Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
seborroiline dermatiit peanahal
 
mai 05. mai 2005, kl 15.12
tere,

kas kellelgi on õnnestunud mingit šampooni kasutades sellest lahti saada või vähemalt leevendada?
 
? 05. mai 2005, kl 15.15
Nahaarst kirjutab ju sellise diagnoosiga inimesele retseptirohu(d) välja.
 
õnnetuke 05. mai 2005, kl 15.18
Kas tõesti kirjutab ? Olen väga hädas selle haiguseda. Kas teil ka haigus ägeneb vahest väga hulluks ja siis kaob mõneks ajaks täiesti. Olen pannud tähele, et suvel mul seda ei esine aga talvel küll, samuti tekkis se mulla paar aastat tagasi enne ei olnud midagi. Millest siis ?
 
mai 05. mai 2005, kl 15.20
nahaarst kirjutas kalli (hormoon)ravimi välja küll, kuid sellel olid veel ebameeldivamad kõrvalmõjud.
 
k 05. mai 2005, kl 15.35
mulle kirjutati diprosalic välja, vähe aega aitab ja siis on jälle kõik tagasi. olen proovinud kõiki võimalike ja võimatuid vahendeid, mitte midagi ei aita. Käinud ka erinevate arstide juures. Ja üldiselt on nahahaigustega nii, et isegi kui üks rohi aitab, siis mingi aja möödudes keha harjub sellega ja haigus tuleb tagasi. Kurb, aga tõsi. Ma plaanin ravimtaimedega ravima hakata.
 
, 05. mai 2005, kl 15.45
Üldiselt kasutatakse ravivedelikku peanahale sellise diagnoosiga. Millist konkreetselt, ütleb nahaarst, kui su pea on üle vaadanud.
Mai, millisest hormoonravimist sa räägid?
 
mai 05. mai 2005, kl 15.54
 
mukkel 05. mai 2005, kl 17.07
mul sama diagnoos. Kuna see on krooniline haigus, siis seda lõplikult välja ravida minu teada ei saagi, saab ainult leevendada. Kalduvus selleks olevat ka geneetiliselt määratletud, ehk siis mingi nakkushaigus ta ka pole.
Ma käin kaks korda aastas kuuridel, pärast mida on muretu olek nii 6-8 kuuks. Ravikuur ise on järgmine: UVB lampide all käin peanahka kiiritamas, vahepeal määrin väävlisalviga, pesen pead Skin Cap šampooniga (on kirjutatud ka Fungitari (võis olla ka Fongitar, ei mäleta, mingi tõrvašampoon)). Võtan A ja E vitamiini ja samuti määrin Alpicortiga. Kuskil nädal-kaks ja pea korras kuni järgmise korrani.
 
mai 05. mai 2005, kl 18.03
on keegi muidu ka abi saanud Ducray šampoonidest?

tänan mukkel ideede eest!
 
olen nõu küsinud 05. mai 2005, kl 18.11
Kallis mukkel, UVB ei ole kiiritamine ja olen üsna kindel, et seda kõike, mis sulle seal lisaks on, on täiesti ülearune.
See kombinatsioon viitab vägagi sellele, et seadmetel on vanad lambid ja teenuse pakkuja kompenseerib seda ravimitega. UVB ja väävel/tõrv ei sobi absoluutselt kokku. Sust on vist maksimaalselt raha pumbatud?
 
katake 05. mai 2005, kl 21.58
Mul lapsel ravis selle ära samamoodi Alpicort.
 
Mann 06. mai 2005, kl 09.20
olen ka sellega hädas olnud ja see Alpicort on täitsa hea ravim. Üldiselt vahetasin ma juuksurit ja siis kadus ka probleem. Pöörake täheleapnu kuidas juuksur oma töövahendeid hoiab, desinfitseerimine on oluline.
 
Lila 06. mai 2005, kl 09.51
Sama probleem nagu eelnevatelgi, ja mitte ainult peanahal vaid ka näo peal.Olen kasutanud Diprosalicut,Alpicorti,erinevaid hormoonsalve,viimane Elidel(mis pidi kõige leebem olema,hormoonsalvid ju kahjustavad omakorda nahka)Aitavad need rohud lühiajaliselt,peanahale isegi enam ei mõju eriti miski.Lihtsalt olen juba püüdnud harjuda,et juuste all pidevalt korbad ja haavandid.Näonahale aga soovitas arst veel laseravi,ehk leevendab,krüoteraapiat juba proovisin(ei aita)
Ühesõnaga vastik krooniline nahahaigus:(
 
:) 06. mai 2005, kl 09.54
..juuksuri vahetuse jutt on küll tobe:) See ju ikka tõepoolest
rohkem geneetiline nahahaigus
 
kah sama haigus 06. mai 2005, kl 10.12
maile:
No see Alpicort pole küll kallis ravim. Maksab ju suur pudel mingi 75.- (ma mõtlen koos soodustusega)!?!?!

See on siiski krooniline nahahaigus. Ei saa aru sellistest inimestest, kel on krooniline haigus ja ütlevad, et ei taha kasutada ravimeid, mis asja leevendaks (ära nagunii ei lähe), sest need on hormoonravimid!?!

No sellisel juhul pead edasi käima kõõmase peaga, sest muud rohud ei leevenda siin eriti midagi...

Minule Fongitari shampoon ei meeldinud - esiteks on üsna vastku lõhnaga ( no selle kannataks ära) ja teiseks läksid mu blondid triibud juustes oranziks :))

Ühe Ducray shampooni ka ostsin, aga see ei teinud mu juuksid üldse puhtkas, ei vahutanudki... Vot see shampoon oli väike pudel ja tunduvalt kallim kui Alpicort! Aga neid Ducray shampone on erinevaid sorte ja ehk mõni oleks parem, ei tea.
 
Flora 06. mai 2005, kl 10.18
Seborroiline dermatiit ei ole nakkav ja küllap langes juuksuri vahetus haiguse taandumisega juhuslikult kokku.Ka krooniline haigus ei pruugi kesta surmani, vaid võib lühemaks või pikemaks ajaks või isegi igaveseks kaduda, kui Jumal annab.
Aga Elidel`i kasutamine on küll huvitav...Mitte et ma väidaks, et see ei aita, aga igal juhul ei ole seborroiline dermatiit selle kreemi kasutamise näidustuseks.Ja nii väga süütu ei ole see ravim kah, et ilma tõestatud uuringute ja ametliku loata seda kuhu iganes peale määrida.
 
triinu 07. mai 2005, kl 16.50
hehe, nagu minu suust tulnud sõnad. mina kasutan Fongitari, vahel aitab, leevendab. ja neid kommentaare lugedes tuli meelde, et Alpicort ka veel kusagil alles- peaks sedagi kasutama. aga olen tõesti seda täheldanud, et suvel ta eriti kimbutama ei kipu, nii et ootan päikest! ;-)
 
Madli123 14. detsember 2015, kl 11.27
Kui kodused vahendid ei aita,peaks pöörduma spetsialisti poole,soovitan nahaarsti Vitaclinikas,http://vita.ee/teenus/nahaarst/dermatiit...
minu tuttavad on saanud abi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!