Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
psoriaasi ravimisest, valgusravist - Tartus
 
kata 25. november 2005, kl 10.43
Tere!
Elukaaslasel on psoriaas ja tavaliselt lõpeb arsti juures käimine peotäie hormoonpreparaatide retseptidega ja erilise innuga sinna käiku ette ei võeta. Netist loetu (psoriaasikeskus nt) ja isiklike kogemuste (suvi ja päike) põhjal otsustasime proovida hoopis valgusravi. Konkreetse sooviga see raviviis ära proovida kirjutatigi arsti juures välja 10x kvartsi. St protseduuridel sai käidud skeemi järgi 3x nädalas ja ühe seansi pikkus ulatus lõpuks 2 minutini (varemloetu põhjal arvasin, et käia tuleb iga päev ja doosi suurendatakse isegi max 15 minutini, aga küllap on see individuaalne). Mingid tulemused olid näha ka aga no selle aja jooksul mingit imet ei jõudnud toimuda. Vastava kabineti õde võttis aktiivselt sõna ja seletas et selleks et mingeid tulemusi näha ei tasu nüüd küll ainult sellele protseduurile loota, õige oleks ikka 2 nädalaks haiglasse jääda ja ennast terveks ravida (odav kah). No võimalik, et mõnel puhul see õnnestubki, aga selle inimese puhul küll mitte, ta lihtsalt ei lähe haiglasse, see mõte tekitaks talle niis suure stressi et psoriaasiga kattuks ilmselt ka kogu vaba pind.
Küsimus siit (vahest kellegi on kogemusi): kas tuleks valgusravi tulemusi kauem oodata? Kas vähese tolgu põhjus võib olla raviskeemis? Kas muud varianti ei olegi kui peotäis hormoonsalvide retsepte?
 
hm 25. november 2005, kl 12.20
Psoriaasi puhul on minu teada väga efektiivne dieet.
 
derma to: hm 25. november 2005, kl 12.30
hm - kas sinu t e a d a või sinu isikliku k o g e m u s e põhjal? Oled sa ise psoriaatik?

kata - sul soovitan otsingusse panna psoriaas, saad ka palju infot. Kahjuks pole endal praegu aega pikealt kirjutada.
 
Psoriaasikeskusest 25. november 2005, kl 12.34
kui on uued lambid kliinikus, siis on tulemused näha peale esimesi protseduure. Ülejäänud on loll jutt. Mingeid ravimeid ja haiglat pole tarvis.
 
kalakass 25. november 2005, kl 12.49
kui ikka väga suur pind psoriaasist haaratud, siis väga hea tulemuse annab tõesti haiglaravi. valgusravi saanud ei ole, aga kui see on kvarts, siis kunagi tegin kodus seda ise(mul kvartslamp kodus) kuivatas naha ära ja ajas kohutavalt sügelema. minule on andnud häid tulemusi salvide vahetamine, eriti hullude kohtade kinnipanemine leikoplaastriga ja paremal perioodil astelpaju õli kasutamine.
prargu olen juba tükk aega peaaegu puhas.
 
derma 25. november 2005, kl 13.00
Kvarts POLE SAMA, mis UVB spetsiaalsetes psoriaasikappides ja lampides!

Psoriaasikeskusest - kommentaar ON LOLL LIBA!
 
derma 25. november 2005, kl 13.40
Võib-olla saate sellest rohust ka abi, hormoonpreparaate nagunii ei tohi pidevalt kasutada. Ise ka praegu proovin sellega, tulemustest veel vara rääkida.

http://www.flaisia.ee
 
psoriaatik 25. november 2005, kl 13.59
nii ta on jah,kvarts hoopis midagi muud kui UVB või SUB ravi.kvarts jama ja üldse imestan et keegi veel seda soovitab.ise käisin kogu aeg UVB kapis, mille aeg hakkab 0,5 min ja lõppeb individuaalselt 10 minutiga.SUB-is on pikemad ajad, 15-25 min.nad on erinevad ja reeglina iga inimene valib mis talle sobib.UVB võib aastas võtta kuni max 60 korda(parem ikka jääda 40 korra peale kui vaja).ägenemise perioodil valgusravi on keelatud,sest mõjub vastupidiselt.igale inimesele ja vormile ei sobigi see variant.nüüd leidsin õnneks endale Kartalini(loe kindlasti seda linki mis üles pandi)ja mulle mõjus juba 3-4päeval, kasutan siiani kuis vaja ja minu meelest super asi,ta ju ka täiega looduslik,nii et mingit üledoseerimise ohtu pole.hormoonidega peab vahet pidama,nahk harjub ja üldse pikapeale ei mõju siiski hästi.võin kartalinist pikemalt rääkida oma kogemuste põhjal ja vastata kui jätate meili,seniks jõudu.ahjaa olen siiani puhas.
 
derma 25. november 2005, kl 14.08
Mina olen Kartalini kasutanud 2 nädalat, jalgadel nagu oleks tulemusi näha, kätel aga hoopis ägenes. Loodan, et see on ajutine, nii nagu selle kohta ka kirjutatakse, et seda võib alguses esineda.
 
meedik 25. november 2005, kl 14.35
1. SUPiga psoriaasi ei ravita.
2. Tänapäeval on kaasaegsetes kliinikutes kitsaspektrilised UVB lambid.
3. Seadmed järelmaksuga kodukasutusse: http://www.sinaps.ee/prod/UVB_phototherapy_units.htm
ja http://www.psoriaasikeskus.ee/seadmed/Corona_II_UVB.php
4. Asjatundmatu jutt: UVB võib aastas võtta kuni max 60 korda(parem ikka jääda 40 korra peale kui vaja).ägenemise perioodil valgusravi on keelatud,sest mõjub vastupidiselt.

Lugege kaasaegset kliinilist kirjandust mitte ärge kuulake vanade professorite juttu.
 
psoriaatik 25. november 2005, kl 15.40
to meedik: mis sorti meedik oled ka,need andmed on Telliskivi perearstikeskusest mida olen kasutanud 9aastat ja seal ravitakse just SUB-iga ka. kõik muu on täpselt nii nagu ütlesin, olen ka EPSOLI liige, nii et tean ikka kah.
 
meedik 25. november 2005, kl 18.54
Uuri kliinilist kirjandust ja sa näed, et SUPiga ei ravita psoriaasi.
Pane Googli otsingusse NarroBand UVB +psoriasis näiteks ja vaata, kui palju tuleb kliinilist kirjandust ja materjale.
Aastatest 1985 kasutatakse kitsaspektrilist UVB-d. Laiaspektriga seadmeid isegi mitte ei toodeta enam, va kammid.
 
zuts 26. november 2005, kl 20.30
kuna mõned mu kliendid salongis on psoriaatikud,siis tean,et üks neist käis juba 4.kord paastulaagris.Ta räägib,et liigesevaludest saab paastuga kõige paremini lahti ja nahk ka hulka tervem.Üks meesterahvas jälle käib igal aastal Kanaaridel ja liguneb seal maksimaalselt soolases vees,et siis pidi jõuludeni täielik ''rahu majas olema''.Veel tean,et mõni kasutab tavalist paki-meresoola vannivette lisamiseks.
 
kata 28. november 2005, kl 09.44
 
torimigaiku 15. juuni 2019, kl 14.39
Dermatiit, ekseem ja psoriaasi raviks kreem - http://tonzes.com/psoriee.htm Soovitan.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!