Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Päike ja silmad?
 
robin 23. jaanuar 2002, kl 10.01
Tere! Kas kellelgi on sellist probleemi, et kohe kui kevadpäike ennast eredalt näitama hakkab on praktiliselt võimatu õues ilma päikeseprillideta käia. Nimelt hakkavad silmad kohe kipitama ja vett jooksma nii, et praktiliselt mitte midagi ei näe. Ja ega need prillidki aitavad üldjoontes vähe. Alles suvel hakkaksid nagu silmad päikesega harjuma ja sellist asja juhtub vähem. On kellelgi äkki sama probleem olnud?
 
tüdruk 23. jaanuar 2002, kl 11.01
Mul sama probleem. Ja mitte ainult suvel, vaid ükskõik mis aastatajal, kui väljas vähegi valgem on. Minu silmaarst ütles, et see probleem tuleb arvutiga töötamisest. See kuivatab silmi nii et ise arugi ei saa, siis lähed välja ja silmi lahti teha ei saa, nii valgustundlikud ja jooksevad vett. Soovitas silmatilkasid (mitte Visine), aga ma ei ole jõudnud seda veel osta.
Suvel ilma päikeseprillideta ei saa ma üldse olla ja ei tohigi! Ja päikeseprillid olgu UV-kaitsega ja kvaliteetsed, muidu ei ole neist mingit kasu.
 
Arina 23. jaanuar 2002, kl 14.03
Jah, täpselt.
Olen ka päev läbi arvuti taga ja läätsekandja ka. Ja päike tundub aasta-aastalt heledam ja heledam... eriti hull oli talvel, kui lumi ka vastu säras.
Päikeseprillide koha pealt on tüdrukul õigus, olen isegi kuulnud sellist juttu, et päikeseprillist on tõepoolest kasu ainult silmaümbruse kortsukeste vältimise mõttes, nägemisele aga mõjuvad nad pikemas perspektiivis halvasti! Ei tea kui õige see on, ise kannan nagunii odavaid päikseprille... kahju on korralikke osta, lähevad ju nii ruttu katki - kukuvad maha, kriimustuvad, ununevad taskusse ja siis käib "prõks"... ;(
 
robin 23. jaanuar 2002, kl 16.51
Õnneks pole siiamaani pidanud arvuti taga töötama. Aga nüüd sellest aastast küll, mõtlengi juba hirmuga, et mis siis veel nüüd saama hakkab.
 
Tädi 23. jaanuar 2002, kl 20.10
Arinale: olen kuulnud, et läätsedega ei tohiks üldse arvuti taga olla. Mul omal oli komplekt läätsed ja arvuti ilma tagajärgedeta 5 aastat, eemise aasta kevadest aga ütlesid silmad ametlikult üles-põletik järgnes põletikule. Nüüd teen tööd ainult prillidega, kuid ka siis väsivad silmad õhtuks väga ja on selline tunne nagu oleksid liiva täis. Visine aitab küll enesetunde paremaks teha.
 
Arina 23. jaanuar 2002, kl 21.28
Tädi - no mul on tegelikult, ptui ptui muidugi, päris kannatlikud silmad. Läätsesid kannan täpselt niikaua kui parasjagu ei maga, ja seda juba 12 aastat. Põletikke esines küll vaid nende algeliste paksude läätsedega. Ja arvutiga töötan praeguseks varsti 9 aastat. Pole eriti palju hullemaks läinud... Kuivamise vastu aga olen leidnud sellise hea rohu nagu Fucithalmic, soovitan soojalt.
 
Tädi 23. jaanuar 2002, kl 21.45
Arina: sul on tõesti vedanud:) Mina hakkasin ka läätsi kandma (vist?)89 aastal (või oli 90) igastahes oli kooperatiiv kusagil Lasnamäe polikliinikus. Ja huvitaval kombel siis, nende keedetavate õudustega, ei olnud ei põletikku ei muud viga. Arusaamatu ongi just see, et mida paremaks on läätsede kvaliteet muutunud, seda vähem silmad taluvad-täielik loogikaviga.
Millise firma läätsi kasutad? Akki ma peaksin lihtsalt marki vahetama-olen nuud üle poole aasta prille kandnud, hakkan juba vaheldust igatsema.
 
Minake 24. jaanuar 2002, kl 10.34
Mul on vanast hallist ajast sellised prillid, mis valgusele rageerivad ja vastavalt selle intensiivsusele klaasid tumenevad. Need on minule kõige sobivamad prillid ja seda eriti lumisel ajal - siis lähevadki klaasid kõige tumedamaks.
 
ehee 24. jaanuar 2002, kl 12.27
arvutiga töötamisel ei ole see silmadele nii halvasti mõjuv, kui on piisavalt hea kvaliteediga kuvar, mida rohkem hertse annab ekraani setingutest määrata seda parem, mida "tihedam" pilt seda vähem koormab silmi
samuti alla 17 tollise kuvari ei tohiks üldse ette võtta
väga oluline on ka kuvari õige asetus ja kaugus silmade suhtes ...
ise sain prillikandjaks enne kahekümnendat eluaastat
praeguseks olen arvutiga tihedalt seotud tööd teinud üle 10 aasta nägemise halvenemist ei ole selle ajaga olnud

vahel tunnen silmi väsinud olevat küll, see juhtub enamasti siis, kui mingi gripipisik kummitamas käib või kui hästi kiired ajad on olnud ja päevade kaupa järjest ilma lõuna ja kohvi ja suitsupausideta on tarvis olnud pikki päevi arvutiga töötada ning väga hoolikalt jälgida teksti ekraanil

olen õppinud "katkestama" tööd nii, et mingi teksti valmimise järel ei asu teda ekraanil lugema ja redigeerima vaid lasen printerisse ja loen ning korrigeerin paberil ja siis viin parandused sisse ka arvutis

osadel juhtudel küll nii ei pruugi oma töid saada ümberkorraldada, et aeg ajalt siirduda nn paberitega tööle

sel juhul katkestan ekraani jõllamise vahel niisama ja suunan pilgu aknast välja uitama kaugematele ja läehematele objektidele

muide arvutiga tööruumidesse soovitatakse muretseda sobivate tingimuste olemasolul mõned rohkelehelised taimed, rohelust silmitseda aegajalt tuleb igatahes kasuks
 
Arina 25. jaanuar 2002, kl 09.22
Tädi - ise kasutan juba aastat 5 ainult Eagle Visionist ostetud läätsi, ma ei tea, kas neil on mitme eri tootja omad või kogu aeg samad... karbi peale oli igatahes kirjutatud midagi Re... no ei mäleta! Viimased said ostetud juba pea 2 aastat tagasi, peakski minema vahetama. Võtaks õige seekord värvilised, näiteks kollased...:))
Lensi läätsed, mäletan, olid ka väga head.
Puhastusvahendeid pole ma üldse kasutanud, öösel ligunevad Piiloset Prima's.
 
juta 25. jaanuar 2002, kl 14.53
Mul oli sama jama, läksin silmaarsti juurde, kes kirjutas mingid tilgad, mis aitasid juba paari päevaga. Ja ütles, et päikeseprillid, päikeseprillid... Aga tilkade nime kahjuks ei mäleta :-(
 
Tädi 25. jaanuar 2002, kl 17.08
Arina- tahaks ka värvilisi läätsi, aga silmaarst ütles, et mul on nii tumedad silmad, et värivilisus ei jää näha:( Nii armas oleks näiteks lillade silmadega ringi käia või siis särvarohelistega...
Igatahes lähen ostan ka Eagle Visionist-proovin kas on paremad.
Aitähh!!
 
Arina 27. jaanuar 2002, kl 09.32
Tädi - mul on ka tumepruunid silmad, sellepärast arvangi, et ainus, mis üldse näha jääb, on kollane.
Ära on oma pruunid tüüdanud... pidid ju olema ka mingid sellised "valged", mis teevad su oma silma lihtsalt paar tooni heledamaks...? Tahaks igatahes uurida.
 
Tädi 27. jaanuar 2002, kl 18.53
Arina- kui äkki kuuled midagi põnevat, siis ehk annad mullegi märku? Mulle on eluaeg sinised ja muidu heledamad silmad meeldinud, kahju kohe kuda loodus kiusab-tavaliselt kõik, kellel on sellised silmad, tahaksid hoopis pruune...
 
Arina 28. jaanuar 2002, kl 09.47
Tädi - Ok :))
 
Josefiina 05. veebruar 2002, kl 15.51
oh, kui õige teema, just kaalusin ise selle püstitamist. mõtlesin, et olen ainuke selline puudeline, kes enam üldse päikest ei kannata. kahtlustasin ka meigikreemi, aga selge see, et päike ikka põhisüüdlane.
aga mis kogemused teil päikeseprillidega veel on? mulle on vist mingid nirud juhtunud. kahjuks pole ma prillipapa tüüpi ja no raske on üldse sobiva kujuga endale osta. enamik teevad mind selliseks naljakaks.
kust saaks päikeseprille?
 
angelina 06. veebruar 2002, kl 00.28
Mul ka samasugune selline probleem(läätsekandja olen ka). Nii kui vähe eredam päike on, ei saa silmi üldse lahti ja jooksevad vett ka nii mis kole. Eriti kevadel ja suvel. Ja autoroolis ei saa absoluutselt ilma päikseprillideta olla. Ma olen iga aasta mingid prillid ostnud aga need on ära kadunud või katki läinud. Äkki keegi oskab soovitada kust saab tõesti häid ja kvaliteetseid päikseprille.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!