Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
joomasööstu katkestamine?
 
Emma 19. detsember 2005, kl 16.26
Mure järgmine,
Abikaasa on joonud 2 nädalat ja ei saa enam ise tsüklist välja kui peab vist minema haiglasse joomasööstu katkestamisele.Pärast seda lubas ta lasta panna ambulli,kas keegi teab kui kaua see ambulli panek aega võtab,kui kaua aega peab olema kaine,et see pannakse?Kurb aga midagi muud ei jää enam üle.
 
parandus 19. detsember 2005, kl 16.31
dziisas, AMPULL!
 
,,, 19. detsember 2005, kl 16.36
Ega sellest 2 nädalasest tsüklist ise välja ei saa jah. Või siis saab, aga eluohtlik. Haiglas tilgutatakse kenasti lahuseid soonde ja saab paari tunni pärast koju. Aga ampulli panemist peab ta ikka ise tahtma.
 
e 19. detsember 2005, kl 17.25
ega see ampull ei aita ju tegelikult midagi :S
 
h 19. detsember 2005, kl 18.01
Ampulli võtab tõsine joomamees noa otsaga välja kohe, kui janu tuleb. Lase teha süst verre, tehakse üheks või kaheks aastaks. Tean, sest endal sai just 13 kuud täis. Kaine peab enne olema nädalakese.
 
aa 19. detsember 2005, kl 18.08
Suhtusin väga skeptiliselt "koodi alla panekusse" (midagi hüpnoosisarnast). Aga ühel lähedasel inimesel toimis, üle aasta ei võtnud tilkagi.
 
kaastundlik 19. detsember 2005, kl 18.24
kui ta juba läheb haiglasse (mis on väga tubli tegu), siis pidagu seal arstiga nõu, kas ampull või midagi muud
 
kahtleja 19. detsember 2005, kl 19.51
kas see ampull ikka aitab? kunagi keegi pealtnägijas kaebas,et ei mõju kui oli edasi peale ampulli joonud.mees peab ikka ise mõistusega aru saama,et ta alkohoolik on ja mitte tilkagi enam jooma,sest on ainult allakäigu trepp ja üles tulemiseks enam treppi pole.pöördugu parem anonüümsete alkohoolikute poole, seal palju sarnaseid ja oskavad nõu anda.
tean ise inimesi,kes pärast ampulli on jälle jooma hakanud ning õige kähku kõik saavutatu nullinud.tasuks mõelda,et see ampull pole ju igavene.
 
mõttetu 19. detsember 2005, kl 20.05
inimene elab ise ja vastutab oma elu eest ka ise, sina ei saa teha mitte midagi

loe huultelt: M I T T E M I D A G I

*olen alkohooliku abikaasa, mu mees on treenitud elama oma elu nii, et ta mind sellega ei sega
 
naine 19. detsember 2005, kl 20.59
enam ei panda ampulli,tehakse süst mis on sama toimega kui ampull.kaine peab ikka puhtalt 10 päeva olema kui nii pikalt juba joodud.
tean ,sest oma mees selle hiljuti läbi teinud.
 
Uhh 19. detsember 2005, kl 22.11
Mul jõid kasuisa ja vanaisa end surnuks. Muidu olivad toredad mehed. Aga jah, ei saa teise eest vastutada. Ei saa.
Ma soovitaksin- ampull sisse, psühhoteraapiasse ja !kirikusse. Põlvili palvetama, et tarkus südamesse tuleks ja patud andeks saaks. Püharaamat kõneleb, et seesinane pöörane sugu ei lähe muidu välja kui palve ja paastuga.
 
iti 20. detsember 2005, kl 11.12
Minul üks töötaja juba 8 aastat kaine tänu koodi alla panekule. Mõni aasta tagasi läks käest ära ja hakkas jälle salaja tripsutama, aga siis läks uuesti ja nüüd on siiani kaine. Ise peab tahtma ka vist ja kohe peale pikka joomaperioodi pole küll õige aeg midagi ette võtta, siis lihtsalt ahastus peal ja nõus kõike tegama.
 
ka abikaasa 20. detsember 2005, kl 14.45
Kus seda koodeerimist tehakse?
Ampull mis pandi 3 aastaks aitas kuueks kuuks. Siis jõi edasi.
 
hädasolija 21. detsember 2005, kl 10.10
aga rääkige keegi kuidas mõjub see kodeerimine inimese psüühikale.kuidas ta on pärast seda?paar päeva ajutu?vahelduva eduga.
 
mammi 21. detsember 2005, kl 20.18
mu 20 aastane poeg tegi läbi 11 päeva detoxifikatsiooni (puhastuse) ja siis sai süsti aastase toimega.Süst oli tonna,muu ravi 500 päev .Tean,et kui kutsuda pohmelli või deliiriumi ajal kiirabi kehva enesetunde pärast ja nad viivad haiglasse,siis saab tasuta puhastuse.hoiab joomast ikka ainult surmahirm- kui maks on kahjustatud,siis ikka naljalt tripsutama kohe ei kuku....
 
sss 04. november 2011, kl 19.52
Aga palju see maksab? sooviks teada..kuna enda mehega samad lood;( kas igas linnas saab seda teha v?
 
olivad 04. november 2011, kl 21.35
issand jumal AMBULL, OLIVAD. Kas joodikute naised ongi kõik kirjaoskamatud. Targemad naised joodikutega ei ela?
Ja mis ampullist üldse jutt käib? Tehakse süst, seda nimetatakse torpeedoks, see tehakse aastaks. Ja veel opereeritakse tagumikku naha alla tabletid, 13 tükki viieks aastaks. Seda arutatakse arstiga. Kõigepealt veri alkoholist puhtaks ikka.
 
kui kurb 04. november 2011, kl 23.25
Issand kui kurb :(, samas ka nii õudne, et naised räägivad oma meeste ampullitamisest nagu igapäevaset poeskäigust. Hea on seegi, et naine tunnistab oma mehe probleemi ja mees saab ise ka aru. Mul on üks lähedane pere, kus mees ja naine mõlemad salgavad mehe alkoprobleemi, lastest on nii kahju ja samas midagi teha ka ei saa.
 
miks kurb? 05. november 2011, kl 08.54
salgamine ongi selle tõttu hullem, et lapsed kannatavad ja abi ei saa sõltlane ega kaassõltlased.
Sõltuvusprobleemi peab ravima ja mida normaalsemalt seda käsitletakse seda parem, see ongi normaalne, et probleemiga tegeletakse!
 
seda 05. november 2011, kl 11.20
...kõike tehakse Wismari haiglas ja pöörase raha eest. Mingeid ampulle enam ei panda, tehakse vastav süst ja sugereeritakse inimesele, et vot, kui nüüd peale süsti ärkad, siis on kohutavalt halb olla, nii tekib siis kui uuesti jood. Tegelikult ei juhtu mitte midagi, ei sure ega lagune maks ära - see on ainult jutt ja hirmu all hoidmine.
Mis puutub detoksikatsiooni, siis seda ei tehta mitte mingis muus haiglas ega tasuta, see on rumal jutt. Kiirabi teeb vast mõne süsti ja kõik, joodikud ei vaja tasuta abi "eluohtliku seisundi" korral, saadetakse (soovitatakse, mitte ei viida!) ikkagi Wismarisse. See aga on väga kallis haigla, kodeerimine tuleb odavam, ja ega joodikut ei paranda tõesti miski, kui ta seda ise ei taha.
 
kriss 05. november 2011, kl 11.48
Ei aita miski ampull ega süst, kui joodik ise asjast huvitatud ei ole.Neil asjadel on tegelikult rohkem platseebo efekt: jota usub, et ampull mõjub ja selle usu toel ei joogi - aga kahjuks juhtub ka seda harva. Enamasti pöörab jota ikka mingi aja pärast vana elu juurde tagasi. Ja miks ka mitte, eriti veel kui armastav naisuke kõrval on ja teda kõike talub ja joodikut teenindab vaatamata kõigele.
Muide - tean naist, kes oma jota juba kolmandat korda arsti juurde viis ja usub ikka veel,et küllap nüüd jota hakkab karsklaseks. Leidub ikka kaltsnaisi!
 
kui kurb 05. november 2011, kl 14.50
Probleem on kurb ja see, et peredes alko-probleeme on. Probleemiga tegelemine on muidugi positiivne ja loodan, et enamus lihtsalt tuult väljal taga ei aja, edu ja õnne.
 
ei puutu teemasse, 08. november 2011, kl 10.30
aga tahaksin kaitsta seda, kes kirjutas "olivad toredad mehed mõlemad". See oli siin ju stiilivõte, mitte kogemata möödapanek. Justkui südamlik või nii, mu meelest.
 
Joodik 27. mai 2012, kl 03.35
See Wismar oli tõesti üks mõtetu koht. Läksin hea sooviga sinna, pannakse puhuma ja sisse ei võeta. No nii kehv enesetunne oli, et pidin poodi minema.Kuigi tahtsin neile Wismaris tuhandeid maksta.
Ise olen ennast Cordamedis lasnud ´´puhtaks pesta´´.Tulevad isegi vajadusel koju panevad, tilguti üles, teevad süstid ja puha. Pärast andsid naisele arve mille ma neile alles hiljem pidin tasuma. (Ise olin kerge rahustite laksu all magamas.)Ja kojukutse ei olnudki eriti kallim.Siis läks kogu nali vist ca. 800 EEKi.
Ise olen ka hetkel tsükklis.Aga lükkan ikka päeva kaupa arstile minekut edasi. See ju ka raha.
Aga teile naised soovitan palgapäeval mehelt see tonn ära võtta ja öelda, et kui järgmine kord üle ühe päeva jood läheb see arstitädile. Aga viisakalt. Kaklusega meest ei paranda. Kavalusega, anna musi ja räägi jutt ära. Arvan, et enamus mehi suudavad pulmalauas pitsiga piirduda. Kui keegi teab veel mõnda raviasutust siis oleks infost huvitet.
P.S. Ja kui mehe joomarlus on algstaadjumis ja näed, et muutub salajoodikuks, mine poodi ja osta talle õlut. Anna musi ja räägi ära, et kui jood siis köögis.
 
Paat 27. mai 2012, kl 07.46
Mis asi on tsüklis olemine? Saan aru, et abi otsivad tsüklis joojad, kes kurdavad mingite nädalaste joomiste pärast.
Ise joon juba aastaid iga õhtul õlut, aga tsükkel see mu meelest pole.
Äi saa aru
 
Asi 28. mai 2012, kl 04.18
tsüklis olemine on vist kui kanget alkot,viina,dzinni ja muud jood iga jargmine paev selleks et rasket pohmelli valtida.Saab kyll ise ka valja, õlu ja siidri abiga,votab kuskil 3 paeva .Samas ei tohi olut palju juua,ainult sel momendil kui vaga halb hakkab ja siis stop, kuni jargmise vaga halva enesetunde saabumiseni. Raske katsumus saab olema,kidlasti peab ka sooma midagi rasvast ja magusat.kui syya ei onnestu siis juua puljongit,hasti palju piparmyndi teed meega,veresuhkru normis hoidmine on vaga tahtis.Proovida magada palju.Peale 3 paeva peaks olema nii et olut enam ei vaja,aga paris terve olemine ka veel pole.Nyyd siis hasti palju vett ja mahlasid ja meenuta kui halb oli olla,et enam ei kordaks sama viga.
 
kaltsnaine 28. mai 2012, kl 09.51
see ei ole mitte enam perede probleem vaid rahvuse.joovad nii vaesed,kui ka paremates peredes nii mehed, kui ka naised.vaadake statistikat ja küsige endalt millal viimati jõite?49 purjus juhti võeti öö-päevaga maha j.n.e.varsti peame hakkama mitte joodikut päästma vaid eestlast.
 
joodiku laps 28. mai 2012, kl 13.19
Minu isa sai hiljuti Wismarist välja. Minu vaatenurk asjale on, et sinna tasub minna siis, kui oled juba nö kainenemas aga ilgelt halb on olla. Täis peaga katkestamiseks minna? Raharaiskamine. Sest - joodik on selline tegelane, et kui tema tahab, siis joob ikka edasi, ka peale kliinikust tulekut. Sest hammas on ju verel ja joodiku ego on suur ning ta peab oma tahtmist saama. Kui keegi tema lemmiktegevust katkestab, siis ta lihtsalt hiljem jätkab seda.

Olen sellise isaga üles kasvanud ja joomatsükleid päris hästi tundma õppinud. Ja teda kümneid kordi neist välja poputanud.
Ei soovi sellist kogemust ühelegi naisele, lapsele.
Kui te suhte alguses ikka näete, et mehel viinaviga küljes, siis teie ja teie suured tunded seda ei ravi. Ja oma tulevastele lastele on selline isa ainult häbiks ja koormaks. Seda ma ütlen.

Minu isa on proovinud kõiksugu meetodeid - ampulle, süste, hüpnoose, nõelu, psühhoteraapiaid, antidepressante jne jne. Ei midagi. Kõigi nendega on ta aasta jooksul ikka komistanud.
Samas suutis ilma mingite väliste abivahenditeta olla 5 aastat täiesti kaine. See jõud tuleb ikka enesest, kui ainult tahtmist on.

Mul selline kogemus, et kui ma isalt keset tsüklit raha ja sellega ka võimaluse juua ära võtsin, siis ta sai küll kaineks aga nädala-kahe möödudes hakkas jälle jooma.
Nii et nüüd on nii, et kui isa joob, siis ma lasen tal juua. Las joob nii kaua kui jaksab.
See, et ta ära võib surra, noh... See on tema enda valik ja risk. Igaüks teeb oma valikud ise. Paraku on nii. Täiskasvanud inimene peab teadma, et tema tegudel on tagajärjed.

Soovitan lugeda raamatut "Kaassõltuvusest vabaks".
Aga kordan veel, keegi ei ole ära teeninud elu koos alkohoolikuga. See on kurnav ja vahel olen ma soovinud, et mu isa sureks ära. Nii oleks kõigil kergem.
 
viimasele 28. mai 2012, kl 13.33
Tean täpselt mida sa tunned! Nii ongi! Ainuke vahe on selles, et minu isa pole seda mitte kunagi tunnistanud, et on joodik ja pole iial proovinud alkoholist vabaneda...
 
nimetu 01. juuni 2012, kl 21.16
kõige hullem on see, et kui inimene on mingi aeg kaine olnud ja hakkab uuesti jooma, siis läheb joomatsükkel pikemaks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!