Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
väsimus
 
Maali 22. jaanuar 2002, kl 10.54
Olen pikka aega suure pinge ja vastutusega elanud. Praeguseks olen seal maal, et jõudu midagi teha pole.Kõik libiseb sedasi käest. Hakkasin võtma Gerimaxi aga tunnen, et see aiatb vaid pisut. Puhata ja aega maha võtta ei ole võimalik. Muidu on kõik täitsa untsus!
 
tüdruk 22. jaanuar 2002, kl 10.59
Olen olnud samas olukorras. Kuid just nimelt tuleb võtta aeg maha ja korralikult end välja puhata. Ei ole kahjuks olemas selliseid imetablette, mis pingeid maandavad jäädavalt. Hetkeks küll, aga mis edasi... Mina saan sellistest depressioonihoogudest üle just tänu puhkusele. Soovitan sulle sama:)
 
mina 22. jaanuar 2002, kl 12.39
väheseid vabu hetki tuleb täielikult nautida, st vahel jäta lihtsalt nõud pesemata vm, tee seda, mis ise tahad. Keskkonnavahetus on hea, kas või tund metsas-pargis jalutada. Kui on vann, siis vees sulistamine võtab pinged maha, lösuta natuke vahu sees, pane aroomilamp ka ja aitab jälle natuke.
 
wo:man 22. jaanuar 2002, kl 15.50
Kaks asja. Kõigepealt mine trenni, sest see annab energiat juurde. "Mida rohkem teed, seda rohkem jõuad" ei ole ilma asjata sõnakõlks.
Teine asi, mine artsi juurde ja kurda oma muret - võin üsna kindel olla, et sulle kirjutatakse välja haigusleht. Ja siis ei ole nii, et ei ole võimalik puhata, sa lihtsalt pead puhkama. On su töö siis nii väärtuslik, et selle nimel võib tervise ära rikkuda?
Näen iga päev ena ümber seda sama muret ja olin sügisel sellega ka ise hädas. Need kaks võtet aitasid.
 
SSS 22. jaanuar 2002, kl 20.35
abivahendid, mis toimivad Seks, Saun ja Sport.kasutusjärjekord ei ole oluline:)
 
Minake 24. jaanuar 2002, kl 10.38
Haigusleht on hea asi, aga ... Tegelikult on endal ka "päikesepuudus" ja see teeb väga loiuks ja uimaseks. Hakkasin ujumas käima ja tõepoolest: enne ujuma minekut oli uni peal, peale ujumist ja saunasid oli energiat piisavalt, lisaks sellele füüsiliselt meeldiv tunne. Peale füüsilist tegevust on uni ka hoopis täiuslikum kui peale diivanil vedelemist-puhkamist.
 
ehee 24. jaanuar 2002, kl 12.33
ujumisele ja saunale lisaks isiklikult soovitan hoolimata kõigest (hind või muud asjaolud) lubade endale eriti suure väsimuse korral talvist kunstpäikest veidikenegi
ei pea mingit kuuri läbi tegema just

ise olen käinud "hiiliv" nohu või gripi peletamiseks ja enesetunne kohe parem ja reipam pärast ning haigus ei tükigi niiväga kallale
 
inga 24. jaanuar 2002, kl 17.43
nii mul sama mure, käisin perearstil.
asi käib niii, et magama peab minema vähemalt enne kella 2400 kõige parem u kell 2200, ja uni olgu vähemalt 8tundi pikk. aga jah see uneaja paikalykkamine võtab palu aega, ja kui uni ei tule lihtsalt peale, siis arst oli nõus lahkesti unerohtu väljastamst.
siis ta kiiris heaks ujumist ja vanne(nii koduseid kui poltliinkis pakutavaid kuure) vesi mõub hästi ja lõõgastavalt.

jah ise ei saa ikka magama õigel ajal, kisub sinna kella 2paikku uinumiseks, aga eks ma proovin.

ja värskes õhus viibimine ja sport ja tervislik toit kindlasti, a naeratus näol:)
oks olge tublid, varsti on kevad
 
triinu 25. jaanuar 2002, kl 09.35
kahjuks ei aita ükski eelpool minetatud variant, kuna (saun, sport, vannid ja mis veel) tekitavad lühiajalise virga olemise, järgmisel hommikul hakkab sama ring jälle, tööle- jõuaks päeva õhtusse veeta, suure surmaga trenni ja siis veidi aega erksamat tunnet. ilmselt on probleem siiski aastaajas, mis tähendab, et tuleb seda erksust siiski mingi grimaxi või mille iganes asjaga tõsta.
 
ehee 25. jaanuar 2002, kl 11.00
ja-jahh
väsimuse põhjuseks on valguse toitainete ja heade emotsioonide puudus
ma pakkusin siin sellist ajutise abinõu võimalust

tõsisemalt peaks muidugi korrastama toitumist ja lisama talvel tavatoidule(mis peaks olema hästi mitmekesine) ka toidulisandeid
samuti tuleb võtta aega puhkamiseks (ka piisav ööuni) ja lõõgastumiseks(tegeleda just kõige selle meeldivaga, mis parasjagu võimalik)
mõelda oma keerulised mõtted selgemaks ja elada oma elu rõõmsamalt

tean küll, et kerge öelda ja hoopis raskem midagi saavutada ja ära teha, kui ikka väsimus ja stress (ka depreksa) kallale on kippunud

kuid ei tohi unustada lihtsat tõde, hoolitse ise enda eest, sest keegi teine ei saa seda teha, kui sa ise ei võta midagi ette
 
energiline 26. jaanuar 2002, kl 12.58
On olemas vahendid, kuidas väsimust võita, aga seda ainult tõesti eriolukordades, näiteks eksamid vms. Pikka aega ei ole võimalik oma keha forsseerida. Õige toit ja puhkus, küllaldane füüsiline tegevus.
 
Minake 28. jaanuar 2002, kl 10.04
Punase päevakübara tabletid (looduslikud!) mõjuvad hästi.
 
nodsu 29. jaanuar 2002, kl 15.23
Guaraanatee mõjub ka hästi. Proovitud-kindel :)

Toimeaine guaraniin pärineb Brasiiliast, ning on energiajookide üheks komponendiks. Paraku sisaldavad energiajoogid kõiksugu rämpskraami (suhkur, säilitusained jm.)

Tee kujul on aga tegemist puhta guaraanajoogiga, mis teeb sust tõelise Duracell-bunny :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!