Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Rasunäärme põletik?
 
aknenägu????? 03. detsember 2004, kl 20.52
Käisin täna nahaarstil, kes ilma pikema jututa pani mulle diagnoosi- rasunäärme põletik. Siis suruti mulle pihku kaks retsepti- 2kuu kogus antibiootikume (Doxy M-ratiopharm 100) ja lahus, mis valmistati (eetri baasil).
Ise oletasin, et tegu võiks olla tolmulestaallergiaga ehk....
Ja nüüd vaatangi tabletikarpi- KAKS kuud antibiootikume???? Kes ja mis ma pärast 2kuud olen? Kuidas see mõjub? Mis ravim see üldse on? On keegi võtnud?
Vistrikud on just kaela juures, kõrvade ümbruses, otsa ees. Mädakoldeid sees pole st. et kui pigistada, siis midagi ei tule. On lihtsalt palju palju punaseid poore.

Alustada arsti kirjutusel ab võtmist?
Mida teha :S :S
 
seda et... 03. detsember 2004, kl 21.11
küsi igaks juhuks veel 1 arsti arvamust, kui kahtled...vaevalt, et siin oskab keegi sulle diagnoosi panna.
 
ziil 03. detsember 2004, kl 21.54
Doksütsükliin on päris mõjus asi. Ise olen võtnud max 4 kuud järjest, siis kolisin teise linna ja ei viitsinud enam arsti juurde minna. See selleks. Aknest sain lahti niikunii.
Aga sõbranna võtab neid juba üle aasta - ma pole talt küll küsinud, kuidas küll arst nii pikaks ajaks antibiootikume määrab ning kas nad talle negatiivselt mõjunud on; kuid siiani on ta elus ning nahk ka enam-vähem korras.
 
aknenägu? 03. detsember 2004, kl 22.14
suur tänu teile vastamast!
võtan siis tableti ära ja tarvitan 2kuud.
kuigi imelik on see, et mul varem oli täiesti korras nahk. probleemid algasid alles sügisepoole. ja vanust kah 27, akne vist nii hilja ei teki enam ju.

ah.
manustan siis :)
mis ei tapa, teeb tugevamaks :)
Aitäh!
 
mõmmi 04. detsember 2004, kl 11.57
mul kah sama mure. näonahal samas kohas , samad punnid. tehti mulle hormoonianalüüs verest ja veidi olid need asjad seal paigast ära. nii, et tõenäoliselt sellest. märtsis alles uued analüüsid. kui neist rohtudest abi saad, ole hea ja hõika ka siin:)
 
e 04. detsember 2004, kl 12.31
Sest põletike puhul kirjutatakse ikka antibiootikume välja. Tetratsükliinidel on väga lai kasutusala.
 
mannu 06. detsember 2004, kl 17.58
Täitsa tavaline kasutusaeg,sest nahk vajab pikaajalist ravi. Mina närin tetratsykliini ja kui arst koguse ytles,siis kah kóhklesin,sest tundus nagu oleks elevandile kirjutanud. Aga ta ytles,et toimeainet vähe ja tbl.väikesed. Ja tavaliselt alustatakse ravi ikka nórgematest tablettidest. Ma olen nyyd yhe purgitäie ära vitsutanud(24tbl.) ja 4 veel ootab! Eks siis ole näha,kas on abi vói mitte. Ise ma mótlen,et kui nyyd antibiootikum keres sees,et ju siis eriti haigeks kah ei jää....vói kuidas???;)
 
Caroline 29. august 2012, kl 15.10
asjast on küll 8 aastat möödas, aga mulle kirjutati ka need samad ravimid ning neid antibiootikume ei sööda sisse, vaid need segatakse sinna eetri sisse ning sellega puhastatakse probleemset piirkonda. Ravim aitas väga hästi, aga aeg-ajalt tuleb uuesti rasunäärmete põletik :(
 
tirtsik 27. september 2012, kl 13.30
Mul on põsesarnal üks nahaalune kõva tükk ja pealt nahk punetab. Käisin nahaarstil täna. Kirjutas kah neid doxycylin stada ja dalacin t. Aga lugesin nende infolehti ja tekkis hirm. Ma kohe kuidagi ei taha neid antibiootikume sööma hakata ja veel ühe rasunäärme põletiku pärast, aga see koht on mul seal juba 3 nädalat nii paistes olnud. Ja pealegi mul nahk nii hell sealt, kuidas ma siis veel seda eetri baasil asjandust sinna panen. Ohh, ma kohe ei tea mida teha.
Tablette kirjutati mulle 20 päevaks. Kas teie kes neid tarvitanud, kas saite siis naha korda või tegi tabletti kuur asja hullemaks või läks peale ravi asi hullemaks? Tegelikult tahan teada, et kui muidu pole probleemne näonahk, kas siis need tabletid võivad teha näonaha probleemseks?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!