Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
pohmakas
 
kullatükk 19. detsember 2001, kl 09.37
Nii, mina lähen nüüd koju magama, aga tahan tagasi tulles lugeda hulgaliselt häid soovitusi, kuidas Te inimesed oma siniseid esmaspäevi helgemaks muudate. Seda pole vaja öelda, et parim viis pohmaka ära hoidmiseks on kaine olla.
Häid jõule siis kõigile ja abistame teineteist heade nõuannetega!?
Minu poolt tuleb esimene: 1 tablett zyrtec enne pidu. Tabletid ostad apteegist retseptivabalt. See on allergiarohi, aga tuhanded inimesed kasutavad seda just pohmaka ära hoidmiseks. Tegin ise katset: 1 tablett ja umbes pool liitrit viina õhtu jooksul + 4 tundi und lahtise akna all. Tervis hea - kõik hea.
 
ic 19. detsember 2001, kl 10.13
Kullatükk, kuidas sa ära ei külmunud lahtise taeva all? Kui sa ikka eestis olid. Küllap see ha tervis oligi sul miinuskraadides magamisest :) Kas selle tablieti mõju muud ei olnud, et teeb loiuks või ei hakka viin pähe vms?
 
Opossum 19. detsember 2001, kl 12.15
mina olen enne magama minemist võtnud 2 aspiriini, üldjuhul ka aitab.
 
pragma 19. detsember 2001, kl 13.04
mina võtan peoga Cvitamiini, kui tean et suurem läbustamine ees on siis võtan enne, ajal ja pärast - ja ei mingit pohmakat.
Vita C (sidrun ja greip) võib peo jooxul pidevalt põses olla.
 
kentaur 19. detsember 2001, kl 13.14
lugesin kusagilt,et aspiriini tuleb võtta juba ennem peole minekut,muidu pärast võib meelest ära minna....)))))
 
kadri 19. detsember 2001, kl 14.12
mina võin ka mitte juua ja ikka hommikul end sitalt tunda
Keha on kuidagi kurnatud ja tahaks ainult magada
Nii et võin ka lihtsalt öösel üleval olemisest pohmaka saada
 
tsinna 19. detsember 2001, kl 15.00
Mnjahhh - aga juua võib ju ka mõistlikult?? 300 viina (või 1 pudel veini või midagi samas vääringus) teeb ju hea tuju küll, peab siis rohkem jooma, kui tervis kannatab?
(Mis seal salata, eks olen isegi vahel valearvestuse teinud, aga et kohe selle peale välja minna, et niikuinii tuleb pohmakas ... ja tablette juba ette sisse kühveldada - kas see on mõistlik?)
 
Angy 19. detsember 2001, kl 15.29
Väga hästi aitab siniseid esmaspäevi leevendada pätišampus:
pool klaasi vett
1/2 tl soodat
paar tilka äädikat
tiba suhkrut
paar tilka sidrunihapet

see kergendab ka kõrvetiste valu.

Toredaid jõule ja aastavahetust!
 
Kylle 21. detsember 2001, kl 11.02

1. Enne magama minekut aspiriini. Soovitavalt veeslahustuv. Kui tablett, siis vähemalt klaasi veega.

Kui õhtul ära unub, siis võta hommikul. Hea on kui peale seda saad veel paar tundi magada.


2. Kindlasti tuleb süüa ärgates kõht korralikult täis ja aktiivselt liikuma hakata.
 
defender 23. detsember 2001, kl 19.57
1.Õhtul aspiriin.Küsi apteegist korralik kange tablett mida võib võtta koos alkoholiga.Igasugu vees lahustuvad (klaasitäis kraanivett toob ropsi) ja Vitamin+C värgid on jamad,sest toimeainet on vähe.Hommikul peale sööki ka soovitavalt tablett.
2.Hommikusöök rasvane ja toitev (praemuna või kartulid).Nipp seisneb selles,et rasv moodustab mao seinale kile mis ei lase alkoholi verre.
3.Mitte mingil juhul ei tohi juua hommikul gaseeritud jooke(Coca,Fanta jne.),teeb hetkega absoluutselt täis.
4.Ruumis kus magad peab olema õhku.
5.Mõnikord on hea järgmisel päeval võtta üks ülikülm lahja hele õlu (AleCoq Pilsner) aga mitte rohkem.
6.Joo ainult kvaliteetset alkot.Enamus Eesti toodangust on tegelikult @!#$.Kvaliteet seisnebki selles et ei tekita pohma aga oled lihtsalt järgmine päev täis.

Olen pikaajaline salaalkohoolik,kes tööl on nagu iga teinegi ja pärast tööd paneb kõvasti tina.Aga aru pole keegi saanud.Kõik nipid on tulnud aastate ja kogemustega.Edukat võtet!
 
Mammamiia 26. detsember 2001, kl 16.12
nojah, ja pidupanemise käigus tuleb peale alko ohtralt manustada ka mingit vett või mahla, et ei tekiks veepuudus organismis. ja mitte juua kohvi, kui saab. alko ja kohv viivad kehast vedelikku välja. veri läheb siis paksuks ja siis ongi kehv olla. ja võtta sakusmendiks midagi haput, kurki või mandariini vms. aspiriin aitab verd vedeldada, muud hapud asjad samuti.
 
Mammamiia 26. detsember 2001, kl 16.32
nojah, ja pidupanemise käigus tuleb peale alko ohtralt manustada ka mingit vett või mahla, et ei tekiks veepuudus organismis. ja mitte juua kohvi, kui saab. alko ja kohv viivad kehast vedelikku välja. veri läheb siis paksuks ja ongi kehv olla. ja võtta sakusmendiks midagi haput, kurki või mandariini vms. aspiriin aitab verd vedeldada, muud hapud asjad samuti.

aga huvitav, ka mul tekib paljalt magamatusest pohmakatunne, millest see võiks olla? ilmselt siis ebapiisava unega veri pakseneb. olen märganud, et halva unega on ka millegipärast ärgates eriti kibe janu.
 
kaku 27. detsember 2001, kl 13.52
Tegelt mul on üks hästi lihtlabane nipp, mis ALATI toimib (kuigi ma ei tea, kas teistele ka nii soodsalt mõjub).
Nimelt tuleb ärgates ära süüa 1 suur sidrun. Täiega. Kõlab hullult? Aga võtab paha olo ära sekundiga. Ja pärast oled värske nigu polekski joond.
 
keku 31. detsember 2001, kl 13.10
nõus kakuga, ühel raskemat sorti hommikul otsisin lausa internetist (asjalikku) kirjandust... soovitused, mis meelde jäid ja mida ka proovisin... ja mis üllatavalt hästi aitasid:
- suhkur ja C-vitamiin rohke vedelikuga (mesi, additiva vees lahustuvad multivitamiinid, sidrun, greip)
- ei kohvile
mainitud multivitamiin hommikul esimese asjana võtab ka kerge ebameeldiva tunde ära kui õhtul on rohkem kui paar klaasi veini joodud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!