Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
menstruatsiooni edasinihutamine
 
marita 31. jaanuar 2002, kl 12.30
Mul oleks vaja edasi lukata menstruatsioon, seoses reisile minekuga. Rasedusvastaseid tablettidega on mul vahe sees, pole aasta jooksul neid votnud. Paevad peaksid hakkama just siis, kui algab ka minu reis. Kas on mingeid variante???
 
Laura 31. jaanuar 2002, kl 12.37
kui sa tablette neelaksid (või neelama hakkad), siis saaksid edasi lükata, aga kui mitte, siis see küll võimalik pole.
Aga kui praegu tablettide neelamist alustad, siis kõigepealt tuleb sul 1 pakk ära süüa, enne kui järgmisega edasi lükkama hakkad. Ehk, sõltuvalt su eelmistest päevadest, ei ole asjast kasu, kui reis toimub juba kuu-kahe pärast.
 
iia 31. jaanuar 2002, kl 13.12
Ühest kuust ju piisab küll, järgmise tabletilehe sööd lihtsalt kohe otsa.
 
Minake 31. jaanuar 2002, kl 14.07
Mina vältisin mõni aasta tagasi seoses reisiga päevi. Nimelt tegi günekoloog mingi süsti. Päevad jäid tõesti ära, aga kauemaks kui lubatud oli. Lisaks sellele läksid rinnad valuliseks ja paistesse. Käisin mitmete-setmete arstide juures (s.h. onkos) ja lõpuks struumadispanserist sain abi - miski hormoon oli "tänu" süstile paigast ära. Rohtude abiga sain kiiresti asja korda ja arst avaldas heameelt, et ainult üks hormoon paigast ära oli. Muidu oleks jama rohkem olnud.
 
ingrid 31. jaanuar 2002, kl 14.11
Rääkige mulle harimise mõttes MISPÄRAST peab reisile minnes päevad edasi lükkama?! Ma olen enne ka sellist asja kuulnud, aga kunagi pole põhjusest aru saanud. Tänapäeval on ju tampoonid, mida saab väga kerge vaevaga vahetada, millega kannatab ujuda, joosta, hüpata jne. Mitte ei saa aru.
 
Niina 31. jaanuar 2002, kl 14.24

Arvan ka, et looduse poolt kord paika pandud asjadesse tuleks vahele segada nii vähe kui võimalik. Selle tagajärjed võivad olla ju ettearvamatud.
 
MB 31. jaanuar 2002, kl 15.36
Kunagi keskkooli ajal kehalise õpetaja rääkis, et hapu pidi menstruatsiooni edasi lükkama: tuleb paar-kolm sidrunit nahka panna. Pidi umbes nädal aega edasi lükkama. Katsetanud ei ole ja seega ei tea öelda, kas ka aitab. Aga tema rääkis, et ülikooli ajal tema nii tegi. Siis tampoone ei tuntud ja kehakultuuri õppides oli tihti vaja ujumises arvestusi teha ja siis nad seal sidruniga oma päevi edasi lükkasid.
 
Kati 31. jaanuar 2002, kl 15.37
Noh , tegelikult oleks ju mõnus näit. suusa - või troopika reisi ajal olla mõtlemata segavtele päevadele.Lisaks veel see kui mõnel naisel kõht valutab või krampi tõmbub aeg ajalt.
To Niina : Ja looduse poolt pole rasedusvastane käitumine üldsegi paika pandud.
 
kiisu 31. jaanuar 2002, kl 16.01
isegi tablettidega ei pruugi see õnnestuda...
mina võtsin ka tablette edasi aga päevad hakkasid ikkagi. ei tea, võibolla oli organism liiga tugevalt juba rešiimiga harjunud. lihtsam on päevadel varem lasta tulla, seda saab aga ka teha vaid siis kui võtad pille..
 
kiuru 31. jaanuar 2002, kl 16.54
Ingridiga nõus! Milleks on vaja seda edasi lükata? Mina olen ka käinud reisidel ja ausalt öeldes kuulsin ma nüüd hiljuti üleüldse et seda on võimalik edasi lükata. Võib-olla olen ma ajast ja arust aga....?????
 
marita 31. jaanuar 2002, kl 17.29
...hmm, te ei saa ka aru..aga kui minna reisile varskelt armununa..?!
 
Ep Mõista 31. jaanuar 2002, kl 19.14
päevadega reisile ei läheks mingil juhul - õnneks on sattunud teisiti
vaid üks kord on juhtunud ühe suusareisiga, et hakkas varem, kui ettenähtud
andke andeks aga mina ei saa aru, mis tähendab mugav tampoonidega ja puha
mis mugavusest siin rääkida saab mäepeal ja tõstukitega üles-alla sõites kuskil suva kepsus ebahügieenilistes tingimustes tampoone vaetada
ei saa ju hommiklu kl 9 õhtu kl 9 ni sama tampooniga olla

ja vabandan teisitimõtlejate ees
mingi tampoon "ei pea" vees hulpimisele vastu, kui tegemist on vererohkete päevadega
 
mari 31. jaanuar 2002, kl 19.16
kas su armastatu on nii noor, et ta veel ei tea, et naistel päevad on??
 
marita 31. jaanuar 2002, kl 19.43
no ei ole noor ja teab ikka asjast ka, aga lihtsalt tahaks nautida voodis hullamist...romantilisel kaugel maal...
 
mari 31. jaanuar 2002, kl 20.39
issand, hullake siis kodus niiet naba paigast! kui ei ole just mingi ekstreemspordiga seotud reis, siis tõesti ei näe mõtet sel päevade nihutamisel. kui olete nagunii värske paar, siis peaks hullamisvõimalusi ka siin kodus olema. kuna reis siis aset leiab? kui tahad, võid ju tablettidega trikitada.
 
kiisu 01. veebruar 2002, kl 10.03
kõik on nii vaenulikud..
loomulikult on tampoonid mugavad aga palju vabam on ilma nenedeta ringi rännata. reisile minnakse ikka lõõgsatuma, mitte et peale seksi hakkame linu vahetama..:)
kui aga juba kaua koos ollakse ei tohiks see kumbagi poolt häirida, kui pläkerdatakse..
ühesõnaga rahunege maha, küsiti ainult abi ja te kukute siin materdama. tegemist oleks kibestunud naistekarjaga kes ise reisile ei pääse ja nüüd ennast siin seetõttu välja elavad..
 
marita 01. veebruar 2002, kl 10.21
kiisu, sa oled nii armas...;-))
 
kiisu 01. veebruar 2002, kl 10.25
võta heaks:)igasuguseid arvamusi on..
 
elevant 01. veebruar 2002, kl 11.08
aga kuidas teie kogemus on, kas meestel on midagi päevade ajal hullamise vastu? mina olen aru saanud, et üldiselt pole, aga mu praegune special someone on küll üpris palju sôna vôtnud ...
 
kiisu 01. veebruar 2002, kl 11.18
meest ei häiri ja mind ka mitte, ainus asi, et päris kõike ei saa teha kui päevad on..:))
 
ingrid 01. veebruar 2002, kl 11.19
Minu ex ütles, et ta oli nooruses ühe tüdruku sellepärast maha jätnud, et sel olid vahekorra ajal päevad hakanud(!!). Et nii jube olevat olnud. Praegune leiab, et normaalne. Ainult et minul on vist kompleksid.
 
marita 01. veebruar 2002, kl 11.24
..see oleneb taielikult mehest... hetkel on see probleem, et me pole veel seksinud ja pole just eriti romantiline esimese vahekorra ajal...
muidu olen koikide oma boyfriendidega paevade ajal seksinud...pole probleemi olnud...
 
elevant 01. veebruar 2002, kl 12.06
kiisu, sa pead silmas keelekat, jah? kunagi üks mees tegi mulle, polnud häda kedagi kummalgi :) aga üldiselt ma siiski pigem eelistaksin traditsioonilist vaginaalset vahekorda.

pole tôesti kôige romantilisem esimese vahekorra ajal, aga samas kui selle esimese vahekorra ootused liiga üles krutid, siis kipub ka asi untsu minema...
 
Bella 01. veebruar 2002, kl 12.14
Ma ei saa aru, kas te tõepoolest seksite PÄEVADE ajal? Kas teil on teatud koht prügikast või, kuhu igasugu värki kannatab toppida. No peab ikka oma kehaga lõpp hästi läbi saama ja tõeline meesterahva lupard olema, kui isegi seda ei suuda selgeks teha, et päevade aeg on looduse poolt ikka seksipuhkuseks mõeldud.
 
marita 01. veebruar 2002, kl 12.28
...Bella, ara arritu, igauks teeb ju ikka seda, mida tahab...kui sulle see ei meeldi, siis palun, ma ei saa aru, miks sa selleparast veel koigi peale kisama pead?
 
iia 01. veebruar 2002, kl 12.31
Mari, sa oled nii ebaromantiline...

Tihtipeale pole reiside ajal mingit võimalust õigeaegselt vahetama eralduda. Eksootilistes maades pole mingit korralikku WC-d lähikonnas, peab vaatama kuidas kehavajadustega hakkama saab. Kui lisaks "veelaskmisele" peaks ka tampoonide peale pidevalt mõtlema, rikuks see reisi täitsa ära.
 
mari 01. veebruar 2002, kl 12.45
ebaromantiline olen küll jah, sest ei saa sellest probleemist aru. siin pole ka nagu juttu olnud,et kuhu riiki sõidetakse- kui tõesti minnakse kõrbematkale, siis saan aru küll, et mingi tampoonindus on väga ebamugav.
küsisin oma mehe käest, et mis ta teeks, kui on äsja tutvunud ja reisil ja siis naine põeb päevade pärast. Ütles, et mitte päevade pärast ei jookseks minema, vaid ei nii loll naine on...

üldiselt jagan Bella seisukohta, et kui on korralik suhe, siis vast ootaks, kuni päevad ära on olnud. või kui tõesti saa kuidagi, siis noh, eks mehel tuleb leppida. kui koos hakkate elama ja lapsi saama, tuleb tal veel "hullemategi" asjadega hakkama saada.
 
minu arvamus 01. veebruar 2002, kl 12.59
Igal peaks jääma oma arvamus,on neid,kes tahaksid puhkusest võtta viimast ja neid,kes kõige muu kõrvalt jõuavad kõhtu valutada,tampoone vahetada ning muretseda ega järsku näiteks pikal bussisõidul alla mingi lomp pole tekkinud.Tampoonidega on kahjuks ka see võimalik,et kui pole saanud kaua vahetada,tekib peavalu ja õhupuudus(pakendi õpetusel märgitakse ära ka shokisündroom).
 
kiisu 01. veebruar 2002, kl 13.23
mis siis, kui mulle meeldib päevade ajal, äkki on parem!!
üldiselt mina otsustan ise millal ja kellega..
marita, ära pane tähele, bella on meil vana õeluskott lihtsalt ja tõenäoliselt on ta hästi vana-vana naine, sest ta alati teab kõike:)
 
inna 01. veebruar 2002, kl 13.34
Aga tegelikult ka, kas päevade ajal seksimine ikka on tervisele ohutu? Äkki on Bellal õigus, mina ei tea. Öeldakse ju ka, et raseduse ajal on OK, aga kui palju verejooksudega ähvardavaid aborte sellest on tulnud, teab vaid med-personal
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!