Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
peavalu
 
kaie rahulan 14. detsember 2001, kl 08.42
Mind vaevab pidev peavalu.miilest see tingitud võib olla?
olen tööl 12 tunni kaupa.kas arvuti võib väga mõjuda?
perearsi vastuvõtul käies ei osatud muud öelda,et see
on ikka tingitud tööst.aga ise ma seda eriti ei arva,et tööst on tingitud peavalud ja kaelavalu samuti.kuidas saaks seda ära hoida? arvan,et lõputult ka ei saa valuvaigisteid mitmekaupa neelata.
 
F-M 14. detsember 2001, kl 09.15
kuule, ega sa 2kki paljapeaga ei k2i....
 
Inks 14. detsember 2001, kl 09.44
Mine massaazi, mõjub tõesti.
 
Tarakan 14. detsember 2001, kl 10.29
Kontrolli kindlasti oma monitori seadeid. Et piltivahetus sagedus oleks üle 75Hz ja teiseks keera kontrast ja heledus kuvaril minimaalseks, mis võimaldab sul töötada.
Tuleb spordiga tegeleda. Kindel harjutus, mida tee, seisa pea peal. Kindel leevendus. Peavalu tekitavad pea verevarustus häired, nii et massaz on ka väga abiks. Kuid viimase puhul jääd jällegi kellestki sõltuma.
 
ise loom 14. detsember 2001, kl 10.50
mine neuroloogi vastuvõtule ja lase endale korralikud uuringud teha. Peavalu võib olla väga halbade asjade alguseks.
 
Ingrid 14. detsember 2001, kl 13.11
Kindlasti arsti juurde, soovitan ka massazi , kui kael kange ,õlad samuti siis võibolla ka nn vanade inimeste probleem soolad,mis kogunevad ja siis su liikmed kandestuvad ning võibolla peavalu tekitajaks. Kontrolli ka oma vererõhku.
Üldiselt väike liikumine ,pearingid,õlaringid teevad asja paremaks.

Võimle!
 
S 14. detsember 2001, kl 15.09
eh.. kui on kaelavalu, siis on sellest tulenev pingepeavalu. Ja sellest lahti saamiseks algust tuleb alustada kaelast. Maybe tõesti massaaz, aga aitab kindlasti ka oma tööasendi parandamine.

Võib lasta jah neuroloogi juures uuringud teha, kuid kahtlen, et antud juhul tegu millegi tõsisega, vastavalt juhul oleks peavalud lihtsalt väljakannatatud. Vabalt võib tegu olla ka migreeniga.

Loe ka www.peavalu.ee

regards,
S
 
tinakas 14. detsember 2001, kl 17.34
Massaazh on tõesti ´alustuseks hea, aga püsivalt peavereringehäireid ei paranda. Peale selle võib pea hakata valutama ka silmade ülekoormusest - ise olen pideva läpparissevahtimisega ka tihti peavaluga kimpus. `Sellise proble korral on hea teha silmalihaste harjutusi - kõlab küll tobedalt, aga täitsa toimib: keerutad silmi aeglaselt ühte-ja teistpidi, siis üles-alla, paremale-vasakule ja diagonaali. Kõiki asju teed 10-20 korda ja nende vahel hoiad silmi kinni (puhkad) vähemalt sama kaua kui harjutus aega võttis. Aga peale silmade tasub venitada ka kaela ja selga - sirutus- ja venitusharjutused mõjuvad hästi.
 
mees2 14. detsember 2001, kl 17.40
Sea oma elu korda, nii et rahul oleksid. Kõik hädad saavad alguse rahulolematusest
 
Sirts 15. detsember 2001, kl 00.27
Massaaþ ja mõnusad vannisoolaga vannid oleksid esimesed lõdvestusabinõud, mis võivad leevendada nn jäämäe tippu. Aga kindlasti pead põhjuste üle sügavalt järele mõtlema. Uuri töökaaslastelt, kas kellelgi on veel selliseid kaebusi. Arvuti ja halb tööasend on kindlasti ühed põhjused, kuid võib olla ka mõni ruumide remondiks kasutatud või mööbli materjal, kui pead nii pikalt ühes ruumis viibima.
Võib-olla rumal küsimus, aga kas Su hambad on kindlasti täiesti terved? Aastaid tagasi sain oma peavaludele leevendust just nõukogudeaegsete hambatohtrite praagi ümbertegemisega (oli mitu varjatud põletikukollet). Nagu hambad korda said, vähenesid pidevad ja päris vastikud peavalud peaaegu olematuks.
Süütutest asjadest veel: proovi veidi pikemaid jalutuskäike vabas õhus ja tee läbi paar Gerimaxi kuuri (üks kuur on 30 päeva, iga päev üks tablett; siis pea umbes kuu aega vahet ja tee uus samasugune kuur. Soovitan Gerimaxi võtta hommikul. Aga olen kuulnud ka soovitusi, et pingelisel ajal või annust suurendada).
 
Kylle 15. detsember 2001, kl 11.07
Tuttav probleem.

Lahendust sain kaelasoonte maseerimisest.

Arvutiga töötades on õlad ja kael pidevalt pinges. See omakorda mõjub verevarustusele ning tulemuseks ongi pidev peavalu.
 
mari 19. detsember 2001, kl 14.36
Abi sain refleksoloogi (mõjutab närvipunkte kehal ja jalataldadel), kiropraktiku (mudib konte paika) ja beebipillide ärajätmise koosmõjust. Mis neis aitas, või oligi see koosmõju nii tõhus, ei tea. Igatahes juba peaaegu aasta ei tea ma enam, mis on peavalud, enne kannatasin nende käes igakuu paar korda kolm- neli päeva järjest.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!