Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kui arst ei räägi mis viga
 
Karina 07. november 2007, kl 10.31
Käisin hiljuti naistearsti kontrollil (rutiine kontroll oli), nädala pärast helistasin ja arst teatas, et proovid olid kõik korras, aga siiski käskis emakakaela uuringutele minna. Kui lõpuks jõudsin neile uuringutele teatas see arst külma kõhuga, et siin on vaja biopsia teha. ???? Kõik oli ju minu arsti sõnul korras, mis biopsia järsku, kas seda ei tehta mitte kasvajate puhul????? Ja kui proovid oli korras ja arst ei näinud ise midagi ebatavalist, kuidas ta siis avastab järsku peale proovide tulemust, et ikka mingi uuring veel vaja teha?
Nüüd ma siin närvitsen ja mõtlen mis mul siis viga kõik võib olla, kas Te ei leia, et arst peaks ikka oma kahtlustest rääkima ja selgitama milleks miskit proovi või kontrolli vaja on?
 
kalala 07. november 2007, kl 11.02
tihti on oluline, et ei aetaks ka patsienti põhjuseta närvi
 
Karina 07. november 2007, kl 11.13
Aga nüüd ma ju olen närvis ja mõtlen, et mis kurat mul viga on, et lausa biopsiat vaja, ise teades, et seda uuringut tehakse kasvajate puhul, et kindlaks teha kasvaja olemus (kas hea või pahloomuline).
 
ahaa 07. november 2007, kl 11.23
Mult võeti biopsia emakakaelalt selleks, et vaadata, kas üldse on kasvaja. Uuringutel nägi ta lihtsalt, et on muundunud rakud. Minu biopsia ei näidanud midagi hullu, nüüd pean ainult iga poole aasta tagant uuesti uuringutel käima. Enam biopsiat ei võeta.
 
e 07. november 2007, kl 11.24
Kui sa kysisid kas kahtlustate midagi mis ta siis vastas?
 
dr 07. november 2007, kl 11.36
biopsiat võetakse ka juhul, kui on kahtlust papilloomviirusele, et saada teada, millise tüvega on antud juhul tegemist. Ka võisid analüüsi vastused korras olla, mis on ju ka peamine. Kuid kliinilisel läbivaatlusel oli vbl emakakael põletikuline (punane), mistõttu otsustas läbivaatust teinud arst igaksjuhuks võtta biopsia. Biopsiat ei võeta ainult kasvaja diagnoosimiseks, vaid ka paljude muude haiguste diagnoosimiseks. See sõna iseenesest on selline halvamaiguline, aga nt kui kopsupõletiku korral on vaja teada saada täpset tekitajat, võetakse samuti nö biopsia, et saaks laboris määrata täpselt, mis on põhjuseks põletikule. Usu mind, kui sul oleks seal kasvaja, annaks see enamasti näha ka kliinilises vereanalüüsis. Samuti peaksid kaasnema kasvajale omased üldsümptomid (väsimus, öine higistamine, järsk kaalulangus, isutus). Eelpooltoodud sümptomid pole ka alati kasvajatele ainuomased. Võivad nt viidata ka stressile. Nii et, ole hea ära muretse. Varsti saad teada ja ma usun , et kõik on ok :)
 
Karina 07. november 2007, kl 12.27
:) no isutust ja kaalulangust ei ole kohe kindlasti. Kui uringut läbiviivat arsti juhmi näoga vaatama jäin, siis ta selgitas niipalju, et mingi vana arm on ja kõik. Seega kasvajat kartma vist ei (mul lihtsalt soodumus ja müoom on varem ka diagnoositud)ja kõik muu on tõenäoliselt ravitas.

Suur äitäh dr, sa rahustasid mind maha ja nüüd ma lähen rahulikumalt reedele vastu, sest siis kohtun oma arstiga ja tehakse ultraheli.
 
dr 07. november 2007, kl 13.21
 
ö 07. november 2007, kl 15.31
mulle tehti selliseid analüüse siis, kui oli emakakaela haavand ja veel ravimata, aga peale sünnitusi raviti haavand korralikult ära ja enam pole mingit paanikat arsti poolt, ma ei tea, mispuhul siis nüüd neid uuringuid tehakse, pealegi veel biopsia!, kui haavandit pole ja analüüsid korras, sa ei maininud ju haavandit...või on see mingi sõeluuring?
 
M 07. november 2007, kl 21.19
Kui oli vana arm,siis on see vana haavandi ise kinnikasvanud arm. Seepärast biopsia võetigi igaks juhuks kontrolliks. Värskete haavanditega võetakse ka biopsia, see siis koetüki histoloogiline uuring koestruktuuri kindlaks tegemiseks.
 
Karina 08. november 2007, kl 09.29
Aga ega need haavandid ja armid ju laste saamist ei mõjuta? Mul on juba tütar aga usun, et mingi hetk tahab elukaaslane veel ühte (tütar ei ole tema päris laps), praegu räägib ta küll, et ei taha rohkem lapsi ja sellest ühest täitsa piisab ja endal mul ka lapse isu pole. Aga elukaaslane juba üle 30. a. küll tal varsti see lapse isu tuleb.
 
Küsimus 24. aprill 2020, kl 13.39
Kas keegi teab selline ajakiri nagu mida arstid sulle ei räägi on seal kusagil pärmseenest ehk kandidoosist ka juttu
isemaag 17. mai 2020, kl 00.20
Arstide ligi sattudes olex kasulik oma telefon ilusti viisakalt lauale laduda, eelnevalt sätitud audio või video salvestuseks. Arstile mittemidagi kõssata kui küsitakse, lihtsalt vastata et keegi varsti helistab. Eriti super on kui on võimalus luua side oma telefoni ja kodus asuva arvuti vahel reaalis, nii ei saa midagi ära kaduda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!