Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Küsimus prillikandjatele
 
maa inimene 05. november 2017, kl 00.03
Ühel päeval märkasin et lehte enam lugeda ei näe.Ootejärjekord silmaarstile on kolm kuud.Prillipoes(Instrumentarium) öeldi et neil arsti ei ole ja nemad müüvad ainult retsepti alusel prille.Mina teadsin et prillipoodides on ikka arstid(või isikud kes oskavad prille välja kirjutada).Instrumentariumi poe müüja ütles et see rohkem nalja tegemine kui prillipoes on arst.
Läksin supermarketisse ja ostsin 4 eurosed +1 lugemisprillid.Kohapeal sain proovida ja mingit viga ei näinud nendes.
Kas ma ikka tohiks nii odavaid prille kasutada? Kuna ma prillidest ei tea midagi siis millele ma peaks tähelepanu pöörama?
 
seda-et 05. november 2017, kl 08.21
...nendega võid silmadele suuresti kahju teha.asi selles ,et tihti on kumbki silm erineva nägemisteravusega ,ka mängib rolli silmade tsentrivahe. Kui fookuste vahe on vale, hakkavad silmad kiiremini väsima, ka võib noorematel esile kutsuda kõõrdsilmsust...niisis ikkagi silmaarstile või OPTOMETRISTILE- töötab tavaliselt prillipoes....
Helve Tamm 05. november 2017, kl 08.40
Mina kùll káisin paar aastat tagasi Tallinna kaubakeskuses Instrumentaariumis. Seal optomeister kenasti mòòdab nágemist ja selle járgi tehaksegi prillid. Silmaarstid ikka silmahaiguste jaoks!
 
seda-et 06. november 2017, kl 05.55
... jutt oli prismades -selverites -turgudel müüdavatest valmis prillidest mida müüakse ise-teenindavatel "karusellidel"
Helve Tamm 06. november 2017, kl 09.34
Mina saan aru kùll, et jutt on nendest umbes ostetud prillidest, aga teemaalgatajale ùtlen, et tule Tallinna Instrumetaariumi ja telli korralikud prillid. Ei pea 3 kuud silmaarstile ootama.
 
jah 06. november 2017, kl 11.25
Lugemisprillide määramiseks pole vajagi arsti, see on optometristi töö, peaks olema igas prillipoes, kui mitte iga päev siis aeg-ajalt kindlasti on. Tema näeb ka ära kui on miskit suuremat probleemi ja võib soovitada kui on vaja arsti poole pöörduda.
 
prillikandja 06. november 2017, kl 22.35
olen juba ligi 20 aastat prillikandja aga silmaarstile olen küll vaid paaril korral juhtunud. Ikka olen käinud prillipoe optometristi juures, kes kirjutab välja igat sorti prille, mitte ainult lugemisprille. Arsti tasub külastada siis kui silmadel miskit muud häda peale veidi kehvavõitu silmanägemise. Ja ka siis võib mõnest optikapoest ka silmaarsti leida. Maksab küll rohkem kui kolmekuise ootamise järel mõnes polikliinikus. Aga supermarketist ma kindlasti prille ei ostaks. Kust sa tead, et sul mõlemad silmad vajavad sama tugevusega klaase. Lisaks muud spetsiifilised näitajad, mida just konkreetselt sinu prillide jaoks mõõdetakse. Ei ole vaja oma silmi rikkuda selle turukaubaga.
 
vanailves 08. november 2017, kl 00.22
Optika poes töötavad arstid või optometristid on kaupmehe lõa otsas, et saaks kliendilt võimalikult rohkem raha välja pressida.Kui mina läksin üleval mainitud prillipoodi ja küsisin hindade kohata siis öeldi et alla 150 euro ei ole midagi saadaval.Kui hakkasin letis hindasid lähemalt uurima selgus et saab ka poole odavamalt.Et ohh et need prillid(raamid) on vanemad mudelid ja need on meil odavamad.Nii et kauplusesse astudes pettis müüja mind koheselt hindadega.Ma ei kujuta ette mida kaupluse silmaarst veel teha võib.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!