2017, kl 20.25
hooldushaiglasse saab vist arsti saatekirjaga, aga hooldekodusse saab ikka ise omal algatusel minna kui raha on. See teatavasti kallis lõbu, pensionist vaevalt et kuludeks jätkub. Aga peab internetist otsima erinevate hooldekodude hindu ja tingimusi. Trüki Google otsingusse "hooldekodu" ja juba saab hulga infot leida.
 
juba see teema olnud 28. mai 2017, kl 21.36
Ja vastatud, et hooldekodu võtab v astu kõiki maksujõulisi kliente. Ei ole mingit saatekirja tarvis.
 
hädaline 28. mai 2017, kl 22.28
Ma nimelt pole maksujõuline ja puuet ei taheta samuti anda aga jõudu lihtsalt pole aga elujõud on otsas ja ei saa enda eest hoolitsemisega hakkama.Esmalt vaja vist seda invaliidsust saada aga, kui arst sed ei võimalda, siis millised valikud veel jääks?
 
Kui vana? 29. mai 2017, kl 01.38
hädaline Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ma nimelt pole maksujõuline ja puuet ei taheta sam
> uti anda aga jõudu lihtsalt pole aga elujõud on ot
> sas ja ei saa enda eest hoolitsemisega hakkama.Esm
> alt vaja vist seda invaliidsust saada aga, kui ars
> t sed ei võimalda, siis millised valikud veel jääk
> s?

Kas "pole maksujõuline" tähendab, et oled tööealine, töökohta pole, mingil põhjusel on raske seda leida või tööl käia, tervis nii hull pole, et puue määrataks ja hakkaksud töövõimetuspensioni saama?

Arvatavasti peaksid oma kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötaja poole pöörduma.
 
hädaline 29. mai 2017, kl 06.44
vanus 40 .Tervis ikka väga halb ja hetkel küll töö aga kavas sellest loobuda.Jõudu pole nagu eespool kirjutasin.Jõudu pole samuti omavalitsusest abi küsimiseks.
 
seda et 29. mai 2017, kl 09.20
nii noorelt pole sul erilist lootust hooldekodusse pääseda, tahtjaid on rohkem kui hoiukohti,,,Ennem võid saada endale invaliidsusgrupi olemas olul "kotiavustaja", puudele vastavate töötundide hulgaga kuus, Ei usu et omavalitsus on nõus võimaldama hoiukodu kohta ja ise ei ole võimeline selle eest tasuma.Eestis hoiukodu koha saamiseks omavalitsuse kaudu pead minu meelest olema 99.9% liikumisvõimetu, "juurvili" ja ka siis hakkavad sinu eest maksma sugulased
 
ikka saab 29. mai 2017, kl 14.35
kas "tervis väga halb ja jõudu pole" on tingitud sügavast depressioonist? Kui nii, siis tasuks ikka seda ravida ja uuesti järjepeale saada. Kui muu tõsine haigus, siis ju arst annaks oma hinnangu ja diagnoosi, et saaksid taotleda töövõime hindamist.
Kui sul on nii palju jõudu, et siin foorumis kirjutada, siis kindlasti leiad oma jõuvarudest veel niipalju, et otsida oma kohaliku omavalitsuse meiliaadress või infotelefon ja hakata omale abi küsima. Arvuti ja internet tunduvad sul olevat, tänapäeval saab päris palju asju korda ajada veebi vahendusel. Ega keegi pakkuma ei tule, ikka ise tuleb küsida. Jaksu!
Helve Tamm 29. mai 2017, kl 16.39
Sa oled vist seesama, kes siin pikalt kurtnud oma jubeda väsimuse üle?
Uskumatu, et alles 40a inimene ei leia oma hädadele abi ja tahab hooldekodusse!
Kui on ikka nii sügav depressioon, siis tuleb end lasta haiglasse panna kus närve ravitakse..
Närve tuleb samamoodi ravida kui iga muud haigust, ainult antidepressantidest kasu pole kui enam tööl kàia ei jaksa. Ei tohi ikka alla anda. Sul vist mingi jama perearst ka, et midagi sinuga ette ei võta. No mida seal hooldekodus teed vanuritega koos?
 
Helve Tammele 29. mai 2017, kl 17.24
Mikd hooldekodu imelik tahtmine on? Sõmera hooldekodus igasuguses vanuses haigeid.Kupli all kõik korras pole, siis peaks sinna saama küll aga kas seal väsimust ravitakse , ei ole aimu.Depressiooni mul küllalt ravitud aga seal anti kah seesamune AD tabletike ja ei midagi paremat.Mis siis veel vahet kas võtan selle tabletka kodus või haiglas.Elu see tablett ju muutma ei hakka ja jõudu samuti pole juurde saanud.Perearst on teinud kõik ,mis vaja ja ei saagi rohkemat nõuda.
Helve Tamm 29. mai 2017, kl 19.26
Ei oskagi midagi öelda. Kes selle AD määras, psühhiaater või neuroloog, või perearst? Ju see siis ei sobi. Mul lähedane noor pidi ka stressi tõttu lolliks minema, aga lasi end Paldiski hullarisse panna. Seal ikka igasugu ravi ja teraapiad. Jäi väga rahule ja sai terveks, kusjuures mingit AD ei ole üldse võtnud.
Kas SUL pere, vanemad on, lapsi? Kuidas keegi sind ei aitta? Mina oleks oma tütre pärast kõik kohad làbi jooksnud. Millal SUl asi nii hulluks läks?
 
Helve Tammele 29. mai 2017, kl 21.00
Esmased depressioonirohud määras psühhiaater, siis oli veidi parem aga läks jälle aasta mööda algasid peavalud, unehäired, paanikahood ja ühesõnaga saigi lolliks mindud.Stressi ei kannata mitte mingisugust.Siis määras neuroloog kanged migreenivastased ravimid ja muidugi AD samuti.Ilma nendeta ei tõuseks vist voodistki üles.Pere on aga nad lausa naudivad mind haigena nähes ja parastavad pealegi.Mingit nendepoolset toetust küll ei oota.Seega olen oma haigusega üksi.Arst samutu pigem naerab ja ei usu, et inimene ei suuda enam tööd teha ja oma eluga üksi hakkama saada.Mõnel kohe peab saatus selline olema, et abi ei saa.
Helve Tamm 29. mai 2017, kl 21.45
Kole olukord ja pere naudib sinu haige olemist! Siis ma ei imesta, et tahad hooldekodusse.
No ikka pead minema psühhiaatriasse ja lase end " hullarisse" panna. Saadki puhata ja ravi.
See olukord läheb ju veelgi hullemaks. Ega sa Tallinnas ela?
 
algatajale 30. mai 2017, kl 05.28
.... tahaks ainult öelda et ..."äraaetud hobused lastakse ju maha...." eluga tuleb edasi minna ja mitte lõpmatuseni reostada Delfi Naistekat....
 
hädaline 30. mai 2017, kl 06.36
Eelmine, mida see eluga edasiminek siis sinu arvates on?Jõudu pole, siis ei lähe sa kuhugi enam edasi. " maha lastud" ma veel pole ja üldse , mida see siin tervisesse puutub?Imelik kommentaar sinu poolt.Kui inimene on tervisega hädas, siis see pole mingi reostamine vaid aru pärimine teistelt, kes ehk sama tundnud.Sa ise mine siis oma eluga edasi ja tee, mida tahad.
 
kl 5.28 le 30. mai 2017, kl 06.41
Mine oma eluga siis kasvõi kuu peale .
 
viimasele... 30. mai 2017, kl 07.18
soovitan vaadata Ameerika samanimelist draama filmi, "äraaetud hobused lastakse ju maha...", teha omad järeldused ja lõpetada oma lõputu hala.... kui ikka aru ei saa siis võiks mõista et oma vingumisega päevast päeva siin naistekas kogu lugejaskonda terroriseerida pole võimalik...
 
ei jõua vist jah pärale 30. mai 2017, kl 08.18
Ükskõik, kui palju teemaalgataja siin foorumis halab - mitte keegi siit talle hooldekodu ei otsi. Kui häda suur, siis pöördu sotsiaalosakonda. Ja kui seda ka ei taha, siis lõpeta teiste tüütamine siin foorumis. Sellest kasu ei ole.
 
keegi ei tüüta 30. mai 2017, kl 16.40
Vaid oodatakse kogemusi väsimuse põhjuste osas.Lihtne, kes ei taha arvamust avaldada, siis pole ka vaja teha.Eluga edasi ei lähe, sest liiga väsinud selleks.
 
NN 30. mai 2017, kl 17.05
Väsimus võib kaasas käia väga paljude haiguste ja seisunditega. Arstiabi pole meil tõesti alati lihtne saada ja ka selle kvaliteet kõikuv. Ka on see, et ei suuda väsinud-haige inimene leida õiget kohta või abi.
Parim on ikka, kui püüda end ise algul aidata, kui pole kedagi toeks. Mõned lihtsamad asjad algul: jalutamine looduses, hea rahustav muusika, mida võib kasvõi youtubest leida, mõni joogatund või pilates või kasvõi hea positiivne raamat ( ka eneseabi raamatuid võib olla tasemel!), soe rahustavatest taimedest tee. Järsku aitab esialgu väikestest sammudest!Kindlasti oleks kasu toetavast pereliikmest või sõbrast, aga kahjuks jah- kust küll neid võtta...
 
hädaline 30. mai 2017, kl 18.11
Häda ongi selles, et ei jõua liikuda ega mingit sporti teha.Selline väsimus on , et kohe jube.Töö saab veel kuidagi tehtud aga muud mitte.Raamatuid loen ja uurin ikka palju igasuguste haiguste kohta aga ei ole millestki abi.Kõik see jama sai alguse kohutavatest migreenidest oksendamiste ja iiveldustega.Siis lisandusid paanikahood ja ärevushäired.
 
nõndaviisi 30. mai 2017, kl 20.13
Eelmised kommentaatorid on minu arust kõik mõeldavad võimalused juba välja pakkunud. Soovitan teemaalgatajal oma probleemide asjus veelkord perearsti ja samuti kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötaja poole pöörduda. Ehk leiad siiski endas jõudu telefoni või meili teel nendega ühendust võtta. Jõudu ning ära kaota lootust!
 
ikka saab 30. mai 2017, kl 20.26
soovitan soojalt hakata omale abi otsima mujalt, kui Delfi naisteka foorumist. Oled ilmselt ise ka aru saanud, et siit sa seda ei leia. Tõrjud ära need vähesedki, kes midagi soovitavad. Võta oma jõuvarud kokku ja otsi üles oma kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötaja ja mõni raviasutus, kes sinu probleemidega tegeleks. Äkki saad ka mõne pereliikme kampa. Äkki oled ikka ise ka selles süüdi, et nad sind ei toeta. Katsu mõnega ära leppida. Kui ikka kohe üldse jõudu ei oleks, siis sa siin pidevalt ei istuks ja ei vastaks igale postitusele. Jõudu-jaksu! Rakenda oma jõuvarusid mõistlikumalt!
 
hädaline 30. mai 2017, kl 22.04
Eelmisele , et siis ära vasta, kui ei taha.Jõuvarusid tuleb jah pigem töö jaoks hoida ja rohkem raha teenida.See nähtavasti parim ravim ja haavabalsam.
 
MM 06. juuni 2017, kl 08.12
Sain jagu väsimusest ja depressioonist. Jagan oma kogemust. Jäta oma e-mail.
Helve Tamm 07. juuni 2017, kl 21.00
To MM, kas Sa ei või meile teistele ka oma teadmisi jagada? Depressiooniga väga paljud hädas.
 
häda mõistuse pärast 08. juuni 2017, kl 09.56
keegi ei tüüta
30. mai 2017, kl 16.40
Vaid oodatakse kogemusi väsimuse põhjuste osas

Kas selle peale ei tule, et sellele küsimusele annab vastuse Arst. Ei siinsed inimesed tea, miks teine väsinud on. Igaühe väsimusel on omad põhjused. Ja mida annab teadmine, et Maali väsimuse põhjus oli see, Juuli põhjus too ja Mari põhjus kolmas? Kui inimene tõde teada tahab, siis saab ta selle meedikutelt, mitte anonüümsest foorumist.
Kui aga teemaalgataja aina siin pläägutab, siis ta tõest vastust ei tahagi.
 
ahh pläägutamine 08. juuni 2017, kl 13.24
Arst ei ole suutnud tänaseni väsimuse põhjust välja selgitada ja samuti eriarstid on arvamusel, et kõik on tervisega korras.Mis siis üle jääks.Kui arstil pole mõistust, mis inimesel viga siis tavainimesel ammugi mitte.
Agne Tamm 08. juuni 2017, kl 13.40
Mine külma dušši alla ja siis kuuma dušśi alla ja siis jälle külma dušši alla! Hommikuti pese nägu külma veega! Purustatud arooniatest mahl! Joo kapsavedelikku! Leia endale mis sind turgutab! Kohvi aitas mind, aga hambad läbi! Mustika mahl! Koduvein!
Agne Tamm 08. juuni 2017, kl 13.46
Ujulasse, ikka ujulasse! Kui saad grupipeale, siis pensionäridel poole odavam pilet! Ära siis mullivannis vedele! Mine suurte basseini ja võta topeltaeg!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!