Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kuidas kirpudest lahti saada?
 
söödud 26. august 2007, kl 08.16
appi, nad söövad mu elusalt ära.See on midagi jubedat.Käisime maal ja peale seda on hullumaja.Olen koik voodipesu ära vahetanud köik riided aga ikkagi oleme kogu perega hädas.Ja ega enam ikka sinna maale ei kisu.Tahan normaalselt elada mitte ainult kratisda ööd/päevad.Imestan kuidas need inimesed ise suudavad elada?!
 
ja-jahh 26. august 2007, kl 09.39
August on kõige hullem kirbukuu, siis neid sigib tuhatnelja. Aga keskküttega elamises kaovad nad varsti ära, ära muretse. Mõnda aega pead veel kratsima, kõige parem püüa nad kinni, tekk maha ja hakka jälitama. Mäletan lapsepõlves alati sama jama, maalt sai lisaks muu moonaga kirbud kaasa. Preagu asi kütmisest veel kaugel, elamine niiske ja kirbule talutav.
 
poes 26. august 2007, kl 09.49
spetsiaalne pihusti, apteegis ka vahend põrandapesuvette. Ja lohutan, et augustis võid need igalt poolt saada, mitte ainult maalt
 
aitab 26. august 2007, kl 09.51
Lase elamine Cobra mürki täis ja mingi aja möödudes tuuluta korralikult toad ära.
 
söödud 26. august 2007, kl 10.58
meil elamine puuküttega aga niiskust tundsin eile ka koristades, ütlesin veel mehele et jubedalt niiske on elamine, tema nagu aru ei saanudki.Tuulutanud olen pidevalt, niipalju kui seda öhku on väljas olnud ja olen enda arust suht "puhas" inimene, mehe arvates mônikord liigagi...kahju on lastest, üks veel eriti väike ju , nati üle aasta.Avastasin eile sauna minnes et ära söödud väike.Ei saa isegi arsti juurde mindud kuna lausa häbi on minna nii...egas jah muud ei jää ülegi kui edasi kratsida, jahti pidada ja tôrjutada.Ei saa emale kah öelda et ei tule enam maale kuna teil kirbud...:)
 
angel 26. august 2007, kl 12.10
no mina elan tartu linnass ja pole peale töö ja poe kuskil ega kellegi pool käinud ja olen ka see nädal endale kirbu hankinud. suured sentimeetrise läbimõõduga laigud tulevad ja jubedalt sügelevad ja kui katki kratsid tuleb mingit vedelikku. egas ka muud kui homme kirbutõrje järele poodi.
 
dotn worry 26. august 2007, kl 12.56
Kui ilm väheke külmemaks läheb kütke natuke, saab niiskuse välja, puumaja häda. Ega see sõltugi puhtusest, kui on kirbule soodsad niisked pesitsuspaigad põrandapragudes, siis küüri mis sa küürid. Paneelikas elab ka igatsugu inimesi, aga näe kirbud pole iial probleemiks.

Aga kui te seal maal väga sageli lisa toomas ei käi, siis need paar kirpu kaovad varsti, kauaks neil seda eluiga on ja ikkagi liiga vähe, et järelkasvu soetada.
 
kah täpiline 26. august 2007, kl 13.20
aga ma elangi paneelikas ehk siis ühikas. kas siin ka küttehooaja algus probleemi lahendab?
 
ei 26. august 2007, kl 13.31
Probleemi lahendab ikkagi surm, ükskõik mil moel.
Püüa kinni või mürgita.
 
erna 26. august 2007, kl 13.45
kirp ei salli lavendlilõhna! Lisaks voodipesu vahetamisele/pesemisele tuleb ka voodialune korralikult puhtaks küürida ja üle pritsida.
 
kiira 26. august 2007, kl 15.07
tolmuimejaga maksimalselt tolmust toad puhtaks siis mürki takka isegi põrandaliistude vahele...siis uuesti pärast tolmuimejaga madratsid , põrandad puhtaks.
 
söödud 26. august 2007, kl 15.10
no jube materdamine peaks olema mingi väikse kirbu pärast.Aga teen köike et neist lahti saada, juba laste pärast.Nüüd ka lasteka/kooli aeg ja enne seda pean korda saama.Voodialuse tegin küll eile tolmust puhtaks aga eks pean jahti edasi.
 
krants 26. august 2007, kl 15.52
lisaks tolmuimejale võid proovida põrandaid pesta soolveega. Vanaema õpetus. Ja kui külmaks läheb, siis on neil pidu läbi, sest kirp tõmbab külma käes kangeks ja teda on lihtne igalt poolt maha raputada.
 
Rufalda 26. august 2007, kl 16.13
Pane põrandapesu vette äädikat, aitab ka.
 
sherlock 26. august 2007, kl 17.05
soolveega võib voodi ja linad ka üle käia. Ausõna, aitab!
 
mul 26. august 2007, kl 22.54
ka ammu- ammu olid kassil kirbud , kes mindki puresid , tõin siis tolleaegsest sanepit jaamast:)=) või mistaoli,miskit mürki , mida põrandapesu vette panin, see aitas , võid proovida rohelise seebi lahust pritsipudelisse ja pritsi pragudesse.
ja muidugi jubedalt ime tolmu ja küüri, tolmurulld neile ka kindlalt meeldivad.
 
nojah 27. august 2007, kl 01.09
...mu koertel ja kassidel on küll kirbud tulnud ja juba on abikaasa ka vähemalt tonni võrra vaesemaks jäänud kirbutõrje vahendite ostmise tõttu, aga see, mis siin eelpool kirjas, on päris põrguvärk kohe...elame ju ka terve suve maal, aga me ise ja lapsedki on kirpudest küll puutumata jäänud. Kas siis inimeste kirbud on mingi muu nähtus, mina pole neist varem miskit kuuld, ju olen siis ikka päris rumal...
 
liis 27. august 2007, kl 02.34
kassi ja koera kirpude vastu aitab selline asi nagu bolfo (100 eeku umbes), apteegis müüakse kui mitte tavalises siis veterinaar apteegis ikka..kuigi seda on vist ka tavalises. See on sellepärast hea, et on ohutu, võid seda isegi endale peale lasta ja sisse hingata :)
Loomakirbud kusjuures pidid olema sellised, et igayht nad ei hammustagi ja samas mõnda söövad päris suure isuga :)
ei tea mille järgi nad valivad :)
aga kui tegemist on inimese kirbuga siis neid ju ei tohi tappa, sest inimese kirp on ju punasesse raamatusse kantud, et järelikult on väljasuremisohus tegelastega...ja järelikult tuleb neid säilitada :P

Looda, et tegemist on siiski loomakirbuga :P

aga need soolveed, äädikad ja muud jändamised, minu meelest oleks see väga tüütu, et osta lihtsalt üks korralik kirbutapja , tee tõrje ja saad neist lahti. Kuigi see cobra kõlbab ka...aga see haiseb jubedalt ja pead toast ära minema ja pärast tuulutama.
Bolfo on just seepärast hea, et kui sa käid kohtades kust sa võid uusi kirpe koju tassida siis lased bolfoga ennast ukse juures yle ja äsja sisse kolida üritavad kirbud surevad ära :)

ja sellest lavendli asjast olen ma ka kuulnud, et kirpudele ei pidanud lavendel meeldima.

head kirbu tapmist :)
 
.. 27. august 2007, kl 10.47
Ma olin ka kuslilt paar kirpu vist kaasa toonud eelmisel aastal. Ostsin Selverist ühte kirbu- ja muu putukatõrjevahendi, lasin magamistuppa, ukse panin kinni ja ise läksin paariks tunniks kodust minema. Pärast tuulutasin toad korralikult ära ja sain lahti.
 
e 27. august 2007, kl 12.00
Koerakirbud inimest ei söö, aga inimese kirbud järavad koeri ja kasse ka hää meelega. Keskküttega majas kaovad kirbud kütteperioodil nagunii, vastasel juhul oleks kõik paneelikad kirpe täis, elab nendes igatsugu rahvast. Ühe korteri mürgitamine ei aitaks midagi. Mürgitamisega mürgitate ka ennast.
 
k 27. august 2007, kl 13.43
söövad küll koerakirbud inimest!
annfhrt4611 09. detsember 2020, kl 09.23
Kuidas lutikatest lahti saada - https://tonzes.com/klopy.htm Soovitan.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati annfhrt4611 25.01.2023 20.28.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!