Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
diagnoos: põetustarvidus
 
Feliks 01. veebruar 2002, kl 08.53
Ei taha kodus tüli tõsta tühjast - aga häirib küll. Ämm selline, kellel endal kohe peab midagi viga olema. Tema loetelu haigustest, mida ta väidetavalt põeb, on aukartust äratav. Kui tekib miski vaidlus või muu probleem, hakkavad need haigused kordamööda välja lööma. Kui ta võtab nõuks tegeleda oma lemmiktegevustega, pole haigusi kuskil näha. Ravimite hulk, mida ta "igaks juhuks" sisse võtab, on samuti märkimisväärne - tõepoolest peab hea tervis olema, et sellisele ravile vastu pidada.
Kõik oleks köki-möki...kui ta eneseravimine sellega piirdukski - aga ta arvab, et ka teised inimesed peavad haiged olema. Satub laps kurku puhtaks köhima, on ämm kuumleilis kohal, kaasas kraadiklaasid-meed-raviteed-ja mõned hädavajalikud (õnneks suht süütud) tabletid ning kitlitaskus sinepiplaastrid. Lapsel silmad hirmus, et nüüd läheb ravimiseks jälle kätte. Ja oh seda pettumust, kui selgub, et palavikku polegi, särab ämma silmist kaugele. Õnneks on vähemat minul abikaasaga õnnestunud enda kallalt ämma hoolitsus eemale peletada...aga kuidas teha ämmale viisakalt selgeks, et ta lapse eest üle hoolitseb - et lapsel omad vanemad kah olemas. Pikalt päris saata ei taha, teed teisele kurva meeleolu - tulevad haigused kah veel peale...ja teinekord ämma valvsat silma lapse üle vaja ju kah.
 
k 01. veebruar 2002, kl 10.19
Ämma küll enam ümber ei kasvata. Et kuidas viisakalt öelda? Ära siis ütle viisakalt, ütle ebaviisakalt. Kummaline küll, kuidas viisakaks loetakse ümbernurgakeerutamist ja muidumeemokapealemäärimist jms. Tõde on aga ebaviisakas?
 
vip 01. veebruar 2002, kl 10.20
poiss küsib: kesse lippab seal?
ole vait ja anna padrun:))
 
Donna 01. veebruar 2002, kl 10.33
Kas su ämm tööl kah käib? Kui ei, siis soovita tal kuhugi haiglasse minna, kus ta saaks oma hoolitsemise vajadust rahuldada. Või võtku koer või kass. Äkki on ta üksik ja tahab vajalik olla! Sa oled tavaliselt teistes teemades nii arusaaja ja nüüd ei suuda ämma käitumist analüüsida. Millestki peab ju selline käitumine tingitud olema.
 
Feliks 01. veebruar 2002, kl 11.11
K: otse ja teavalt öeldes tähendaks see kohest solvumist (+kõigi tem ahaoiguste kohest väljalöömist + kiirabi, + üleüldine halvakspanu - kuidas väimees halba teeb :))

Donna. ma tahan teada saada tema käitumise tagamaid...see aitaks vast miskit uut välja mõelda, kuna senised trikid pole aidanud. Ei ole ma üliinimene, et igat suhet lahendada oskaks.

VIP: see oleks suht hää lahendus jah:)) Päkapikujaht aitaks kah ju?:))))
 
mari 01. veebruar 2002, kl 12.39
minuarust väga paljud vanemad naised on täiesti meditsiinihullud. enamuse ajast nad loevad mingeid meditsiinialaseid käsiraamatuid ja targutavad ainult haiguste teemal ning kiruvad oma arste. Feliksi ämm on vist ka seda tüüpi, kes ennast alati arstidest targemaks peab!! Polkovniku lesk on tõeline eesti linnaselava naispensionäri võrdkuju! Nende eas peab võibolla tõesti igasse haigusse maru tõsiselt suhtuma ja kohe elu eest tohterdama kukkuma. Üldiselt ma olen k'ga nõus,et tuleb öelda otse välja, et selline kanaematamine käib närvidele ja on mittevajalik.
 
k 01. veebruar 2002, kl 13.17
sinu ämm tundub olevat manipulaator ja tema manipuleerimisvõte ongi haigestuda, kui teised ei käitu nii, nagu tema tahab. Paistab, et sinuga see õnnestubki. Kui tahad olla manipuleeritav, on see sinu valik, aga tegelikult ei juhtu mitte midagi, kui talle ütled: "sa ei ravi ega diagnoosi minu lapsi, või sa ei näe neid üldse." Ohib natuke ja saab homseks terveks.
 
Optimist 01. veebruar 2002, kl 15.01
Mina olen vanaemadele selgeks teinud, et kuna tänapäeval esineb lastel kõikvõimalikel põhjustel igasugu allergiaid, siis on uuemad seisukohad meditsiinis sellised, et esimeste haigusnähtude ilmnemisel peab organism paari päeva jooksul ise nende ründavate batsillidega võitlema. Ja samas tuleb selgeks teha ka see, et lapse organism saab haigusega "meelekindlamalt" võidelda, kui tema haigusele (pealtnäha) liigset tähelepanu ei pöörata. Liigset hoolitsust kogedes hakkab lapse seda üsna pea enda huvides ära kasutama (simuleerima, et pääseda lasteaeda või kooli minekust jne). Püüa ämmale selgeks teha, et tahad oma lapsest karastatud vaimu ja füüsisega inimest kasvatada, mitte allergikut, kelle organismi loomulikku immuunsust on lapsest peast tabletikeemiaga rikkuma hakatud. Kui ämm on sedasorti, et vajab Su jutu kinnituseks autoriteete, siis ütle ometi, et lapse viimase haiguse aegu oli sellest arstiga just juttu vms. Lõppude lõpuks oled Sa ju ka suure lugemusega ja oskad veelgi argumente tuua.
Omast kogemusest võin kinnitada, et olen ise just nii toiminud. Tulemus on, et laps on piisavalt karastunud ja aruharva haige.
 
Arina 01. veebruar 2002, kl 16.09
Minu "polkovniku lesest" vanaema saab vähemalt paariks nädalaks terveks, kui ta on oma "multisümptomitega" arsti juurde veetud ja saanud seal kuulda, et ta on haruldaselt terve inimene ja mitte ainult omavanustega võrreldes... proovi!:)
 
Kass 01. veebruar 2002, kl 16.52
Arinaga nõus-meie mamma puhul mõjus ka erakordselt hästi-arst nägi ka õnneks mängu läbi, kiitis mutti eest ja takka-mõjus küll teistpidi-hea et lumme paljajalu ei roni ja muud moodi oma suurepärast tervist ei tõesta:) Nii et igaks juhuks ettevaatust-ei või iial teada, mis tagajärjed millelgi on:P
Aga kui ei mõju siis soovitan samuti otse öelda, et lapsel pole tarvis ravimist ja punkt. Ja kui ohib natuke, mis siis ikka, ära ikka ei sure, kui külgemõeldud tõved on.
 
khm 01. veebruar 2002, kl 21.40
...ja veel teistele lisaks, eks ta tahab ennast kah vajalikuna tunda siinse maamunapääl.

leidke mingi muu asi kus ta oleks "asendamatu", st ilma temata te hakkama ei saa, kui su ämm ......noh näiteks ei teeks oma retsepti järgi maasikamoosi vms. laske fantaasial lennata ja "tehke" ta mõnel teisel alal "asendamatuks" (mitte meditsiin)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!