Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
appi, kust saab hooldusabi ja nõu?
 
liina28 14. august 2017, kl 19.37
Olude sunnil sattusin oma järsult ja raskelt haigestunud vanaema hooldajaks. Pean seda loomulikuks, kuna elan tema juures nagunii, aga oskustest ja teadmistest jääb puudu. (Et ajast muidugi ka, sest õpin ja töötan, on on juba eraldi teema.) Perearst annab põiklevaid vastuseid a la ta on ju juba vana, eks ikka on kõiksugu hädad, uurige, harjuge. Üks konkreetne juhtum: Vanaemal kõht kinni. Küsin apteegist iga sugu vahendeid, kasutan, üritan, näen vaeva aga ikka ei mõju. Kas on kusagil mingi koht mis annaks hooldusnõu? Igasugu asju oleks ju vaja teada - kuidas efektiivsemalt tõsta, pöörata, lamatistega mis teha jms. Olen küll end suht terveks ja sportlikuks pidanud, aga juba hakkavad käed ja selg tunda andma.
Helve Tamm 14. august 2017, kl 21.09
Liina, julgen sulle öelda, et sa ei saa voodihaigega üksi hakkama, tõstad ennast vigaseks. Me askeldasime kolmekesi voodihaige emaga ja samuti ütles selg üles. Kas omakseid rohkem pole kes aitaks? Voodihaigel tekibki kõhukinnisus. Me ka ei teadnud, mõtlesime, et sööb vähe ja ju pole häda. Lõpuks pidime kõik lolliks minema, ema karjus, et läheb lõhki, aga välja ei tule. Tegime klistiiri, kutsusime arsti ja lõpuks tuli ja jäigi tulema, sest sai sellest soolepõletiku. Jube!
Aga soovitan sulle kindlasti pöörduda Haigekassasse. Haigekassal olemas teenus Arsti- ja õendusabi, tasuta! Sulle läheb seda kindlasti vaja. Guugelda ja loe! Jõudu sulle!
 
liina28 14. august 2017, kl 21.34
Aitäh, Helve! Üritan juba homme ühendust saada!
L
Agne Tamm 14. august 2017, kl 21.35
Agne Tamm 14. august 2017, kl 21.35
Óunamahla!
Helve Tamm 14. august 2017, kl 22.38
Liina, kui elad Tallinnas, siis on olemas Koduhooldus OÙ, seal ka põetus- ja hooldusteenus.
Tasuline! Ehk läheb vaja.
 
nojahh 20. august 2017, kl 15.35
...lisaks siis veel ka seda et hooldusravi haiglas peaks olema 2 esimest kuud haigekassa kulul(tasuta), edasi muutub asi juba tasuliseks.Haigla oleks sulle kasulik, kuna õpiksid õiged hooldusvõtted selgeks. Lamatistest püüa hoiduda kuna need alluvad väga halvasti ravile...
 
peaks, aga ei ole 20. august 2017, kl 23.36
Hooldushaiglas peaks ehk tõesti kahe kuu eest tasuma haigekassa. Aga ei tasu. Kui ma ei eksi, siis ei tasu täielikult ühe kuu eestki.
 
seeon 21. august 2017, kl 11.31
Hooldushaigla koht on uskumatult kallis. Haigekassa maksab enamuse. Mingi osa vist tuleb jah ise maksta, aga see on üsna väike summa. Vabalt jaksab pensionist maksta, jääb küllalt raha ülegi.
 
miks sina 21. august 2017, kl 11.32
Sa ju veel noor, peaksid hoopis tööl käima. Kus vanaema oma lapsed on? Või said äkki suure varanduse omanikuks vanaema poolt? Siis pead küll rahakoti rauad avama ja maksma hakkama, leiad ka vastavad teenusepakkujad.
Agne Tamm 21. august 2017, kl 15.19
Mis rahakoti rauad noorel inimesel? Noorel inimesel pole raha, mind toetas isa!
 
60+ 21. august 2017, kl 21.56
Panen lingi, aktiivseks teha ei oska
http://www.omastehooldus.eu/abiks-omastehooldajale
Või tipi otsingusse MTÜ Eesti Omastehooldus

Minu ema läks poole aasta eest inglite juurde, õnneks päris voodihaigeks ei jäänud. Sotsiaalosakonda mine oma murega, ehk saab mingit rahalist abi kui vanaema pensionist hooldushaigla jaoks ei jätku.
Tõesti, tunnen kaasa, jaksu sulle!!!
 
liina28 03. september 2017, kl 21.21
taustaks, et minu isa, vanaema ainus laps, on kas veel hetkel elus või juba surnuks joonud, abi temast küll ei ole; minia, mu ema, elab ammu juba uue perega Soomes; mina ei saa mingeid varandusi, mida polegi, vaid vanaema kahetoalise korteri, kus olen elanud aastaid ja elan praegugi
, ja selle eest, leian´, pean vanaemale tagame võimalikult hea hoolitsuse.
 
mööduja 03. september 2017, kl 23.02
Sa oled väga tubli, Liina. Oleks vaid sinusuguseid inimesi rohkem ilmas. Jumal õnnistagu sind su hea südame eest!

Võib-olla mootoriga voodi oleks abiks? Olen juhtunud üsna normaalse hinnaga neid taaskasutuskauplustes nägema. Sellega saaks ta isegi nupule vajutades n-ö liigutada natuke - istuli tõusta ja jalad kõrgemale tõsta.
 
mööduja 03. september 2017, kl 23.03
Aga vist laenutatakse neid ka invatarvete poodides või punktides?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!