Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kaloritest
 
nässu 25. jaanuar 2002, kl 09.47
Kulla foorumlased!!

Kas oskate aidata, nimelt teanet 65 kilo kaaluv naine keskmise aktiivsusega, kulutab päevas ca 2000 kcal, kui palju kulutab 55 kilo kooluv naine päevas. Kaalujälgijad kuulutavad, et kui süüa 1200 kcal päevas, siis peaks maha võtma. Aga kui palju peaksin siis mina sööma, ma ju kulutan oma 55 kiloga vähem kui 2000 kcal?
 
s 25. jaanuar 2002, kl 10.17
Sul lihtsalt pole vaja maha võtta...
Kui pikk Sa oled ?
 
nässu 25. jaanuar 2002, kl 10.24
Natuke ikka tahaks. Olen 1.65. Enne jõule kaalusin ma 50-52, aga kuna mu organism on harjunud imeväikeste toidukogustega, siis õnnestus jõulude ajal 5 päevaga juurde võtta 6 kilo. Kusjuures ei õginud, natuke maiustasin. Eks ma olen oma organismi ära rikkunud. Üritan tervislikumalt (ja rohkem süüa)toituda ja mitte nende mõnede kilode pärast paanitseda, aga turses tunne on ikka, tahaks vähemalt 52 kilo kaaluda
 
s 25. jaanuar 2002, kl 11.11
no igaljuhul vähem kui 1200 kcal ära küll söö.
Ja ma ei kujuta ette kuidas on võimalik 5 päevaga 6 kg juurde võtta !?No ja kui Sa enne jõule kaalusid 52 ja praegu 55 kg siis oled Sa ju ainult 3 kg juurde võtnud,MITTE POOLE ROHKEM,nagu Sa väidad.
 
kiti 25. jaanuar 2002, kl 11.30
To: S!

Oh, 5 päevaga täiesti võimalik 6 kilo juurde võtta ja veel rohkemgi. Olen ise nii võtnud.
 
nässu 25. jaanuar 2002, kl 11.31
Nüüd olen ma juba trenni tehes ja juurikaid mugides 3 kilost lahti saanud.

Kiti, miks Sinul kaal nii kähku ja kiirelt üles läks?
 
lily 25. jaanuar 2002, kl 12.42
No ärge selle dieeditamisega hulluks ka minge!Nässu-55 kilo on sinu pikkuse juures alamkaal. Kui tahad alla võtta paar kilo, siis piira magusat, söö puu- ja köögivilja ning liigu aktiivsemalt. Ja vee joomine aitab ka!
 
kiti 25. jaanuar 2002, kl 13.27
Noh! Kui inimene istub teleka ees (terve nädalavahetuse) ja sööb head- paremat ja joob kah veel sinna juurde (ma ei mõtle alkoholi). Ja kui sekka satub veel mõni sünnipäev või pidu, siis ei ole eriti keeruline lühikese ajaga juurde võtta. Seda enam et olen vist see tüüp, kellel paljast magusalõhnast kilod juurde tulevad.
Nüüd olen juba targem ja üritan ikka tasakaalustatud ja tervisliku toiduga ennast vormis hoida. Senini on küll kah üle kivide-kändude minek, aga vähemasti üritamine on kah pool võitu!
 
Pipi 25. jaanuar 2002, kl 14.39
Mulle on tundub et kui väga pikka aega tarbida ainult 1200 kcal päevas, siis organism harjub nö kokkuhoiurezhiimiga ära ja kaal jaääb mingis punktis püsima. kui nüüd hakata jälle tarbima nö normaalset 2000 kcal, siis vaatab keha et ohoo, nüüd antakse ja kukub seda meeleheitlikult järmise 1200-se perioodi tarbeks koguma...ja kosuma. niisiis on see dieetitamine üks nõiaring.
 
Mumm 25. jaanuar 2002, kl 14.58
Mina olen 1.68 pikk ja kaalun 52-53 kg. Söön mis jube. Kõik mu töökaaslased ja kodused imestavad mu head isu ja ma olen õnnetu, et ma natuke kobedam välja ei näe. Mina küll aru ei saa, kui kõhnaks sa siis saada tahad. Mina sain jõulude ajal enda 55 kg peale ja olin nii õnnekas niikui hakkasin jälle tööl käima ja nn. aktiivseks on vana kaal tagasi.Mina arvan küll, et korraliku ja normaalse söömisega ongi organismis kõik OK ja pole mingeid probleeme. Kõik ongi end ära rikkunud selle vähese söömisega. Organism ei tea kunagi, kas järgmisel päeval antakse süüa või jäetakse nälga. Seega pekk kogunebki.
 
nässu 25. jaanuar 2002, kl 15.11
Oi lilleke, naudi seda, et sa valimatult süüa saad.
Ma olen ka sel nädala katsunud mõistusega süüa, et kõiki vajalikke toiduaineid ja 1200 kcal ja ilusti trennis käinud. Üritan end mitte näljutada ja asja rahulikult võtta.
Muidu hakkab tõesti jälle nõiaring peale ja vaene ihu hakkab paanitsema ja tagavarasid koguma.
 
Inks 25. jaanuar 2002, kl 15.30
Nõus Pipi ja Mummuga. Täpselt nii ongi, et mida vähem sööd, seda rohkem organism hoiab kinni ja ei anna ära rasva. Kui minna üle korralikule toitumisele, siis on vaja meelekindlust, sest algul võib juurde võtta, aga see läheb hiljem ära. Päevas peaks vähemalt 1200 kcal täis sööma. Ja veel tuleks süüa rohkem, aga madala kalorsusega asju. Ei ole miskit kasu, kui sööte päevas 3 sokolaadi ja rohkem midagi, see rikub seedimise. Ärasöödavat toidu massi peab olema päris palju, et toimiks korralikult soolestiku töö. Selleks sobivad siis kõige paremini puuviljad-juurviljad ja täisteratooted (täistera leib ja pudrud). Tavaliselt need kes dieeditavad jätavad just pudrud ja leivad söömata, arvates, et need on liiga toitvad. Jah, on küll toitvad, samas kaloreid ei ole seal palju.
 
Tädi 25. jaanuar 2002, kl 17.02
Kas keegi oskaks öelda, kui palju punkte/kaloreid annab nn "Poolvillane "puder st kartuli-tangupuder? Mulle nii maitseb:)
 
Bibi 26. jaanuar 2002, kl 11.18
Siin tuleb jälle mängu see vana tõde, et ühepikkused ja sama kaalunumbriga inimesed võivad figuuri poolest välja näha totaalselt erinevad . Oleneb ju kuhu rasv on kogunenud - pepule, kõhule, rindadesse. Ise olen 1.68/53 - tänu jõuludele, aastavahetusele ja üleüldisele talvedepressioonile. Kaaluindeksi järgui alakaalus, aga peeglisse vaadata ei taha. Olin rahul siis kui kaalusin 45-46, kont on hästi peenike, puus kitsas (80 cm, rind ka väike (82), nii et kilod kogunevad kõhule ja turjale, pilt ei ole eriti kena. Oeh. Katsun küll tervislikult toituda ja trenni teha, aga pidurid on söömisel kadunud, kogused on tohutud ja kui magusat söön, siis ikka no nii, et kilodena on väike liialdus aga peaaegu.
 
Elizabeth 26. jaanuar 2002, kl 16.58
Kuidas kellelegi sobib.
Proovisin ka kunagi igasugu nippe.
Olen pikk 168 ja kaalun 52 ( vahel 54)
Ja saavutasin selle vaid normaalse korrapärase toitumisega.
Jätsin välja magusahunnikud ja koogid ja saiakesed.
Muidugi ma ei taha öelda ,et ma neid nüüd enam kunagi ei söö.
Ikka võtan vahel sokolaadi ja ka jäätist armastan.
Samas söön suppe ja palju puuvilju ja juurvilju.
Muidugi ma sageli ka loobun söögikordadest ,mis ootamatult ette tulevad. Enamasti kui on kiusatus ,siis kusin endalt:TAHAD OLLA JÄLLE PAKS JAH? J a vastu on muidugi EI.
Nii lihtne see ongi:tee endale selgeks kas tahad olla kogu aeg vormis või tahad rohkem ,et mingi hea toidupala oleks suus.
Kummast sa rohkem rõõmu tunned?
 
marion 28. jaanuar 2002, kl 13.02

Kaalujälgiad ei luba ka ju alla normi süüa. Võin enda puhulgi öelda, et kui hakkasin iga päev üks kaks punkti vähem (muidu on mul 18) sööma (et oh kus ma nüüd tasahilju kiirendan allavõtmist!), seiskus kaalulangus, ning pooleteise nädalapärast tekkisid täiesti piiramatu söömine. Lihtsalt see juurikate närimine ei anna kõiki maitseid. Minule just ongi tähtis, et paari päeva jooksul saaksid kõik maitsenäsad rahuldatud (söön näiteks pisut suitsusinki, paar klaaskommi, kindlasti kala,joon hapukat teed(karkade), vahel pistan okolaadi põske)

Kindlasti ära minimaliseeri, pigem söö see 1300 kaorit ja jaluta peale seitsmeseid uudiseid prügikastini, kui hirmsati lörtsi ei tule, mine koju ümber naabermaja.
 
nässu 28. jaanuar 2002, kl 14.09
Aitähh, Marion.

Sinu kirja oli hea lugeda. Olin ise kah kaalujälgija kunagi ja olen nüüd sattunud samasugusesse lõksu, et oh jess, söön vähem kui ette nähtud ja siis lähen järjest kõhnemaks, aga ei ole üldse nii. Olen vaid aastatega oma keha väga vähese toiduga ää rikkunud ja üritan nüüd uuesti normaalselt toituma hakata. Selline dieeditamine on tõesti nagu nõiaring. Eks alguses keha nüüd rõõmustab, et saab rohkem ja hakkab igaks juhuks mustadeks päevadeks talletama, aga küll ta varsti ka normaalselt toimima hakkab, loodan hirmsasti :-)))). Käin trennis kah. Seega kõigile hoiatuseks, et ei tohi neid jo-jo dieete teha. Kõik tuleb tõesti tagasi. Tuleb endale väga realselt selgeks teha õige ja tervislik soovitud kaal. Igaüks võib ju eesmärgiks seada 40 kilo ja siis päevas ühe tomati süüa......:-((( aga kas sellel on mõtet.
Ärge tapke tervist!!!
 
kit 04. veebruar 2002, kl 18.33
Mina olen 174 pikk ja kaalun 50. Söön mida tahan (pannkoogid, lasanje, shokolaad), aga panen kalorid kirja ja vaatan, et jääks vahemikku 1400-1700 ja kaal on juba tükk aega sama püsinud, väga tõhus vormi hoidmiseks. Aga see 1200 on küll jah täielik hullumeelsus. Paar aastat tagasi, kui olin 17, siis tegin sellist hullu dieeti, kaalu mul siis ei olnud, aga üks luukere olin lõpuks küll. 4 kuud pidasin nii vastu, siis tulid hullud õgimishood. Nüüd on aga jälle click ok.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!