Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Millise haigusega on teil kaasnenud õndraluu-ehk sabakondi valulikkus
 
tõesti mures 23. veebruar 2007, kl 08.16
Günekollogiliselt terve.Esinevad algusjärgus väikesed sisemised hemorroidid, aga muid haigusi uuring ei avastanud.On olnud kõhukinnisust, aga ka hetkel sellega korras.
Kas nimmepiirkonna kerge kirvendus koos sabakondi valulikkusega võib viidata mõnele haigusele ja miks just see valu sinna kõige alumisesse tippu kiirgab.
Kas stress ja depressioon võivad ka kõne alla tulla. Kuidas mõjuks, kui sinna alla pipraplaastrit proovida või millegagi määrida.
Arsti juurde veel lähipäevil ei lähe, sest ausalt öeldes ma ei usu, et selles osas mingit olulist abi saan(röntgen ja muu).Ei võeta minu kaebust tõsiselt.
 
ss 23. veebruar 2007, kl 08.41
hemorroidid ja kõhukinnisus võib küll selliseid sümptome tekitada. kõne alla võib tulla ka et oled kukkunud ja põrutanud sabakonti. ka depr ja ärevus võib tekitada kõikvõimalikke sümptomeid. kas muretsed ka liigselt tervise pärast. määrida võid küll, aga kui asi on ikka sooles, st et kõhukinnisuse tõttu pressib sool sinna peale, siis katsu kõht korralikult käima saada.
 
Daisi 23. veebruar 2007, kl 10.26
pipraplaastrit võid küll panna. Või geeliga määrida. Väheusutav, et kõhukinnisuse tõttu pressib sool sabakondi peale.
Helista 1220, sealt "arvatakse" kõige õigemini.
 
Mann 23. veebruar 2007, kl 11.57
reumat põdedes küll valutas, reuma ägenenud ei ole ja sabaluu vait
 
N43 23. veebruar 2007, kl 12.22
Räägin, kuidas minul oli, ehk leiad paralleele.

Kunagi 3 aastat tagasi kukkusin trepi peal istuli, sabakont sai haiget ja oli siis 3 päeva voodis pikali, võtsin valuvaigisteid ja läks paremaks.
Tunda andis aga ikka teinekord. Kui käisin trennis, siis oli parem.
Nüüd külmetasin end väga tugevalt ära, niimoodi, et valutama hakkasid nii alaselg, ühe jala puusaliiges, ning terve jalg kuni kannani välja. Olin 1 nädal pikali ja sõin valuvaigisteid. Arst diagnoosis radikuliidi. Sain ravivõimlemist, süste, massaazi, elektriravi. Kókku olin haige 1 kuu.
Praeguseks on haigus küll taandunud, aga päris üle veel pole, jalg on ikkagi veidi haige.

Mis on kokkuvõte?
Katsu ennetada seda, mis juhtus minuga, ära külmeta, sellised asjad kipuvad mingi impulsi najal suureks paisuma.
Miné trenni, ning kindlasti tugevda oma seljalihaseid, see aitab päris kindlasti kaasa, et ära hoida edasist haigestumist.
Kui kusagil organismis on juba üks nõrk koht, siis külmetuse korral sinna just lööbki haigus sisse.

Pipraplaastri panemisest niipalju, et seal väga õrn nahk, vaata, et ära ei kõrveta. Rahulikum ravim võiks olla fastum geel, ning mässi end mingi sooja asja sisse, näiteks pane kodus suur sall ümber puusade nii, et terve tagumik soojalt kaetud.
Ibumetin aitab ka pisut valude vastu, paracetamol aga on põletiku vastane, võibolla isegi õigem ravim sel puhul.
 
kukkumine 23. veebruar 2007, kl 14.39
tea ka juhust,kus mitu aastat peale tugevat kukkumist tekkis sinna selline põletik ja mädanik,et inimene oli kaua aega haiguslehel.
 
kah kukkumine 23. veebruar 2007, kl 14.46
Minagi kukkusin kunagi väga ammu ja mulle tundub, et ta on tsipa kasvanud. Vahetevahel annab tunda. Selline kirvendav valu just sealt sabakondi juurest seljas. mulle on häti siis aitanud masaaz, Häda juba väga vana ja ammune. pole kunagi vähki kahtlustanud õnneks.
 
h 24. veebruar 2007, kl 15.47
Mul oli sabakondiga selline asi, et sabakondi alla tuli mädakotike. Täiesti lambist, ei kukkunud, ei külmetanud ega midagi lihtsalt tuli. Ei saanud enam istuda ega normaalselt selili olla. Kirurg eemaldas mäda ja nüüd on asi korras.
 
to h 24. veebruar 2007, kl 16.48
Aga kuidas arst selle jälile jõudis, et seal mädakotike on.Tehti röntgen või tuvastati kuidagi teisiti.
Olen sellest väga huvitatud, sest reeglina arst ei võta minu juttu nagu tõepähe ja kukkunud pole ma mitte.Tundub, et mul on aeg ajalt see sabakont vähe palavikuline.tulitab ja katsudes ka normaalsest soojem.
 
siis 25. veebruar 2007, kl 11.04
on sul seal mõni põletik, proovi võtta paracetamoli kuurina, see aitab põletikku ravida, ning määrida põletikuvastaste salvidega, näiteks fastum geeliga, igasugu mädakoldeid ära aga mõtle endale ise külge. Mis ühel oli, ei pruugi teisel kohe olla.
 
veel 25. veebruar 2007, kl 11.05
kukkumine on üks variant, aga põletik võib tekkida ka külmetamisest. Kui oled külmetanud end ära, võivad tekkida samad sümptomid.
 
h 25. veebruar 2007, kl 14.31
Sabakondi juurest läks siis nagu paiste ja kirurg siis lihtsalt otsustas lahti lõigata ja vaadata millest ta selline on ja tuligi välja et seal mäda. Mingit pilti ei tehtud ega muid proove samuti aga see oli ka juba 10 aastat tagasi.
 
Rosalinda 13. aprill 2023, kl 22.41
Tere.

Mul lugu järgmine ,kukkusin umbes 32 aastat tagasi tagumiku peale ,obadus oli jube.Siis nagu ei teinudki välja aga aastaid hiljem hakkas selg tunda andma ja avastati prolaps,mis ka eemaldati ja puhastati.aasta moodudes kordus kõik jälle ja siis avastati ka,et sabakont on ära murdunud ja otsapidi jämesooles.noh opiti jälle selga ja sabakonti ei puudutud.Läks kõik hästi ja möödus 8aastat ja uus jama ,nüüd juba parem pool aga enne seda oli vasak pool ja jube jala valu.Niisiis parema poole juurde,jalg jube tuim ja selg valutas aga sabakondi peal ei saanud üldse istuda ja palusin arstil ka see eemaldada. opp läks hästi kõik ok ja Pärnu taastuma. opid olid Tallinna PERHis.Aga nüüd on möödunud kuu ja nädal ja ei mingit paranemist kõik läheb järjest hullemaks.Pärnus abi ei saa ja Tallinnas oma tohtrit kätte ei saa.Minu hea doktor Rein Viilu.kuidas ma küll teid kätte saaks? järjekord on juuli kuusse aga mul praegu vaja.Aidake.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!