Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kuidas saada toetatud elamisele?
 
haige 04. juuni 2017, kl 14.22
Ise toime ei tule ja vaja toetatud elamist või siis hooldekoduteenusele? Millest peaks alustama?
 
Riina 04. juuni 2017, kl 21.05
Erihoolekandeteenustele, s.h. toetatud elamise teenustele suunab Sotsiaalkindlustusamet. Küsi nõu ja abi oma kohaliku omavalitsuse sotstöötajalt!
 
ska 04. juuni 2017, kl 21.33
hooldekodus elamine on üsna kallis. Hooldekodus elamiseks tuleb ise otsida omale sobiv hooldekodu ja siis nendega kokku leppida, kas neil kohta on ja mis maksab jne. Kui omal raha maksmiseks ei ole, siis ilmselt tuleks alustada sellest et võtta ühendust oma kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötajaga.
Toetatud elamine on midagi muud. Seda reguleerib Sotsiaalhoolekande seadus (leiab ka netist googeldades) ja seal omad nõudmised ja tingimused, et kellele üldse seda võimaldatakse. Selle kohta võiks infot küsida Sotsiaalkindlustusametist.
Helve Tamm 05. juuni 2017, kl 09.14
Meie majas on paar väga vana penskarit, kes saavad seda nn. toetatud teenust kohalikust sots ametist. Paar korda nädalas tuuakse suppi ja teist toittu, poest tuuakse sinu tellitud toidud ja ka koristatakse kiiruga. Tegemist on vanuritega. Sina oled vist see, kes on 40 aastane, puuet sul pole ja oled depressioonis. Ei usu, et sina sellesse kategooriasse kuulud. Kui sul on veel pere, siis nemad ongi sinu toetajad.
Kui aga perega suhted halvad, siis otsigi hooldekodu. Sinna läheb ikka hunnik raha, kui omal pole, maksavad lapsed. Mine sots ametisse ja uuri kas sul see üldse võimalik.
Aga kõige targem oleks ikka leida abi ja enda depressioon välja ravida.
 
võin eksida 05. juuni 2017, kl 13.08
Aga minu arust eelpool lotletud teenused vanuritele kuuluvad hooldusteenuste alla. Toetatud elamine on midagi muud.
 
Helve Tammele 05. juuni 2017, kl 15.25
Just toetatud elamist vaja.Sellist inimest, kes minu eest igasuguseid asju ajab.Tööl käin ise aga ülejäänud võiks keegi minu eest ära teha.Laps nii väike, et tema küll ei toeta ja hooldekodu jaoks raha pole.
 
ska 05. juuni 2017, kl 22.01
päris nii lihtsalt see elu ikka vist ei käi, et ise käin tööl, aga keegi võiks tulla ja kõik ülejäänu ära teha. Laps on väike, kas tema kasvatab end ise või?

Kui sul on vaja sotsiaaltöötaja abi, siis kontakteeru oma kohaliku omavalitsuse vastava töötajaga. Nende ülesanne on abistada nõu ja jõuga neid, kes ise endaga toime ei tule.

Toetatud elamine on hoopis midagi muud, see on Sotsiaalhoolekande seadusega reguleeritud. Et kellel üldse õigus sellele teenusele. Kahtlen, kas sina nende hulka kuulud.
Tundub, et lugemiseks ja kirjutamiseks sul aega ja jõudu jätkub. Loe ajaviiteks Sotsiaalhoolekande seadust:
https://www.riigiteataja.ee/akt/130122015005?leiaKehtiv

Leiad ka netist sellenimelist seadust googeldades. Huvitavat lugemist jagub seal muudegi teenuste kohta. Igapäevaelu toetamise teenus algab § 87-st. Toetatud elamise teenus algab § 94-st. Ei viitsi seda ümber jutustama/kirjutama hakata. Loe ise ja otsusta, kas kvalifitseerud mõne teenuse alla. Kui ei, siis loe uuesti selle postituse teist lõiku.
Ja kui jälle samal teemal uue postituse uue nime alt teed, siis loe ikka sedasama seadust ja kontakteeru ikka sotsiaaltöötajaga. Ja kui seadusemõistmisega raskusi tekib, siis kindlasti oleks abi jällegi sotsiaaltöötajast või Sotsiaalkindlustusameti ametnikest. Jõudu!
Helve Tamm 05. juuni 2017, kl 22.33
Viimane postitus väga ammendav. Mina saan aru, et sul on vaja koduabilist kes käib poes, teeb süüa, koristab. Selles riik küll ei aita. Kui käid tööl, siis palkad ise omale abilise. Ùks koht kust leiab koduabilisi, lapsehoidjaid on pere 24.
 
jah aga 06. juuni 2017, kl 12.13
Tööl käin, sest üks lähedane sunnib, kuigi ma tööga toime eu tule oma psüühikahäirete tõttu.Koduste toimingutega hakkama ei saa, sest lähedase poolt on mõnitamine ja survestamine.Seega on soov üldse hooldekodus elada, kus saaks võimalikult rahulikult kulgeda.Selle eest peaks tegelikult vanemad hoilt kandma, sest nende laps on debiilik.Nemad peaksid need asjad korda ajama ja samuti lapsed kasvatama.Kes debiilikule hooldusõigust annakski.
 
aga? 06. juuni 2017, kl 12.49
Aga kes siis debiilikule lapse muretsemise õiguse andis , kui nüüd aina õiguste ja kohustuste taha poed?
 
igal juhul 06. juuni 2017, kl 12.49
Igal juhul ei ole mõtet heietada siin foorumis. Siit toetatud elamist ei jagata. Ja paistab, et nõuanded sind ka ei huvita - meeldib ainult pläägutada.
 
agale 06. juuni 2017, kl 13.19
Anti õigus ja soovitati pealegi.Naine pidavat siis õitsele puhkema.Nii need arstid räägivad ja nohh eks tööõnnetusi ikka juhtub.
 
kuidas nii igal juhul 06. juuni 2017, kl 13.21
Ma mõtlesin küll, et äkki keegi annab selle toetatud elamispinna.Kus häda näed laita , siis tule ja aita.
 
ska 06. juuni 2017, kl 17.54
kuule, teemaalgataja, kes sa ennast ise debiilikuks nimetad. Kui sa nii täpselt tead, et sinu vanemad on need, kes kõige eest vastutama peavad, siis pöördu nende poole. Kaua sa halad siin, sulle on juba piisavalt nõu siin antud ja kui see sulle ei sobi siis otsi mõni järgmine koht, kus halada.
Kui sul on soov hooldekodus elada, "kus saaks võimalikult rahulikult kulgeda", siis mine ja ela ja kulge. Eks paljud tahaksid lihtsalt rahulikult kulgeda, aga ei saa, sest tööd tuleb teha ja arveid tuleb maksta ja oma lapsed tuleb üles kasvatada, et nemad ei peaks pärast samamoodi siin muretu elu järele soiguma ja nõudma, et TEHTAGU!
 
nojahh 06. juuni 2017, kl 18.59
Eks tööd tuleb teha neil, kes seda suudavad aga ise oma psüühikahäirete tõttu ei saa ja eks lapsed elavad oma elu ise, kui nad seda õpivad aga , mida ühel lollil lapsevanemal lapsele õpetada olekski.Hädaldada meeldib ja see ka ainus tegevus, mida oskan.
Agne Tamm 12. juuni 2017, kl 04.58
Kui sul on laps, siis peaksid sa õnnelik olema! Laps kasvab suureks ja oledki vaba!
 
tüdinenud 12. juuni 2017, kl 08.14
Et see vaimuhaige ka ükskord ei tüdi! Kogu foorum on tema halisemisi täis. Kord vaja toetatud elamist, kord hooldekodu.....
 
ja sinu kommentaari mõte on siis 12. juuni 2017, kl 09.45
Enamus psüühikahäiretega rahvast elavad toetatud elamisel ja vaimuhaiguseid on palju alates depressioonist ja paljud lollid elavadki hooldekodudes või muretsetakse sots pind koos hoolekandeteenusega.Mis siin halisemisega pistmist.Ühed tulevad eluga toime ja teised mitte ja need, kes tulevad on kärmed parastama ja teiste üle naerma.
 
mõte 12. juuni 2017, kl 14.55
Mõtet on juba korduvalt välja öeldud/kirjutatud väga mitme inimese poolt: lõpetage see mõttetu saripostitamine. Käekiri on selgelt ära tuntav. - postitaja on üks ja sama inimene. Kord on häda mehega, kord lastega, kord ämmaga, kord tahab hooldekodusse ..... Tegelikult ei ole tal ilmselgelt ei meest, lapsi ega ämma ja hooldekodusse ta ka ei taha minna.
 
usu või ära usu 12. juuni 2017, kl 15.11
Ta elab mehega , kellel laps aga ämma tal tõesti pole vaid ema , kes elukorraldust dikteerib.Loomulikult igaüks näeb pindu teise silmas aga enda palki oma silmas ei märka.
 
ska 12. juuni 2017, kl 19.23
Mis puutub siia see, kas mees on, kas ämm on või kes elukorraldust dikteerib? Teemaalgataja tegi selle teema, et küsida, KUIDAS SAADA TOETATUD ELAMISELE? Vastus sellele küsimusele on eelnevates postitustes olemas. Pole mõtet rohkem oma elu siin laiali laotada. Äkki asuks nüüd tegutsema ja toetatud elamist või sotsiaaltöötaja abi otsima.
 
mis kasu sulle? 12. juuni 2017, kl 19.44
Saad kasu sellest? Või oled see eks , kes iga hinna eest ootab naisest vabanemist?
 
skdle 12. juuni 2017, kl 19.46
Sina ei tule kamandama.
 
no ja järgmine postitus 14. juuni 2017, kl 23.33
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?13,14240483

Üks tobedam, kui teine!
 
viimasele... 15. juuni 2017, kl 06.45
viide on vigane
 
viide 15. juuni 2017, kl 10.20
Viitel pole häda midagi. Viib täiesti õige teema juurde.
 
mis see viide siis aitab? 15. juuni 2017, kl 17.26
 
ggg 15. juuni 2017, kl 21.09
Ei, hullule see ei aita midagi.
Täiearulisele aga näitab sellesama hullu postitust - sama sarnane tobedus.
 
miks tobedus 16. juuni 2017, kl 16.34
Igal ühel oma lõbu ja need, kes eluga toime ei tule elavad hetkel Sõmeral hooldekodus aga kuidas sinna saab on omaette küsimus. Sa eelmine ei tea siis, et vaimuhaigus on suuresti päritav .
 
ska 16. juuni 2017, kl 23.05
Issand, sa näed ja sa ei mürista:(:(:(
Ärge kommenteerige selle hullu postitusi, enne see ei lõpe!!!!!!!!!!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!