Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kellel on pap.viirus....
 
' 15. mai 2005, kl 14.18
Hiljuti viidi läbi oluline epidemioloogiline uuring, mis näitas, et kui naisterahvas on nakatunud papilloomiviirusega, siis ta ei tohiks tegelikult kasutada hormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid, sest sellisel juhul tõuseb risk saada pahaloomulise viirustüvega nakatumise korral emakakaela kartsinoom kuni kaheksa korda. Uuring toob ilmekalt esile asjaolu, et nakatumise tagajärjed ei sõltu mitte üksnes viirusest, vaid ka inimese organismist ja need kaks organismi - inimene ja viirus - mõjutavad teineteist vastastikku.

Mida sellest uuringust aga praktilist järeldada? Väga oluline on diagnoosida, millise viiruse tüübiga on naine nakatunud. Kui on tegu kõrge riskiga viirustüübiga, ei tohiks kasutada hormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid, sest sellisel juhul te panete end oluliselt kõrgemasse riski saada emakakaela kartsinoomi. Tuleb kasutada lihtsalt teisi vahendeid. Papilloomiviiruse diagnoosimise võimalused on meil Eestis olemas, naistel tuleks lihtsalt paluda oma günekoloogil võtta analüüs ja saata see laborisse ning mitte seada oma tervist ilmaasjata ohtu.
 
mina 15. mai 2005, kl 14.36
minul on pap. viiruis,rasestumisvahendeid (hormonaalseid) ma ei kasutagi vaid ainult kondoomi!!!aga hea jälle natuke targemaks saada:D
kuigi jahh ega ta eriti hea haigus pole ja kahjuux ka mitte väljaravitav kui ta muidugi ise ära ei kao:(
aga sellegipoolest päikest kõigile
 
kati 15. mai 2005, kl 15.12
Sööge vitamiini, elage tervislikult... Mul kadus ise ära... eelmine aasta käisin kontrollis, oli kõrge risk ja sel aastal oli pap negatiivne :)
Minu organism ei ole muidu supertugev, külmetan kergelt ja jamasid ikka on... aga positiivset mõtlemist ja ehk kaob teilgi ära!
 
hpv 15. mai 2005, kl 16.21
HPV on sama mis soolatüügaski sõrme peal. Enamikul inimestest kaob ta ju ära! Ära tekita paanikat.
Igastahes on pillid ka koos HPV'ga ohutumad emakakaela jaoks kui HPV ja abort- siis saad lisaks vel emakakaela traumaatilise kahjustuse ja viirus hakkab edasi ülijõudsalt kasvama.
 
tark 16. mai 2005, kl 08.11
mitte pap viirus vaid HPV-viirus, mis tekitab papilloome
 
kaksikuke 16. mai 2005, kl 13.36
oeh segadus, ei saa aru. mul oli ka esimest korda soolatüügas, sain sellest lahti tänu sellele, et käisisin 2x seda lämmastikuga külmetamas. mis viirus mul siis oli? ja pille võtan ka...:(
 
kuulge 16. mai 2005, kl 15.12
Ma nüüd ei ole päris kindel aga minu arust on niipidi, et HPV avastamiseks tuleb teha PAP test :))...aga see selleks
MInul avastati hiljuti et on kõrge riski HPV ja emakakaelal olid juba ebatüüpilised rakud, mis konisatsiooniga eemaldati. Konisatsiooni tõttu võeti spiraal ära ja kirjutati pillid. Aga seda mulle küll keegi ei mainin, et need nüüd emakakaelavähi riski suurendavad.....imelik..
 
Hmm 16. mai 2005, kl 16.48
PAP test näitab emakakaela rakkude ebatüüpilisust, mis võib olla põletikuline või kasvajaline. Nimi tuleb selle autorist (Papanicolau). HPV ( inimese papilloomviirust) määratakse teistel meetoditel- PCR näiteks.
 
Anjake:) (endine vilistlane) 16. mai 2005, kl 16.56
... on jah nii, et tehakse PAP test, et teada saada HPV viiruse olemasolust.
 
tševo? 16. mai 2005, kl 17.49
mis te targad tahate väita, et emaka(kaela)vähi põhjustab ainult hpv??? et pap-test näitab hpv-tüve??? seni nagu asjast teised teadmised.
 
kuulge 17. mai 2005, kl 13.31
kindlasti ei põhjusta emakakaelavähki ainult HPV aga PaP test näitab jah kas on HPV või ei ole seda. seda, kas on muutusi rakuehituses näitab histoloogiline uuring (mu arst nimetas seda ka onkoloogiliseks uuringuks)....
 
hmmm 17. mai 2005, kl 16.15
...onkotsütoloogiline uuring ehk PAP analüüs- kui see on korrast ära, määratakse PCR-ga HPV viiruse olemasolu( Võib määrata ka normaalse PAP- korral). Aga PAP analüüs ise ei näita HPV olemasolu.PAP Võib näidata lisaks nn Clue rakkusid bakteriaalse vaginoosi korral ja spermatosoide:)
 
M 17. mai 2012, kl 18.27
olen aastaid hädas emakakaela põletikuga, arst väitis kaks aastat tagasi et emakakael vähirakke täis ehmisin ära saadeti kolproskoopiasse, ei tea kui õieti kirjutasin:) see näitas et kõik normis nüüd jälle andsin analüüsid, selgus et kõrge risk viitab pap viirusele.... ei ole selle asjaga eriti kursis ootan veel vastuseid. kui palju pean muretsema ja mis see endast kujutab... vähk areneb sellest viirusest saan aru aga mis need riskigrupid tähendavad.
 
naine 53 M-le 18. mai 2012, kl 13.21
kuidas saab arst enne kolposkoopiat (palja silmaga vaadates) väita, et on vähirakud? ehk ta ikka ütles, et võivad olla ja seepärast saatis mikroskoopuuringule ja biopsiale?
kui oled pideva arsti kontrolli all, siis vaevalt sul sealt midagi halba areneb.
 
M 19. mai 2012, kl 11.49
jah ega ei tasu üle mõelda:D loodan et ei ole midagi hullu varsti saab teada... ega enne ei huvitu teemast kui endal jama kaelas juba:)
 
V.- 24. veebruar 2013, kl 22.53
:S olen 14 ning mul ka see , kuidas lahti saada ? mle pole midagi räägitud :S
 
njahh 24. veebruar 2013, kl 23.16
papilloomviirus on samasugune nagu herpesviirus - kord organismi sattununa istub ta seal surmani. Küll aga on tal ajad, mil ei avaldu, immuunsüsteem surub ta maha. Piisab aga mingitest soodustegureist ja viirus aktiveerub taas.

Lõplikult lahti temast saada pole võimalik.
 
malle 25. veebruar 2013, kl 10.00
minul oli pap viirusest põhjustatud konduloomid ja samal ajal oli sees hormoonspiraal.
mõne aasta pärast sattusin kasvaja kahtlusega opile lausa (pap III ja PAP II olid) ja spiraal praktiliselt lõigati koos emakaga välja, sest kasvaja oli otse emaka taga.
vähirakke siiski ei leitud, aga otse kõhust võetud proov oli arsti sõnul väga halbade näitajatega
 
Liisu, 25a 25. veebruar 2013, kl 11.07
mul on pap viirusest põhjustatud rakumuutused emakakaelal, 2011 sügisel oli nõrk düsplaasia (rakumuutus), nüüd 2013 jaanuaris juba mõõdukas düsplaasia.
Hetkel emakakaela operatsioonile ei saadeta (konisatsioon), kuna kolposkoopia (sarnane tavalisele günekoloogilisele uuringule) käigus võetud proovitükid ei näidanud halvaloomulisust.
Minul pap-viirusetüübid 16, 31, 66. Esimene kõige kehvem, teised järgmisena kehvad.
Aga sellegipoolest pabistamiseks ei ole põhjust, nüüd natuke aega jälgitakse seda tihedamalt, mulle pakuti ka miskit uuring-ravi - ei tea veel täpselt mis see on, aga eks selgub.
 
Carmen 26. veebruar 2013, kl 21.46
Mul pap51 ja nüüd viimasel ajal tunnen, et tupes on põletik, selline sügelev tunne kohati ja kipitustunne. Põletik ma arvan, et tekkinud dushigeelist vms külma saanud ja see nii põletikuliseks läinud, et tunda on kohe.
Võtsin arsti kirjutusel nüüd põletikuvastast rohtu (3 järjestikust päeva panin tupe nn kuulid tuppe), kuid ikkagi on põletikuline tunne.
Mees ütleb, et tal peenise otsast natuke nagu kipitab peale vahekorda. Kas see tal siis minu põletikust või minu viirusest? Kas kellegil on kogemusi? :( Kurb...
 
to Carmen 26. veebruar 2013, kl 22.24
Mees sul kondoomi ei tahaks kasutada? Kuidagi tobe tundub, et sina ravid, tema soetab omale sinult midagi, mis talle eriti mõju ei pruugi avaldada ja peale ravi annab sulle tagasi.
 
Carmen 27. veebruar 2013, kl 08.41
Jah, helistangi täna arstile. Võib-olla peaksime mõlemad samaaegselt ennast ravima põletikust? On kellegil kogemusi olnud?
Ma lugesin nendest põletikulistest haigustest ka, mul ei avaldu põletik selles, et halva lõhnaga voolus vms, vaid ainult see, et kipitab ja sügeluse tunne õrnalt. Ei teagi, mis see võib olla..loodan, et kergelt ravitav:)
 
Liisu, 25a 27. veebruar 2013, kl 08.56
Ma arvan, et see sügelus ja kipitus viitab tupeseenele.
Mul on kaks aastat tagasi olnud jõhker tupeseen, isegi kõndida ei saanud normaalselt (sügeles ja kipitas üheaegselt, väikeste haavakeste tõttu)! Mehega hullata üldse ei saanud, nii valus lihtsalt.
Aga seent peaks olema suhteliselt kerge ravida - mul aitasid tupeküünlad väga hästi.
Loodan, et saad ravi ja asjad kõik korda. :)
P.S Mul mehel samuti kipitas pärast, kuid kui ma ravi sain, siis tal kadus see iseenesest ära. Muidugi tegime pausi ka voodiellu.
 
Carmen 27. veebruar 2013, kl 13.24
Tänud vastamast Liisu,25a.
Mul arst kirjutas küünlad, tegin selle kuuri ära, natuke läks paremaks kuid siis tuli tagasi peale vahekorda. Seepärast arvangi, et mehega koos peaksime ravikuuri tegema (mina siis uue ja tõhusama). Peame tegema pausi ka voodielus jah:) Saaks see juba korda.
 
naine 27. veebruar 2013, kl 15.15
PAP viirus? :D Papilloomviirus (human papillomavirus) on HPV. PAP = test, millega hinnatakse emakakaela muutusi. Kui on HPV viirus kehas olemas, siis see ei tähenda, et PAP-test korrast ära või on sul vähk (või selle eelne seisund).
Esialgu tasuks endale selgeks teha mõisted, siis alles kirjutada. Ei ole minu arst mulle antibeebipille keelanud (käin erakliinikus vastuvõtul), kuigi mul on HPV ja kõrge risk.

Tavaliselt läheb HPV ise organismist välja, kuid harva tekib siiski ka vähieelneseisund ja areneb vähk, kuid selleks kulub enamasti mitu aastat. Ja kui sul on juba HPV kinnitatud (kõrge risk), siis käid sa ka aastas korra või kaks kontrollis. Vajadusel tehakse ravi jne.

http://www.hpv.ee/secure/
 
Vita Vita 08. august 2016, kl 12.56
Tere,

Meil Vitaclinikas eemaldatakse HPV viirus laseriga.Rohkem infot saab lugeda http://vita.ee/teenus/laserravi/hpv-eemaldamine...
 
njahh 08. august 2016, kl 15.06
mismoodi saab viirust laseriga eemaldada? Pane nüüd oma loll reklaamijutt lõpuks kinni, enne kui veel suuremaid lollusi hakkad genereerima ja antireklaamiks firmale muutud.

Ilmselgelt on firma raskustes, kui peab delfi naistekas vahetpidamata kliente otsima.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!